Oduzimanje vozačke dozvole

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Mays SB

#26 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Mays SB »

kabal1337 wrote:Paša pravac koji je ograničen 40, škola u blizini. Nisi ti trkač ti si kamikaza
Kralju ostali tuda voze po 90, kad je skola u blizini zasto je isprekidana traka? Da se razumijemo, taj pravac se nalazi daleko van grada. A ti bas nikad nisi zagrabio malo povise ogranicenja? Na tom se pravcu svaki dan moze napisati bar 1000 kazni jer dnevno tuda prolazi 6000 auta.
A i nije tema otvorena da mi se soli pamet, nego iz razloga navedenom u prvom postu.
insomnia78

#27 Re: Oduzimanje vozačke

Post by insomnia78 »

530i wrote:
gidra wrote:
Ako se ne varam, mozes nastaviti i voziti jer nema kazne predvidjene zakonom ako te uhvate a tebi vozacka u Cipsu na lezanju, rupa u zakonu. Osim one od 30 KM zato sto nemas dokumente kod sebe. (Opet kazem, nisam siguran ali mislim da je ovako)
Osim što te na granici malo upitaju da pokažeš vozačku...
Nikad mi nisu trazili vozacku na granici. Nikad
Krokodajl

#28 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Krokodajl »

Da si vozio 64 pa hajde, al 74...
kabal1337

#29 Re: Oduzimanje vozačke

Post by kabal1337 »

Image
https://www.youtube.com/watch?v=2iUUtYXMLxw

Jesu te izradili svi ti ostali što voze 90, oni nisu dobili kaznu ti jesi. :lol:
Kad porastem želim biti kao ostali, jer ne mogu da mislim za sebe. :roll:
530i

#30 Re: Oduzimanje vozačke

Post by 530i »

insomnia78 wrote:
530i wrote:
gidra wrote:
Ako se ne varam, mozes nastaviti i voziti jer nema kazne predvidjene zakonom ako te uhvate a tebi vozacka u Cipsu na lezanju, rupa u zakonu. Osim one od 30 KM zato sto nemas dokumente kod sebe. (Opet kazem, nisam siguran ali mislim da je ovako)
Nikad mi nisu trazili vozacku na granici. Nikad
U zadnje dvije ili tri godine si izlazio iz BiH u Hrvatsku sa autom bosanskih papira i sa bosanskim pasošem?
530i

#31 Re: Oduzimanje vozačke

Post by 530i »

gidra wrote:
530i wrote:
gidra wrote:
To da, ali nisam ni pričao o izlasku iz države već isključivo o vožnji po K.Sarajevo.
To je nešto drugo...napisao je da bi na more pa sam pretpostavio.
dgL_

#32 Re: Oduzimanje vozačke

Post by dgL_ »

kabal1337 wrote:Paša pravac koji je ograničen 40, škola u blizini. Nisi ti trkač ti si kamikaza
Zbog takvih nam stavljaju one lezece policajce male koji su dosadni i ne znas kako bi presao preko njih... Kao sto su u Gradacackoj ulici u Sarajevu... Lome kompletne trapove..
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#33 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Leon16v »

dgL_ wrote:
Zbog takvih nam stavljaju one lezece policajce male koji su dosadni i ne znas kako bi presao preko njih... Kao sto su u Gradacackoj ulici u Sarajevu... Lome kompletne trapove..
Upravo, dole kod osnovne Osman Nakas, sve uredu skola je, djeca, al predjes 20 km/h preko onih, imam osjecaj da ce mi motor ispasti, zao mi auta :-?
insomnia78

#34 Re: Oduzimanje vozačke

Post by insomnia78 »

530i wrote: U zadnje dvije ili tri godine si izlazio iz BiH u Hrvatsku sa autom bosanskih papira i sa bosanskim pasošem?
Nisam sa autom bosanskih papira a koristim BiH pasos. To je jos "ofirnije". Auto francusko a ja sa BiH papirima. Ulazio sam sa autom registrovanim na firmu bez ikakve punomoci. Ulazio sam sa svojim autom sto puta, zadnji put zena mi zaturila negdje boravisnu i nikad mi nisu vozacku trazili ni na ulazu ni na izlazu. Cak i zeleni karton rijetko
nargila.ba

