A ima li ona obična argeta te sastojke?Connaisseur Karlin wrote:Nije uopste cirkus,jer je sastav pastete bez svinjske masti i zelea.HAVANA wrote:Joj jest fakat, vidio sam i to cudo.Cirkus.
Ako je religija privatna stvar....
-
mirzaaa33
#26 Re: Ako je religija privatna stvar....
- insomnia78
#27 Re: Ako je religija privatna stvar....
Opa DanoneConnaisseur Karlin wrote:Zasto nezavezata-vreca wrote:Imamo i ramazansku Argetukod mene trenutno u prodaji jogurt Danon kopanije,koja svake godine postavvi na trzisste Kosher yogurt za Pasha
Taj jogut je i sa muslimane dslovno halal,jer nema emulgatore i slicne supstance svinjskog porijekla
Francuzi se "deru"
- Connaisseur Karlin
#28 Re: Ako je religija privatna stvar....
100% sam sigurna da imamirzaaa33 wrote:A ima li ona obična argeta te sastojke?Connaisseur Karlin wrote:Nije uopste cirkus,jer je sastav pastete bez svinjske masti i zelea.HAVANA wrote:Joj jest fakat, vidio sam i to cudo.Cirkus.
- insomnia78
#29 Re: Ako je religija privatna stvar....
Naravno da ima
Postoji i halal argeta
Ovo "ramazanska" je samo marketinska fora
Doduse, mozda je malo manje zacinjena
Postoji i halal argeta
Ovo "ramazanska" je samo marketinska fora
Doduse, mozda je malo manje zacinjena
- Connaisseur Karlin
#30 Re: Ako je religija privatna stvar....
Dainsomnia78 wrote:Opa DanoneConnaisseur Karlin wrote:Zasto nezavezata-vreca wrote:Imamo i ramazansku Argetukod mene trenutno u prodaji jogurt Danon kopanije,koja svake godine postavvi na trzisste Kosher yogurt za Pasha
Taj jogut je i sa muslimane dslovno halal,jer nema emulgatore i slicne supstance svinjskog porijekla
Francuzi se "deru"
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#31 Re: Ako je religija privatna stvar....
Za bozicno vrijeme je isto.
-
Patriotska_Liga
#32 Re: Ako je religija privatna stvar....
Pa nek čitaju šta ih zanima. Ni ja ne čitam vijesti o SFF-u kad bude, a nije da ne bude 20 vijesti svaki dan na tu temu. I ne kukam.LolaLola wrote: Slazem se. Kod vjernika da ispuni kompletan drustveni zivot, ali ne i kod ljudi kojima je ramazan na nivou lanjskog snjega.
- HAVANA
#33 Re: Ako je religija privatna stvar....
Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...
- Connaisseur Karlin
#34 Re: Ako je religija privatna stvar....
tako jeHAVANA wrote:Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...
- insomnia78
#35 Re: Ako je religija privatna stvar....
Ih pa za bozic bozicno selo u centru grada, klizanje, kuhano vino, oni medenjaci i pain d'epicesConnaisseur Karlin wrote:tako jeHAVANA wrote:Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...a tek hrana za takve praznike i druzenje sa dragim osobama
- HAVANA
#36 Re: Ako je religija privatna stvar....
Ne znam sta se pravi predstava od toga.To je uvijek ovde bilo,bar ono sto ja znam.Nema tu kola price,supljiranja,forsiranja...Sad bi to nesta svi s megafonom vikali da mogu,slikaju se po restoranskim iftarima,glamuri naki i kurci...Meni je to strano,meni se to ne svidja...al ja sam samo jedan obicni cafir, tako da to nije ni bitno.Ako oni misle da tako treba,bujrum.Connaisseur Karlin wrote:tako jeHAVANA wrote:Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...a tek hrana za takve praznike i druzenje sa dragim osobama
- Connaisseur Karlin
#37 Re: Ako je religija privatna stvar....
sve lajkujem redom koji si napisaoinsomnia78 wrote:Ih pa za bozic bozicno selo u centru grada, klizanje, kuhano vino, oni medenjaci i pain d'epicesConnaisseur Karlin wrote:tako jeHAVANA wrote:Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...a tek hrana za takve praznike i druzenje sa dragim osobama
- HAVANA
#38 Re: Ako je religija privatna stvar....
Taj biznis je do savrsenstva doveden.insomnia78 wrote:Ih pa za bozic bozicno selo u centru grada, klizanje, kuhano vino, oni medenjaci i pain d'epicesConnaisseur Karlin wrote:tako jeHAVANA wrote:Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...a tek hrana za takve praznike i druzenje sa dragim osobama
- insomnia78
#39 Re: Ako je religija privatna stvar....
Dzaba ka's se udati za arapa 
Edit: ne ti Havana, no @ljubav haha

- LolaLola
#40 Re: Ako je religija privatna stvar....
ponekad, samo ponekad imam osjecaj da su slike iftarskih sofri nadmasile i same sebi pljunule u lice i na cijelu poentu posta.
- Connaisseur Karlin
#41 Re: Ako je religija privatna stvar....
Nisi navikaoHAVANA wrote:Ne znam sta se pravi predstava od toga.To je uvijek ovde bilo,bar ono sto ja znam.Nema tu kola price,supljiranja,forsiranja...Sad bi to nesta svi s megafonom vikali da mogu,slikaju se po restoranskim iftarima,glamuri naki i kurci...Meni je to strano,meni se to ne svidja...al ja sam samo jedan obicni cafir, tako da to nije ni bitno.Ako oni misle da tako treba,bujrum.Connaisseur Karlin wrote:tako jeHAVANA wrote:Nista to meni ne smeta,nek slave ljudi bozice,bajrame,kite,jedu,ne jedu...Lijepo mi je i vidjeti praznicnu atmosferu...Sve dok ja nesto ne moram i dok meni ne pocnu pametovati sta treba i kako...a tek hrana za takve praznike i druzenje sa dragim osobama
Danas je religija dio marketinga
Neki dan,kod mene,na denvniku ,kazu i komentriaju,zasto se ove godine toliko promovise marketingom americki patriotizam.Znaci,da su ciljevi na trzistu odlican indikator drustvene klime i politike
- Connaisseur Karlin
#42 Re: Ako je religija privatna stvar....
