Ma pusti havanu budalu,odsluzio biolosku potrebu i ceka da umre pa nije vise ni dobre glave...sema911s wrote:@havana
Po cemu zakljuci da ako vozis nesto bolje da je to produzivanje splovila, jel to ako hocu svojoj gujici pruzim neki luksuz ja se foliram...
Drug kada shvatis da ovaj zivot zivis za sebe, da sebe gledas, to sto ostali kazu bice ti vazno ko prdac...
W212 ima ogroman gepek, prostora nazad za kindercad, vama dvoma naprijed uzivanje,
Jel to nesto lose ako sebi udovoljis.. Il ces brinut sta ce ti komsija reci,,,
Za lupam 20kKM, bolje neces naci a monovolumeni trend, hot jedno vrijeme i sada dodjose suv-ovi sta ce sledece bit..
Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HAVANA
#26 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
- commendatore
#27 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
tesko pitanje - al ono sto sam ja mogo primijetit u svojoj vozackoj karijeri je to da S-Maxovi pice po autocesti ko bolidi - valjda imaju sjajno lezanje na cesti i dobar odnos snaga i tezine na trapovima..... a licno su mi prelijepi.... gledam na mobilu imaju po 300-400 hiljada kilometara i to kostaju po vise hiljada eura - valjda su se odlicno pokazali i pouzdanoscu..... u americi recimo masa ljudi voza one Toyote Siene - i ima ih haos mnogo (sad koliko to prica o pouzdanosti ne znam) - u NjuJorku se masovno taksira Toyotom Sienom.... Mazda 5 mozda za razmotriti - nisu skupe.....
šta sam ovako ovlaš vidio - da S-Maxi nisu nesto jaaaako skupi kao ni Mazde 5 dok Šarani jesu itekako,
a koliko sam vidio svi se redom oslanjaju na motore limuzina (nize) srednje klase tako da mislim da mehanicki ne bi trebalo da su nesto posebno losi....
eto toliko mogu ja reci....
EDIT- zaboravih da se sa srecom navozas zajedno sa svojima
BTW - sta bih gledao kad bih kupovao takvo vozilo a sa cestim transportom familije je i sigurnosni aspekt - dakle koliko a-baga ima i slicno.....
šta sam ovako ovlaš vidio - da S-Maxi nisu nesto jaaaako skupi kao ni Mazde 5 dok Šarani jesu itekako,
a koliko sam vidio svi se redom oslanjaju na motore limuzina (nize) srednje klase tako da mislim da mehanicki ne bi trebalo da su nesto posebno losi....
eto toliko mogu ja reci....
EDIT- zaboravih da se sa srecom navozas zajedno sa svojima
BTW - sta bih gledao kad bih kupovao takvo vozilo a sa cestim transportom familije je i sigurnosni aspekt - dakle koliko a-baga ima i slicno.....
-
citroen xm
#28 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Ma sve je fino i krasno(ponuda dobrih modela nije mala, mogu se naći očuvani primjerci.....) sem jedne činjenice. Sve da upecaš zlatnu ribicu, u BiH ti ne bi mogla naći benzinca. 
- sema911s
#29 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
HAVANA wrote:Ma pusti havanu budalu,odsluzio biolosku potrebu i ceka da umre pa nije vise ni dobre glave...sema911s wrote:@havana
Po cemu zakljuci da ako vozis nesto bolje da je to produzivanje splovila, jel to ako hocu svojoj gujici pruzim neki luksuz ja se foliram...
Drug kada shvatis da ovaj zivot zivis za sebe, da sebe gledas, to sto ostali kazu bice ti vazno ko prdac...