#35 Re: Oduzimanje vozačke

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:55, edited 1 time in total.
insomnia78

#36 Re: Oduzimanje vozačke

Post by insomnia78 »

Upravo :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#37 Re: Oduzimanje vozačke

Post by kakavdanakneiskustvu »

KB9 wrote:pa nece se zakoni i policija ravnat po tebi nego ti po njima, radis sta ti je receno i gotova prica
:thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#38 Re: Oduzimanje vozačke

gidra wrote:Mozes predati vozacku odmah u ponedjeljak sada. Izdat ce ti salterusa iz Cipsa potvrdu da si je predao taj dan sa datumom kada trebas doci po nju. Predaju ne mozes izbjeci.

mislim da je kazna za upravljanje vozilom u tih mjesec dana 100 km
nargila.ba

#39 Re: Oduzimanje vozačke

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 22:55, edited 1 time in total.
dgL_

#40 Re: Oduzimanje vozačke

Post by dgL_ »

nargila.ba wrote:Hajd da ti pokušamo pomoći iako nisi nimalo korektan, ali eto.

Da li te uslikao radar pa ti kazna došla na adresu ili te policajac 'upucao' ručnim radarom, zaustavio i uručio kaznu? Ako je ovo prvo, možeš pokušati pronaći nekog od porodice/prijatelja ko jako rijetko vozi i kome ne treba vozačka u tih mjesec dana, te prijaviti u policiju da nisi vozio ti nego on - on će dobiti kaznu i njemu će biti oduzeta vozačka umjesto tebi.

Naravno, ovo je 'ilegalno' u smislu da ako te otkriju plaćaš kaznu, ali koliko znam to se ne provjerava.
Jesi siguran da ovo moze proci? Isto kako oni nemaju dokaz da si ti vozio, nemas ni ti dokaz da je vozio taj neko drugi... Nemam iskustva sa ovim ali mislim da vozacka ide onome na kome je auto... U tom slucaju... Opet nisam siguran..
Mays SB

#41 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Mays SB »

Da li te uslikao radar pa ti kazna došla na adresu ili te policajac 'upucao' ručnim radarom, zaustavio i uručio kaznu? Ako je ovo prvo, možeš pokušati pronaći nekog od porodice/prijatelja ko jako rijetko vozi i kome ne treba vozačka u tih mjesec dana, te prijaviti u policiju da nisi vozio ti nego on - on će dobiti kaznu i njemu će biti oduzeta vozačka umjesto tebi.

Naravno, ovo je 'ilegalno' u smislu da ako te otkriju plaćaš kaznu, ali koliko znam to se ne provjerava.
Po čemu točno nisam korektan? Ja nisam nigdje rekao da ja kaznu nisam zasluzio, priznajem krivicu, samo sam temu otvorio iz razloga što mi je trenutno vozačka baš potrebna, a prekršaj sam napravio prošle godine u 11.mjesecu, da je poziv došao mjesec dana ranije ove teme ne bi ni bilo. Samo ne volim da mi se soli pamet sad bezveze, jer znam šta sam napravio, ali svejedno mislim da ne zasluzujem nazive tipa kamikaza jer kad se vozis 70 km/h tim pravcem stvarno ne izgleda kao jurcanje.

Drugo, radar me uslikao i kazna dosla na kucnu adresu, i isti dan sam ispunio da sam ja vozio i odnio na policiju, jer kao što sam vec rekao, apsolutno priznajem krivicu. Samo sam pitao jel mogu odmah u ponedjeljak odnijet vozacku i predat je jer mi je ipak u 7.mj potrebnija nego sad, to je sve sto sam ja htio.
dgL_ wrote:

Jesi siguran da ovo moze proci? Isto kako oni nemaju dokaz da si ti vozio, nemas ni ti dokaz da je vozio taj neko drugi... Nemam iskustva sa ovim ali mislim da vozacka ide onome na kome je auto... U tom slucaju... Opet nisam siguran..
Ovo može proći, jer na primjer ako je auto na tvom ocu a ti si vozio, zašto bi on ostajao bez vozacke?
dgL_

