Ja nemam vremena da se peglam po BiH salterima. Ja sam rodjama rekao ja cu vam kupiti dva kombija, sve sto treba za neku kancelariju pa cak ako treba i platiti nekoga da napravi jednsotavnu web stranicu. To bi isto vazilo i kad bi nekoj trecoj osobi pomagao. A da ja registrujem firmu na svoje ime u BiH i da se peglam oko toga nemam vremanea. Ovo je iskljucivo bilo da im pomognem da ne kukakju kako ja imam a oni nemaju.Njanjavi wrote:Pa hajde burzuj kupi te kombije pa sa nekim forumasem pokreni biznis, stas zavro za rodjake, eto neche da rade, super, registrujes firmu ovde i pokrenes sam sa nekim forumasem koji ima iskustva u tome a nezaposlen.hrle1976 wrote:Imam ja para ja cam cak rodbini htjeo da kupim dva kombija Mercedesa da otvore neki tursiticki vodic, shuttle do aerodorma, za turiste da voze na rafting, na more, kurir servis itd. Jok nece. Nije izvodljivo jer treba lezati po vazdan. Najbolje nek rodjo poslaje 500€ da se ima za kafica, kladioncie i stine raje. I svaki put kad sam na vezi sa rodjacima negdje je u nekom kaficu i lovi vajfaj.
De da vidimo vrlog investitora hrleta na djelu
I ja sam htjeo jarane napravit prvi film za oskara na ovim prostorima, pa nije niko tjeo glumit jarane, svi vicu viza za buducnost je furka ovo ono i zajeba me danis tanovic papak jbemu misha, snimio prije mene pih
Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- hrle1976
#26 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
- HAVANA
#27 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo. 
- Njanjavi
#28 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Salji pare hrle ja cu ti sve to zavrsit za mjesec, hos adresu na pp il ovde da pishem 
I dobre kombije nam uzmi jescuo, neche ti strejndjer u krsu da se vozika sa aJrodroma
I dobre kombije nam uzmi jescuo, neche ti strejndjer u krsu da se vozika sa aJrodroma
- hrle1976
#29 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Prvo sto mi je sinulo u glavu poslje opisa je ovo:HAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.

- mO k3
#30 Re: RE: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Mozetet vi pojedini ovdje od dijaspore naučiti , ovo lažni patriotizam je toliko izlizana floskula da vise ne pali .... Da te podsjetim kada su bile poplave u bih kolike su bile kolona auta, kamiona na granicama puna stvari za pomoć bihLast December wrote:BlackSails wrote:Odvratni likovi 99% ih je za degeneka kada dodju ovamo to se ponaša ko pušteno s lanca mrzim dijasporska govna jer furaju patriotizam koji je ložiona i teški lažnjak.hrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.
Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Što kaže neko gore, boli me kurac koliko imaju para al samo da mi ne prosipaju svoja govna o partriotizmu i kako ja treba da živim i ponašam se kod svoje kuće. Takve treba tući ne dat plakat da dobro zapamte kad su dolazili u Bosnu.
- Njanjavi
#31 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ko da gledam vako si nesta imao na umu hrle jelde

Dobri su ovo mercedesovi, pravo
- mO k3
#32 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ma hrle pise gluposti , nema tu istine ni 1% sta je napisaoHAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.
-
Nepass
#33 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Imam ih koji su i danas na socijali a ima i milionera.hrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.
Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.
- Njanjavi
#34 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nemoj da nam kleveces svetog investitora hrleta, hosh da te mercedesom sataremmO k3 wrote:Ma hrle pise gluposti , nema tu istine ni 1% sta je napisaoHAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.