W212 ima ogroman gepek, prostora nazad za kindercad, vama dvoma naprijed uzivanje,
Jel to nesto lose ako sebi udovoljis.. Il ces brinut sta ce ti komsija reci,,,
Za lupam 20kKM, bolje neces naci a monovolumeni trend, hot jedno vrijeme i sada dodjose suv-ovi sta ce sledece bit..
jos punicu pocni vozat kod drugarica, il joj kupi auto ali koje ona zeli(kao nas bake)
-
howdy
#30 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Razumijem semu911s u potpunosti
, ali generalno imam problem sa parkingom, kad vidim novu tacku, ogrebotinu na vratima zbog nepaznje drugih vozaca dobijem nervni slom
. Sto ovo govorim? Ogrebotina na renou, opelu fordu manje boli nego na mercedesu
, ne u smislu cijene farbanja nego jebes opel
Novo auto vise ni lud, kupio jednom, vise nikad. Sto se tice budzeta, 10.000,00 i ni marke vise. Jos 1.000,00 odvojit za popravku eventualnih nedostataka. Zasto benzinac? Mozda grijesim ali mislim da su benzinci u generalno boljem stanju od dizelasa zbog manje prijedjenih kilometara. Naravno da je u planu ugradnja plina.
Otprilike ovako nesto http://www.olx.ba/artikal/21386590/opel ... 05-godina/
- Bakir1
-
SHTEVELEC
#32 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Vozam vec drugog Scenica i iduci ce bit' 99% ponovo Scenic, benzin-plin. Jes' maaaaalo teze nac' benzinca, al' po meni vrijedi svaki fening. I da, nemam porodicu, al' meni je izgled Scenica odlican, a o udobnosti da ne pricam - krenes ujutro za Zagreb/Beograd/Ljubljanu, zavrsis neki pos'o i vratis se navece, ni ne osjetis put, jednom to isto uradio Fabiom i rek'o sam nikad vise...
Last edited by SHTEVELEC on 26/09/2016 07:29, edited 1 time in total.
-
howdy
#33 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Dobar, izlazi iz budzeta, mozda se i predomislim pa pojacam za koju hiljadu
- commendatore
#34 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
kupis opc i cao
http://www.olx.ba/artikal/19904194/opel-zafira-opc/
a ima povoljnih i u svabiji
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
http://www.olx.ba/artikal/19904194/opel-zafira-opc/
a ima povoljnih i u svabiji
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1
-
tempuser
#35 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Ja sam jako puno koristio Grand Espacea, na otvorenoj cesti kao dvenvni boravak na tockovima, a za grada jednostavno prevelik!
Meni kod monovolumena smeta gepek, tj, ako ubacis 7 sjedala, sve super prostrano za putnike, a za prtljag 0 bodova. Cak i u varijanti sa 5 sjedala je oblik gepeka koi je nekako vertikalan je nepraktican. 100 x vidim monovolumen sa Thuleom na krovu.
Meni kod monovolumena smeta gepek, tj, ako ubacis 7 sjedala, sve super prostrano za putnike, a za prtljag 0 bodova. Cak i u varijanti sa 5 sjedala je oblik gepeka koi je nekako vertikalan je nepraktican. 100 x vidim monovolumen sa Thuleom na krovu.
- sema911s
#36 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
hahah ja nemam obicaj da parkiram ono ko najveci pakas na dva mjesta samo da me neko ne ogrebe,., al Legacy mi neka dama (doktorski obdarena) krhne vratima priznam zaplakao sam,. nudila sve cak je i svoje tijelo dala al opet ogrebotina na alu vratima i dan danas boli i ako je Legacy daleko,.,howdy wrote:Razumijem semu911s u potpunosti, ali generalno imam problem sa parkingom, kad vidim novu tacku, ogrebotinu na vratima zbog nepaznje drugih vozaca dobijem nervni slom
. Sto ovo govorim? Ogrebotina na renou, opelu fordu manje boli nego na mercedesu
Novo auto vise ni lud, kupio jednom, vise nikad. Sto se tice budzeta, 10.000,00 i ni marke vise. Jos 1.000,00 odvojit za popravku eventualnih nedostataka. Zasto benzinac? Mozda grijesim ali mislim da su benzinci u generalno boljem stanju od dizelasa zbog manje prijedjenih kilometara. Naravno da je u planu ugradnja plina.
