Brand Srebrenica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
statixx

#26 Re: Brand Srebrenica

Post by statixx »

Allaha mi slim fit...
Drvosjeca iz Dejcica

#27 Re: Brand Srebrenica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Oligarh wrote:Ne znam, za vas ostale, ali meni je ovo stislo srce i stvorilo neopisivu muku unutar mene.

Da li je zaista sve u ovom prokletom vilajetu na prodaju i da li se sve mora "brandirati"??!!

Image

https://www.facebook.com/hifapetrol/?surface=rese
Strašno! 25KM za majicu koja realno košta par maraka...muka mi je. :( Ali to je najbolji odraz stanja u društvu. Razumijem ja kapitalizam, razumijem da Hifa mora zaraditi, da 5KM ide udruženju Majke Srebrenice ali 25 KM za pamučnu majicu je pljačka. Sama ideja ove akcije je vrlo dobra ali cijenom su zasrali sve i pokazali da im je najmanje stalo do Sreebrenice i žrtava već samo profit, profit, profit. :(
Banksy

#28 Re: Brand Srebrenica

Post by Banksy »

Ništa novo i nepoznato. Uzeo je Kečo pola miliona na ubijenoj djeci Sarajeva, uzeo je Pašović na crvenim stolicama iz Srbije, uzimale su se na nama ''vreće za mog Bakira'', uzimao ko je stigao, pa došao red i na Srebrenicu...
studiorum_tuzlaensis

#29 Re: Brand Srebrenica

Post by studiorum_tuzlaensis »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Oligarh wrote:Ne znam, za vas ostale, ali meni je ovo stislo srce i stvorilo neopisivu muku unutar mene.

Da li je zaista sve u ovom prokletom vilajetu na prodaju i da li se sve mora "brandirati"??!!

Image

Strašno! 25KM za majicu koja realno košta par maraka...muka mi je. :( Ali to je najbolji odraz stanja u društvu. Razumijem ja kapitalizam, razumijem da Hifa mora zaraditi, da 5KM ide udruženju Majke Srebrenice ali 25 KM za pamučnu majicu je pljačka. Sama ideja ove akcije je vrlo dobra ali cijenom su zasrali sve i pokazali da im je najmanje stalo do Sreebrenice i žrtava već samo profit, profit, profit. :(
Burazeru, sve je urađeno kako treba, čak će i Munira da hajruje. ;-)
Drvosjeca iz Dejcica

#30 Re: Brand Srebrenica

Banksy wrote:Ništa novo i nepoznato. Uzeo je Kečo pola miliona na ubijenoj djeci Sarajeva, uzeo je Pašović na crvenim stolicama iz Srbije, uzimale su se na nama ''vreće za mog Bakira'', uzimao ko je stigao, pa došao red i na Srebrenicu...
A jbg. znam...uzimalo se u sred rata na tunelu...sve patiJote do patriJote. Što je najgore ti svi ljudi važe za neke pravo važne likove, ugledne, prvi u Bošnjaka, pravi "muslimani" mumini...jebem im svima mater. :oops: :twisted:
Banksy

#31 Re: Brand Srebrenica

Post by Banksy »

Banksy wrote:Ništa novo i nepoznato. Uzeo je Kečo pola miliona na ubijenoj djeci Sarajeva, uzeo je Pašović na crvenim stolicama iz Srbije, uzimale su se na nama ''vreće za mog Bakira'', uzimao ko je stigao, pa došao red i na Srebrenicu...
A jbg. znam...uzimalo se u sred rata na tunelu...sve patiJote do patriJote. Što je najgore ti svi ljudi važe za neke pravo važne likove, ugledne, prvi u Bošnjaka, pravi "muslimani" mumini...jebem im svima mater. :oops: :twisted:
Na Srebrenici su se dosad tajno i polutajno ukrale stotine miliona, ovo bode oči jer se uzima primitivno, otvoreno i jasno, na nivou turbo reality programa, inače, ista stvar...
Drvosjeca iz Dejcica

#32 Re: Brand Srebrenica

studiorum_tuzlaensis wrote:

Image

Burazeru, sve je urađeno kako treba, čak će i Munira da hajruje. ;-)
Fakat mi ne ide u glavu...još ramazan. Ja dana ne postim niti idem u džamiju ali bi me Boga bilo strah staviti 25KM za ovu majicu. :roll: Pa kakva smo to govna postali. Ova majica, promocija Srebrenice, ne bi smjela biti više od 5KM i svako bi uzeo po par komada majica...prvi ja. Ovako veći je sevap tih 25KM dati za somune da ljudi pojedu.
calculator

#33 Re: Brand Srebrenica

Post by calculator »

U kakvoj je vezi Ramazan sa majicom od 25 KM :?
SSemir

#34 Re: Brand Srebrenica

Post by SSemir »

a jel ko zastitio ovaj srebrenicki cvijet kao brand??
Oligarh

#35 Re: Brand Srebrenica

Post by Oligarh »

Drug moj. ovo društvo je doživjlo morlani sunovrat. Postao sam ga svjestan ono momenta na tunelu kada su tijela naših drugova poginulih na ratištima izvan Sarajeva ostavljena po strani dok ne prođe roba za raznorazne Alemke. Tada sam već uviđao da nam nema spasa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#36 Re: Brand Srebrenica

Post by _BataZiv_0809 »

Haram im bilo.
KB9

#37 Re: Brand Srebrenica

Post by KB9 »

calculator wrote:U kakvoj je vezi Ramazan sa majicom od 25 KM :?
veliki muslimani koji zgrcu gengele lopatom na ramazan
Drvosjeca iz Dejcica

