Ne smijete biti bolesni!
- insomnia78
#26 Re: Ne smijete biti bolesni!
Pa nista, onda im jedino preostaje sacekati Tita da se vrati
-
Hakiz
#27 Re: Ne smijete biti bolesni!
Problem je u tome što se nekada moraš boriti i rizikovati. Ja sam to uradio, rizikovao i pobijedio. Na BiH sudu. I ostao na poslu. Moglo je biti i drugačije, naravno. Ali, u jednom trenutku svako ko drži do sebe kaže da je dosta i da je to linija ispod koje neće ići.dječak sa šibicama wrote:I na pravednom i nekorumpiranom bh sudu, dobiju parnicu.Hakiz wrote:A radnici su istog momenta skinuli obavještenje, ili barem sa fotografijom obavještenja, otišli u inspekciju da prijave kršenje zakona. Pa onda kod advokata da tuže firmu.
A onda je svizac...
Ja ne osuđujem radnike Boswooda ako i što nisu reagovali, nisam u njihovoj koži. Samo želim reći da čekati da neko drugi riješi tvoje probleme je utopija. Ali, ako sam nešto ne uradiš, niko za tebe neće rješavati tvoje probleme.
-
swanfilter
#28 Re: Ne smijete biti bolesni!
Eng. Wael Asreb, Mr.Muhammed Tulic, Mr. Mustafa Abbas, Mr. Izet Deliver
.
Kakva li je ovo mraka ...
Kakva li je ovo mraka ...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: Ne smijete biti bolesni!
cinjenica je da ljudi za ghluposti uzimaju bolovanje
i da dobivaju za ghlupostzi bolovanje
ovo je odron ali i radnici su karina
- Bradafilozof
#30 Re: Ne smijete biti bolesni!
Vidi se da si jos premlad, da ne kazem zelen.Hakiz wrote:A radnici su istog momenta skinuli obavještenje, ili barem sa fotografijom obavještenja, otišli u inspekciju da prijave kršenje zakona. Pa onda kod advokata da tuže firmu.
- Bradafilozof
#31 Re: Ne smijete biti bolesni!
Umjesto da traze te koji simuliraju oni svima zabranili. Logično.Black swan wrote:cinjenica je da ljudi za ghluposti uzimaju bolovanje
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#32 Re: Ne smijete biti bolesni!
tako je u zivotu
nije pravedno i onda umres
- O'zone
- Globalni moderator
#33 Re: Ne smijete biti bolesni!
Black swan wrote:tako je u zivotu
- Banksy
#34 Re: Ne smijete biti bolesni!
Dok smo se mi 1998. sabirali, dolazeći sebi nakon rata, Bakir se već utalio s Arapima i krenuo da krči bosanske šume...
Zaista, nisu gubili ni časa.
http://boswood.co/index.php?option=com_ ... Itemid=140
We are a part of General Trading Concept the trading arm of AL MAWARID GROUP. (Mawarid Holding is a private Saudi investment company).
60% of Bosnia, 2.7 million hectares, is covered by forests that have the finest quality of wood in Europe. It is famous worldwide for its timbers such as Beech, Ash, Oak, Pine and White wood.
We have the advantage of being located in the middle of these very forests and have direct access to the best materials. Therefore, we are able to offer the best price for the best quality available.
Our saw mill shave the highest overall capacity in Bosnia. Since 1998, the perfect union between specialization and quality control management has made our factories one of the most productive timber manufacturers in the Balkan Peninsula – Europe.
-
calculator
-
Satori
#36 Re: Ne smijete biti bolesni!
Dobit ce parnicu. Pa mozda i onu na Vrhovnom sudu ako to toga dodje, ali ce se nacekati.dječak sa šibicama wrote:I na pravednom i nekorumpiranom bh sudu, dobiju parnicu.Hakiz wrote:A radnici su istog momenta skinuli obavještenje, ili barem sa fotografijom obavještenja, otišli u inspekciju da prijave kršenje zakona. Pa onda kod advokata da tuže firmu.
A onda je svizac...
U ovakvim stvarima, kod radnog prava, sudovi su jako formalni.
