Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mali_balon

#26 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by mali_balon »

Pa zar ne rekose da se begovska govna iz septickih sa bjelasnice sljevaju na ta izvorista, bilo je nesta na tu temu.
petunija

#27 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by petunija »

jutarnja zvijezda wrote:Ne znam vise ni kome da se čovjek obrati ,ni kako da se zaštiti od Vodovoda i KANALIZACIJE.
Naime posto sam srčani bolesnik ,pijem dosta lijekova u toku dana.Tako dan započinjem sa 1. "turom" lijekova u 6 H ujutro.
Posto znamo kakvo je stanje po noći sa zatvaranjem vode,navečer si naspem
vodu u flašicu od soka i ujutro popijem lijekove.
Primijetila sam da nekada vođa ima ODVRATAN miris i ukus ujutro,i naravno to pripisala plastičnoj flašicu.
Jučer sam zaboravila da kupim sokic ,pa sam nasula vodu u bokalic koji ima poklopac (da maca po noći ne pije vodu ili opere šapice u njoj).
Jutros uzmem lijekove da popijem ,Otvorim posudu sa vodom i osjetim takav smrad ,kao Miljacka u ljeto.
SMRAD KANALIZACIJE.
Pa ljudi moji da li ovo neko nas namjerno truje ,da li je narod zato ovoliko bolestan?
Ovo je strašno ,Sarajevo koje je poznato po DIVNOJ UKUSNOJ I HLADNOJ VODI sada postaje grad nemogućeg življenja ,čak i po tom pitanju.Sta ovaj vodovod radi od ovog naroda???
I prije rata smo imali vise stanovnika nego sada,pa nam niko nije zatvarao vodu svaku noć.
Istina ,jedno vrijeme su bile redukcije vode ,ali tada se obnavljala vodovodna mreža ,i bili su to ogromni radovi.
Ko je iz Sarajeva sjetice se.
Uglavnom sve sto zavisi od gradske uprave ,daju nam na "kasicicu".
Čini mi se da bi nam uveli i "zrakarinu" kada bi kako mogli ,ali zašto nas TRUJU???
Gras je ukinuo pola i vise vožnji,BHtelekom pljačka pretplatnike godinama,sve sto još nisu prodali naplaćuju nam po astronomskim cijenama ,a ono sto za to dobijemo je SRAMOTA.
Mislila sam da novinari malo pretjeruju kada su pisali da u našoj vodi ima fekalija,ali šta sada da mislim.
Vodovod naravno demantuje a gdje da izvršimo analizu vode (i kako to platiti od penzije),i osim toga kome vjerovati ,kada dobijemo nalaz, kada je svuda korupcija i povezanost između laboratorija i vodovoda.
Ko je dozvolio da Arapi naseljavaju vodozaštitnu zonu,kada svi znamo koliko se to prije rata čuvalo bas zbog ovih stvari.
Ljudi nisu mogli svoja stada da napasaju u vodozastitnoj zoni ,a sada .....
Ljudi moji,dragi moji sugrađani ,provjerite ovo sto sam napisala ,naročito vi koji koristite vodu sa Baceva,pa da vidimo šta da se radi.Dosta je vise terora svake vrste nad građanima Sarajeva,ali da nas i truju i zaražavanja ko zna čime ----TO JE STVARNO PREVIŠE.
Jednostavno ,ne može vise pod kozu.
A para za flaširanu vodu od penzije ne možemo odvojiti.
Ne radi vodovod, već "gospoda" koja omogućavaju gradnju kuća u vodozaštitnoj zoni.
dječak sa šibicama

#28 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by dječak sa šibicama »

Mi smo nezahvalan narod, umjesto da budemo sretni sto pijemo fekalije nase elite sa Bjelasnice, mi se nesto bunimo.

