KAN:SRPSKI REDITELJ PREDSEDNIK ZIRIJA?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

[quote="Aammra"]ko je kusturica :?[/quote

To ti je onaj sto se usudio da ode u Beograd!?!

zamisli samo kakve li drskosti... :oops:

Ma vi bi njemu sve oprostili ali to sto je ostisao u Srbiju necete nikad...

Zao mi je nekih od vas! :(
Aammra

Post by Aammra »

Oficir s puzom wrote:
Aammra wrote:ko je kusturica :?[/quote

e nek si nam reko :D nama bolesnicima :D
daredevil

Post by daredevil »

Nenadv24 wrote:
daredevil wrote:
Nenadv24 wrote: Malo smo neurozni.

Ja nigdje ne govorim da sam "ugrožen" u Mostaru ali čovječe ne vidim nikakvu perspektivu u Mostaru za sebe. Što bi to bio ugrožen u Srbiji u sredini koja je čak multietnička. Svašta.
:lol: :lol: :lol: da nije smjesno bilo bi zalosno, hajde se malo preslusaj prije nego sto nesto napises
Ti dečko nisi očigledno informisan. Grad u koji idem jeste multietnički a i inače taj region je multietnički i to u Srbiji. Zvuči nevjerovatno ali je istina i ništa osim istine. De se ti malo edukuj? Jer očigledno ne vidiš dalje od nosa.
Ta tvoja multieticnost se ogleda u mjesovitim brakovima izmedju muskaraca i zena jel? Ma daj...
flora.sa

Post by flora.sa »

quote="Oficir s puzom"]Aammra (citat):
ko je kusturica [/quote

zamisli samo kakve li drskosti...

Zao mi je nekih od vas!

Pa i Z.Čolić živi u Beogradu, pa ga ljudi i dalje vole.
Mislim da je nešto drugo u pitanju!

Nije čak niti problem što se odrekao svoga naroda, ali je vjerovatno problem što se odrekao svoje države.
Ma, ko da je i bitno.
Lijepo je Aamra rekla:
"jeko Kusta da mi raspravljamo o njemu"

I na kraju krajeva, svako ide tamo gdje mu je bolje.
Neka ga u Bgd, bolje nego da je ovdje i da se*re, ono što se*re po Bgd.
Aammra

Post by Aammra »

nedaj Boze da se vrati :D
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Aammra wrote:
Oficir s puzom wrote:

e nek si nam reko :D nama bolesnicima :D
Od mrznje nema lijeka draga moja...

Da je kusta KOKuZ , vama bi bilo svejedno za njega...

ali covjek post'o slavan , pa kad vec ne mozete da sa njim podjelite dio te slave, onda se upinjete iz sve snage da ga popljujete... :(
Prenj

Post by Prenj »

Aammra wrote:nedaj Boze da se vrati :D
Jeste nama svima Kusturica udario na ponos i zdravu pamet, ali tu bi se direktne posljedice njegovog idejnih stranputica otprilike i zavrsile.
U grad se tako krajem devedesetih vratio Alija Delimustafic, predratni ministar policije, koji je svo vrijeme rata surovao sa kolegom sa druge strane i desnom Radovanom rukom - Momom Mandicem (svercalo se SVE, od igle do lokomotive).
Zahvaljujuci i takvim likovima i rat i opsada Sarajeva su trajali toliko dugo.

Cenex Delimustafica je unosio svercanu hranu koja je kostala skuplje nego suho zlato, a BH banka Delimustafica prebacivala novac koji nam je rodbina i prijatelji slala izvana da imamo od cega placati skupu hranu.
U tom biznisu, vrtile su se stotine miliona.
Poslije rata, kada je Delimustaficu umro otac, preko cijele strane Avaza je izasla citulja u cijem je potpisu pisalo - Momcilo Mandic. Sitnica je to bila za najdrazeg poslovnog partnera.

I kada se taj i takav Alija Delimustafic vratio, osim par novinara, niko nije rekao ni rijeci.
Stoka smo mi corava.
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Takav smo ti mi narod,sve covjeku prastamo,

jedino uspjeh nikada :oops:
Prenj

Post by Prenj »

Oficir s puzom wrote:Takav smo ti mi narod,sve covjeku prastamo,

jedino uspjeh nikada :oops:
A tebi cu reci samo najpoznatija imena: Ivan Stambolic i Slavko Curuvija
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

daredevil wrote:
Nenadv24 wrote:
daredevil wrote: :lol: :lol: :lol: da nije smjesno bilo bi zalosno, hajde se malo preslusaj prije nego sto nesto napises
Ti dečko nisi očigledno informisan. Grad u koji idem jeste multietnički a i inače taj region je multietnički i to u Srbiji. Zvuči nevjerovatno ali je istina i ništa osim istine. De se ti malo edukuj? Jer očigledno ne vidiš dalje od nosa.
Ta tvoja multieticnost se ogleda u mjesovitim brakovima izmedju muskaraca i zena jel? Ma daj...
Ti si očigledno neki glupko s kojim se nemam namjeru natezati.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

