AntiDayton pokret
-
emmir1
#26 Re: AntiDayton pokret
Potpuno nepotrebna instalacija.
Mi znamo kako je RS nastala, postoji istorija koja se tim bavi, postoje knjige, postoje institucije gdje o tome treba da se uči
Nakon 20 godina mi i dalje iste greške radimo.
Mi danas RS trebamo prihvatit kao dio BIH ili ne prihvatit.
Znači ako ih prihvatamo onda ih moramo i uvažit, ako ih ne prihvatamo da ih onda pustimo da se odcijepe ili da idemo u rat.
Evo ovako smo 20 godina taoci ove politike, sve nas je manje, posla nema.....
Gdje to sve vodi.
A na kraju ovakvim stvarima idemo na ruku i aktuelnoj vlasti u RS koja kaže da Sarajevo nije njihov glavni grad i da je BIH nemoguća zemlja
Inače Nihad iz ove grupe je idiot
Mi znamo kako je RS nastala, postoji istorija koja se tim bavi, postoje knjige, postoje institucije gdje o tome treba da se uči
Znači ako ih prihvatamo onda ih moramo i uvažit, ako ih ne prihvatamo da ih onda pustimo da se odcijepe ili da idemo u rat.
Gdje to sve vodi.
A na kraju ovakvim stvarima idemo na ruku i aktuelnoj vlasti u RS koja kaže da Sarajevo nije njihov glavni grad i da je BIH nemoguća zemlja
-
Nadzorna_ploca
#27 Re: AntiDayton pokret
Ne trebamo mi nista. Stalno mi nešto prihvatamo, uzimamo kompromis, prastamo. Ko iz jebe ba.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#28 Re: AntiDayton pokret
genocidna kartagena mora biti uništena
- uglavnomja
#29 Re: AntiDayton pokret
patriotizam iz amerike ili sa tatinog budzeta ...Point. wrote:Nemojte tako, pa nace se uvrijedjeni republikanci, treba zaboraviti sta je bilo, genocid i te gluposti treba pustiti kraju, bilo proslo, treba graditi dobrosusjedske odnose, sta fali sto su oni pobili tolike ljude, ne treba se zamarati sa tim sad pa mi smo merhametli narod, trebamo jos vise graditi taj imidz. Jesam li spomenuo da bi se oni mogli naci uvrijedjeni? Sram te bilo Nihade! Pa narod nema sta da jede, jedva marku skupe da odu na kafu povazdan u kafic a ti se bavis glupostima kao sto je rs, genocid, etnicka protjerivanja i slicno? Svasta.
tako upravo fercera ova vlast zadnjih 25 godina. koliko god ti bio sarkastican, ili nesto drugo, to je sistem u kojem je podnosljivije biti gladan ili "gladan" (jer stvarno gladni nemaju internet da kazu svoju stranu price) nego zaboraviti spominjati rat i krivicu, koja je poznata i na marsu i u hagu i na citavoj planeti.
a srbija i ovaj prirepak srpski (jedan dio gradjana,vecinom bez posla, obrazovanja, para ...) zive u nekom vakumu i to jako dobro znaju.
kad bi se postigao neki ekonomski pozitivni status, kad bi ljudi imali konstruktivan zivot i ciljeve u buducnosti - drugacije bi se sve desavalo. a ovako zednu stoku lako preko vode prevesti. na svim stranama.
vaznije je promijeniti naziv entiteta nego zaposliti 200.000 mladih ljudi
usput, mislis da je ova instalacija uradjena dzaba
istorijski gledano, jevreji su nakon holokausta nastavili sa zivotom, sa poslovima i pravljenjem para, i nisu zanemarili sadasnjost i buducnost radi istjerivanja pravde, ocekujuci da ce im neko nesto na tanjiru servirati jer su zrtve.
-
dezurni_ucenik
#30 Re: AntiDayton pokret
emmir1 wrote:Potpuno nepotrebna instalacija.
Gdje to sve vodi.