#38 Re: Brand Srebrenica

Kako nema jebo ga ti? Da su na majicu naljepili Lepu Brenu ili Micu Trofrtaljku i rekli 25KM niko im išta ne bi smio progovoriti. Ovako u mjesecu u kojem treba da se živi što skromnije, da svi budemo suosjećajniji, da svoje neke prohtjeve i pohlepe svedemo na minimum oni cijenu majice, kojom promoviraju Srebrenicu i podsjećaju na genocid, stavljaju na 25KM. :(
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 27/06/2016 10:47, edited 1 time in total.
Banksy

#39 Re: Brand Srebrenica

Post by Banksy »

SSemir wrote:a jel ko zastitio ovaj srebrenicki cvijet kao brand??
Dobro pitanje.
Jeste, Udruženje Gračaničko keranje.
http://www.gracanickokeranje.com/cvijet-sjecanje/

2011. godine Udruženje je dizajniralo i promoviralo Cvijet “ Sjećanje”, danas u narodu poznatiji kao Cvijet Srebrenice, u želji da se najveća stradanja ljudi u Evropi nakon drugog svjetskog rata ne zaborave. Cvijet je simbol borbe protiv genocida i masovnih stradanja ljudi.
Cvijet ima svoju poruku :
Bijelo je boja koja simbolizuje nevinost
Zeleno je boja koja simbolizuje nadu
Jedanaestlaticapredstavljaju 11.juli 1995.
Sad ih treba tužiti i zaustaviti ovaj jad...
dobar osjecaj

#40 Re: Brand Srebrenica

Post by dobar osjecaj »

friskyoreo wrote:Ne znam sto vas ovo cudi, pa ljudi su milione i milione zgrnuli na racun Srebrenice. Koliko je do sad novca doslo na ime Srebrenice, do sad bi Srebrenica bila Las Vegas. I svi su oni u talu, ove zene koje su na vrhu tih organizacija, njihovi poltroni, ove vladine/nevladine organizacije i bezbroj stranih organizacija.. Srebrenica je jedan veliki biznis.
Ovaj posljednji dogadjaj je samo dokaz dokle ljudska bahatost i pohlepa mogu ici, nista vise...
Tacno tako. Davno sam imala priliku vidjeti sta rade i zaobilazim taj kraj i sve u vezi don't forget komercijalnih govana u sirokom luku.

Postujem samo dostojanstvo.
supercali

#41 Re: Brand Srebrenica

Post by supercali »

Sutra pravim majicu ja nisam iz srebrenice kao sto rekoh slika trupla sa okacenim bar codom na.nozni.palac I tekst nista nije sveto sve je bruto I neto sve je zabava

Inace tekst je iz pjesme hladnog piva
dječak sa šibicama

#42 Re: Brand Srebrenica

Post by dječak sa šibicama »

Je suis argentica

Nista novo, na Srebrenici su se mnogi obogatili zadnjih 20 godina, sto nebi i Sefko.
jasko_ba

#43 Re: Brand Srebrenica

Post by jasko_ba »

Ovaj momak je uvijek bio ljigavac. Kako mi se gade ovakvi ljudi.
Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#44 Re: Brand Srebrenica

Post by Chmoljo »

i Kečo, i pojedini roditelji. to mi je saznanje razbilo sve iluzije o našem mentalitetu. ako ti žrtva rođenog djeteta nije sveta...

Fikret je ljigavac...
karanana

#45 Re: Brand Srebrenica

Post by karanana »

majice su dobre, ali nesto mi govori da ovo nije bas u redu ovako. ok, proizvodnja ima svoje troskove i sve, ali ne znam....nesto ovdje nije kako treba.
SSemir

#47 Re: Brand Srebrenica

Post by SSemir »

eh evo, sve je ipak legalno. vlasnica sjecanja na srebrenicku tragediju je ucesnica ovog projekta.
Hifa Group, Fikret Hodžić, Adnan Hajrulahović Haad i Munira Subašić isped udruženja “Majke Enklave Srebrenica” potpisaće ugovor
sad je ipak nasa sramota sto ovo kritikujemo, munira subasic ce sve da nas ukori sto joj ne dozvoljavamo da zaradjuje svoj dio kolaca..
calculator

#48 Re: Brand Srebrenica

Post by calculator »

KB9 wrote:
veliki muslimani koji zgrcu gengele lopatom na ramazan
Ali, kakve veze ima vjersko obilježavanje sa trgovinom majicama :? U BiH....

Da li to znači da na Ramazan nije dozvoljena trgovina, ili nije dozvoljena "lopatom", već "lopaticom" :?
jazzer

#49 Re: Brand Srebrenica

Post by jazzer »

Meni je najiskrenije zao ljudi sto zive u srebrenickim zaseocima,obicno u nekim trosnim kucicama jer su silne
donacije njih zaobisle i koji u tisini i bez tv kamera, oplakuju svoje srebrenicke zrtve.

Sve ostalo izgleda kao obican show business.
calculator

#50 Re: Brand Srebrenica

Post by calculator »

Kako nema jebo ga ti? Da su na majicu naljepili Lepu Brenu ili Micu Trofrtaljku i rekli 25KM niko im išta ne bi smio progovoriti. Ovako u mjesecu u kojem treba da se živi što skromnije, da svi budemo suosjećajniji, da svoje neke prohtjeve i pohlepe svedemo na minimum oni cijenu majice, kojom promoviraju Srebrenicu i podsjećaju na genocid, stavljaju na 25KM. :(
Po tebi, Ramazan u BiH treba biti pravilo življenja, jednako za sve stanovništvo BiH :?
Locked