Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
-
PM72
#26 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ma kakav pitar,operisan sam ti od tih budalaština.Grbavica mi se nikad nije sviđala a sad pogotovo.Zgrade ružne a koncentracija papanluka je najveća u Kantonu.I rat mi je dobro zgadio.Č.Vila i Malta su 
- Edin H.
#27 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
HAVANA wrote:Ne diraj mi grbavicu i cvilu,pobicemo se.Garant si pitar.
Eki Havane unitariste.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#28 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
E cuj papanluk....a na Alipasinom nema papaka
Grbavica svakako prije Alipasinog.
Druga je stvar sto neko zivi na Alipasinom, pa daje subjektivno misljenje.
Naravno da je najbolje tamo gdje si
- hrle1976
#29 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ned071 wrote:C faza nije 1972. Nego 1981. I za tibru stup je beverli hils...
Stup 2 i Stup 1 su dijelovi a Tibre su na Stupu 2 odnosno na granici sa Stupskim brdom.
A Ako se ne varam ona A i B faza u tadasnjoj Tetovskoj su iz 1970ih godina.
- hrle1976
#30 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Zbog ovog nebi dao ni feninga. Jedno zvoni svako sat ovaj drugi ore u mikrofon svako koji sat. Ne zna se ko je gori. A alergican sam na vjere maksimalno.Ned071 wrote:C faza. Skola. Crkva. 4 parka. Dzamija. Igralista. Tereni za sport. Ambulanta. Frizeri. Radnje razne. Parkinzi. Bingo. Konzum. Trola. Tramvaj. Trg veliki. Djeca na biciklu. Sve to placas u kvadratu. I sve to Tibra ili Miljacka nemaju. Niti ce ikad imati.
- Ned071
#31 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Crkva ne zvoni. Tetovska je kilometar od c faze. Kao i spanskih boraca... Stup ili brdo svejedno. To je nehumano mjesto. Ali ljudi nemaju izbora jbghrle1976 wrote:Ned071 wrote:C faza nije 1972. Nego 1981. I za tibru stup je beverli hils...
Stup 2 i Stup 1 su dijelovi a Tibre su na Stupu 2 odnosno na granici sa Stupskim brdom.
A Ako se ne varam ona A i B faza u tadasnjoj Tetovskoj su iz 1970ih godina.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Cuj smeta mu dzamija i crkva. Nije za tebe grad nikako. Kakvu vikendicu u sumi, tu ti je mir, nista se ne cuje.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#33 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Pa svakako ti ne kupujes,prijatelji kupuju. A ako je veci problem crkva ili dzamija,odnosno zvono ili ezan od Mumbai geta by Tibra onda im zelim puno srece.hrle1976 wrote:Zbog ovog nebi dao ni feninga. Jedno zvoni svako sat ovaj drugi ore u mikrofon svako koji sat. Ne zna se ko je gori. A alergican sam na vjere maksimalno.Ned071 wrote:C faza. Skola. Crkva. 4 parka. Dzamija. Igralista. Tereni za sport. Ambulanta. Frizeri. Radnje razne. Parkinzi. Bingo. Konzum. Trola. Tramvaj. Trg veliki. Djeca na biciklu. Sve to placas u kvadratu. I sve to Tibra ili Miljacka nemaju. Niti ce ikad imati.
- hrle1976
#34 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
mali_milojica wrote:Pa svakako ti ne kupujes,prijatelji kupuju. A ako je veci problem crkva ili dzamija,odnosno zvono ili ezan od Mumbai geta by Tibra onda im zelim puno srece.hrle1976 wrote:Zbog ovog nebi dao ni feninga. Jedno zvoni svako sat ovaj drugi ore u mikrofon svako koji sat. Ne zna se ko je gori. A alergican sam na vjere maksimalno.Ned071 wrote:C faza. Skola. Crkva. 4 parka. Dzamija. Igralista. Tereni za sport. Ambulanta. Frizeri. Radnje razne. Parkinzi. Bingo. Konzum. Trola. Tramvaj. Trg veliki. Djeca na biciklu. Sve to placas u kvadratu. I sve to Tibra ili Miljacka nemaju. Niti ce ikad imati.