-
triiksa
#35 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nije tetka ali rođak iz Kanade koji se obogatio radeći kao Oracle database architect već 10 godina ni da prismrdi 'vamo. Mi ga zeljni, a on puni džepove karibljanima i maldivljanima.hrle1976 wrote:Zar imas tetku koja ti posalje razglednicu iz Havane?triiksa wrote:Ovi koji leže na parama više ne dolaze ovamo. Ni preko ljeta ni za praznike. Preče im neke Kube i Dominikane.hrle1976 wrote:Sta mislite, jer vidim samo se prica o iseljenima* kako ono ovo, a obicno je sve povezano sa parom. Cisto iz radoznalosti, sta misliste da li vasi najmiliji ili ne nebitno ali vas rod, vasa tetka, rodica, brat i sl. imaju u slajpeku ili pod jastukom jedno 100.000€ ustedjevine, mozda 200.000€ ili vise.
Kad pricam o iseljenima mislim na gastarbeiter i onu ratnu generaciju.A nece da te obidje? Nemoj mi zamjeriti ali nesto mi ovo sinu u glavu pa me pravo nasimja. Ono tipa nismo ih vidili vec pet godina ali takodje vec petu godinu zaredom salju razgledince iz krajeva koje moramo traziti na google earth.
- hrle1976
#36 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nisam jaraneNjanjavi wrote:Ko da gledam vako si nesta imao na umu hrle jelde
Vec ovo i to 2x

jedan sa 5 + 1 kod vozaca
i jedan sa 6 + 1 kod vozaca
-
Bolonjac
#37 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
uci u biznis sa rodbinom vecinom nije dobra ideja, budi sretan da je tako zavrsilo. Nije ni lagano posao pokrenuti u BiH ima tu masu stvari i troskova koje treba srediti. Vjerovatno bi taj jedan Mercedes samo trebao dati drzavi da pokrenes biznishrle1976 wrote:Imam ja para ja cam cak rodbini htjeo da kupim dva kombija Mercedesa da otvore neki tursiticki vodic, shuttle do aerodorma, za turiste da voze na rafting, na more, kurir servis itd. Jok nece. Nije izvodljivo jer treba lezati po vazdan. Najbolje nek rodjo poslaje 500€ da se ima za kafica, kladioncie i stine raje. I svaki put kad sam na vezi sa rodjacima negdje je u nekom kaficu i lovi vajfaj.
-
Nepass
#38 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Odkud ti pare jarane za ovo?hrle1976 wrote:Nisam jaraneNjanjavi wrote:Ko da gledam vako si nesta imao na umu hrle jelde
Vec ovo i to 2x
jedan sa 5 + 1 kod vozaca
i jedan sa 6 + 1 kod vozaca
- mO k3
#39 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
O oprostiNjanjavi wrote:Nemoj da nam kleveces svetog investitora hrleta, hosh da te mercedesom sataremmO k3 wrote:Ma hrle pise gluposti , nema tu istine ni 1% sta je napisaoHAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.
- hrle1976
#40 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Imam jarane ali eto vlastitim je lakse im saljem a kad ne onda sam supak i samo takav. Ima a nece, a kad im nudis kombije ko limuzine jok nebi to radilo nema tog hjeba, jer to nije kafic sa vajfajom.
- Njanjavi
#41 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ma ugradicemo mi vajfaj u kombije, mora se imat radi stranaca, nemres njih ostavit brez konekcije tek takohrle1976 wrote:Imam jarane ali eto vlastitim je lakse im saljem a kad ne onda sam supak i samo takav. Ima a nece, a kad im nudis kombije ko limuzine jok nebi to radilo nema tog hjeba, jer to nije kafic sa vajfajom.
Nego samo ti salji pare za pokretanje posla i nista se ne brini za ostalo.
- mO k3
#42 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ako im zatreba google translateNjanjavi wrote:Ma ugradicemo mi vajfaj u kombije, mora se imat radi stranaca, nemres njih ostavit brez konekcije tek takohrle1976 wrote:Imam jarane ali eto vlastitim je lakse im saljem a kad ne onda sam supak i samo takav. Ima a nece, a kad im nudis kombije ko limuzine jok nebi to radilo nema tog hjeba, jer to nije kafic sa vajfajom.![]()
Nego samo ti salji pare za pokretanje posla i nista se ne brini za ostalo.