- KB9
#37 Re: Ne smijete biti bolesni!
ma ovakve direktore i glavesine je haman dobro djelo odrobijat 
- agent_zero
#38 Re: Ne smijete biti bolesni!
SDA i njihov zakon o radu, šta uradiše od ove zemlje, zlo najveće koje je poharalo ove prostore... I još se naguzuju genocidašima iz RSa i Čovićima.
Ustaj Tito i ćeraj ovo na Gole otoke!
Ustaj Tito i ćeraj ovo na Gole otoke!
- dječak sa šibicama
#39 Re: Ne smijete biti bolesni!
Vi ocito nemate pojma gdje zivite.Satori wrote:Dobit ce parnicu. Pa mozda i onu na Vrhovnom sudu ako to toga dodje, ali ce se nacekati.dječak sa šibicama wrote:I na pravednom i nekorumpiranom bh sudu, dobiju parnicu.Hakiz wrote:A radnici su istog momenta skinuli obavještenje, ili barem sa fotografijom obavještenja, otišli u inspekciju da prijave kršenje zakona. Pa onda kod advokata da tuže firmu.
A onda je svizac...
U ovakvim stvarima, kod radnog prava, sudovi su jako formalni.
Da su bih sudovi ucinkoviti, nebi postojala stecajna mafija. Svaku firmu su ujebali na isti nacin, ako su radnici i dobili parnicu, para neeeemaaaaaaa. Dobile noge.
E tako i sa ovim kacunima.
-
dezurni_ucenik
#40 Re: Ne smijete biti bolesni!
Toffee karamela wrote:A pa bilo je to već, pogledaj malo temu o tomedezurni_ucenik wrote:Kad pocnu i kod nas radnike spajat na detektor lazi, ko onaj iz Milica.
http://forum.klix.ba/poligrafom-na-radn ... 96s25.html
Znam, pisao sam na toj temi.
-
Hakiz
#41 Re: Ne smijete biti bolesni!
Lično iskustvo sa tužbom protiv firme mi govori da nisam.Bradafilozof wrote:Vidi se da si jos premlad, da ne kazem zelen.Hakiz wrote:A radnici su istog momenta skinuli obavještenje, ili barem sa fotografijom obavještenja, otišli u inspekciju da prijave kršenje zakona. Pa onda kod advokata da tuže firmu.
Ali, svako zna svoje.
- gol-man
#42 Re: Ne smijete biti bolesni!
Kolega, nisi bio u manjim sredinama i mjestima gdje svako svakog zna, i taj radnik neće se moći zaposliti više nigdje jer seljački mentalitet lokalnog/ih gazde/a kaže "tužio je onog, tužit će i mene!!"Hakiz wrote:Lično iskustvo sa tužbom protiv firme mi govori da nisam.Bradafilozof wrote:Vidi se da si jos premlad, da ne kazem zelen.Hakiz wrote:A radnici su istog momenta skinuli obavještenje, ili barem sa fotografijom obavještenja, otišli u inspekciju da prijave kršenje zakona. Pa onda kod advokata da tuže firmu.
Ali, svako zna svoje.
Može dobiti na sudu, ali šta onda poslije ? Koliko će sud presuditi i šta će presuditi? Nakon 2-3 mjeseca će mu izmisliti razlog i dati otkaz. Vjeruj da sam se nagledao u svom radnom vijeku za što sve daju otkaze. a jednostavno ne možeš ga dobiti jer ne krši zakon...
-
Hakiz
#43 Re: Ne smijete biti bolesni!
Pa, onda ništa.gol-man wrote: Kolega, nisi bio u manjim sredinama i mjestima gdje svako svakog zna, i taj radnik neće se moći zaposliti više nigdje jer seljački mentalitet lokalnog/ih gazde/a kaže "tužio je onog, tužit će i mene!!"
Može dobiti na sudu, ali šta onda poslije ? Koliko će sud presuditi i šta će presuditi? Nakon 2-3 mjeseca će mu izmisliti razlog i dati otkaz. Vjeruj da sam se nagledao u svom radnom vijeku za što sve daju otkaze. a jednostavno ne možeš ga dobiti jer ne krši zakon...
-
Satori
#44 Re: Ne smijete biti bolesni!