Srbija je multietničnija od BiH(40 hiljada pripadnika nacionalnih manjina u BiH danas jako puno) koja je daleko homogenija i getoiziranija sredina za razliku od vojvodine gdje ću i ići i ne može se ni porediti multietničnost regije vojvodine i prividna multietničnost u BiH.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Nenadv24 wrote:Pa više nacionalnih manjina živi u toj Srbiji nego u BiH(40 hiljada pripadnika nacionalnih manjina jako puno) koja je daleko homogenija i getoiziranija sredina.
Ma to je zemlja srece jebo Disneyland
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

To si mislio očigledno na B i H.
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

Nenadv24 wrote:To si mislio očigledno na B i H.
Ne nego sam ocigledno mislio na srbiju
danas

Post by danas »

Da li raspravljamo ovdje o Kusturici kao covjeku ili o njemu kao reziseru? Kao reziser, on nije napravio nista vrijedno otkad mu je Sidran prestao pisati scenarije -- ovo rekoh jos prije rata, i dalje tvrdim isto. Poslije "Doli Bel" i "Oca", dosle su neke nebuloze o letecim viljuskama, Ciganima sa parapsiholskim mocima, debilne price o ljudima iz podruma... nista vrijeno spomena...

Znaci, on je svoj prvi, pravi i jedini profesionalni uspjeh postigao ovim opisima Bosanske duse, da bi sada na tu istu dusu pljuvao i odricao je se. To je OK (svako ima svoj izbor) ali to mozda dosta govori o njemu kao covjeku. Njemu se ne zamjera sto je ostisao u BG (otisli su mnogi tamo) ili sto sebe smatra Srbinom (svako moze da bude sta god hoce): zamjera mu se sto je dizao tri prsta, sto je javno podrzavao Milosevica, i sto je negirao svojim bivsim sugradjanima da budu nesto drugo od tog Srpskog identiteta koji je on kobajagi izabrao za sebe (ma Kusta je pravo ogledalo demokratije; ja sam Srbin, pa svi vi morate da budete isto?!?).

Za "umjetnika" koga politika ne interesuje, on je previse okaljao ruke u ocima mnogih. Kao covjek, on je propao slucaj jer vise ne zna gdje bi -- u Srbiji koju je prigrlio, sina su mu pretukli kao "Turcina" na ulici, a na Bosnu moze da gleda samo iz tog nesretnog sela sto je izgradio na rubu rodne mu bosanske grude. Ako ste ikada gledali njegove intervju uzivo, mozete vidjeti da svojim ponasanjem podsjeca na razjarenu zvijer u kavezu, na nekoga ko vise ne zna sta bi od sebe jer zna da je zajebao i prokockao jedine vrijedne stvari u zivotu. I vidis (kad ga gledas kako prica) da mu nedostaje ta dusa Sarajeva (koju znamo da je prepoznao, iz njegovih ranih filmova), kao sto nedostaje i Neletu -- nijedan nije uradio ista vrijedno otkada su otisli iz ovoga grada.

Rekavsi sve ovo, nije mi jasno i dalje zasto ovolike rasprave o njemu -- Kusturica je covjek koga treba zaliti, a ne mrziti ili prezirati. Dok ga ovako javno mrzimo, mi ispadamo smijesni a on se batrga (ali i dalje zivi) kao razjarena zvijer. A od sazaljenja se ne moze niti odbraniti niti oporaviti... Cemu rasprave o njemu uopste -- najveca kazna takvom covjeku je da ga se zaboravi, da mu ime zamre u rodjenom gradu...
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

DiplomataSaSela wrote:
Pa ne kažem da je disneyland ali nije ni gore.
flora.sa

Post by flora.sa »

Oficir s puzom wrote:

To ti je onaj sto se usudio da ode u Beograd!?!zamisli samo kakve li drskosti... :oops:

e jest vala, izabr"o....
JEB. ZEMLJU KOJA OSKARA NEMA!!!!!
:lol: :lol: :lol:
elle

Post by elle »

danas wrote:Da li raspravljamo ovdje o Kusturici kao covjeku ili o njemu kao reziseru? Kao reziser, on nije napravio nista vrijedno otkad mu je Sidran prestao pisati scenarije -- ovo rekoh jos prije rata, i dalje tvrdim isto. Poslije "Doli Bel" i "Oca", dosle su neke nebuloze o letecim viljuskama, Ciganima sa parapsiholskim mocima, debilne price o ljudima iz podruma... nista vrijeno spomena...

Znaci, on je svoj prvi, pravi i jedini profesionalni uspjeh postigao ovim opisima Bosanske duse, da bi sada na tu istu dusu pljuvao i odricao je se. To je OK (svako ima svoj izbor) ali to mozda dosta govori o njemu kao covjeku. Njemu se ne zamjera sto je ostisao u BG (otisli su mnogi tamo) ili sto sebe smatra Srbinom (svako moze da bude sta god hoce): zamjera mu se sto je dizao tri prsta, sto je javno podrzavao Milosevica, i sto je negirao svojim bivsim sugradjanima da budu nesto drugo od tog Srpskog identiteta koji je on kobajagi izabrao za sebe (ma Kusta je pravo ogledalo demokratije; ja sam Srbin, pa svi vi morate da budete isto?!?).