Ma naravno, samo sutimo, necemo nista raditi, treba samo paziti hoce li se Dodik uvrijediti. Za koju godinu necemo smjeti ni obiljezavati genocid u Srebrenici da se ne bi neko uvrijedio. Vazda suti, ko kakve picketine. E jebo ti nas.
- Henry Chinaski
#31 Re: AntiDayton pokret
Upravo. Pred izbore, ovo nije bilo potrebno. Treba birati tajming.bhnapoleon1 wrote:Ma bacaju vodu na Dodikov mlin.
- radiša
#32 Re: AntiDayton pokret
Cista glupost jer stvari koje se trebaju radit se rade i radit ce se bez ovoga juce.Dajes debilima povod da te dolaze jos provocirat u tvoj grad,gledaj intervjua,odgovorit joj na pitanja nije znao,izgubio se.Ako nesto spektakularno zelis napravit onda se pripremi na sve a ne da te jos ljudi ispreskakaju ko malo djete.BHCluster wrote:20-25 godina je proslo a nove masovne grobnice se pronalaze, a ubijeni jos uvijek cekaju na identifikaciju a porodice isti na njihov pronalazak i to tebi glupost? Postavi adresu pa da ljudi znaju gdje mogu da te poljube u dupe.radiša wrote:ne kukam samo kazem da ima precih stvari od ovoga sto se radi a to nije kukanje.dok se god skrece paznja sa vaznijih stvari ovakvim glupostima potrudit cu se da iznesem svoje misljenje o ljudima koji nas jebu 20-25 godina.kome se ne dopada moze da me poljubi u dupe,besplatno je.BHCluster wrote: Pa kad ne mozes promjeniti nista sto kukas?
Đe bi mi kraj bio kad bi svakakvim supcima dopusto da me ljube u dupe
-
mirzaaa33
#33 Re: AntiDayton pokret
Neke stvari je pametnije zaboraviti, makar i povremeno, nego se baviti njima i razmišljati svaki dan.Point. wrote:Nemojte tako, pa nace se uvrijedjeni republikanci, treba zaboraviti sta je bilo, genocid i te gluposti treba pustiti kraju, bilo proslo, treba graditi dobrosusjedske odnose, sta fali sto su oni pobili tolike ljude, ne treba se zamarati sa tim sad pa mi smo merhametli narod, trebamo jos vise graditi taj imidz. Jesam li spomenuo da bi se oni mogli naci uvrijedjeni? Sram te bilo Nihade! Pa narod nema sta da jede, jedva marku skupe da odu na kafu povazdan u kafic a ti se bavis glupostima kao sto je rs, genocid, etnicka protjerivanja i slicno? Svasta.
- japin_mutapi
#34 Re: AntiDayton pokret
ubiješ, zakolješ, spališ, protjeraš, siluješ, opljačkaš i onda se ljutiš kad ti kažu da si ubica i zločinac
ja sam kriv što kažem istinu i neću da zaboravim(ne mogu, sve i da hoću) a nije kriv zločinac
zato - genocidna kartagena mora biti uništena
ja sam kriv što kažem istinu i neću da zaboravim(ne mogu, sve i da hoću) a nije kriv zločinac
zato - genocidna kartagena mora biti uništena
- uglavnomja
#35 Re: AntiDayton pokret
kako bolan? pa idealan tajmingHenry Chinaski wrote:Upravo. Pred izbore, ovo nije bilo potrebno. Treba birati tajming.bhnapoleon1 wrote:Ma bacaju vodu na Dodikov mlin.
ovi isprovociraju dodikovce, mediji to napusu, kontrareakcija - i izbori odluceni
sve je to sinhronizovano, njima je isti cilj, dizanje tenzija, da prakticni dio mozga odumre prije izlaska na biralista.
a hvala bogu na balkanu nizak prag tolernacije. i jos ponesto
- law2
#36 Re: AntiDayton pokret
Može li neko postaviti zvaničnu kartu sa svim označenim grobnicama na teritoriji BIH od strane ICMP-a?
