Olimpijske igre u Riu 2016.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
al-em

#26 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by al-em »

Ako se uspjesnost mjeri po tome kolko neki takmicar ima nastupa na olimpijadi, onda je fazlija najbolji olimpijac u historiji.
I kako to ga nema ove godine, mora da su postavili neki prag od 50 godina za ucestvovanje na igrama.
cyprus

#27 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

al-em wrote:Ako se uspjesnost mjeri po tome kolko neki takmicar ima nastupa na olimpijadi, onda je fazlija najbolji olimpijac u historiji.
I kako to ga nema ove godine, mora da su postavili neki prag od 50 godina za ucestvovanje na igrama.
Uspješnost se mjeri po rezultatu... A Fazlija od svih naših olimpijaca dosad ima najbolji ostvareni rezultat, i to bez konkurencije najbolji... Šta nije jasno?

Uostalom, i broj nastupa na OI nešto govori...
dječak sa šibicama

#28 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by dječak sa šibicama »

cyprus wrote: Uostalom, i broj nastupa na OI nešto govori...
Naravno da govori, na OI ne moze ici svako, vec samo onaj ko ispuni olimpijsku normu.
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by It_is_a_Leclerc »

dječak sa šibicama wrote:
Naravno da govori, na OI ne moze ici svako, vec samo onaj ko ispuni olimpijsku normu.

Na OI možete otići i sa pozivnicom koja se daje zemljama sportskog trećeg svijeta, u cilju afirmacije i popularizacije određenog sporta. Svjetska streljačka asocijacija je BiH nagradila pozivnicom za Peking,pa je naš savez odlučio da je potroši na Fazliju, dok su ove godine odabrali mladu Tatjanu Đekanović (?). Isto tako, FINA daje dvije pozivnice zemljama bez ispunjene norme u plivanju, a IAAF ako zemlja nema predstavnika u atletici.
cyprus

#30 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:
dječak sa šibicama wrote:

Na OI možete otići i sa pozivnicom koja se daje zemljama sportskog trećeg svijeta, u cilju afirmacije i popularizacije određenog sporta. Svjetska streljačka asocijacija je BiH nagradila pozivnicom za Peking,pa je naš savez odlučio da je potroši na Fazliju, dok su ove godine odabrali mladu Tatjanu Đekanović (?). Isto tako, FINA daje dvije pozivnice zemljama bez ispunjene norme u plivanju, a IAAF ako zemlja nema predstavnika u atletici.
Dobro, na koga ti misliš da je trebalo "potrošiti"? :-) Ako se ne varam, mislim da je jedini Fazlija među našim strijelcima imao ispunjenu B normu pred Peking...
Juliuscezar

#31 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Juliuscezar »

a i bilo je dobre zajebancije na fazlijin racun :mrgreen: :mrgreen:

Ali kakogod ucestvovati na olimpijadi je fin uspjeh, barem ces moci unucima pricati nesto.
It_is_a_Leclerc

#32 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

cyprus wrote:
Dobro, na koga ti misliš da je trebalo "potrošiti"? :-) Ako se ne varam, mislim da je jedini Fazlija među našim strijelcima imao ispunjenu B normu pred Peking...
A gdje sam ja rekao da je nisu trebali dati Fazliji ?

Lik je klasični rekreativac, omaklo mu se neko finale jedne od valjda šest ili sedam discipline koju gađa, i sad bi otprilike mi trebali da mu aplaudiramo?
U tom momentu je bio vrlo vjerovatno najbolji rekreativac u sportu koji (gotovo neobjašnjivo) živi najcrnje i najteže dane ikad u ovoj zemlji, i otišao na OI.

Streljaštvo je idealan sport za male države, sa skromnijim mogućnostima u timskim sportovima. Pogledajte, primjera radi, Hrvatsku. Snježana Pejičić bronca u Pekingu, i zamalo medalja u Londonu. U Rio ide kao svjetski rekorder svoje discipline. Giovani Cernogorac u disciplini trap zlato u Londonu. O uspjesima Srbije ne treba posebno pisati.
It_is_a_Leclerc

#33 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Evo - Na zvaničnoj stranici OI smo ubrojani u osam zemalja koje bi mogle osvojiti prvu medalju na igrama (a nećemo, treba to reći otvoreno)

https://www.rio2016.com/en/news/nations ... d-rio-2016

Društvo - uistinu birano. Kosovo, San Marino, Ruanda, St. Kits i Nevis...
insomnia78

#34 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by insomnia78 »

Znaci, favoriti kladionica?
Nesto k'o na evroviziji :D

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Nadzorna_ploca

#35 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by Nadzorna_ploca »

Skinuti cemo mrak sa ociju, Amele odradi to rutinski!
cyprus

#36 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

It_is_a_Leclerc wrote:
cyprus wrote:
A gdje sam ja rekao da je nisu trebali dati Fazliji ?

Lik je klasični rekreativac, omaklo mu se neko finale jedne od valjda šest ili sedam discipline koju gađa, i sad bi otprilike mi trebali da mu aplaudiramo?
U tom momentu je bio vrlo vjerovatno najbolji rekreativac u sportu koji (gotovo neobjašnjivo) živi najcrnje i najteže dane ikad u ovoj zemlji, i otišao na OI.

Streljaštvo je idealan sport za male države, sa skromnijim mogućnostima u timskim sportovima. Pogledajte, primjera radi, Hrvatsku. Snježana Pejičić bronca u Pekingu, i zamalo medalja u Londonu. U Rio ide kao svjetski rekorder svoje discipline. Giovani Cernogorac u disciplini trap zlato u Londonu. O uspjesima Srbije ne treba posebno pisati.
Pa to što si upotrijebio glagol "potrošiti" aludira na insinuaciju da Fazija nije zaslužio da dobije to pozivnicu :-) Ili možda smatraš da nismo trebali slati nikoga? :-)

Onda, glagol "omaći" je najbolje ne komentarisati... Kamo sreće da se još nekome "omakne" sličan rezultat... A uzevši u obzir druge rezultate koje su naši sportisti dosad ostvarivali na OI, šesto mjesto jeste za aplauz... Ili bar nije za omalovažavanje...