Ljude strefila neka nostalgija, i ovo sam im rekao direkt, da ce zbog iste se zaletiti i na kraju nema od tog nista. Ljudi zive vani nekih 30tak godina, imaju oko 60 i ako sva djeca su isto tamo gdje jesu, imaju unucad koja, a zene / muzevi njihove djece su gledano sa perspektive BiH stranci. Unucad vec moraju puskom goniti da idu u BiH. Najmlajdi unuk plako zadnji put kad su isli za BiH kilu (bruk) dobio od placa. Nema luna prakova sa rolerkosterima, nema Diznilanda itd. Ovaj jedan sin isto slabije ide. I sta roditelje spucala neka nostalgija, da je onog da je ovog, i od tolikog Sarajeva spali na Alipasino polje. Covjek im trazi 120.000KM za stan od 80m2 toliko da i ti i brojni ste rekli da nebi dali vise od 90.000KM. Ja sam svoje reko, djeca su im rekla da je bolje kupiti nesto negdje tamo gdje jesu tj. u Njemackoj. I onda sam nako kroz salu reko ma kad rado cictate na internetu reko ima jedan forum tu sigurno ima ljudi sa misljenjem. I iskren da budem ocekivo sam malo vise ljudi koji zive vani da ce se ukljuciti na temu, jer neko ko zivi u BiH za 360 gleda drugacije na mnogo sta. Ja cu biti iskren meni mnogo sta u BiH nema nikakve vrijednosti. A nekretnine pogotovo. I ako sam rodjen u Sarajevu tu nekada davno davnooooooo bio kao klinac to za mene je propali grad. Za mene sela oko Jablanickog jezera imaju 100x vecu znacajnost. Ja i dan danas imam neke jarane u SA i citam na Facebooku sta svako malo pisu o gradu. Meni citavo Alipasino polje manje vrijedi nego jedan od 100m2 stan u Monaku. Ne kazem da tu nema zgodnih zena, pametnih ljudi, nadarenih ljudi, dobrih koji zive u tim zgradama ali dzaba ti je i ljepota, pamet i humanost kad po defoltu zivis u sredini u kojoj uvijek kazes trebam bjezati iz ove pa onda pocnu banane, vukojebine itd. Traziti 120.000 za stan koji je isti ko prije nekih 40 godina je za mene blago receno farbanje nekoga. Ono klasicno oni vani ma imaju. Ja sam samo reko nacitaj te se od drugih. To za djamiju i crkvo to sam stvaro u svoje ime napisao jer sam abnormalno alergican na vjerske suplje.
I opet lazem dati 90.000 + 15.000 za adaptaciju neke starudije iz vakta samouprave, bratstva i sl. perioda je smijesno. Za te pare ako si maher mozes izidati kucu da padnes na dupe. Mozes naci nekoga u skripcu da ti da zemlju budi posto, podmazati nekoga na odredjenim mjestima, kupiti material, malo platiti kojeg zidara / radnika, malo se sam osafunjati, nabaviti namjestaj, malo gdje sta maznuti ako i to treba, nabaviti pistolj i sanduk municije, i na kraju da ti ostane za gajbu pive i kurve. Te da s njom gledas u finu kucu. Cak i bazen ces moci napraviti. Sve to za nekih 100.000km eto nek je i 110.000km.
Zivite u drzavi gdje nema zakona. Samo pogledaj od Alipasina Polja u brda povis Rajlovca i vamo ovo povis Grbavice. 80% cnjaka kuca, u katastru se i dalje vode tu pasnjaci i njive 4 klase. Pa samo koliko je policajaca u SA zbog mene imalo dzeparca za kifle. I ako jako rijetko naletim, znam nekad osinut po gasu, pa me zaustavi, daj cenera, evt. cvaju i rijesen slucaj. Cisto kaubojski haj evo ti cenera idi sebi kupi sladoled ili djeci i gledaj svoja posla.
Ono sto je u BiH smijesno jeste, da svag gleda ili vrijeba da nategne nekoga za finu lovu. Pogotovo prodavaci koje kakvih ruznih kuca za koje misle da je Monako. Da nepricam o ukusu.
Nek je u SA prosjecna plata 1.000km netto. A kako vidim m2 iznosi vrijednost jedne 100% ili 150% plate (netto) to nema nigdje pa cak ni u Monaku. Ni u parizu u prosjeku m2 ne iznosti 100 ili vise jedne prosjecne netto plate grada Pariza. Ovo je zaista ne smjesno vec komi tragicno. Zasto, jer to kaze u kojem je jadu region, ne samo BiH, jer se vrijeba za nategnuti. Najskuplji gradovai za kupiti nekretninu prema standardu domicilnog stanovnistva su Sarajevo, Beograd, Zagreb, Skoplje u Europi. Radnik u fabrici bez ikakve skole zavrsene ili neko ko radi na gradskoj deponiji ili kao smetljar u Oslu, ce prije biti u stanju da kupi stan na kredit u istom tom Oslu gdje m2 kosta vise hiljada eura nego profsor ili doktor iz Sarajeva koji radi u Sarajevu, da kupi u Sarajevu. Toliko su ne realne cijene u BiH da je to jednostavno postalo pateticno za razmisljti a ne jos i bacati se u trosak. Sad treba da se grade Tibre 2. To znam 100% na onoj ledini na Stupu 2 skoro skorz dole do pumpe kod tamvajske stanice prema Ilidzi. Ovaj put nece biti nabijene jedna na drugu. Pa zato mislim da ce m2 biti oko 3.000km to je tek 300% nad platom prosjecnom u SA.