Nikada mi necemo u Europu.
karanana

#29 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by karanana »

zato mene haman svako jutro zvekne proljev. iskenjam tudje kenjanje.
a ja kontam vidi sto mi metabolizam dobro funkcionise pa se fino iskenjam.

postoji li neovisno tijelo koje se bavi uzorcima vode i da daju tacne podatke a ne da rezimske strukture govore kako je sve ok?
sram da ih bude sta balije napravise od grada. bjezat as soon as possible.
petunija

#30 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by petunija »

Gledajte sad kad skoči cijena flaširane vode :evil:
jao_situacije

#31 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by jao_situacije »

bezveze se šupljira i urla na bjelašnicu i igman kad je problem u eliti pjevačima profiterma itd. koji grade kuće kod vrela bosne i raznoj žgadiji koja se samo pojavi u sarajevu i pukne temelje na ilidži u vodozaštitnoj zoni
kanalizacija na bjelašnici postoji još od olimpijade, 2012 je proširena i dorađena, u općini trnovo je većina onih sela spojena na kanalizaciju i kolektore
bjelašnica i igman uopće nisu problem nego ilidža aleja i sve ono dole, al haj stisni pa ruši kuće kriminalcima tipa kelmendi alispahić itd.

da se razumijemo nisam za građenje nove dobrinje na bjelašnici, ali to nije problem u ovom slučaju to je neka druga priča, kao i nelegalna sječa šume
pirpa

#32 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by pirpa »

karanana wrote:zato mene haman svako jutro zvekne proljev. iskenjam tudje kenjanje.

postoji li neovisno tijelo koje se bavi uzorcima vode i da daju tacne podatke a ne da rezimske strukture govore kako je sve ok?
ima, skupiš uzorke i posalješ u Zagreb na institut. ne bi trebalo vise od 500E da te košta :mrgreen:
pirpa

#33 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by pirpa »

jao_situacije wrote:bezveze se šupljira i urla na bjelašnicu i igman kad je problem u eliti pjevačima profiterma itd. koji grade kuće kod vrela bosne i raznoj žgadiji koja se samo pojavi u sarajevu i pukne temelje na ilidži u vodozaštitnoj zoni
kanalizacija na bjelašnici postoji još od olimpijade, 2012 je proširena i dorađena, u općini trnovo je većina onih sela spojena na kanalizaciju i kolektore
bjelašnica i igman uopće nisu problem nego ilidža aleja i sve ono dole, al haj stisni pa ruši kuće kriminalcima tipa kelmendi alispahić itd.

da se razumijemo nisam za građenje nove dobrinje na bjelašnici, ali to nije problem u ovom slučaju to je neka druga priča, kao i nelegalna sječa šume
gdje to imaju kuće blizu Vrela Bosne i kako je moguće da se na samom izvoru voda kontaminira sa ilidže i ostalih naselja.

šta si se zabrinuo za apartnam, nisi ti projektovao pa da se sekiraš :mrgreen:
jao_situacije

#34 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by jao_situacije »

pirpa wrote:
jao_situacije wrote:bezveze se šupljira i urla na bjelašnicu i igman kad je problem u eliti pjevačima profiterma itd. koji grade kuće kod vrela bosne i raznoj žgadiji koja se samo pojavi u sarajevu i pukne temelje na ilidži u vodozaštitnoj zoni

gdje to imaju kuće blizu Vrela Bosne i kako je moguće da se na samom izvoru voda kontaminira sa ilidže i ostalih naselja.

šta si se zabrinuo za apartnam, nisi ti projektovao pa da se sekiraš :mrgreen:
:mrgreen:
ja ti kažem da je vodovod pravljen namjenski za olimpijadu i popravljen i proširen prije 5 godina, a vodozaštitna zona na ilidži nije pola metra od vrela bosne, naravno gledajući šta radi memić a i prethodnici mu, možda ipak zona dođe na pola metra od vrela bosne, ko zna..

Image

Image
vješalica

#35 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by vješalica »

karanana wrote:zato mene haman svako jutro zvekne proljev. iskenjam tudje kenjanje.

Na tvsa jucer u dnevniku bio prilog
voda na vrelu bosne ima eserihiju coli
toliko
O'zone
Globalni moderator

#36 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by O'zone »

agent_zero wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote: Piješ govna koja si izabrala na izborima.
:thumbup:

Upravo to, nOrOd znO. :lol:
Samo da poDapišem
Kombat

#37 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by Kombat »

neovisno?! u Bosni?! :-) :lol: :lol: :lol:
mayab

#38 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by mayab »

agent_zero wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote: Piješ govna koja si izabrala na izborima.
:thumbup:

Upravo to, nOrOd znO. :lol:
Da se i ja pridruzim ovoj konstataciji!
Ljudi uvijek misle da je problem negdje drugdje, kod nekoga drugoga, a ne kod sebe, ne u svojoj avliji, ne vide šumu od jednog drveta itd itd ima još tih mudrih narodnih izreka :skoljka:
pirpa

#39 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by pirpa »

jao_situacije wrote: :mrgreen:
ja ti kažem da je vodovod pravljen namjenski za olimpijadu i popravljen i proširen prije 5 godina, a vodozaštitna zona na ilidži nije pola metra od vrela bosne, naravno gledajući šta radi memić a i prethodnici mu, možda ipak zona dođe na pola metra od vrela bosne, ko zna..