...i jer je lakše reći sebi - ma nema ništa od toga, sve je to ionako korumpirano, sudija i gazda su u talu, k'o da sam ja nekom bitan, itd. Pa i nisi. Zato se i boriš sam za sebe.gol-man wrote: jednostavno ne možeš ga dobiti jer ne krši zakon...
Mi volimo glumiti žrtve i paćenike, što nas gazde više gaze, mi veći ugled u društvu imamo. Sve dok ti je bitnije da te komšija smatra finim, umjesto da i ti budeš mučko đubre pa zovneš 322 inspekcije gazdi i nađeš advokata koji će mu zagorčavati život do sudnjeg dana tužbama za mobing, za klevete, za kršenje ZORa i svih drugih zakona, onda i puštaj da te gaze. Ha ja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#45 Re: Ne smijete biti bolesni!

Mr. Mustafa Abbas
Export Manager
ovaj more bitnut samo menadjer za siriju...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#46 Re: Ne smijete biti bolesni!
demant pojedinih navoda...
U posljednjih nekoliko dana na forumima se raspravlja o obavještenju direktora Boswood-a iz Bilalovca o prestanku radnog odnosa za sve uposlenike koji koriste bolovanje duže od sedam dana. Sve ovo je potaklo objavljivanje mnoštva podataka o pomenutoj firmi i njenim uposlenicima, kako tačnih, tako i netačnih, i na Vašem forumu.
Naime, između ostalih spominje se i moje ime - Muhammed Tulić (preuzeto sa interenet stranice koja nije ažurirana nekoliko godina). Ja sam prestao biti njihov uposlenik 31.12.2013. godine, što Vam dokazujem priloženim dokumentima, koji nisu za javnost.
Također, spominje se i gospodin Izet Dilaver, koji je i prije mene prekinuo saradnuju sa pomenutom firmom.
Stoga Vas molimo da netačne podatke sa foruma brišete, jer nam time nanosite ogromnu štetu.
Unaprijed zahvalan,
Muhammed Tulić
- Tito_i_Partija
#47 Re: Ne smijete biti bolesni!
Eeee, al' zato kad se sve sume razkrce, Bake ce na tim mjestima da pravi placeve za golf, i tako ce nam dovest' svu kremu evropske elite. Sve je to covjek dobro skont'o, tip je genije za ekonomiju. Nije se on dzaba po trezorima vuk'o.Banksy wrote:Dok smo se mi 1998. sabirali, dolazeći sebi nakon rata, Bakir se već utalio s Arapima i krenuo da krči bosanske šume...
http://boswood.co/index.php?option=com_ ... Itemid=140
We are a part of General Trading Concept the trading arm of AL MAWARID GROUP. (Mawarid Holding is a private Saudi investment company).
60% of Bosnia, 2.7 million hectares, is covered by forests that have the finest quality of wood in Europe. It is famous worldwide for its timbers such as Beech, Ash, Oak, Pine and White wood.
We have the advantage of being located in the middle of these very forests and have direct access to the best materials. Therefore, we are able to offer the best price for the best quality available.
Our saw mill shave the highest overall capacity in Bosnia. Since 1998, the perfect union between specialization and quality control management has made our factories one of the most productive timber manufacturers in the Balkan Peninsula – Europe.
Bake: The Man With The Plan.

-
Trunks
#48 Re: Ne smijete biti bolesni!
To su ti arapi, bujrum braco muslimani
- pirpa
#49 Re: Ne smijete biti bolesni!
Đe počinje Bosna tu prestaje logika

- uglavnomja
#50 Re: Ne smijete biti bolesni!
kakave veze imaju usa i eu sa firmom iz danasnjeg uporista ROPSTVA, ujedinjenih arpskih emirata, sve skupa sa kuvajtom, katarom ...megaman4 wrote: U prevodu: Dobro Došli u moderno ropstvo.Toliko o našoj nezavisnosti, kada smo igračka Amerike i EU.
mjesta gdje se radnicima oduzimaju pasosi kad udju u zemlju i sef im ih ne da dok mu ne bude cejf ... i uhapse ih ako pokusaju izaci bez odobrenja tog istog.
a plata