Sto ste pusili pusili ste
- ultima_palabra
#26 Re: Sto ste pusili pusili ste
Zaživjet će, polako. Ko bi rekao da 70-tih može zaživjeti naredba o zabrani pušenja u javnom prevozu. I najgori papci danas gase cigaru prije ulaska u tramvaj/autobus.
- JThomas
#27 Re: Sto ste pusili pusili ste
međutim tad je država imala prave stubove socijalnog mira, a danas on počiva na cigarama, golfovima i kladionici.ultima_palabra wrote:Zaživjet će, polako. Ko bi rekao da 70-tih može zaživjeti naredba o zabrani pušenja u javnom prevozu. I najgori papci danas gase cigaru prije ulaska u tramvaj/autobus.
- jao_situacije
#28 Re: Sto ste pusili pusili ste
pa što sjedite tamo gdje se puši, imate kafiće gdje je zabranjeno pušenje fino odete tamo i nema dimahakazvaka wrote:Da... a gdje se zakon ne bude postovao, licno cu zvati inspekciju/policiju i cekati da dodje, pa jedan po jedan, lagano...muminovic wrote:Tacno tako, kako je nama koji ne pusimo nit smo, a kojim smeta smrad cigara ?hakazvaka wrote:jedva cekam
Izadjes napolje odes u kafic ili restoran oko tebe te truju.
Iskreno se nadam da ce zakon biti usvojen sto je moguce prije.
- radiša
#29 Re: Sto ste pusili pusili ste
primjetio sam da je najgore po kladionicama i manjim mjestima,ja odem na veca i nemam problema sa tim.dječak sa šibicama wrote:Odlicno.
Pun mi je qrac pasivnog pusenja, gdje god sjednes, neki pusac ti duva dim u lice.
- Dino Djurbuzovic
#30 Re: Sto ste pusili pusili ste
Vala bi se ja pravo naljutio i ne samo da ne bi hvalospjevku dobio nego bi bilo na rubu fizickog incidenta.dječak sa šibicama wrote:Kako bi vam ja inspekciju zvaosherbett wrote:Kod nas je bila fora da nam konobari kazu da pusimo na vlastitu odgovornost..znaci ako udje inspekcija, samo bi mi trebali platit kaznu. Ugostitelj ju placa ako postavi pepeljaru, a umjesto pepeljare smo imali tanjurice od salice..to je bilo pusenje na vlastitu odg. Zna jos danas inspekcija uletit u restorane..tj. kafane di se jede i pije..al dozvole igostitelji kao ono iza 12, 1... nose te tanjurice..kao, bitno da nije pepeljara
- commendatore
#31 Re: Sto ste pusili pusili ste
jebo mater ako ima ista odvratnije nego kad izadjes fin namirisan sredjen dodjes kuci smrdis na smrad nikotina ko kurac..... zbog hamelja koji dundule motaĆe cigare i nimalo ne jebu druge ljude i koje redovno boli kurac je l nekom to smeta ili ne - podrzajem zakon.... 
- dječak sa šibicama
#32 Re: Sto ste pusili pusili ste
Ima godina, ali desilo mi se da u holu fakulteta fasujem zestoku upalu grla, hol eto koliki moze biti, ko svadbena sala jebote, ali toliko je njih pusilo u holu da nije bilo zraka. Nadisao sam se dima ko nikad u zivotu, i sljedecih par sedmica grlo u raspadnom sistemu.radiša wrote:primjetio sam da je najgore po kladionicama i manjim mjestima,ja odem na veca i nemam problema sa tim.dječak sa šibicama wrote:Odlicno.
Pun mi je qrac pasivnog pusenja, gdje god sjednes, neki pusac ti duva dim u lice.
Brate, ima da zivkam inspekciju svakog trena, ko god zapali cigaru. Dosta je vise genocida nad nama nepusacima
- muminovic
#33 Re: Sto ste pusili pusili ste
Za to mi nije problem ne idem u kladionice, ali u restoranima, kaficima gdje god dodjes ubi cigara u pm.radiša wrote:primjetio sam da je najgore po kladionicama i manjim mjestima,ja odem na veca i nemam problema sa tim.dječak sa šibicama wrote:Odlicno.