Ima jedna anegdota od prije desetak godina kada je na Skenderiji bio sajam graditeljstva. Neka firma izlozila montaznu kucu na platou i kao informativna cijena je pisalo nekih od 50 do 60.000km. Obilazi raja, gledaju, kuckaju i zapitkuju se, a jedan ce ti; kuca i nije nesto ali je lokacija za desetke.
Moje licno mislnjene, da u BiH, bar ovih dana se definitivno vise isplati graditi ili kupiti kucu nego ulagati u stan, osim ako ti treba jedan zbog kurvanja. Nema vise studenata ko u Jugi da ih mozes guliti dok ronu u knjigama. Danas ti stan samo treba jer ti zena ima viska 20kg te hoces sta vitko da mjesis. Vlastito dvoriste ti je pola zivota. Drugo pola je higijena.
Teta Azro i cika Suade nemojte mi zamjeriti ali ja bi prije kupio stan u Peruu.
-
PM72
#35 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Nađi mi mjesto ili naselje u kojem nema tog na šta si alergičan.Da odeš i na Blagovac ili u sred Osjeka u kojem nijedan Bošnjak nikad nije živio - vidjećeš novoizgrađene vjerske objekte IVZ.hrle1976 wrote:Zbog ovog nebi dao ni feninga. Jedno zvoni svako sat ovaj drugi ore u mikrofon svako koji sat. Ne zna se ko je gori. A alergican sam na vjere maksimalno.Ned071 wrote:C faza. Skola. Crkva. 4 parka. Dzamija. Igralista. Tereni za sport. Ambulanta. Frizeri. Radnje razne. Parkinzi. Bingo. Konzum. Trola. Tramvaj. Trg veliki. Djeca na biciklu. Sve to placas u kvadratu. I sve to Tibra ili Miljacka nemaju. Niti ce ikad imati.
Na Brusu nema ni crkve ni džamije,fina hava a dobar pogled.
-
PM72
#36 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Tomahawk11 wrote:E cuj papanluk....a na Alipasinom nema papaka![]()
Ima kako nema ali Grbavica prednjači.Na Alipašinom se izmjenilo bar 40% stanovnika dok je na Grbavici 95%.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#37 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Poenta je da ih ima i u Starom Gradu, na Bascarsiji, a da ih nema na Grbavici. Toga se je nemoguce kutarisati.
Mogu ti reci kao neko ko je dobar dio svog zivota (ovo svojih 32 godine) proveo na Grbavici.
Nikad nisam imao ni najmanji problem, s papcima je i bilo papanski, ali nista narocito. Meni je Grbavica itekako ok mjesto za zivot. Ne vidim sto bi Alipasino imalo prednost u odnosu na Grbavicu.
Znas kako ide, i za Alipasino se vezu price od narkomana po haustorima do raznorazne bande....ima toga, ali je pretjerano. Tako i za Grbavicu.
Mogu ti reci kao neko ko je dobar dio svog zivota (ovo svojih 32 godine) proveo na Grbavici.
Nikad nisam imao ni najmanji problem, s papcima je i bilo papanski, ali nista narocito. Meni je Grbavica itekako ok mjesto za zivot. Ne vidim sto bi Alipasino imalo prednost u odnosu na Grbavicu.
Znas kako ide, i za Alipasino se vezu price od narkomana po haustorima do raznorazne bande....ima toga, ali je pretjerano. Tako i za Grbavicu.
