Cesta umiranja u 51 godini zivota

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bumerangss

#26 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by bumerangss »

Mibej wrote:Iznenada umro u 86-oj!
Neocekivano umro u 86-oj :D
hrle1976

#27 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by hrle1976 »

U BiH ko dozivi 80 kao da je 100 natego. Jednostavno iz nekog razloga tu se nesto krace zive nego npr. u Japanu.
hrle1976

#28 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by hrle1976 »

bumerangss wrote:
Mibej wrote:Iznenada umro u 86-oj!
Neocekivano umro u 86-oj :D
Suti, kad sam ja jednom na vjencanju drzo govor, te spomenem nekoga sto nije vise ziv bio te kazem da je opravdano odsutan. Svi blenuli samo se jedan nasima ali ono pravo :D
Tito_i_Partija

#29 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Tito_i_Partija »

DZONPI wrote:Nisam nikad o tom razmisljo Ali procitam juce da je jedna osoba poznata umrla 51 godina i onda skontam jebote saban pa samo zadnju godinu Sam izgubio par dobrih prijatelja pa u komsiluku i to sve 51 godina pa nesto kontam jel to ono slucajno ili fakat ima nesto u tom dobu da se tako cesto umire.
Haman si nam opet pao u neku depresiju. Dzonpi, gori si nego crna hronika na Klix-u.
detroit-mercy

#30 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by detroit-mercy »

hrle1976 wrote:U BiH ko dozivi 80 kao da je 100 natego. Jednostavno iz nekog razloga tu se nesto krace zive nego npr. u Japanu.
U Dzapanu, riba i cajevi a kod nas "nije meso ako se ne veze" :mrgreen: .
detroit-mercy

#31 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by detroit-mercy »

O'zone wrote:Stres jbm li ga. U tim godinama si star za novi početak, moraš paziti i vjerovatno trpiti na poslu više nego u 30-im i 40-im. Godine uzimaju danak, tome se dodaju cigarete i alkohol, nezdrava hrana i eto ga.
Glede posla, mislim da je veci stres u 30 i 40tim, znas dokazivanje i te fore.
U 50tim se vise ne dokazujes na poslu nego samom sebi, mogu popit ko sa dvaest, mogu potrcat ko sa dvaest, mogu poguzit ko sa dvaest :mrgreen: . U tim se godinama obicno i kakva svalerka nadje, obicno mladje pile sto bi stalno :mrgreen: e onda hadzo misli e jebiga sad sam u najboljim godina. Kad ono, procitas u Havazu, nasli ga spustenih gaca na Stupu u autu :mrgreen: , izdalo srce dok je kalemio :mrgreen: .
hrle1976

#32 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by hrle1976 »

U BiH se jede masno i to previse. U 9 i po navece jede se masan burek pa se jos sta doda, a onda se sve to fino zalije nekim jogurtom koji je gusci od maltera. Pojede kg bureka pred spavanje, jos satere litar kiselog pa jos kisele da ko proradi zeludac. :D
O'zone
Globalni moderator

#33 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by O'zone »

detroit-mercy wrote:
O'zone wrote:Stres jbm li ga. U tim godinama si star za novi početak, moraš paziti i vjerovatno trpiti na poslu više nego u 30-im i 40-im. Godine uzimaju danak, tome se dodaju cigarete i alkohol, nezdrava hrana i eto ga.
Glede posla, mislim da je veci stres u 30 i 40tim, znas dokazivanje i te fore.
U 50tim se vise ne dokazujes na poslu nego samom sebi, mogu popit ko sa dvaest, mogu potrcat ko sa dvaest, mogu poguzit ko sa dvaest :mrgreen: . U tim se godinama obicno i kakva svalerka nadje, obicno mladje pile sto bi stalno :mrgreen: e onda hadzo misli e jebiga sad sam u najboljim godina. Kad ono, procitas u Havazu, nasli ga spustenih gaca na Stupu u autu :mrgreen: , izdalo srce dok je kalemio :mrgreen: .
Znaš i sam da u BiH ne možeš i ne smiješ sebi priuštiti recimo da u kasnim 40-im i ranim 50-im ostaneš bez posla jer je užasno teško nači posao u tim godinama (teško je i mlađim) za sviju si prestar ili nisi više "materijal" koji se može oblikovati a i naivnost ti više nije slaba strana. Ljudi trpe zbog toga veoma loše stvari i kontaju da im je još samo malo ostalo do penzije.

Djeca veća samim time i veća briga. Non stop neki belaji, vjerovatno studiraju kontaš šta će biti od njih kad završe studij gdje će raditi praviš već kalkulacije koliko ti para treba da ih ubaciš negdje ili si se već po milioniti put kreditno zadužio kako bi ih obezbjedio.

Žena ušla već u menopauzu. raspoloženja joj se mjenjaju ko Majsko vrijeme u Sarajevu tebi pun ku..c tvoji problema još sad non stop slušaš njene kojih je sada i više nego prije plus ono "Antonio vruće mi je, Antonio hladno mi je"

Onda gledaš te "piliće" što ti spominješ i kontaš eeeeeeeeee i deda bi sine aliiiiiii šef te jbe, djeca te vlastita jbu, žena te jbe, banke te jbu...previše je to sexa za čovjeka u 50-im godinama i onda te nađu sa spuštenim gaćama na WC šolji, izdalo te srce, na jedinom mjestu gdje si bio rahat od svega.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#34 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Truba »

zato se ne odvajam od molitvenika jer je jedino to i ostalo :mrgreen:

sve me ostalo izdalo i propalo
a
do jucer sam vjerovao da sam besmrtan :)
Danguba

#35 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Danguba »

Odmah poslije rodjenja covjek vec treba da razmislja o smrti ali jbga zabavio se drugim stvarima sve do 45-te.
Poslije 45-te sve se mijenja. Kako u glavi tako i na tijelu. Tek onda se pocinje razmisljati i o smrti.
Valja se malo potruditi pa bar tada mijenjati neke navike koje su stetile zdravlju. Zdravlje treba cuvati dok ga imas a kada se oboli, tada je kasno ali i mnogo teze dovesti stvari u funkciju.

