Jel ovo i Axl Rose srbin?insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
Koliko su Srbi krivotvorili historiju
- Point.
#26 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
-
Hafis
#27 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Moguće.insomnia78 wrote:Nisu bili gladni?Hafis wrote:Ostala je i jedina velika nepoznanica: Od toliko preuzetih stvari zašto nisu preuzeli ono krucijalno - religiju od Turaka. Tko zna dokle bi dogurali, i sad im se taj propust uveliko osvećuje.zunazu"Poznato je da "srpski jezik" ima veliku količinu turcizama, više nego bosanski i drugi jezici regiona. Poznato je da nazivi gradova, mjesta, parkova i ljudi u Srbiji često imaju tursko porijeklo. Poznato je da im je muzika često posuđivana od Turaka. Ali to nije sve.
S moje sokoćalo
Ili su dobri prognozeri.
- insomnia78
#28 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Svi smo mi srbiPoint. wrote:Jel ovo i Axl Rose srbin?insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
-
Kat
#29 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Kad se govori o Srpskom bicu nezaobilazna je i SPC. E-novine su objavile dijelove iz knjige Miroslava Cosovica: Bizarni sveci Srpske crkve.zunazu wrote:Poznato je da "srpski jezik" ima veliku količinu turcizama, više nego bosanski i drugi jezici regiona. Poznato je da nazivi gradova, mjesta, parkova i ljudi u Srbiji često imaju tursko porijeklo. Poznato je da im je muzika često posuđivana od Turaka. Ali to nije sve.
Po meni je mnogo relevantnija od jednog youtube videa.
http://www.e-novine.com/feljton/122590- ... vetim.html
Stefan Nemanja je bio klasični srednjevjekovni vladar koji ničim nije zaslužio da bude proglašen za svetitelja. U njegovom životu nije bilo ničeg svetog. Cio život je ratovao, ubijao ljude, borio se za vlast i za teritorije. Za svetitelja je proglašen jer je Srpska crkva osnovana kao privatna crkva Nemanjića i da bi se dinastija učvrstila, on je morao biti proglašen za svetitelja.
Nije Srpska crkva Milutina za sveca proglasila zbog njegovih uspjeha i djela, već zato što je kao privatna crkva Nemanjića, to morala. Zbog državničkih zasluga se ne postaje svetac. Ruska crkva za sveca nije proglasila cara Petra Velikog Romanova, a ni caricu Katarinu Veliku. U svetitelje nijesu proizvedeni Matija Korvin kod Mađara, niti je za sveca proglašen Đuzepe Garibaldi.
- Connaisseur Karlin
#30 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
ovo nema veze sa "krivotoveerenjem istorije,jer Srbija,kao Bugraska i Makedonija su pod uticajem Grckeinsomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
- insomnia78
#31 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Pusti lafinu, dje su slike iz kanade
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- Connaisseur Karlin
#32 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
naredne sedmiceinsomnia78 wrote:Pusti lafinu, dje su slike iz kanade
S moje sokoćalo
u vezi teme: treba obratiti paznju na sirenje Pravoslavlja , i trnasnfomraciju srpskog pravoslavlja u svetosavlje!
Svetosavlje.A Case Study in the Nationalization of Religion
http://www.academia.edu/1837524/Svetosa ... f_Religion
-
almir90
#33 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Komentar s Jutjuba
Zar je moguće da ima ovoliko iskompleksiranih ljudi???