-
mirzaaa33
#37 Re: AntiDayton pokret
Jebe se njima. Imaju dobre živote, razmnožavaju se, kupuju hotele i fabrike, djeca putuju svijetom i studiraju, žene karijere imaju, para koliko hoće i mogućnosti. Žive svoje živote. A ti narode bavi se politikom i onim što je bilo još 50 godina, svaki dan slušaj serviranu priču o Srebrenici, ratu, zločinu jednom - zločinu drugom, godišnjica ovdje - godišnjica tamo, dok ovi ne crknu a onda opet neki novi dođu. Drži se politike koja za 20 godina nije učinila ništa i nadaj se da još samo malo fali da ostvariš neke svoje vitamlne nacionalne interese. Onda kad prođe 20 godina opet ćeš isto... samo još malo nam fali. Možda praunučad dočekaju ono što želiš, veliko možda. Ti se uči mržnji iako mržnja najviše šteti onom ko mrzi. Dijasporci, građani i seljaci Tuzle, Sarajeva, Mostara, Zenice, Bihaća ujedinite se u mržnji jer pobogu teško vama sa Srbima iako Srbin vidite uglavnom samo na TV-u a ono što imate oko vas su ljudi ko i vi, naši.
- law2
#38 Re: AntiDayton pokret
Za sada sam našao samo ovu kartu:law2 wrote:Može li neko postaviti zvaničnu kartu sa svim označenim grobnicama na teritoriji BIH od strane ICMP-a?
http://warcrimesmap.ba/
- radiša
#39 Re: AntiDayton pokret
A ko ce je unistit?Forumaši?Ja nesto ne vidim u intervju-ima da oni koji su izabrani od strane građana, na izborima, pricaju nesto tako,cak sta vise kazu da to postoji i da ce postojat...japin_mutapi wrote: zato - genocidna kartagena mora biti uništena
- Drvosjeca iz Dejcica
#40 Re: AntiDayton pokret
Podržavam ovaj performans ispred BBI, to je demokratsko pravo da se izrazi negodovanje. Potpisivanjem Dejtona jeste prihvaćena RS ako realnost ali to ne znači da demokratskim metodama nemamo pravo osporavati njen nastanak, ukazati na zločine. Naravno, četnike i njihove falange i ovdje na forumu ovo ljuti jer njihova percepcija demokratije je da Bošnajci moraju šutiti jer će spremiti drugo poluvrijeme. Tako nekako oni doživljavaju entitet u kojem žive. Interesantno je u prilogu vidjeti svu ljutnju reporterke, baš je primejtna intonacija glasa da je iz nje kulja bijes, da je frustrirana. Najbolje kada krene da nabraja park, deponiju (pronađeno 0 posmrtnih ostataka)...ostalo nisam razumio.
-
mirzaaa33
#41 Re: AntiDayton pokret
I ja podržavam njegovo pravo ali smatram i performans glupim, nepotrebnim i beskorisnim.
- gospodja profiterka
#42 Re: AntiDayton pokret
Ali moram vas pitati: ko vam je kriv? Nastranu to što su oni redom lopovi i manipulatori, da li bi sve to bilo moguće da konstitutivci generalno nisu budale i tokmaci opijeni tribalizmom i šovinizmom već stoljećima, a ne decenijama? Je li teško žabu u vodu natjerati? Je li ikad bilo?mirzaaa33 wrote:
Jebe se njima. Imaju dobre živote, razmnožavaju se, kupuju hotele i fabrike, djeca putuju svijetom i studiraju, žene karijere imaju, para koliko hoće i mogućnosti. Žive svoje živote. A ti narode bavi se politikom i onim što je bilo još 50 godina, svaki dan slušaj serviranu priču o Srebrenici, ratu, zločinu jednom - zločinu drugom, godišnjica ovdje - godišnjica tamo, dok ovi ne crknu a onda opet neki novi dođu. Drži se politike koja za 20 godina nije učinila ništa i nadaj se da još samo malo fali da ostvariš neke svoje vitamlne nacionalne interese. Onda kad prođe 20 godina opet ćeš isto... samo još malo nam fali. Možda praunučad dočekaju ono što želiš, veliko možda. Ti se uči mržnji iako mržnja najviše šteti onom ko mrzi. Dijasporci, građani i seljaci Tuzle, Sarajeva, Mostara, Zenice, Bihaća ujedinite se u mržnji jer pobogu teško vama sa Srbima iako Srbin vidite uglavnom samo na TV-u a ono što imate oko vas su ljudi ko i vi, naši.