A kad spominješ države sa skromnijim mogućnostima u timskim sportovima, ne znam zašto u taj kontekst stavljaš Srbiju i Hrvatsku :-)
dječak sa šibicama

#37 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Jesam ja dobro procitao sta je ovaj napisao, Srbija i Hrvatska imaju skromne mogucnosti u timskim sportovima???
kakavdanakneiskustvu

#38 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:Jesam ja dobro procitao sta je ovaj napisao, Srbija i Hrvatska imaju skromne mogucnosti u timskim sportovima???
da,bas tako je napisao,svjetski prvaci i olimpijski šampioni u kolektivnim sportovima imaju skromne mogućnosti u tim sportovima
uglavnomja

#39 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by uglavnomja »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Jesam ja dobro procitao sta je ovaj napisao, Srbija i Hrvatska imaju skromne mogucnosti u timskim sportovima???
da,bas tako je napisao,svjetski prvaci i olimpijski šampioni u kolektivnim sportovima imaju skromne mogućnosti u tim sportovima

kroz "ruzicaste" leklerkove cvike :D :lol: :lol:
It_is_a_Leclerc

#41 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Kad sam zadnji put provjeravao, riječi mogućnosti (dakle tehničke, infrastrukturne i financijske) i uspjeh nisu sinonimi, ali opet - ponukan višestrukim ibretom kojeg su uzeli vrsni poznavaoci apsolutno svega - provjerit ću opet, pa vam javim. Dotad - pogledajmo kakve mogućnosti - dakle predisponirajuće faktore - za razvoj timskog sporta imaju Francuska, SAD, Australija i druge zemlje, pa ih usporedimo sa infrastrukturnim i financijskim mogućnostima naših susjeda.

Dotad, braćo moja radosna, provjerite kako se i sa kojim normama sportisti uopšte plasiraju na igre, pa ćemo nastaviti na istu temu...

Pozdrav.
kakavdanakneiskustvu

#42 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

pa da te drzave koje si spomenuo,hrvatska,srbija, nemaju mogućnosti u talentu,radu,treningu,finansijama,objektima,strucnom osoblju ne bi imale ni te uspjehe koje imaju
dječak sa šibicama

#43 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Ne razumijem kakve to veze ima, valjda rezultati govore za sebe, ja vjerujem da Holandija ili Belgija imaju daleko bolje infrastrukturne uvjete od ex YU drzava, ali osim u odbojci, nece se nagledati medalja u timskim sportovima.

Srbija ide na OI sa kosarkaskom i vaterpolo ekipom, Hrvatska sa kosarkaskom, rukometnom i vaterpolo ekipom, i od svih njih je realno ocekivati 2 ili 3 medalje, mozda i 4.
cyprus

#44 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by cyprus »

Ma izvalio frajer glupost, pa se sada hvata za filozofske slamke :mrgreen: Dualizam mogućnosti i uspjeha :mrgreen:
uglavnomja

#45 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by uglavnomja »

dječak sa šibicama wrote:Ne razumijem kakve to veze ima, valjda rezultati govore za sebe, ja vjerujem da Holandija ili Belgija imaju daleko bolje infrastrukturne uvjete od ex YU drzava, ali osim u odbojci, nece se nagledati medalja u timskim sportovima.

Srbija ide na OI sa kosarkaskom i vaterpolo ekipom, Hrvatska sa kosarkaskom, rukometnom i vaterpolo ekipom, i od svih njih je realno ocekivati 2 ili 3 medalje, mozda i 4.
kod srba idu i zenske, kosarka i odbojka

kod crnogoraca vaterpolisti i rukometasice
MAN-lion's coach

#46 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by MAN-lion's coach »

It_is_a_Leclerc wrote:Evo - Na zvaničnoj stranici OI smo ubrojani u osam zemalja koje bi mogle osvojiti prvu medalju na igrama (a nećemo, treba to reći otvoreno)

https://www.rio2016.com/en/news/nations ... d-rio-2016

Društvo - uistinu birano. Kosovo, San Marino, Ruanda, St. Kits i Nevis...
Za Kosovo bi mogla Majlinda Kelmendi uzeti medalju u svojoj kategoriji.
It_is_a_Leclerc

#47 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

cyprus wrote:Ma izvalio frajer glupost, pa se sada hvata za filozofske slamke :mrgreen: Dualizam mogućnosti i uspjeha :mrgreen:
Ne bih se složio. Hvatam se i pokušavam vama, stručnjacima opće prakse, objasniti prostu razliku između dva termina. Izvinite, precijenio sam mogućnosti pojedinaca :)

Uglavnom, ostajem pri svome - individualni sport je jeftiniji, lakši za financiranje i naša jedina šansa da u dogledno vrijeme vidimo olimpijsku medalju.
kakavdanakneiskustvu

#48 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

otkrio čovjek ameriku
ultima_palabra

#49 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Post by ultima_palabra »

Ali Leclerc nekoga naziva stručnjakom opće prakse :lol: :lol: :lol: To je kao da te Božo Vrećo prozove pederom :D
dječak sa šibicama

#50 Re: Olimpijske igre u Riu 2016.

Ne treba zaboraviti Slovence u rukometu, pod vodstom Vujovica izbacili su Spance, sto je vec samo po sebi vrijedno medalje. Igraju lijepo, dobro.
Locked