Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Alfons Kauders

#26 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote: Kad je Bajrović izašao na tržište rada? Ne želim nikoga vrijeđati. Ali, njegova biografija je čisto politička. Te institute podržavaju donatori koji zauzvrat očekuju određene obrasce ponašanja kad ostvariš rezultat (drugim riječima uticaj u zemlji u kojoj je ostvaren rezultat). Zamišljam Bajrovića na birou kako objašnjava teti pod koju će ga šifru staviti. :D
Kao i ostali politicari kod nas, rijetko do nikad. U njegovom slucaju nikad.

To mu naravno nije minus, jer narod je dokazao da u tome ne vidi problem, pa redovno biraju ljude koji imaju 20 godina staza u politici i 0 dana staza u privredi.

Zapravo, kada pogledam sastav lokalnog opstinskog vijeca, licno imam 20 godina vise staza u privredi od njih. Od svih njih zajedno, da ne bude zabune...

Bilo bi smijesno da je zajebancija, al nije...
Roccohljup

#27 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

Hebiga, bez neke nove alternative (stranke) ne moze ni doci do promjene jer se postojeci nece mjenjati. Samo nisam bas siguran da ovs stranka i ovi ljudi mogu biti rjesenje. Generalno, pun mi je vise klinac i furanja na na lijevicu. Centar zakon :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#28 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ni sanjao nisam da ću morati braniti naše smrdljive gnjide od političara ali ko vama gospodo brani da se sa svim vašim iskustvom i znanjem uključite u politiku i donesete nam prosperitet? Ne mogu sitno rendanih kora pa to ti je. :oops:
Bradafilozof

#29 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Bradafilozof »

Samo se pitam gdje je emir u svemu tome.

ako se udruzi sa emirom cijenim da ce za njih glasati tri osobe: refko, refkova zena i emir.
JThomas

#30 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ni sanjao nisam da ću morati braniti naše smrdljive gnjide od političara ali ko vama gospodo brani da se sa svim vašim iskustvom i znanjem uključite u politiku i donesete nam prosperitet? Ne mogu sitno rendanih kora pa to ti je. :oops:
šta će neko sa pravim iskustvom i znanjem u našoj politici? pa nije lud.

elem, o radikalnim promjenama ti pričaju sve iste face koje su već promijenile po dva-tri dresa i nisu dosad donijele ništa, o neglasanju sa SDA ti priča onaj ko je u koaliciji sa njima koliko prije godinu i po sjeo u državnu ministarsku fotelju, itd.
Alfons Kauders

#31 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ni sanjao nisam da ću morati braniti naše smrdljive gnjide od političara ali ko vama gospodo brani da se sa svim vašim iskustvom i znanjem uključite u politiku i donesete nam prosperitet? Ne mogu sitno rendanih kora pa to ti je. :oops:
Zato jer nisam mentalno retardiran.
Corto Maltese

#32 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Corto Maltese »

Zove me neku noć Reuf, ima on taj običaj da me probudi u tri ujutro da mi ispriča vic.
Kaže: "Osnivam stranku!"
Haris.ba

#33 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Haris.ba »

Alfons Kauders wrote:
Haris.ba wrote: Kad je Bajrović izašao na tržište rada? Ne želim nikoga vrijeđati. Ali, njegova biografija je čisto politička. Te institute podržavaju donatori koji zauzvrat očekuju određene obrasce ponašanja kad ostvariš rezultat (drugim riječima uticaj u zemlji u kojoj je ostvaren rezultat). Zamišljam Bajrovića na birou kako objašnjava teti pod koju će ga šifru staviti. :D

To mu naravno nije minus, jer narod je dokazao da u tome ne vidi problem, pa redovno biraju ljude koji imaju 20 godina staza u politici i 0 dana staza u privredi.

Zapravo, kada pogledam sastav lokalnog opstinskog vijeca, licno imam 20 godina vise staza u privredi od njih. Od svih njih zajedno, da ne bude zabune...

Slažem se. Ali nije Hastor osnovao stranku. Pa da navodi tržište rada i političare. Jedan političar spočitava drugima što su političari. :D

P.S.
Sjećam se šta je rekao Mehmed Jahić kad su ga navlačili da prihvati premijersku poziciju. Kaže, nisam lud. Više ja volim da mene političari zovu i pitaju šta da radim, i ja im fino naplatim savjet, nego da budem premijer i mene zovu i naređuju mi šta da radim, i još, plata nikakva.
Alfons Kauders

#34 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Corto Maltese wrote:Zove me neku noć Reuf, ima on taj običaj da me probudi u tri ujutro da mi ispriča vic.
Kaže: "Osnivam stranku!"
:D
Alfons Kauders

#35 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:

Slažem se. Ali nije Hastor osnovao stranku. Pa da navodi tržište rada i političare. Jedan političar spočitava drugima što su političari. :D

