RIP Muhammad Ali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

It_is_a_Leclerc

#26 Re: RIP Muhammad Ali

Post by It_is_a_Leclerc »

Iako ga je Parkinson vec bio savladao, i iako nihje moga govoriti, smijati se, hodati, u ocima Muhameda Alia. je bilo vatre, bilo borbe za jos sto godina zivota.

Jedan od onih u svijetu pred kojima ce se pokloniti covjecanstvo, a da su to zasluzili iskljucivo svojim talentom, trudiom i radom, bez ijedne mrlje, skandala, dopinga i namjestanja. Covjek kojeg mozete pokazati djetetu i reci - "Ovakav trebas biti".

Ali je veliki prijatelj BiH. Kad god mu je bolest dozvoljavala govorio je o tome kako treba pomoci BiH, zaustaviti rat i spasiti ljude. Njegov doprinos miru, dakle, njegovo zalaganje i borba za ideale vece od sportskih - covjecanstvo mora pamtiti.

Ali izlazi iz ringa. Iako naizgled porazen, cini se kako je cijeli njegov zivot, pa i tiha smrt na pragu Ramazana, svojevrsni trijumf.
Banksy

#27 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Banksy »

Najveći, ikad ...
medjutim wrote:Veliki sampion, ako ne i najveci svih vremena, ispravan, pametan, covjek koji je bacio svoju Olimpijsku medalju, nakon sto nije mogao uci u restoran cini mi se, u vrijeme segregacije, covjek koji nije zelio ubijati neduzne par hiljada kilometara daleko od njegove zemlje, covjek koji je izgubio sve zbog svojih postupaka, a poslije povratio i titulu i slavu. Licno meni je istinski zao, nekako kao da sam poznavao covjeka citav svoj zivot...
+1
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#28 Re: RIP Muhammad Ali

Post by mali_milojica »

Najveci sportista medju ljudima,a u isto vrijeme i najveci covjek medju sportistima.

Bog mi je dao bolest,samo da mi pokaze ko je najveci

Neka ti je vjecni rahmet sampione
:( :( :(
hAZNADAR

#29 Re: RIP Muhammad Ali

Post by hAZNADAR »

Bio je mnogo vise od najboljeg boksera. Humanista, glasnik dobre volje, borac za pravdu, covjek cvrstih principa,..... covjek koji uvijek moze posluzuti kao uzor svim generacijama i u svako vrijeme.
Svacije vrijeme dodje ali opet zalosno brate,.. nama starijima ode jedan dio nas.
Zbogom legendo i pocivaj u miru.
insomnia78

#30 Re: RIP Muhammad Ali

Post by insomnia78 »

Sa unukom u kampanji za LV
Image
Fudo387

#31 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Fudo387 »

insomnia78 wrote:Image
Hiljadu ti lijepih rahmeta ljudino.
Mlohavi

#32 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Mlohavi »

‘Želio bih da me pamte kao čovjeka koji nikada nije izdao svoje ljude. Ali ako je to previše, neka me barem pamte kao dobrog boksera. Neću se buniti ako spomenete da sam bio lijep’, rekao je jednom prilikom.

Inna Lillahi ve inna ilejhi Radzi'un
uglavnomja

#33 Re: RIP Muhammad Ali

Post by uglavnomja »

Banksy wrote:Najveći, ikad ...
medjutim wrote:Veliki sampion, ako ne i najveci svih vremena, ispravan, pametan, covjek koji je bacio svoju Olimpijsku medalju, nakon sto nije mogao uci u restoran cini mi se, u vrijeme segregacije, covjek koji nije zelio ubijati neduzne par hiljada kilometara daleko od njegove zemlje, covjek koji je izgubio sve zbog svojih postupaka, a poslije povratio i titulu i slavu. Licno meni je istinski zao, nekako kao da sam poznavao covjeka citav svoj zivot...
+1
+1

:sad:

jedan od rijetkih bez mrlje u zivotu.
planetarna zvijezda u doba kad je i tv bio luksuz.
bio je jos veci borac izvan ringa nego u njemu.