Za "umjetnika" koga politika ne interesuje, on je previse okaljao ruke u ocima mnogih. Kao covjek, on je propao slucaj jer vise ne zna gdje bi -- u Srbiji koju je prigrlio, sina su mu pretukli kao "Turcina" na ulici, a na Bosnu moze da gleda samo iz tog nesretnog sela sto je izgradio na rubu rodne mu bosanske grude. Ako ste ikada gledali njegove intervju uzivo, mozete vidjeti da svojim ponasanjem podsjeca na razjarenu zvijer u kavezu, na nekoga ko vise ne zna sta bi od sebe jer zna da je zajebao i prokockao jedine vrijedne stvari u zivotu. I vidis (kad ga gledas kako prica) da mu nedostaje ta dusa Sarajeva (koju znamo da je prepoznao, iz njegovih ranih filmova), kao sto nedostaje i Neletu -- nijedan nije uradio ista vrijedno otkada su otisli iz ovoga grada.

Rekavsi sve ovo, nije mi jasno i dalje zasto ovolike rasprave o njemu -- Kusturica je covjek koga treba zaliti, a ne mrziti ili prezirati. Dok ga ovako javno mrzimo, mi ispadamo smijesni a on se batrga (ali i dalje zivi) kao razjarena zvijer. A od sazaljenja se ne moze niti odbraniti niti oporaviti... Cemu rasprave o njemu uopste -- najveca kazna takvom covjeku je da ga se zaboravi, da mu ime zamre u rodjenom gradu...
To je to !!!! :)
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

kusturica ,nele , bregovic,colic....
sve je to isto .....
o njima se vise ne isplati pricati
svi bi oni sada rado u sarajevo ali su previse usrali....
colic moze izjavljivati da je bosanac,
ali za mene je on obicna karina...
za mene je veci bosanac balasevic nego ova cetvorica papaka
flora.sa

Post by flora.sa »

Murat Sabanovic wrote:kusturica ,nele , bregovic,colic....
sve je to isto .....
o njima se vise ne isplati pricati
svi bi oni sada rado u sarajevo ali su previse usrali....
colic moze izjavljivati da je bosanac,
ali za mene je on obicna karina...
za mene je veci bosanac balasevic nego ova cetvorica papaka

Da, kad si već spomenuo Balaša.
Nenadv24
Kusta živi u BGD-u koji je inače glavni grad Srbije i normalno da je srbijanski režiser.

Balaš živi u Sloveniji, normalno je da je Slovenac?!
:?

Niđe veze
senkaca

Post by senkaca »

Nenadv24 wrote:A vidiš Ja nigdje ne govorim da sam "ugrožen" u Mostaru ali čovječe ne vidim nikakvu perspektivu u Mostaru za sebe. Što bi to bio ugrožen u Srbiji u sredini koja je čak multietnička. Svašta.
Da nije u pitanju mala pravopisna greska
multicetnicka to bi ti jos mogli vjerovati,
Kusturicin izvor mrznje prema Sarajevu lezi u batinama sto ih je kao pubertetlija fasovao na Gorici, od toga se nikada nije dohavizao.
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

flora.sa wrote:
Oficir s puzom wrote:

To ti je onaj sto se usudio da ode u Beograd!?!zamisli samo kakve li drskosti... :oops:

e jest vala, izabr"o....

kazu neki da je Tanovic dobio Sevap-oskar...!?!
Prenj

Post by Prenj »

Oficir s puzom wrote:
flora.sa wrote:
Oficir s puzom wrote: e jest vala, izabr"o....

Ovaj forum je pun filmskih kriticara, koji filmove gledaju i cijene iskljucivo kroz NACIONALNE naocale :(
Oficir s puzom

Post by Oficir s puzom »

Prenj wrote:
Oficir s puzom wrote:
flora.sa wrote:
Ovaj forum je pun filmskih kriticara, koji filmove gledaju i cijene iskljucivo kroz NACIONALNE naocale :(

hmm mozda si u pravu ...
mostarac

Post by mostarac »

Nenadv24 wrote:
DiplomataSaSela wrote:
Pa ne kažem da je disneyland ali nije ni gore.
je li to mislis na zemlju u kojoj je Tomislav Nikolic prva violina? Svaka cast. ja samo ne znam ko tebe toliko ugrozi. Eto brate bices sa Srbima pa sretni ti putevi bili i vjeruj mi da se tamo neces moci pozivati na ugrozenost jer ces biti sa svojima, a u Mostaru vas drze ko kap vode na dlanu. Ko li ce te tamo ugrozavat da mi je znat?
Post Reply