P.S.
Sjećam se šta je rekao Mehmed Jahić kad su ga navlačili da prihvati premijersku poziciju. Kaže, nisam lud. Više ja volim da mene političari zovu i pitaju šta da radim, i ja im fino naplatim savjet, nego da budem premijer i mene zovu i naređuju mi šta da radim, i još, plata nikakva.
To i govorim. Covjek pametuje o trzistu rada, a nikad nije radio. Isto kao da ja sad pocnem srat Osimu o fudbalu, a nisam ga igrao ni na plejstejsnu... :D
Drvosjeca iz Dejcica

#36 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Onda nemaš pravo prigovarati ovom sistemu i političarima jer upravo takvih (prvi ja) koji ne žele da se eksponiraju u politici mi i jesmo tu gdje smo danas. Zato Dodik i Bakir pokupe toliko glasova jer ostali ne žele da napuste udobnost svojih života i poslova i nešto pokušaju promijeniti. Ja kažem nama je isuviše dobro, predobro, za bilo kakve istinske i korjenite promjene. Reuf je samo jedan u nizu i eto ima moj glas i to iz bunta. :oops:
Corto Maltese

#37 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Corto Maltese »

Reuf Bajrović wrote:... spomenuo je da bi na čelu jednog od ključnih stranačkih organa volio vidjeti Emira Suljagića. Tako bi Suljagić bio na čelu Političkog savjeta GS-a koji bi bio kontrateža stranačkoj strukturi te bi trebao stranku usmjeravati u njenom djelovanju.
Ajfon i Šamardžija on the road again!
mario001

#38 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by mario001 »

Bradafilozof wrote:Samo se pitam gdje je emir u svemu tome.

ako se udruzi sa emirom cijenim da ce za njih glasati tri osobe: refko, refkova zena i emir.

Emir ce se pojaviti na osnivackoj skupstini, oplesti malo po SDA i moliti Boga da dobiju priliku da ih pozovu u koaliciju, vidjeno vec dva puta od iste ekipe :D
MOSALJOZE

#39 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by MOSALJOZE »

Reuf Ajfon Bajrović
Drinski

#40 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Drinski »

Ja pak mislim da ce ovo biti novi kvalitet na politickoj sceni. I u pravu je Bajrovic.
Kaligrafija

#41 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Kaligrafija »

JoseMujica wrote:Ajfon is back!

a vjerovatno če i Šamarđija su njim

ala če tu biti dreke i bacanja šuplje :D štaviše krenulo je samom najavom

Zvat ćemo se Građanski savez i idemo radikalno

kao antipod zovem se Voja i idem liberalno
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kralju...hahahahaha :lol: :lol: :lol: :thumbup:
ins

#42 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by ins »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za promjenu od mene ima jedan glas, ne zbog toga što nudi nešto novo i radikalno već kada vidim ko ga sve kudi na forumu ipak Refko ima nešto kvalitetno. :thumbup:
U sridu!

Plus kada vidim kako su se zeleni i crveni kvalitetno udruzili, i kako se u nedostatku ijednog ozbiljnijeg argumenta sve svodi na najprizemnije vrijedjanje tipa "vidi mu glave"
putokaz1

#43 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

teško da će proći prag,ipak ''ljevica'' je sdp,df,ns,sdu a ukrast će im bar 1,5/2,00% glasova
JThomas

#44 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by JThomas »

ins wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Za promjenu od mene ima jedan glas, ne zbog toga što nudi nešto novo i radikalno već kada vidim ko ga sve kudi na forumu ipak Refko ima nešto kvalitetno. :thumbup:
U sridu!

Plus kada vidim kako su se zeleni i crveni kvalitetno udruzili, i kako se u nedostatku ijednog ozbiljnijeg argumenta sve svodi na najprizemnije vrijedjanje tipa "vidi mu glave"
a on je kao novo lice koje nema ništa sa tim, nije bio ni kod crvenih, ni u koaliciji sa zelenim, jelde?
Alfons Kauders

#45 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
Onda nemaš pravo prigovarati ovom sistemu i političarima jer upravo takvih (prvi ja) koji ne žele da se eksponiraju u politici mi i jesmo tu gdje smo danas. Zato Dodik i Bakir pokupe toliko glasova jer ostali ne žele da napuste udobnost svojih života i poslova i nešto pokušaju promijeniti. Ja kažem nama je isuviše dobro, predobro, za bilo kakve istinske i korjenite promjene. Reuf je samo jedan u nizu i eto ima moj glas i to iz bunta. :oops:
A ko si ti da meni odredjujes sta imam pravo govoriti, a sta ne?

Malo si previse dajes za pravo kolega...
Haris.ba

#46 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Haris.ba »

ins wrote:
U sridu!

A koji su to neozbiljni argumenti? Da lik u životu nije dana radio išta osim bio političar? A to spočitava drugim političarima?
SDA ne valja ništa. Ne valja ni SDP. I DF je kilav. Ali, to ne znači da odmah Radikalni građanski savez valja.
Šta sad treba da pričam kako je Reuf radio? Imam iskustva ličnog. Otjerao je jednu veliku stranu kompaniju iz ogromnog posla iz BiH jer je dobio takav nalog od svojih mentora. Meni lično to je čak i bilo dobro. Ali, nije državi i narodu. Možda sam ja naopak. Pa gledam malo širu sliku.

