U kuranu naravno ne postoji nista sto arapi u 6. stoljecu nisu mogli znati.Pandakonda wrote:Arapi su u tom periodu bili veliki izumitelji/istraživači nazovi kako hoćeš, tako da ne vidim razlog zašto te neke stvari (koje su navodno u ovom vremenu otkrivene) nisu mogli otkrit u tom periodu ?Smrcak15 wrote:ja licno upravo baziram vjeruju u Bogu daleko vise sad na nauku nego prije, dok sam kao dijete pocinjao ulaziti u vjeru, bilo je samo vjerovanje kroz islam, kuran i hadis, vjeruj ili nevjeruju, godinama kako sam dolazio u kontakt sa naucnim cinjenicama kroz skolu i izcitavanje naucnih mjesecnih casopisa i svrljanja po internetu od kad je internet poceo biti popularan, meni je vjera u Boga povecana daleko vise nego kad sam ulazio u vjeru, tad je samo bilo sa vjerske strane vjerovanje u Boga a sad vjerujem u Boga i sa vjerske i sa naucne strane jer ima po mom misljenju i previse dokaza za vjerovanje u Boga ako gledamo u prirodu, covjeka, zivotinje, biljke, kosmos itdVjeru će pokopati ZNANOST?
Znanost jedino moze da pokopa krscanstvo kao sto ga je podosta i pokopalo od srednjeg vijeka pa na ovamo, dok islam samo jaca kako se nauka razvija, jer Islam je od boga ne iskrivljena vjera, pa kako vrijeme prolazi dokazi izlaze napovrsinu u korist islama, na ovaj i onaj nacin
primjer za to je licno iz mog zivota, da naucne cinjenice se otkrivaju tek u ovom vremenu a islam o tim stvarima govorio 1400 Godina.
Naucna cuda u kuranu su samo fantazija u glavama likova kao sto su Smrcak i Co.
Da postoji i najmanja naznaka da kuran sadrzi neko tajno znanje, ta knjiga bi vec odavno bila predmet izucavanja na prestiznim naucnim institutima.