- muha_sa
#38 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
svoje je svoje taman da je u pizdicima
što se tice papanluka, krkanluka i svakojakog primitivizma ima ga u sve i jednom naselju--negdje više negdje malkice manje
što se tice papanluka, krkanluka i svakojakog primitivizma ima ga u sve i jednom naselju--negdje više negdje malkice manje
-
PM72
#39 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
I ja sam proveo 20+ godina na Alipašinom i nikad nisam imao ni najmanji problem.Te priče o Alipašinom su prenapuhane i netačne.Alpašinska raja jesu složna i hoće pomoći i nema te guzice koja bi smjela doći u to naselje i napraviti belaj.Kad sve sabereš i oduzmeš,jedina prednost Grbavice nad Alipašinom jeste blizina grada.Tomahawk11 wrote:Poenta je da ih ima i u Starom Gradu, na Bascarsiji, a da ih nema na Grbavici. Toga se je nemoguce kutarisati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#40 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ma nisam mislio nista lose, Alipasino sto se tice zivota je itekako ok.PM72 wrote:I ja sam proveo 20+ godina na Alipašinom i nikad nisam imao ni najmanji problem.Te priče o Alipašinom su prenapuhane i netačne.Alpašinska raja jesu složna i hoće pomoći i nema te guzice koja bi smjela doći u to naselje i napraviti belaj.Kad sve sabereš i oduzmeš,jedina prednost Grbavice nad Alipašinom jeste blizina grada.Tomahawk11 wrote:Poenta je da ih ima i u Starom Gradu, na Bascarsiji, a da ih nema na Grbavici. Toga se je nemoguce kutarisati.
A to jeste, taj polozaj spram centra grada je najveca prednost.
- HAVANA
#41 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ja ne znam sta ti smatras skupim i precijenjenim ali ja sam rijetko negdje vidio da mozes kupiti stan za ovaj novac kao u sarajevu,da ne govorim u drugim mjestima.Ljudi hoce,zele,mogu...zasto ti imas problem sa tim?Cijena gradnje je 1000km po m2 i vise,zavisi od broja stanova,cijene rente,kapitala,kamate...I tibra je bezveze ali nije ni losa kad skontas da mladi bracni par moze za 500 maraka mjesecne rate doci do vlastitog stana,koliki god bio.Neko drugi hoce na cengic vilu,grbavicu,alipasino...odgovara mu,naucio,blizu mu poso,majka...Svako ima svoje.Sta mi imamo pametovat i nekome minirati njegove zelje i ideje.Svako ima svoje.Cuj monako,znas ti koliko je para stan u monaku,neki dan mi jaran prodo 46m2
a i koji cu kurac u monaku duze od par dana? Shvati da postoje ljudi koji vole ovde zivjeti,libo ga tuki za monakom.A i kome vi pricate majke vam o zgradama i kvaliteti stanova?Ima ovde ljudi koji su vidjeli svijeta i kupovali nekretnina.Sta sam se u belgiji stanova nagledao i za koju cijenu to je neshvatljivo.Tako katastrofalnog rasporeda,starih,sa septickim jamama po citavom gradu pa oni kamioni dolaze da prazne,renoviranjima paprenih iznosa i visokih prepisa...O cijeni renoviranja i radne snage da ne govorim.Sreca pa sam sam dosta uradio i odlicno prosao...Nedavno sam par dana spavao u minhenu u stanu koji se renta za 1600eura mjesecno.Cirkus,alipasino i stanovi su za to rezidencija.Prodji firencom i pogledaj stanove,cijene,stanje...briselom,parizom...Sve ima svoju cijenu dok postoje ljudi koji tu zele zivjeti i kupiti nekretninu.Sve se sredi i renovira.Ko smo mi da nekom objasnjavamo sta ce i kako ce.A za 50000 eura rijetko gdje imas kupiti stan te kvadrature.Pogotovo ne u monaku.Ima u solunu i za 20 milja 50 m2.Tamo gdje niko nece...Starih i urusenih,vlage ko u prici...20 kilometara dalje isto to 100 milja...Sve ima svoje.
-
klixo
#42 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Dati preko 100k za stan na Alipasinom je van svake pameti.
- kockica_kockica
#43 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Dakle stanovi recimo na Marijin Dvoru stari 100 godina ne vrijede nista i ljudi koji placaju velike svote za njih su ludi.. to je ta logika ... by the way i na te zgrade su padale granate... hahahahahahahahaha...