Kao pripadnica Ostalih, odavno sam digla ruke od svojih konstitutivnih zemljaka i zaista ne osjećam da s njima dijelim išta više, vrijednosti, svjetonazor, viziju budućnosti... i konačno mi je dobro u životu. Međutim, još uvijek me kopka kako bilo ko, pojedinac ili kolektiv, može biti toliko glup i autodestruktivan, iznova i iznova, uvijek s istim ishodom, uvijek prema dole, sve gore i gore.
Zato sam došla do zaključka da je riječ o nečemu inherentnom, da konstitutivci imaju vlasti kakve zaslužuju i kakve im trebaju, te da im ne treba pomagati ni na koji način. Svaki pokušaj da ih se izvuče iz njihovog kala završava se dubokim nesporazumom i okončava kontraproduktivno.
Što se tiče ovih beskorisnih "instalacija", koliko para su već kvaziumjetnici uzeli od grada, kantona, države i naroda za ovakve besmislice dok narod kruha nema, ali ima zato besplatne katarze i padanja u trans bez ikakvog cilja i nade? Koliko love je već uzeo onaj "kipar" što je samoinicijativno postavljao svoje patriotske skulpture, a onda emotivno ucjenjivao vlasti da mu isplate ogromne pare za njih? Koliko za plastične stolice od dvije marke koje simboliziraju, ni manje ni više, već ubijene sugrađane? A ovo je izborna godina, ide patetika ko halva, idu naricaljke, velike riječi, busanje u prsa, kletve... I onda povratak na staro.
Znam da očekujem previše, ali probajte, barem probajte shvatiti da ovakvo uređenje BiH nije nikakva slučajnost ni peh, već baš ono što su vaši gospodari imali na umu kad su vas prvi put (s lakoćom) naveli da glasate za njih. Baš je ovako i trebalo biti, da svako bude "na svom i sa svojima", da se viđate samo na televiziji, a i tada da pljujete u ekran. Imate li vi pojma koliko detaljnih pregovora, razmjena, kompenzacija, posredovanja je prethodilo ovakvoj podjeli karata na terenu? I vi još uvijek mislite da je riječ o nekakvoj kosmičkoj nepravdi i tragičnom propustu? Dođite sebi više, radi svoje djece.
- Drvosjeca iz Dejcica
#43 Re: AntiDayton pokret
A dobro, imaš pravo na svoje subjektivno mišljenje. Tebi je glup i bosanski jezik, vjerovatno i 11.07, Dan bijelih traka i svaki drugi pomen bošnjačkih žrtava. Ali najgluplje od svega je ubjedljivo tvoj nick.mirzaaa33 wrote:I ja podržavam njegovo pravo ali smatram i performans glupim, nepotrebnim i beskorisnim.
-
mirzaaa33
#45 Re: AntiDayton pokret
Pa i tvoje je mišljenje subjektivno. Pored toga izmišljaš da sam nešto drugo rekao. Što se tiče nicka - jesi li spreman zakleti se Allahom i dženetom da sam Srbin?Drvosjeca iz Dejcica wrote:A dobro, imaš pravo na svoje subjektivno mišljenje. Tebi je glup i bosanski jezik, vjerovatno i 11.07, Dan bijelih traka i svaki drugi pomen bošnjačkih žrtava. Ali najgluplje od svega je ubjedljivo tvoj nick.mirzaaa33 wrote:I ja podržavam njegovo pravo ali smatram i performans glupim, nepotrebnim i beskorisnim.
- Prpa.ba
#46 Re: AntiDayton pokret
Nadzorna_ploca wrote:Ne trebamo mi nista. Stalno mi nešto prihvatamo, uzimamo kompromis, prastamo. Ko ih jebe ba.