-
upsy_daisy
#34 Re: Sto ste pusili pusili ste
tuga je što je ovaj zakon na snazi s početka 2000-emuminovic wrote:Tacno tako, kako je nama koji ne pusimo nit smo, a kojim smeta smrad cigara ?hakazvaka wrote:jedva cekam
Izadjes napolje odes u kafic ili restoran oko tebe te truju.
Iskreno se nadam da ce zakon biti usvojen sto je moguce prije.
- jao_situacije
#35 Re: Sto ste pusili pusili ste
evo za gospodu nepušače lokali u kojima se ne puši ili su odvojeni pušači od nepušača
pa vi fino sjedite u ovim objektima a nemojte nametati svoje natpolovičnoj većini
dolce oro
torte i to
sarajka
paris nešto..
franz sophie
ako se sjetim još napisaću..
pa vi fino sjedite u ovim objektima a nemojte nametati svoje natpolovičnoj većini
dolce oro
torte i to
sarajka
paris nešto..
franz sophie
- ultima_palabra
#36 Re: Sto ste pusili pusili ste
Kad budem imao 70, tamo cu sjediti
A pusacima cu mahati kroz prozor dok se budu mrznuli da zapale
- dust in the wind
#37 Re: Sto ste pusili pusili ste
ne žele te lokale. žele sve. da mogu da biraju i da ne dao bog ne smrdi nigdje. a naravno i da se ne truju pasivno... pošto vode računa o zdravlju svakominutno.jao_situacije wrote:evo za gospodu nepušače lokali u kojima se ne puši ili su odvojeni pušači od nepušača
dolce oro
torte i to
sarajka
paris nešto..
franz sophie
- jao_situacije
#38 Re: Sto ste pusili pusili ste
to je to..ultima_palabra wrote:Kad budem imao 70, tamo cu sjediti![]()
jasno je o čemu se radi
ali od toga nema ništa
- jao_situacije
#39 Re: Sto ste pusili pusili ste
normalno da neće da idu, iako su normalni kafići nema papanluka lijepo uređeno al nije to fazon jer većina puši i većina sjedi gdje se pušidust in the wind wrote:ne žele te lokale. žele sve. da mogu da biraju i da ne dao bog ne smrdi nigdje. a naravno i da se ne truju pasivno... pošto vode računa o zdravlju svakominutno.jao_situacije wrote:evo za gospodu nepušače lokali u kojima se ne puši ili su odvojeni pušači od nepušača
dolce oro
torte i to
sarajka
paris nešto..
franz sophie
njima bi bilo dosadno jer ih ima 15% u gradu i osjećali bi se ko ružno pače, njima je ljepše tjerati 85% ljudi nego sjesti gdje mu ne smeta
a zanimljivo da im ne smetaju dvičine i loženje traktorskih guma jer to inače ne šteti zdravlju
- JThomas
#40 Re: Sto ste pusili pusili ste
da, cigare, golfovi i kladionica. država gdje su to stubovi socijalnog mira (a jesu) stvarno nema za šta da brine po pitanju budućnosti.
- dječak sa šibicama
#42 Re: Sto ste pusili pusili ste
No no, cim zakon stupi na snagu, ja idem tamo gdje vas najvise ima, pun mobitel, broj inspekcije, i zovi!jao_situacije wrote:evo za gospodu nepušače lokali u kojima se ne puši ili su odvojeni pušači od nepušača
dolce oro
torte i to
sarajka
paris nešto..
franz sophie
- jao_situacije
#43 Re: Sto ste pusili pusili ste
možeš zvati bakira i hahna, al ja cigaru ne gasim a kaznu platiti neću pa ti vididječak sa šibicama wrote:No no, cim zakon stupi na snagu, ja idem tamo gdje vas najvise ima, pun mobitel, broj inspekcije, i zovi!jao_situacije wrote:evo za gospodu nepušače lokali u kojima se ne puši ili su odvojeni pušači od nepušača
dolce oro
torte i to
sarajka
paris nešto..
franz sophie
- int21
#44 Re: Sto ste pusili pusili ste
Koji licimuri.......