Da je prirodno da se sa 50 umire, nije ali tako je. Mnogo je i do nas samih.
HAVANA

#36 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by HAVANA »

Jes jebo mater,meni sad 45 .Sve bi nesta na kasiku,povrca,fitnesa,saune,bazena...Smanjuju se apetiti,nemoj mi aviona,kamiona,miliona...Laganini...inace ne gine tih 51,27 sam preguro,iako je tad furka bila umri mlad i budi lijep les... :oops:
Danguba

#37 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Danguba »

Kupus, kelj karfiol i ostali zelenis nisam volio vidjeti ni u basti a sada, ma moze makar ne disao dok jedem.
Kazu zdravo je. :D
Uvijek sam mislio da se dovoljno krecem i da je to dovoljno ali pojedini dijelovi zaribali. Valja se malo i rastezati. :D

Pazi se i na unos nekih vitamina, umjereno rostilja, ponekada nakoso nareze...zalije se umjereno...

...i da kucnem, jos bolnicke kolace nisam kusao a rodni list dobro pozutio 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#38 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Truba »

da kupus valja zec bi bio ko konj
Danguba

#39 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Danguba »

Black swan wrote:da kupus valja zec bi bio ko konj
:-)

svaka boja ima svoje pa ti vidi mladicu. :D
esmasaric

#40 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by esmasaric »

Brat moje prijateljice, stalno se hranio zdravo, pazio, čuvao se, ništa pretjerano, nikad ni pušio ni pio. Super izgledao.
Dobije čovjek srčani u 40toj, i umre. Svi su bili šokirani.

Eh sad, imam komšiju koji je u 70tim, pije čašu rakije svaki dan, nekad se i flaša zalomi sa ostalima, pojede masno, puši neki motani duhan koji se na kilometar osjeti, samo gleda tv. Ima i kilograma, ma sve. Nikad nije bio kod doktora, nema čak ni kartona. Ja se ne sjećam da se ikad i zakašljao.

To je najviše do stresa. Ali i do pojedinca. Sve zavisi na koji način reaguješ na svoj život, te reakcije su sve vjeruj mi. Čim si ti nervozan, zabrinut itd. možeš se toviti sa gluten free ishranom nema ti pomoći, ode sve.

Ne govorim sada da se treba izbaciti ta ishrana, voće, vitamini. To nikako. Samo to nije jedina stvar na koju se treba paziti.
Danguba

#41 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Danguba »

Genetika esma, genetika je cudo pa sve ostalo. :wink:
esmasaric

#42 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by esmasaric »

Tako je. Od nje se ne može pobjeći.
Pazite s kim djecu pravite. :D
aladin

#43 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by aladin »

Black swan wrote:da kupus valja zec bi bio ko konj
Onda ti vjerovatno bi odgovaralo da jedes malo vise djeteline pa da budes kao konj ili kakav bik . :-)
radiša

#44 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by radiša »

lik rikno u 90-oj godini i ide za ovaj trenutak se spremite :lol:
pokopali ga davno stas se spremat :-)

umire raja mlada,jasta,rat je ucinio svoje u vecini slucajeva.
esmasaric

#45 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by esmasaric »

Ovo me podsjeti na genijalnu izjavu djeda.
- Oj evo još malo pa ćemo umrijeti.
- Pa umrli toliki ljudi, pa šta im fali?! :D
Matzan

#46 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Matzan »

Duša hoće, ćuna ne može... pa se onda posegne malo za Viagrom... pa se malo hercika preoptereti... i tako to...

Plus do tada već akumuliran stres, potrošenost, rat, nezdrav način života i sl.
hrle1976

#47 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by hrle1976 »

esmasaric wrote:Ovo me podsjeti na genijalnu izjavu djeda.
- Oj evo još malo pa ćemo umrijeti.
- Pa umrli toliki ljudi, pa šta im fali?! :D

Ko ona zavrsit ces u paklu, pa jedne prilike jedna starija zena rece, pa neka cu, nije jos niko izasao i pozalio se na situaciju :lol:
Gojeni H

#48 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Gojeni H »

pici wrote:umenemi amdzinica umrla prije neku godinu u devedeset sestoj godini, osho cerkama na zalost sve uplakane ridaju iznenadila nas je njena smrt :shock:
:shock:

Jebach, kol'ko je tebi banki?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#49 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by pici »

Gojeni H wrote:
pici wrote:umenemi amdzinica umrla prije neku godinu u devedeset sestoj godini, osho cerkama na zalost sve uplakane ridaju iznenadila nas je njena smrt :shock:

Pemzija
Gojeni H

#50 Re: Cesta umiranja u 51 godini zivota

Post by Gojeni H »

pici wrote:
Gojeni H wrote:

Pemzija
Mashallah! Samo laganini ... ;-)