Neki bi da se bira tajming za istinu o demokratski iskazanoj volji separatisticke manjine za etnickim ciscenjem i genocidima. Sreca pa su manjina, i to sve manja.
-
Hadzi Lojo
#47 Re: AntiDayton pokret
Svaka cast ideji grupi AntiDayton!
Zna li neko kako se mogu uclaniti u tu grupu da im predlozim da pored ove instalacije postave i naseg izdajnika i potpisnika samoga Dayton-a onda bi bilo sve kompletno!
Samo kad slusas ovu spikericu iz okupiranog dijela BiH vidis koliko su oni bezobrazni i perfidni, ali i vidis koliko su i odvazni da svoje lazi provedu u istinu! Jebote, zamisli da smo mi njima uradili genocid, pa ne bi se mogli ni u svemiru sakriti od njih!
Oni i dalje furaju svoje lazi i ponavljaju ih dok ne postanu istina!
A mi naivni Bosnjaci i dalje biramo nesposobne i sve se nesto stidimo, pa Bakiru dopustismo da prosle godine pozove onog cetnika i tek nam sad doslo iz guzice u glavu d im posaljemo odjebnicu!
Zna li neko kako se mogu uclaniti u tu grupu da im predlozim da pored ove instalacije postave i naseg izdajnika i potpisnika samoga Dayton-a onda bi bilo sve kompletno!
Samo kad slusas ovu spikericu iz okupiranog dijela BiH vidis koliko su oni bezobrazni i perfidni, ali i vidis koliko su i odvazni da svoje lazi provedu u istinu! Jebote, zamisli da smo mi njima uradili genocid, pa ne bi se mogli ni u svemiru sakriti od njih!
Oni i dalje furaju svoje lazi i ponavljaju ih dok ne postanu istina!
A mi naivni Bosnjaci i dalje biramo nesposobne i sve se nesto stidimo, pa Bakiru dopustismo da prosle godine pozove onog cetnika i tek nam sad doslo iz guzice u glavu d im posaljemo odjebnicu!
-
mirzaaa33
#48 Re: AntiDayton pokret
Ma niste ništa ako ne napravite instalaciju koja se vidi iz svemira, barem ko kineski zid. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#49 Re: AntiDayton pokret
Ne izmišljam već je indikativno iz drugih postova i tema, konkretno na temi o bosanskom jeziku nevješto si glumatao neutralnost.mirzaaa33 wrote:Pa i tvoje je mišljenje subjektivno. Pored toga izmišljaš da sam nešto drugo rekao.
mirzaaa33 wrote:Što se tiče nicka - jesi li spreman zakleti se Allahom i dženetom da sam Srbin?
- japin_mutapi
#50 Re: AntiDayton pokret
biće uništena, makar za stotinu godina od sadaradiša wrote:A ko ce je unistit?Forumaši?Ja nesto ne vidim u intervju-ima da oni koji su izabrani od strane građana, na izborima, pricaju nesto tako,cak sta vise kazu da to postoji i da ce postojat...japin_mutapi wrote: zato - genocidna kartagena mora biti uništena
ovakve instalacije i služe u tu svrhu -da se ne zaboravi i ne oprosti, da se zna ko je ko i kakav je, sa kim se ima posla i šta je očekivati od zločinaca, fašista, četnika, sljedbenika velikosrpske ideologije, šovinista, arkanovaca, šešeljovaca, dodikovaca, vrs-a, vsk-a, vs, i ostale gamadi, ako im se opet dopusti
podizanje i jačanje svijesti, o tome šta je rs, kako je nastala, o ideologiji velike srbije, četničkom kultu smrti, njegoševom krštenju krvlju ... je prvi korak ka uništenju genocidne kartagene
a vi zaboravite, cugajte i guzite, pa kada vam pokucaju vampiri na vrata u gluho doba noći i odvedu vas, biće kasno
ovakve stvari pjevaju na svadbama i veseljima, događajima na kojima ne bi trebalo biti pomena na prošlost, mržnju, ratove ...
srebrenice, grobnice balija