To ti je onaj sto se usudio da ode u Beograd!?!
zamisli samo kakve li drskosti...
Ma vi bi njemu sve oprostili ali to sto je ostisao u Srbiju necete nikad...
Zao mi je nekih od vas!
e nek si nam rekoOficir s puzom wrote:Aammra wrote:ko je kusturica[/quote
zamisli samo kakve li drskosti...![]()
Zao mi je nekih od vas!
Ta tvoja multieticnost se ogleda u mjesovitim brakovima izmedju muskaraca i zena jel? Ma daj...Nenadv24 wrote:Ti dečko nisi očigledno informisan. Grad u koji idem jeste multietnički a i inače taj region je multietnički i to u Srbiji. Zvuči nevjerovatno ali je istina i ništa osim istine. De se ti malo edukuj? Jer očigledno ne vidiš dalje od nosa.daredevil wrote:Nenadv24 wrote: Malo smo neurozni.
Ja nigdje ne govorim da sam "ugrožen" u Mostaru ali čovječe ne vidim nikakvu perspektivu u Mostaru za sebe. Što bi to bio ugrožen u Srbiji u sredini koja je čak multietnička. Svašta.![]()
![]()
da nije smjesno bilo bi zalosno, hajde se malo preslusaj prije nego sto nesto napises
Od mrznje nema lijeka draga moja...Aammra wrote:Oficir s puzom wrote:e nek si nam rekoAammra wrote:ko je kusturica[/quote
zamisli samo kakve li drskosti...![]()
Zao mi je nekih od vas!nama bolesnicima
Jeste nama svima Kusturica udario na ponos i zdravu pamet, ali tu bi se direktne posljedice njegovog idejnih stranputica otprilike i zavrsile.Aammra wrote:nedaj Boze da se vrati
Ti si očigledno neki glupko s kojim se nemam namjeru natezati.daredevil wrote:Ta tvoja multieticnost se ogleda u mjesovitim brakovima izmedju muskaraca i zena jel? Ma daj...Nenadv24 wrote:Ti dečko nisi očigledno informisan. Grad u koji idem jeste multietnički a i inače taj region je multietnički i to u Srbiji. Zvuči nevjerovatno ali je istina i ništa osim istine. De se ti malo edukuj? Jer očigledno ne vidiš dalje od nosa.daredevil wrote:![]()
![]()
da nije smjesno bilo bi zalosno, hajde se malo preslusaj prije nego sto nesto napises
Ma to je zemlja srece jebo DisneylandNenadv24 wrote:Pa više nacionalnih manjina živi u toj Srbiji nego u BiH(40 hiljada pripadnika nacionalnih manjina jako puno) koja je daleko homogenija i getoiziranija sredina.
Ne nego sam ocigledno mislio na srbijuNenadv24 wrote:To si mislio očigledno na B i H.
e jest vala, izabr"o....Oficir s puzom wrote:Aammra wrote:ko je kusturica[/quote
To ti je onaj sto se usudio da ode u Beograd!?!zamisli samo kakve li drskosti...![]()
Zao mi je nekih od vas!
To je to !!!!danas wrote:Da li raspravljamo ovdje o Kusturici kao covjeku ili o njemu kao reziseru? Kao reziser, on nije napravio nista vrijedno otkad mu je Sidran prestao pisati scenarije -- ovo rekoh jos prije rata, i dalje tvrdim isto. Poslije "Doli Bel" i "Oca", dosle su neke nebuloze o letecim viljuskama, Ciganima sa parapsiholskim mocima, debilne price o ljudima iz podruma... nista vrijeno spomena...
Znaci, on je svoj prvi, pravi i jedini profesionalni uspjeh postigao ovim opisima Bosanske duse, da bi sada na tu istu dusu pljuvao i odricao je se. To je OK (svako ima svoj izbor) ali to mozda dosta govori o njemu kao covjeku. Njemu se ne zamjera sto je ostisao u BG (otisli su mnogi tamo) ili sto sebe smatra Srbinom (svako moze da bude sta god hoce): zamjera mu se sto je dizao tri prsta, sto je javno podrzavao Milosevica, i sto je negirao svojim bivsim sugradjanima da budu nesto drugo od tog Srpskog identiteta koji je on kobajagi izabrao za sebe (ma Kusta je pravo ogledalo demokratije; ja sam Srbin, pa svi vi morate da budete isto?!?).
