ocammog wrote:Predpostavljam da je bilo slicnih tema ali ovu bih ja za razliku od drugih kolega forumasa koji su je obradjivali fokusirao na ono sto su po meni najveci problemi grada Sarajeva, nakon nedavnih ponovljenih losih iskustava:
1. Psi lutalice (ne samo njihovi napadi nego i bolesti koje ova jadna stvorenja mogu prenijeti jer niko ne cisti niti njih niti ostatke hrane ili njihove organske otpatke).
2. Redukcija vode.
2. Lose usluge javnih zdravstvenih ustanova (pogotovo nedostatak usluznosti....prica mi sestra da u njenom naselju, kosevsko brdo u ambulanti znaju satima da se ne javljaju na telefon, a kad se jave navodno nema slobodnih termina danima a nekad i vise od sedmicu...a ni ovoj mojoj ambulanti nije mane).
3. Nerejsavanje ili sporo ili djelimicno rjesavanje problema gradjana od strane javnih sluzbi (ukljucujuci i rad policije....jedan komsija nakanio tuci tudje djete jer mu je u igri loptom udario u prozor....hajd sto je primitivno da jaci nasrce fizicki na slabijeg (u ovom slucaju djecu iz komsiluka od svojih 9 godina ili sl.) nego je i kukavicki i neljudski. Ne daj boze da slucajno zapadnes za oko nekom kabadahiji, gangsteru ili rauberu.....mogo bi deset puta biti ukopan sto bi te iko ovdje zastitio.
4. Vozila koja ispustaju crni dim (ne treba objasnjavati taj crni dim).
5. Nedostatak igralista za djecu i parkova i zelenila.
6. Nedostatak parkinga.
7. Protekcija i nepotizam.
Naravno ima jos problema u Sarajevu ali ja sam pomenuo samo one sa kojima se ja najcesce susrecem....
1. Psi lutalice (ne samo njihovi napadi nego i bolesti koje ova jadna stvorenja mogu prenijeti jer niko ne cisti niti njih niti ostatke hrane ili njihove organske otpatke).
Riješenje: Humano ubijanje i mirna Bosna.. Sve nam je bilo super dok nisu došla udrženja koja peru pare od koje kakvih projekata za zaštitu životinja. Onaj kome je život psa vrijedniji od života čovjeka NIJE NORMALAN i takve treba poslati psihologu.
2. Redukcija vode.
Riješenje: Imamo sam nedavno priliku da se susretnem i sa Vodovom i sa Kanalizacijom. Dvije odvojene zgrade, dva diretora i po 300 NE RADNIKA u svakoj od zgrada. Otjerati stoku na biro, a od njihove plate ovi što ostanu da popravljaju cijevi. A ne da čekamo 10 godina da Vlada skupi pare da radnici poprave 1 kilometar cijevi.
2. Lose usluge javnih zdravstvenih ustanova (pogotovo nedostatak usluznosti....prica mi sestra da u njenom naselju, kosevsko brdo u ambulanti znaju satima da se ne javljaju na telefon, a kad se jave navodno nema slobodnih termina danima a nekad i vise od sedmicu...a ni ovoj mojoj ambulanti nije mane).
Riješenje: Naći još kakvu ludačku kao što je Baketova Sebija; bar kako sam ja čuo, žena ih je na UKSC ustrojila da valja. Šefica čistačica više ne sjedi u kancelariji nego mete sa ostalim čistačicama, a u njenoj kancelariji je soba za bolesnike. Samo jedan od primjera koji ima moju podršku.
3. Nerejsavanje ili sporo ili djelimicno rjesavanje problema gradjana od strane javnih sluzbi (ukljucujuci i rad policije....jedan komsija nakanio tuci tudje djete jer mu je u igri loptom udario u prozor....hajd sto je primitivno da jaci nasrce fizicki na slabijeg (u ovom slucaju djecu iz komsiluka od svojih 9 godina ili sl.) nego je i kukavicki i neljudski. Ne daj boze da slucajno zapadnes za oko nekom kabadahiji, gangsteru ili rauberu.....mogo bi deset puta biti ukopan sto bi te iko ovdje zastitio.
Riješenje: Ako se se osjećaš sigurno nabavi utoku (150KM na piku). Možda je do mene ali sa 2 metra visine nikad nisam imao nikakvih problema niti se osjećam nesigurno u ovom gradu. Mada postoji i ona ko traži belaj naći će ga. Pa ako ti ostaneš do 4 ujutro da cugaš i onda kreneš kući, pa tako pijan dobaciš nekoj djevojci a nisi vidio da je sa momkom i fasuješ degenek, NEMOJ KRIVITI POLICIJU. U svakom gradu na svijetu ima i plački i udesa samo što je Sarajevo jedna velika mahala pa se sve NAPUŠE. (Eto i u Sjevernoj Koreji pljačkaju, a zakon im je takav da kad ga uhvate svaki dan će mu lomiti po jednu kost, i onda ga javno objesiti na trgu - http://www.klix.ba/vijesti/svijet/prvi- ... /160502045)
4. Vozila koja ispustaju crni dim (ne treba objasnjavati taj crni dim).
Riješenje: Preko noći donesu zakon o zabrani automobila koji nemaju Euro 5. Oni koji nemaju para za Euro 5, njihov problem. Zašto se mora ugoditi svima. Ne mora! Postoji velika šansa da će blokirati ceste sa Golfovima iz 1986 al nema veze; dva dana posla za pauk službe i taj problem je trajno riješen.
5. Nedostatak igralista za djecu i parkova i zelenila.
Riješenje: Prodaš stan i kupiš kuću u brdskim djelovima grada. Tada ti neće trebati park jer ti djete ima ispred kuće ima zelenila da se igra do mile volje. Druga je stvar što raja hoće i jare i pare, pa bi i da žive u centru, i da imaju park i igralište, pa bi i osigurano parking mjesto; može i to ali plati. Izdvoji 2500KM po kvadratu i kupi stan kod BBI centra; imaš Veliki park u blizini, parking u BBI centru 300KM mjesečno. Idealno.
6. Nedostatak parkinga.
Riješenje: Kako su ponovo otvorili parking kod Pozorišta meni se nije desilo da ne nađem parking mjesto ili kod Doma Armije ili cestom do Pozorišta.
7. Protekcija i nepotizam.
Riješenje: Čekati 10 do 20 godina da umre cijela garnitura mozgova koja sada vodi glavnu riječ; političari, policajci u MUP-u, doktorice u UKCS, bakice na opštinskim šalterima i na njihova mjesta staviti ljude sa fakultetima koji NE VJERUJU U BOGA.
SAMO ATEISTI MOGU RADITI U DRŽAVNOJ SLUŽBI! Sa tim zakonom bi postali Švicarska za 10 godina.