sjecam se kad smo se porodicno dizali u 3-4 ujutro da gledamo te legendarne meceve, to je bilo nesto nezaobilazno. buraz i ja klinci, on bas mali, ali znali smo i kasijusa i muhameda i navijali uredno za njega.

pocivaj u miru :sad:
Romanista 101%

#34 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Romanista 101% »

Image
Logovan

#35 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Logovan »

R.I.P. LEGENDO!
zalizani

#36 Re: RIP Muhammad Ali

Post by zalizani »

Rahmet mu duši. :(
madridist

#37 Re: RIP Muhammad Ali

Post by madridist »

RIP
SmoLe

#38 Re: RIP Muhammad Ali

Post by SmoLe »

Rahmet mu duši, legendo :roll:
dale cooper

#39 Re: RIP Muhammad Ali

Post by dale cooper »

Jedan od najvećih ikada. R.I.P. :sad:
ExNihilo

#40 Re: RIP Muhammad Ali

Post by ExNihilo »

Medalju je izgubio, a ne bacio. :D

pink floydd

#41 Re: RIP Muhammad Ali

Post by pink floydd »

"I have wrestled with an alligator!!
I've gone tousling with a whale!!
I've gone handcuffed lightning and put thunder in jail!!
That's bad...
Only last week i murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick!! ..
I'm so mean i make medicine sick!!"

:thumbup: :thumbup:

oduševljavao je u ringu jednako kao i van njega.... R.I.P.

Boskero

#42 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Boskero »

.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 02:00, edited 1 time in total.
pirpa

#43 Re: RIP Muhammad Ali

Post by pirpa »

pirpa

#44 Re: RIP Muhammad Ali

Post by pirpa »

Naziv kojim Muhamed Ali oslovljava Erniea Terrella "uncle tom" je pogrdni naziv za crnca koji se uvlaci bjelcima u guzicu i koji je podcinjen bjeloj rasi
Last edited by pirpa on 04/06/2016 14:08, edited 1 time in total.
graue_maus

#45 Re: RIP Muhammad Ali

Post by graue_maus »

RIP
pirpa

#46 Re: RIP Muhammad Ali

Post by pirpa »

Image
medjutim

#47 Re: RIP Muhammad Ali

Post by medjutim »

ExNihilo wrote:

Medalju je bacio, u vise dokumentaraca sam to gledao, cak i u filmu koji je sniman po njegovom zivotu, prikazano je da medalju baca, mada to nije sada toliko ni bitno.
ExNihilo

#48 Re: RIP Muhammad Ali

Post by ExNihilo »

medjutim wrote:
ExNihilo wrote:

Medalju je bacio, u vise dokumentaraca sam to gledao, cak i u filmu koji je sniman po njegovom zivotu, prikazano je da medalju baca, mada to nije sada toliko ni bitno.
U svojoj biografiji je napisao kako je bacio medalju, ali se kasnije ispostavilo da nije tačno.
Banksy

#49 Re: RIP Muhammad Ali

Post by Banksy »

Ali claimed in his 1975 autobiography that shortly after his return from the Rome Olympics he threw his gold medal into the Ohio River after he and a friend were refused service at a "whites-only" restaurant and fought with a white gang.
ExNihilo

#50 Re: RIP Muhammad Ali

Post by ExNihilo »

Banksy wrote:

Ali claimed in his 1975 autobiography that shortly after his return from the Rome Olympics he threw his gold medal into the Ohio River after he and a friend were refused service at a "whites-only" restaurant and fought with a white gang.
To sam i ja napisao. Samo što si ti "zaboravila" kopirati ostatak teksta. Pa, kaže.
The story has since been disputed and several of Ali's friends, including Bundini Brown and photographer Howard Bingham, have denied it. Brown told Sports Illustrated writer Mark Kram, "Honkies sure bought into that one!" Thomas Hauser's biography of Ali stated that Ali was refused service at the diner but that he lost his medal a year after he won it.[34]
Post Reply