Image

Image
jasno je meni, sta govoris :thumbup: nego ti pricas kao da su apartmani projektovani za vrijeme olimpijade i spojeni na gradske odvode komunalija. u sta ja cisto sumnjam.

Image

kako je moguce da naselja koja su obiljezeni na slici kontaminiraju vodu na samom izvoru i ako su ta mjesta na nizoj visinskoj tacki u odnosu Vrelo Bosne .
ne moze jarane voda uzbrdo, vec nizbrdo :mrgreen:

Šta si se bolan zabrinuo za apartman :wink:
jao_situacije

#40 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by jao_situacije »

pirpa wrote:
jao_situacije wrote: :mrgreen:

Image

Image
jasno je meni, sta govoris :thumbup: nego ti pricas kao da su apartmani projektovani za vrijeme olimpijade i spojeni na gradske odvode komunalija. u sta ja cisto sumnjam.

Image

kako je moguce da naselja koja su obiljezeni na slici kontaminiraju vodu na samom izvoru i ako su ta mjesta na nizoj visinskoj tacki u odnosu Vrelo Bosne .
ne moze jarane voda uzbrdo, vec nizbrdo :mrgreen:

Šta si se bolan zabrinuo za apartman :wink:
pa ne znam ima neki čovjek koji je to sudirao pa rekao da vodozaštitna zona treba da bude tolika i da se tu ne smije graditi, a onda dođe pola bih sandžaka i albanije i napravi novi grad
te kuće su građene na vodonepropusnom materijalu i imaju sve dozvole i spojene su na gradsku kanalizaciju :thumbup:

da budem i ja tendenciozan kao ti pa da te pitam što si se to zabrinuo za svoju bespravno izgrađenu kuću u vodozaštitnoj zoni ilidže ? :wink:

inače čisto informativno zimujem u eu, ne pada mi napamet gurati se sa balijskom kvazielitom bez pokrića, toliko. :kiss:
pirpa

#41 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by pirpa »

jao_situacije wrote:
pa ne znam ima neki čovjek koji je to sudirao pa rekao da vodozaštitna zona treba da bude tolika i da se tu ne smije graditi, a onda dođe pola bih sandžaka i albanije i napravi novi grad
te kuće su građene na vodonepropusnom materijalu i imaju sve dozvole i spojene su na gradsku kanalizaciju :thumbup:

da budem i ja tendenciozan kao ti pa da te pitam što si se to zabrinuo za svoju bespravno izgrađenu kuću u vodozaštitnoj zoni ilidže ? :wink:

inače čisto informativno zimujem u eu, ne pada mi napamet gurati se sa balijskom kvazielitom bez pokrića, toliko. :kiss:
Jarane ni ti imam šta sa tim dijelom grada, hem ne pijem vodu sa tog izvora. da to razjasnimo

a sto se tice sandzaklija,albanaca,turaka,arapa i ostalih naroda. nisu oni tek tako dosli i sami od sebe poceli praviti kuce gdje je kome qurcu cejf. vec ih je dovela ta stranka koja je tebi i slicnima dopustila da pravite ono cudo na Bjelasnici i drzavnim zemljistima a vamo kao nemaju para da uloze u zimski turizam. hoteli propadaju, lose staze, nikakva ponuda.... zato pola Sarajeva i ide na Jahorinu tokom zimske sezone...
kao sto vidis, pogresna sam adresa....
znas ti dobro cija je Ilidzi , Vogosca i kome koristi to biracko tijelo :wink:
jao_situacije

#42 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by jao_situacije »

pirpa wrote:
jao_situacije wrote:

Jarane ni ti imam šta sa tim dijelom grada, hem ne pijem vodu sa tog izvora. da to razjasnimo

a sto se tice sandzaklija,albanaca,turaka,arapa i ostalih naroda. nisu oni tek tako dosli i sami od sebe poceli praviti kuce gdje je kome qurcu cejf. vec ih je dovela ta stranka koja je tebi i slicnima dopustila da pravite ono cudo na Bjelasnici i drzavnim zemljistima a vamo kao nemaju para da uloze u zimski turizam. hoteli propadaju, lose staze, nikakva ponuda.... zato pola Sarajeva i ide na Jahorinu tokom zimske sezone...
kao sto vidis, pogresna sam adresa....
znas ti dobro cija je Ilidzi , Vogosca i kome koristi to biracko tijelo :wink:
ja samo ne znam odakle tebi ideja da ja imam išta sa bjelašnicom i apartmanima :-)
niko ih nije doveo sami su došli, a slažem sa da im je sda dopustila da grade i da nisu rušili objekte 96' kad su trebali
JThomas

#43 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by JThomas »

pa hajd' ti sad negdje otiđi i napravi kuću i naseli se. bilo gdje, ne mora biti čak ni ljepše ni bolje tamo nego ovdje. nećeš ti sam nigdje prispjeti, a ne desetine i stotine hiljada ljudi kako je to ovdje. sve je to smišljeno i organizovano.
jao_situacije

#44 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by jao_situacije »

pa nije u jednoj godini došlo 100 hiljada, sandžaklije turci i albanci dolaze i danas, malo po malo biće pola miliona na ilidži

izbjeglice iz podrinja jesu smišljeno dovedene, ali sandže turci i albanci sami dolaze, kupe komad zemlje i krenu praviti nit imaju papire nit su prijavljeni
pirpa

#45 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by pirpa »

jao_situacije wrote: ja samo ne znam odakle tebi ideja da ja imam išta sa bjelašnicom i apartmanima :-)
niko ih nije doveo sami su došli, a slažem sa da im je sda dopustila da grade i da nisu rušili objekte 96' kad su trebali
Ma za apartman sam te zajebavao, sto kazu, furao te :mrgreen:

ponovo ti kazem , sami nisu dosli....vec su oni culi u SR, CRG, MK, KS da u okolini Sarajeva postoji mjesto gdje on može bez papira napraviti kucu. i hađo, došao :mrgreen: isto kao sto bi ja otisao u njemacku ili neku evopsku zemlju da mi se dopusti i napravio sebi kucu :mrgreen:
JThomas

#46 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by JThomas »

kako će dolaziti masa ljudi ako nije pušteno? pa bar stranca može uvijek šutnuti da nikad njemu ne mora reći zašto.

kako će pola sarajeva biti sagrađeno bez papira - ako nije pušteno tako? i kad je riječ o "starosjediocima"...
esmasaric

#47 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by esmasaric »

Kada otputujete na istok tačno znate zašto Arapi dolaze ovdje. Oni tamo imaju tako bljutavu vodu koju ne smiju piti s česme. Ja sam pila flasiranu koja je prečišćena morska voda. Fuj...i dalje si žedan poslije litar vode.

Prije 15 godina je na Ilidži živjela mamina prijateljica koja je imala već tada 60tak godina. Ona je SVAKE SEDMICE kupovala u prodavnici veliki kanister vode od 5-6 litara nekoliko komada..ja mislim da su oni po markh...već tada.

Žena je i dan danas živa i zdrava.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
haos1

#48 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by haos1 »

da arapi dolaze ovdje zbog vode mi je :-) ne bih da solim pamet ali mozda i dolaze ovdje stvarno zbog vode, ko bi ga znao.
esmasaric

#49 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by esmasaric »

Vode i zraka. Ljudi žive u pustinji. I tamo su svi do 45 i gotovo. Bez obzira na novac.

Ovdje kod nas jeftino, mogu na planinu, naprave zgradu, imaju vode da vide, jer tamo nema ni drveća sve se zaliva posebno da opstane.

Plus imamo džamija, itd. Nisu džabe oni baš na Ilidži. Ja kad sam bila tamo i vratila se prvo sam se dobro nadisala zraka pored drveća. Ogromna razlika od onog pijeska pustinjskog.
Ali eto.

Sent from my LG-H818 using Tapatalk
pink floydd

#50 Re: Ljudi moji ,šta mi ovo pijemo ???

Post by pink floydd »

volim što sam seljak... hiljade ovakvih izvora i svaki potok možeš da piješ

Image
Post Reply