Android u autu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#27 Re: Android u autu
Gledao sam malo ovo ali nista mi nije bilo jasnoO'zone wrote:Nemoj zajebavat meni jednu od najboljih stvari na Lybri![]()
Navigacija ti za BiH i ne treba (jedno veće selo) za balkan možeš koristit mobitel kao alternativu. Ako želiš da imaš priključak za USB odnosno AUX pogledaj sisteme koji se kopčaju na ulaz od CD chargera, ostaje sve tvoje samo se to doda i ubaci recimo u suvozački pretinac
- kabal1337
#28 Re: Android u autu
Ma kupi android tablet,
Kupi Bluetooth OBD skener
Sa OBD-a moze sve zivo povezati na tablet, potrosnju, brzinu, pritisak ulja. Sta god pozeli.
A ivicu okolo napravi od fiberglasa, kituje, ofarba.
bas kao sto ti kazu fabrika je zakon !
Kupi Bluetooth OBD skener
Sa OBD-a moze sve zivo povezati na tablet, potrosnju, brzinu, pritisak ulja. Sta god pozeli.
A ivicu okolo napravi od fiberglasa, kituje, ofarba.
bas kao sto ti kazu fabrika je zakon !
- supercali
#29 Re: Android u autu
Ako je rt3 onda se ne moze bas usreciti sa fabrickim kao sto mislis530i wrote:supercali wrote:Zavisi I koji android kupi530i wrote:Pojačalo i podešavanja u fabričkom radiju direktno su zaslužni za takvo ozvučenje. Slažem da je nezgodno kod malo starijih auta koja nemaju mp3 ili usb utičnicu...zajebancija povelika.
Imas kineza a imas I dobrih androida tipa cartech iz njemacke
I tu komponente nisu nista slabije od fabrickih cak sta vise
Kao I sa aftermarket pleyerima sto je slucaj
Jedino je zezancija sa boardom
Koji god da kupi sumnjam da je i blizu ovog fabričkog hu...
Znam u lanciji sisteme jer iste sisteme koriste kao pezo I citroen
Mislim na starija auta tipa 2000-2006 za nove ne znam
- O'zone
- Globalni moderator
#30 Re: RE: Re: Android u autu
Ma ne, sve ti je recimo u suvozackom pretincu ili ga možeš izvesti negdje oko ručice mjenjača ako ti više paše_BataZiv_0809 wrote:Gledao sam malo ovo ali nista mi nije bilo jasnoO'zone wrote:Nemoj zajebavat meni jednu od najboljih stvari na Lybri![]()
Navigacija ti za BiH i ne treba (jedno veće selo) za balkan možeš koristit mobitel kao alternativu. Ako želiš da imaš priključak za USB odnosno AUX pogledaj sisteme koji se kopčaju na ulaz od CD chargera, ostaje sve tvoje samo se to doda i ubaci recimo u suvozački pretinacJe li usb stick ubacujem u gepeku u tom slucaju
Poslato sa radnog mjesta...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31 Re: RE: Re: Android u autu
Ovo je dobro rjesenje. Kao i ovaj tabletO'zone wrote: Ma ne, sve ti je recimo u suvozackom pretincu ili ga možeš izvesti negdje oko ručice mjenjača ako ti više paše
- supercali
#32 Re: RE: Re: Android u autu
Ja imam to al mi zvuk ne valja preko togaO'zone wrote:Ma ne, sve ti je recimo u suvozackom pretincu ili ga možeš izvesti negdje oko ručice mjenjača ako ti više paše_BataZiv_0809 wrote:Gledao sam malo ovo ali nista mi nije bilo jasnoO'zone wrote:Nemoj zajebavat meni jednu od najboljih stvari na Lybri![]()
Navigacija ti za BiH i ne treba (jedno veće selo) za balkan možeš koristit mobitel kao alternativu. Ako želiš da imaš priključak za USB odnosno AUX pogledaj sisteme koji se kopčaju na ulaz od CD chargera, ostaje sve tvoje samo se to doda i ubaci recimo u suvozački pretinacJe li usb stick ubacujem u gepeku u tom slucaju
Sad je li taj uredjaj uredu ili ne ne znam
Da opet dajem oko 250 maraka a dobijem isto ne ide
Zato I ja kontam android stavljati
Zato sam mu I rekao na kafi da mu ispricam moj slucaj I ako je isti radio da proba taj moj adapter I ako radi ja bi mu ga dao
Zato nisam odmah preporucio to
- O'zone
- Globalni moderator
#33 Re: RE: Re: RE: Re: Android u autu
Ja sam tražio riješenje za Xsaru i to je bilo jedino izuzev da stavljam neki giga mega HU sa adapterom za komande nakon čega bi morao na dijagnostiku da prijavom novi uređaj, pa su opet pojedini prijavljivali da im je auto blesavio nakon izmjene HU. Ovo je bilo jedino riješenje da se lako postavi jednostavno prijavi dijagnostikom i da ne brljavi. Za kvalitetu zvuka stvarno ne znam ali ne bi trebala biti gora od CD-a.supercali wrote:Ja imam to al mi zvuk ne valja preko togaO'zone wrote:Ma ne, sve ti je recimo u suvozackom pretincu ili ga možeš izvesti negdje oko ručice mjenjača ako ti više paše_BataZiv_0809 wrote: Gledao sam malo ovo ali nista mi nije bilo jasnoJe li usb stick ubacujem u gepeku u tom slucaju
Sad je li taj uredjaj uredu ili ne ne znam
Da opet dajem oko 250 maraka a dobijem isto ne ide
Zato I ja kontam android stavljati
Zato sam mu I rekao na kafi da mu ispricam moj slucaj I ako je isti radio da proba taj moj adapter I ako radi ja bi mu ga dao
Zato nisam odmah preporucio to
Ja trenutno imam jeftini FM transmiter koji služi svrsi, ima nekog malo šuma ali samo kad je baš postavljeno na tiho čim se pojača sve je super. Znam da nije to-to ali mi se ne da zajebavati.
- supercali
#34 Re: Android u autu
Kvalitet zvuka je ocajan izmjenjen skroz
Sutra ako hoces nadjemo se I pokazem ti kakav je zvuk
To je slucaj kod mene
Opet kazem mozda je do tog aparata ili nesto drugo ne valja ne znam al ke tako
Kad bi jos neko imao isti radio ili istu stvar a da provjereno radi da probam to bi bilo dobro da znam otprilike u cemu je problem
Sutra ako hoces nadjemo se I pokazem ti kakav je zvuk
To je slucaj kod mene
Opet kazem mozda je do tog aparata ili nesto drugo ne valja ne znam al ke tako
Kad bi jos neko imao isti radio ili istu stvar a da provjereno radi da probam to bi bilo dobro da znam otprilike u cemu je problem