Srbin Hercegovac2 months ago
Ja sam Srbin iz Istocne Hercegovine i nedavno sam uradio DNA TEST putem "23 & ME" cisto da saznam ko sam, sta sam i gdje pripadam.I evo rezultata koji glase:
100%.....Evropljanin
Otac......I2a2
Majka...J1c2
81.6%....BALKAN
6.0%....Uopste Juzna Evropa
6.2%....Uopste Evropa
5.2%....Istocna Evropa
0.9%....Sjeverozapadna Evropa
0.1%....Askenazi Jevrej
Ja sam manje od 4% Neandertalac. Eto po rezultatu mozete zakljuciti da nemam ama bas nista ni sa Azijom ni sa Afrikom. I2a2 je Dinarski dio, dok J1c2 se ubraja u Evropu jest doduse istocnije,ali su oni u Evropi jos od prije 7000 godina. Tako da sa ovim Osmanlijama nemam nista. Sa mojih 87.6% Juzna Evropa u vodu pada teorija o "Seobi Juznih Slovena". Jer sam ja tu i prije Grka i prije Rimljana, kao sto mozete primijetiti oni su se svi lijepili za mene a ne ja za njih. Preporucujem da i vi svi ostali uradite DNA TEST, sigurno da bi bilo manje i uvreda i pljuvanja.
- Connaisseur Karlin
#34 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Mene interesuje kad su Srbi prebacili grcko slobo B u svoje slovo C ( S) !? Da li je to bilo promjenjeni u 13 stoljecu, tokom zivota sv. save? Cirlica je ipak instalirana krajem 19 st.!
- Sanjarko
#35 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Onaj sto je na Kosovo rano stigo.muha_sa wrote:jeko MuratHAVANA wrote:Eki murata.
- Sanjarko
#36 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Jes ti ikad cuo za Vizigote.Papastadopulos wrote:Koliko su Srbi krivotvorili historiju hmm.. i jednim videom dokazaste da su srbi turci, onda se na slican nacin moze dokazati da su spanci francuzi, da su iranci mongolci ili da su bosanci srbi !?
- Sanjarko
#37 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Jebo hileja Herkul je zakon.Point. wrote:Jel ovo i Axl Rose srbin?insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
Mora da je i on bio Srbin ko i hilej.
- insomnia78
#38 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju

S moje sokoćalo
- Sanjarko
#39 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Koliko je pljuno love za taj test.almir90 wrote:Komentar s Jutjuba![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Srbin Hercegovac2 months ago
Ja sam Srbin iz Istocne Hercegovine i nedavno sam uradio DNA TEST putem "23 & ME" cisto da saznam ko sam, sta sam i gdje pripadam.I evo rezultata koji glase:
100%.....Evropljanin
Otac......I2a2
Majka...J1c2
81.6%....BALKAN
6.0%....Uopste Juzna Evropa
6.2%....Uopste Evropa
5.2%....Istocna Evropa
0.9%....Sjeverozapadna Evropa
0.1%....Askenazi Jevrej
Ja sam manje od 4% Neandertalac. Eto po rezultatu mozete zakljuciti da nemam ama bas nista ni sa Azijom ni sa Afrikom. I2a2 je Dinarski dio, dok J1c2 se ubraja u Evropu jest doduse istocnije,ali su oni u Evropi jos od prije 7000 godina. Tako da sa ovim Osmanlijama nemam nista. Sa mojih 87.6% Juzna Evropa u vodu pada teorija o "Seobi Juznih Slovena". Jer sam ja tu i prije Grka i prije Rimljana, kao sto mozete primijetiti oni su se svi lijepili za mene a ne ja za njih. Preporucujem da i vi svi ostali uradite DNA TEST, sigurno da bi bilo manje i uvreda i pljuvanja.
Ne znam koliko sad kostaju.
-
almir90
#40 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Ja nisam znao da i imaju ti testovi. Ne muče me takvi kompleksi.Vizionar 1985 wrote:
Koliko je pljuno love za taj test.
- Sanjarko
#41 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Ma ne muce ni mene nego me zanima koliko se iskesira.almir90 wrote:Ja nisam znao da i imaju ti testovi. Ne muče me takvi kompleksi.Vizionar 1985 wrote:
Koliko je pljuno love za taj test.
Kontam 5 stoja minimalno bio prije preko 10 stoja.
-
almir90
#42 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Ne vjerujem da je ovdje i radio, piše dole ispod da živi u Americi.Vizionar 1985 wrote:
Ma ne muce ni mene nego me zanima koliko se iskesira.