- Edin H.
#43 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Nisu rodjaci frajeriBolonjac wrote:uci u biznis sa rodbinom vecinom nije dobra ideja, budi sretan da je tako zavrsilo. Nije ni lagano posao pokrenuti u BiH ima tu masu stvari i troskova koje treba srediti. Vjerovatno bi taj jedan Mercedes samo trebao dati drzavi da pokrenes biznishrle1976 wrote:Imam ja para ja cam cak rodbini htjeo da kupim dva kombija Mercedesa da otvore neki tursiticki vodic, shuttle do aerodorma, za turiste da voze na rafting, na more, kurir servis itd. Jok nece. Nije izvodljivo jer treba lezati po vazdan. Najbolje nek rodjo poslaje 500€ da se ima za kafica, kladioncie i stine raje. I svaki put kad sam na vezi sa rodjacima negdje je u nekom kaficu i lovi vajfaj.
Nego hrle salji za kafica i wifi-a i mirna Bosna.
Business ne stanuje ovdje.
- dildi
#44 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
placaju ga po postu na klix forumu, 0.1 eurocent
- hrle1976
#45 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Percepcija mojih rodjaka se moze opisati jako lagano.Edin H. wrote:Nisu rodjaci frajeriBolonjac wrote:uci u biznis sa rodbinom vecinom nije dobra ideja, budi sretan da je tako zavrsilo. Nije ni lagano posao pokrenuti u BiH ima tu masu stvari i troskova koje treba srediti. Vjerovatno bi taj jedan Mercedes samo trebao dati drzavi da pokrenes biznishrle1976 wrote:Imam ja para ja cam cak rodbini htjeo da kupim dva kombija Mercedesa da otvore neki tursiticki vodic, shuttle do aerodorma, za turiste da voze na rafting, na more, kurir servis itd. Jok nece. Nije izvodljivo jer treba lezati po vazdan. Najbolje nek rodjo poslaje 500€ da se ima za kafica, kladioncie i stine raje. I svaki put kad sam na vezi sa rodjacima negdje je u nekom kaficu i lovi vajfaj.![]()
Nego hrle salji za kafica i wifi-a i mirna Bosna.![]()
Business ne stanuje ovdje.
Ili da se isparimo odAVLE ili salji za kafe, kladionice i cigara. Raditi u BiH to za njih nije opcija.
Pogled na svijet:
Kazu mi lako je kod vas, ima se moze se, jedan je cak reko nije da pada sa neba ali pada na racun para sad pa sad.
-
Niemand
- Ljakan
#47 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Hrle kad si tako mekog srca de i meni poselji 500 ojrića,mjesecno.Hvala buraz.
- bingov buraz
#48 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Eee ne prave se vise ovakvi,ovi su prelazili milion bez generalke ko nista.hrle1976 wrote:Prvo sto mi je sinulo u glavu poslje opisa je ovo:HAVANA wrote:Hrle jarane,najbolje ti je da meni posaljes pp i da ti ja prodam 2 kombija.Ko dusha.2 za petobanku,jos malo pa nestalo.
- Edin H.
#49 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
hrle1976 wrote: Percepcija mojih rodjaka se moze opisati jako lagano.
Ili da se isparimo odAVLE ili salji za kafe, kladionice i cigara. Raditi u BiH to za njih nije opcija.
Pogled na svijet:
Kazu mi lako je kod vas, ima se moze se, jedan je cak reko nije da pada sa neba ali pada na racun para sad pa sad.
Ima i ona stara bosanska mudrost - Ne mozes me toliko malo platiti, koliko malo ja mogu raditi.
U principu su kladionice pokvarile raju, uzmes svaki dan 50 - 100 maraka i ko nije pohlepan njemu dovoljno.
- Edin H.
#50 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ljakan wrote:Hrle kad si tako mekog srca de i meni poselji 500 ojrića,mjesecno.Hvala buraz.
A sto ce tebi 500 eura mjesecno?
Novac kvari ljude.