Zamisli kakv bi to brak bio.insomnia78 wrote:Dzaba ka's se udati za arapa
- insomnia78
#43 Re: Ako je religija privatna stvar....
Ma to ove instagram generacije
Ja sa vala po FB nagledam i slava, uskrsa, vaskrsa, bozica, lomljenja kolaca, krstenja, sunecenja...
Ja sa vala po FB nagledam i slava, uskrsa, vaskrsa, bozica, lomljenja kolaca, krstenja, sunecenja...
- insomnia78
#44 Re: Ako je religija privatna stvar....
EksplozivanConnaisseur Karlin wrote:Zamisli kakv bi to brak bio.insomnia78 wrote:Dzaba ka's se udati za arapa
![]()
Jos ako i on voli avione

- insomnia78
#45 Re: Ako je religija privatna stvar....
A i ovdje su ovi veliki marketi, ima vec sedam dana, krenuli smarati sa ramazanskom ponudom
Halal ovo, halal ono, hurme, sokovi, gluposti
Doduse, nema argete al ima jal kod srba jal kod turcina
Halal ovo, halal ono, hurme, sokovi, gluposti
Doduse, nema argete al ima jal kod srba jal kod turcina
- Connaisseur Karlin
#46 Re: Ako je religija privatna stvar....
Zato se fb mora provjeravati svako jutro,da ne propustis praznikinsomnia78 wrote:Ma to ove instagram generacije
-
hAZNADAR
#47 Re: Ako je religija privatna stvar....
Volim i ja u okviru familije, prijatelja,..Patriotska_Liga wrote:Ne bih se složio. Meni je drago kad se više priča o Ramazanu, volim kad ramazanska atmosfera ispuni kompletan društveni život.mirzaaa33 wrote:Ma pretjeruje se. Ne možeš u svakoj rubrici staviti ramazanske vijesti. Dbevne vijesti ramazan. Crna hronika ramazan. Lifestyle ramazan. Nauka ramazan. Sport u duhu ramazana. Možeš kad želiš klikove, to je to.Patriotska_Liga wrote:Treba da bude još više naslova i topova.
Ali ovo je cista komercijalizacija.
Treba se na zapad ugledati u drugim stvarima a ne u komercijalizaciji vjere gdje se industrija, mediji,.. upale u odredjene dane. Smisao Ramazana je nesto drugo. Svi ovi medijski naslovi i "inat dusmanima kojima to smeta", lov na komunjare tj domace izdajnike konto ovoga i napucavanje standarda nisu bas smisao Ramazana.
U nasim uslovima se promice i odredjena politicka podobnost. Mene to neodoljivo podsjeca na komunisticke dane kada su se ljudi dokazivali da su ispravni, a mediji utrkivali u naslovima. Drugo pakovanje danas.
- DaysleepeR
#48 Re: Ako je religija privatna stvar....
ljudima treba poticaj u smislu da rade nešto što je pravo kul kako bi u tome istrajali i da bi se osjećali posebno dok to rade
- arzuhal
#49 Re: Ako je religija privatna stvar....
Connaisseur Karlin wrote:
Religija nije privatna stvar,a privatnost je religijsko vjerovanje .![]()
Zasto bi se BiH izdvajala od ostatka svijeta u vijstima vezanim za Ramazan,a vijesti o Bozicu prste u medijma svugjde u svijetu?
Razumijem da je BiH drzava sa jako losom politikom u upravljanjem od strane polticiara i religjskih vodja,ali da drzava BiH danas nema takav problem,niko se ne bi ni osvrnuo na medijske clanke.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#50 Re: Ako je religija privatna stvar....
jer se čita... poyyhAZNADAR wrote:Cemu ovoliki novinski naslovi o pocetku Ramazana. Eto vijest da je puko top, da su mladi mahali kandiljima, gdje je sve klanjano zapocetak,.. pa medicinske upute sta i kako jesti, pa astronomija u vezi sa temom, pa izjave ovog ili onog gdje cestita ili poziva, pa recepti za iftar, pa ponude halal proizvoda maksuz za Ramazan, pa reklame restorana za iftar, pa mediji puni ajeta i imama koji sole pamet o svemu, pa moda i oblacenje, pa ritual oko raznih sitnica kako je ovo ispravno ili ne, pa debate o nemoralu i cistoti(haman ko nekada komunisticke parole i podobnosti), .... al sad aktuelno eto pocetak Ramazana kao da je u pitanju historijski dogadjaj,..
Cekaj malo, postujem vjeru i sebe smatram muslimanom,.. ali zar nije vjera privatna stvar?
Privatni odnos pojedinca sa visom silom i nesto licno.
Da li se Islam u BiH polako pretvara u industriju i komercijalizuje kao Bozic na zapadu gdje se sva pompa ipak svede na obrt novca? Samo da covjek pregleda novinske naslove danas i vidi kako se po gradovima obiljezava pocetak - pa da zamisli. Sve manje privatnosti, a sve vise pompe, industrije, politicke podobnosti, zarade, i medijskog utrkivanja ko ce biti veci.
Zar predanom muslimanu koji slijedi sunet i posti - sve to treba?