- Sanjarko
#43 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Ma svejedno.almir90 wrote:Ne vjerujem da je ovdje i radio, piše dole ispod da živi u Americi.Vizionar 1985 wrote:
Ma ne muce ni mene nego me zanima koliko se iskesira.
Mogo hanumu obradovat il nest drugo.
-
Hadzi Lojo
#44 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
http://documents.tips/documents/dokumen ... anije.html
Evo lijepo im pise njihov cetnik pocetnik, kako se zove narod BiH i kako ih peveslati i preobratiti u Srbe.
Evo lijepo im pise njihov cetnik pocetnik, kako se zove narod BiH i kako ih peveslati i preobratiti u Srbe.
-
Hadzi Lojo
#45 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
A sto je najinteresantnije i Garasanin je krivotvorio nacertanije iskoristivsi oko 90 % plana koji je napisao Frantisek Zah o ujedinjenju Juznih Slavena.
-
Haman
#46 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Jedan engleski povjesnicar jevrejskog porijekala rece otprilike ovako
" kad udjete u neku galeriju u njoj mozete vidjeti puno slika, malo orginala a najvise falsifikata. Tako vam je i sa srpskom istorijom".
" kad udjete u neku galeriju u njoj mozete vidjeti puno slika, malo orginala a najvise falsifikata. Tako vam je i sa srpskom istorijom".
-
Hafis
#47 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Dobar štos. Mislim da sam bio prisutan toj provali.
Inače, u stara dobra vremena ova bi tema gorila. A sad ništa...hojdi mi - dojdi mi...isTušilo i to.
Inače, u stara dobra vremena ova bi tema gorila. A sad ništa...hojdi mi - dojdi mi...isTušilo i to.
- Gojeni H
#48 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Brega je prikriveni Rom.Nedobrovoljac wrote:Ovo je nesto najbolje sto sam vidio... svaka cast majstore. Najvise mi slice onaj Latif i Slavko Aleksic.zunazu wrote:Poznato je da "srpski jezik" ima veliku količinu turcizama, više nego bosanski i drugi jezici regiona. Poznato je da nazivi gradova, mjesta, parkova i ljudi u Srbiji često imaju tursko porijeklo. Poznato je da im je muzika često posuđivana od Turaka. Ali to nije sve.
Samo su se zajebali oko Brege, on je Hrvat.
- Sanjarko
#49 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Ja nest kontam.Gojeni H wrote:Brega je prikriveni Rom.Nedobrovoljac wrote:Ovo je nesto najbolje sto sam vidio... svaka cast majstore. Najvise mi slice onaj Latif i Slavko Aleksic.zunazu wrote:Poznato je da "srpski jezik" ima veliku količinu turcizama, više nego bosanski i drugi jezici regiona. Poznato je da nazivi gradova, mjesta, parkova i ljudi u Srbiji često imaju tursko porijeklo. Poznato je da im je muzika često posuđivana od Turaka. Ali to nije sve.
Samo su se zajebali oko Brege, on je Hrvat.
Breg-ovic
Breg=Brijeg
Brdo-vic bi mu u prijevodu bilo prezime.
- Sanjarko
#50 Re: Koliko su Srbi krivotvorili historiju
Ma Historiju su mnogi krivotvorili.
Ima Falsifikovanja raznih u njoj.
Ameri primjerice Naftu Nacistima prodavali u Ratu naravno ne svi Ameri
a onda Naucnike Nacisticke prebacili u USA.
Dobro ovo i vise nije nepoznato al krije se.
Sto sta jos ima.
Ej=Hej
Ima Falsifikovanja raznih u njoj.
Ameri primjerice Naftu Nacistima prodavali u Ratu naravno ne svi Ameri
a onda Naucnike Nacisticke prebacili u USA.
Dobro ovo i vise nije nepoznato al krije se.
Sto sta jos ima.
Ej=Hej