I nisam siguran da neće preći izborni prag na općim izborima (jedino ako se ne odvaži i podigne izborni prag trenutna koalicija :D ). Lokalni izbori su samo testiranje i priprema. I Reuf zna kako su njega eksprezno odradili medijski za ajfon. Isto tako i on dobro zna kako medijski odraditi svoje političke protivnike. Pitanje ostaje samo da li će i koliko udariti na DF (Željko ipak ima deblju kožu, pisanja o njegovim zapošljavanjima mu nisu pretjerano naškodila).
I koje će medije koristiti. Tu će biti zanimljivo. Hoće li preuzeti medijsku infrastrukturu DF -a.
Očito, se Hadžifejzović nedavno popravio finansijskom inekcijom. Jedne medijske pokrovitelje znamo. :D
It_is_a_Leclerc

#47 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by It_is_a_Leclerc »

Oj, bog te neće, pa ovo od famozne priče o ujedinjenju "ljevice" u BiH, ode u novu fragmentaciju. Umjesto da SDP pokupi odumrle dijelove i fagocitira ih nazad u matičnu ćeliju, oni se raspadaju i dalje. :roll:

O Reufu imam pozitivno mišljenje. Kod nas su ljudi u pravilu spremni da osude, napadnu i izvrijeđaju svakog ko je malo iznad prosjeka po bilo čemu, tako da ne čudi da im je i Reuf koji je, vrlo jasno, daleko najobrazovaniji i najstručniji politički (!) kadar u ovom višem i visokom političkom rangu, na meti.

Ne vjerujem da ću glasati za njih, jer su mi kroz DF pokazali da ne znaju i nisu sposobni biti dio vlasti, već da im je opoziciono djelovanje vrhunac.
Alfons Kauders

#48 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Oj, bog te neće, pa ovo od famozne priče o ujedinjenju "ljevice" u BiH, ode u novu fragmentaciju. Umjesto da SDP pokupi odumrle dijelove i fagocitira ih nazad u matičnu ćeliju, oni se raspadaju i dalje. :roll:

O Reufu imam pozitivno mišljenje. Kod nas su ljudi u pravilu spremni da osude, napadnu i izvrijeđaju svakog ko je malo iznad prosjeka po bilo čemu, tako da ne čudi da im je i Reuf koji je, vrlo jasno, daleko najobrazovaniji i najstručniji politički (!) kadar u ovom višem i visokom političkom rangu, na meti.

Ne vjerujem da ću glasati za njih, jer su mi kroz DF pokazali da ne znaju i nisu sposobni biti dio vlasti, već da im je opoziciono djelovanje vrhunac.
Svaka mu cast na obrazovanju i strucnosti.

E sad nek ih primjeni u privredi, jedno dvije decenije, pa nek se javi. Onda cu ga mozda, ponavljam mozda, shvatiti ozbiljno.

Do tada, Reuf i njemu slicni ce mi biti samo predmet sprdnje. Ljudi kvalifikovani jer su cijeli zivotni vijek proveli u politickim strankama, kojekakvim NVO i slicnim ublehaskim organizacijama. I ono ce meni srat o zivotu i politici? U zivotu marke nije napravio, a drzava mu jebeni ajfon morala kupovat.

Eto koliko je sposoban i realiziran kadar, kada sebi nije mogao priustiti jebeni telefon. :lol:
__Phoenix__

#49 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by __Phoenix__ »

It_is_a_Leclerc wrote:Oj, bog te neće, pa ovo od famozne priče o ujedinjenju "ljevice" u BiH, ode u novu fragmentaciju. Umjesto da SDP pokupi odumrle dijelove i fagocitira ih nazad u matičnu ćeliju, oni se raspadaju i dalje. :roll:

I ja mislim da je Reuf nekako političar po tvojoj mjeri, glasaj ti za njega, ne vjeruj Komšiću, on samo laže na našeg Reufa :bih:
Drinski

#50 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Drinski »

Alfons Kauders wrote:

Svaka mu cast na obrazovanju i strucnosti.

E sad nek ih primjeni u privredi, jedno dvije decenije, pa nek se javi. Onda cu ga mozda, ponavljam mozda, shvatiti ozbiljno.

Do tada, Reuf i njemu slicni ce mi biti samo predmet sprdnje. Ljudi kvalifikovani jer su cijeli zivotni vijek proveli u politickim strankama, kojekakvim NVO i slicnim ublehaskim organizacijama. I ono ce meni srat o zivotu i politici? U zivotu marke nije napravio, a drzava mu jebeni ajfon morala kupovat.

Eto koliko je sposoban i realiziran kadar, kada sebi nije mogao priustiti jebeni telefon. :lol:
Pa eto, radio je Fadil u privredi. Vidimo ga da je jako strucan ko premijer.
Locked