Zvali bi inspekciju zzbog pusenja al' ne zovu kad ne dobiju racun.
Slazem se da treba zabraniti pusenje na radnom mjestu.....al kafanama treba ostaviti izbor. A ne zabrani svima. Pa onda svako ima izbor. Al' ne...z.abrani svima....isto kao i sa religijom........razvijeno drustvo jebiga.....
Zvali bi inspekciju zzbog pusenja al' ne zovu kad ne dobiju racun.
Slazem se da treba zabraniti pusenje na radnom mjestu.....al kafanama treba ostaviti izbor. A ne zabrani svima. Pa onda svako ima izbor. Al' ne...z.abrani svima....isto kao i sa religijom........razvijeno drustvo jebiga.....
-
foton
#45 Re: Sto ste pusili pusili ste
Odlicno! Budi zdrav i produktivan element drustvaJimmy McNulty wrote:Jebajga onda nit ću gdje otić jest nit pit nit kahvenisat.
- int21
#46 Re: Sto ste pusili pusili ste
Cuj produktivan element drustva zato sto ne pusis? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAfoton wrote:Odlicno! Budi zdrav i produktivan element drustvaJimmy McNulty wrote:Jebajga onda nit ću gdje otić jest nit pit nit kahvenisat.
- pojedinac
#47 Re: Sto ste pusili pusili ste
Voće i povrće na pijacama i u prodavnicama puno pesticidadust in the wind wrote:ne žele te lokale. žele sve. da mogu da biraju i da ne dao bog ne smrdi nigdje. a naravno i da se ne truju pasivno... pošto vode računa o zdravlju svakominutno.
Jedan od proizvođača iz Lijevče polja, koji nije htio da mu navodimo ime, ispričao je koliko je voće i povrće u stvari nezdravo i puno otrova.
Još gora situacija je sa kupusom, zelenom salatom i karfiolom, koji su, kako kaže, takozvane zatvorene biljke u kojima svi otrovi ostaju unutar biljke.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#48 Re: Sto ste pusili pusili ste
A kako znaš da sad nisam zdrav i produktivan element društva? Jer s vremena na vrijeme odem popit i zapalit cigaru, što jednom sedmično odem na kafu
nismo baš svi nehljebari koji samo hodaju po kafama, igraju kladionice, yebu boga bingu i dnevno smažu kutiju Marlbora iz Crne gore?
Ovi agresivni nepušači su definitivno najgora sorta ljudi, draži su mi narkomani. smeta mu dim cigare ko da pušiš Mišelin gumu
ja sam se tek u 22-oj propušio (mada pitanje je koliko jer meni kutija zna trajat i po 10 dana) ali nikad mi nije smetao duhanski dim nit sam kome držao pridike. Ja teških ljudi u pm... tebi seru za dim a ovako ih može razvčalit ko šta koliko hoće za šta hoće i sve pet.
Ovi agresivni nepušači su definitivno najgora sorta ljudi, draži su mi narkomani. smeta mu dim cigare ko da pušiš Mišelin gumu
- radiša
#49 Re: Sto ste pusili pusili ste
Nema mi nista smjesnije kad vidim da neko pali jednu za drugom,nije ovu ni ugasio drugu stavlja usta,pa jarane naguraj odmah kutiju i zapali od jednog dima ces se izvrnut ko zec i dosta ti.
- dječak sa šibicama
#50 Re: Sto ste pusili pusili ste
radiša wrote:Nema mi nista smjesnije kad vidim da neko pali jednu za drugom,nije ovu ni ugasio drugu stavlja usta,pa jarane naguraj odmah kutiju i zapali od jednog dima ces se izvrnut ko zec i dosta ti.
dok sam pusio, pokusao sam nesto slicno, 2 dana nisam sebi dosao
Ne morate vi platiti kaznu na licu mjesta, gospon inspektor ce vam poslati na adresu. Zivio zakon i pravna drzava!