#42 Re: Oduzimanje vozačke

Post by dgL_ »

Pa zato sto ti je dao da vozis :)))
Mays SB

#43 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Mays SB »

dgL_ wrote:Pa zato sto ti je dao da vozis :)))
A jbg prijatelju, onda bi u BiH svatko trebao imati svoje auto što je nemoguće. Sjećam se jednog istraživanja, prije godinu-dvije, rezultat je bio da trećina ili čak pola ljudi u BiH koji imaju vozačku dozvolu ne posjeduju vlastito auto. Imaš auta koje dijele i pet osoba jbg
kabal1337

#44 Re: Oduzimanje vozačke

Post by kabal1337 »

jesi kamikaza zato sto vozis 74 u 40, jos skola. Tvoj problem je sto se ne mozes kontrolisat.
Ne solim ja, shvatiti ces jednog dana kada budes imao djecu. Pa kad prode kamikaza 74 gdje je 40.
Iskreno drago mi je sto su postavili kontrole na Vilsonovom. Sve 40, pa vi vozite. neka neka i treba. Kad ti neko izleti, i 40 zna biti puno. A ko je kriv vozac.

Autoput pa se ispucavaj, a ja i tamo ste poceli praviti udese. steta garant je to zbog slicnih misljenja
Last edited by kabal1337 on 11/06/2016 16:16, edited 1 time in total.
klaki

#45 Re: Oduzimanje vozačke

Post by klaki »

dgL_ wrote:Pa zato sto ti je dao da vozis :)))
ti si veoma pametan
KB9

#46 Re: Oduzimanje vozačke

Post by KB9 »

sta kaze isprekidana je traka logicno da nagarim kad smijem :lol:
Mays SB

#47 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Mays SB »

kabal1337 wrote:jesi kamikaza zato sto vozis 74 u 40, jos skola. Tvoj problem je sto se ne mozes kontrolisat.
Ne solim ja, shvatiti ces jednog dana kada budes imao djecu. Pa kad prode kamikaza 74 gdje je 40.
Iskreno drago mi je sto su postavili kontrole na Vilsonovom. Sve 40, pa vi vozite. neka neka i treba. Kad ti neko izleti, i 40 zna biti puno. A ko je kriv vozac.

Autoput pa se ispucavaj, a ja i tamo ste poceli praviti udese. steta garant je to zbog slicnih misljenja
Dobro prijatelju, razumijem što želiš reć, ali mi je krivo što sam ovdje ispao skoro pa ubojica, ali naglašavam radi se o cesti van grada, konkretno o cesti Široki Brijeg-Mostar. Nenaseljeno mjesto. No svejedno, priznajem krivicu, samo neću da se svrstavam u isti koš s onima što po gradu jurcaju po 60-70 km/h.
kakavdanakneiskustvu

#48 Re: Oduzimanje vozačke

dgL_ wrote:

moze proci,to se vrlo rijetko provjerava,kako provjeriti ko je vozio kad radar uslika vozilo sa zadnje strane i vide se samo tablice
kabal1337

#49 Re: Oduzimanje vozačke

Post by kabal1337 »

Mays SB wrote:
kabal1337 wrote:jesi kamikaza zato sto vozis 74 u 40, jos skola. Tvoj problem je sto se ne mozes kontrolisat.

Dobro prijatelju, razumijem što želiš reć, ali mi je krivo što sam ovdje ispao skoro pa ubojica, ali naglašavam radi se o cesti van grada, konkretno o cesti Široki Brijeg-Mostar. Nenaseljeno mjesto. No svejedno, priznajem krivicu, samo neću da se svrstavam u isti koš s onima što po gradu jurcaju po 60-70 km/h.
Nisi ti ispao ubica, ali takvi postaju ubice.
Postuj zbog sebe sljedeci put, a imati ces vise parica za mora i manje problema.
Mays SB

#50 Re: Oduzimanje vozačke

Post by Mays SB »

kabal1337 wrote:
Mays SB wrote:

Nisi ti ispao ubica, ali takvi postaju ubice.
Postuj zbog sebe sljedeci put, a imati ces vise parica za mora i manje problema.
Slazem se, svako dobro. :thumbup:
Post Reply