Cuj degutantno. A koliko je granata opalilo po tim zgradama. Sta sa lifton, i za vrijeme Tita sjecam se prijatelj od oca je kuku kako lift dana radi sutra ne, ono kako mu se kad svidi. Budimo relani i auto dotraje, a da ne kuca ili stan. Svi stanovi po parizu koji su 100 godina stari su gotovo ko novo gradjeni jer je toliko se izmjenilo cak ni zidovi zinutra nisu isti ni svana ni nist. To su masovne adaptacije bile. Za Alipasino polje one zgrade su iste kao i 1972 godine. Jos malo pa 50 godina. Ako kosta 80m2 100k sa adaptacijom a novi od 80 recimo 140k onda procijeni sam sta bi prije. To ti je isto da ti prodajem novo auto za 1.400KM a polovno za 1.000km. Sta bi uzeo? Ja sam im rekao svoje misnjene da je to bacanje para. Ako ce neko igrati na tu kartu blizu grada odnosno brzo si u cetrnu i sl. Onda bi po toj osnovi nekretnine u Homolju, Azapovicima i Boljkovicima trebale da skoce jer iz nekog razloga tu je sad petlja za ulaz na autocestu do SA znaci eto te za 8min. do Alipasina polja.
Izmedju Homolja, Azapovica, Boljkovica i Alipasinog polja biram Alipasino polje...
- Haris.ba
#44 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ako su ljudi u godinama, a imaju pare, mobilni su, nek kupe sebi kakvu vikendicu oko Sarajeva. Ili, nek kupe kakav stan u novijoj zgradi, meni pada na pamet kantonalni stanovi na ulazu u Dobrinju (ako ih još ima). Nije stan samo ulazna vrata i sobe. Od lifta, krova, temelja, fasade, stubišta....sve treba gledati. A to je većinom očajno u BiH.
Vidim hoće da im se dolazi. Iz mog iskustva strenđeri više vole zelenilo nego stan. Djeca imaju gdje da se igraju.
Ja sam izabrao lokaciju koja je blizu Sarajeva (sa autom sam na Čaršiji za 40 minuta). Nema smoga zimi, nije prevruće ljeti. Fin vazduh. Imaš fizičku aktivnost pokosi, nešta kuckaj stalno. Ako ti mrsko, platiš nekoga.
A stan na Alipašinom polju vrijedi koliko vrijedi. Niko nikoga ne tjera da uzme. Prodaće se. Tržište nekrentnina u Sarajevu je specifično, ko i svako tržište. I na kraju, sve krene od lokacije. Tako, ako je neko nanijetio lokaciju na Alipašinom, daće i 120 milja za stan.
Vidim hoće da im se dolazi. Iz mog iskustva strenđeri više vole zelenilo nego stan. Djeca imaju gdje da se igraju.
Ja sam izabrao lokaciju koja je blizu Sarajeva (sa autom sam na Čaršiji za 40 minuta). Nema smoga zimi, nije prevruće ljeti. Fin vazduh. Imaš fizičku aktivnost pokosi, nešta kuckaj stalno. Ako ti mrsko, platiš nekoga.
A stan na Alipašinom polju vrijedi koliko vrijedi. Niko nikoga ne tjera da uzme. Prodaće se. Tržište nekrentnina u Sarajevu je specifično, ko i svako tržište. I na kraju, sve krene od lokacije. Tako, ako je neko nanijetio lokaciju na Alipašinom, daće i 120 milja za stan.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#45 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
120k je puno za stan od 80m2 na AP osim ako nije totalno renoviran i perverzno uredjen
Presao bih preko puta na Vojnicko,koje je od Tetovske (danas Semira Fraste) udaljeno preko ulice. Naselje 10 gdoina novije,a bgm ima i nadogradnje koja je stara nekih 10 godina. Vjerujem da se za te pare moze uzeti ista ili sl kvadratura.
P.S. I gledati komsiju kakav je,to je mozda i vaznije od starosti zgrade. Zid se moze popraviti,covjek tesko
Presao bih preko puta na Vojnicko,koje je od Tetovske (danas Semira Fraste) udaljeno preko ulice. Naselje 10 gdoina novije,a bgm ima i nadogradnje koja je stara nekih 10 godina. Vjerujem da se za te pare moze uzeti ista ili sl kvadratura.
P.S. I gledati komsiju kakav je,to je mozda i vaznije od starosti zgrade. Zid se moze popraviti,covjek tesko
-
PM72
#46 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
Ovo su mi nepoznati geografski pojmovi.Homolju, Azapovicima i Boljkovicima
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#47 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
posto sam seljak,ja samo da pitam,gdje je homolj? gdje azapovici,a gdje boljkovici???jel to blizu otoke??prvi put cujem za ta naselja...
-
PM72
#48 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
čekamo odgovor a sve mi se čini da se pisac malo zajeb'o
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#49 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju
zna geografiju ,ko u kuduzu 
- HAVANA
#50 Re: Koliko vrijedi stan na Alipasinom polju