Za "umjetnika" koga politika ne interesuje, on je previse okaljao ruke u ocima mnogih. Kao covjek, on je propao slucaj jer vise ne zna gdje bi -- u Srbiji koju je prigrlio, sina su mu pretukli kao "Turcina" na ulici, a na Bosnu moze da gleda samo iz tog nesretnog sela sto je izgradio na rubu rodne mu bosanske grude. Ako ste ikada gledali njegove intervju uzivo, mozete vidjeti da svojim ponasanjem podsjeca na razjarenu zvijer u kavezu, na nekoga ko vise ne zna sta bi od sebe jer zna da je zajebao i prokockao jedine vrijedne stvari u zivotu. I vidis (kad ga gledas kako prica) da mu nedostaje ta dusa Sarajeva (koju znamo da je prepoznao, iz njegovih ranih filmova), kao sto nedostaje i Neletu -- nijedan nije uradio ista vrijedno otkada su otisli iz ovoga grada.
Rekavsi sve ovo, nije mi jasno i dalje zasto ovolike rasprave o njemu -- Kusturica je covjek koga treba zaliti, a ne mrziti ili prezirati. Dok ga ovako javno mrzimo, mi ispadamo smijesni a on se batrga (ali i dalje zivi) kao razjarena zvijer. A od sazaljenja se ne moze niti odbraniti niti oporaviti... Cemu rasprave o njemu uopste -- najveca kazna takvom covjeku je da ga se zaboravi, da mu ime zamre u rodjenom gradu...
Murat Sabanovic wrote:kusturica ,nele , bregovic,colic....
sve je to isto .....
o njima se vise ne isplati pricati
svi bi oni sada rado u sarajevo ali su previse usrali....
colic moze izjavljivati da je bosanac,
ali za mene je on obicna karina...
za mene je veci bosanac balasevic nego ova cetvorica papaka
Da nije u pitanju mala pravopisna greskaNenadv24 wrote:A vidiš Ja nigdje ne govorim da sam "ugrožen" u Mostaru ali čovječe ne vidim nikakvu perspektivu u Mostaru za sebe. Što bi to bio ugrožen u Srbiji u sredini koja je čak multietnička. Svašta.
flora.sa wrote:Oficir s puzom wrote:e jest vala, izabr"o....Aammra wrote:ko je kusturica[/quote
To ti je onaj sto se usudio da ode u Beograd!?!zamisli samo kakve li drskosti...![]()
Zao mi je nekih od vas!
JEB. ZEMLJU KOJA OSKARA NEMA!!!!!
![]()
![]()
Ovaj forum je pun filmskih kriticara, koji filmove gledaju i cijene iskljucivo kroz NACIONALNE naocaleOficir s puzom wrote:flora.sa wrote:Oficir s puzom wrote: e jest vala, izabr"o....
JEB. ZEMLJU KOJA OSKARA NEMA!!!!!
![]()
![]()
kazu neki da je Tanovic dobio Sevap-oskar...!?!
Prenj wrote:Oficir s puzom wrote:Ovaj forum je pun filmskih kriticara, koji filmove gledaju i cijene iskljucivo kroz NACIONALNE naocaleflora.sa wrote:
kazu neki da je Tanovic dobio Sevap-oskar...!?!
je li to mislis na zemlju u kojoj je Tomislav Nikolic prva violina? Svaka cast. ja samo ne znam ko tebe toliko ugrozi. Eto brate bices sa Srbima pa sretni ti putevi bili i vjeruj mi da se tamo neces moci pozivati na ugrozenost jer ces biti sa svojima, a u Mostaru vas drze ko kap vode na dlanu. Ko li ce te tamo ugrozavat da mi je znat?Nenadv24 wrote:Pa ne kažem da je disneyland ali nije ni gore.DiplomataSaSela wrote:Ne nego sam ocigledno mislio na srbijuNenadv24 wrote:To si mislio očigledno na B i H.