bemzinjaru i plin rokni za te pare gonjaj kakog forda(samo nemoj onu fiestu razdignutu),.,., imas galaxy-a dobrih 1,8 mazga,., i da gledaj malo veci motor,., ne zbog dokazivanja kako nas havanas to vidi, vec zbog lakse voznje
- amar1994
#37 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
pa sto ne pricas da vozis sabarusema911s wrote:hahah ja nemam obicaj da parkiram ono ko najveci pakas na dva mjesta samo da me neko ne ogrebe,., al Legacy mi neka dama (doktorski obdarena) krhne vratima priznam zaplakao sam,. nudila sve cak je i svoje tijelo dala al opet ogrebotina na alu vratima i dan danas boli i ako je Legacy daleko,.,howdy wrote:Razumijem semu911s u potpunosti, ali generalno imam problem sa parkingom, kad vidim novu tacku, ogrebotinu na vratima zbog nepaznje drugih vozaca dobijem nervni slom
bemzinjaru i plin rokni za te pare gonjaj kakog forda(samo nemoj onu fiestu razdignutu),.,., imas galaxy-a dobrih 1,8 mazga,., i da gledaj malo veci motor,., ne zbog dokazivanja kako nas havanas to vidi, vec zbog lakse voznje
- O'zone
- Globalni moderator
#38 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Nemoj ići dalje od ovoga što tu @Bakir predloži.howdy wrote:Dobar, izlazi iz budzeta, mozda se i predomislim pa pojacam za koju hiljadu
Caddy Life nije teretnjak to je porodično vozili sa svom udobnošću koju ćeš naći u bilo kojoj limuzini a prostora...ja ti to ne mogu objasniti dok sam ne odeš i pogledaš. Dovoljno je "mali" i za grada, motor jak za sve uslove, fabrici plin, ljepota.
Ova cijena može sigurno još dole par hiljada.
- sema911s
#39 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
amar1994 wrote:pa sto ne pricas da vozis sabarusema911s wrote:hahah ja nemam obicaj da parkiram ono ko najveci pakas na dva mjesta samo da me neko ne ogrebe,., al Legacy mi neka dama (doktorski obdarena) krhne vratima priznam zaplakao sam,. nudila sve cak je i svoje tijelo dala al opet ogrebotina na alu vratima i dan danas boli i ako je Legacy daleko,.,howdy wrote:Razumijem semu911s u potpunosti, ali generalno imam problem sa parkingom, kad vidim novu tacku, ogrebotinu na vratima zbog nepaznje drugih vozaca dobijem nervni slom
prije 2 godine i 10mjeseci ga prodao(dobih posao vani i nemogodoh ga povuci)
- commendatore
#40 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
ne bih reko da moze na mobilu je ova cijena medju zadnjim kod iole dobrih primjeraka sa CNG i LPGom.... ono sto me je odusevilo je to da sam ih vidio dosta sa 400-500 hiljada kilometara - sto govori da je ovaj 2.0 motor izgleda jako pouzdanO'zone wrote:Nemoj ići dalje od ovoga što tu @Bakir predloži.howdy wrote:Dobar, izlazi iz budzeta, mozda se i predomislim pa pojacam za koju hiljadu
Caddy Life nije teretnjak to je porodično vozili sa svom udobnošću koju ćeš naći u bilo kojoj limuzini a prostora...ja ti to ne mogu objasniti dok sam ne odeš i pogledaš. Dovoljno je "mali" i za grada, motor jak za sve uslove, fabrici plin, ljepota.
Ova cijena može sigurno još dole par hiljada.
- Drvosjeca iz Dejcica
#41 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Ma gotovo svaki Renault je udoban da ne povjeruješ. Meni je možda najveće razočarenje Hyundai...toliko hvaljen a tako tvrd (VW je Mercedes za Hyundai). Neki dan pokupim prijatelja sa Meganom 2011. i čovjek se baš iznenadi od udobnosti sjedišta i ovjesa po našim cestama.530i wrote:Grand Scenic je udoban auto. Slučajno sam se provozao u jednom i baš me pozitivno iznenadio. Dok je recimo Touran samo malo povećani golf...
-
howdy
#42 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
i ja sam skeptican glede skidanja par hiljada. 1.000,00 glat, preko jako tesko.ne bih reko da moze na mobilu je ova cijena medju zadnjim kod iole dobrih primjeraka sa CNG i LPGom.... ono sto me je odusevilo je to da sam ih vidio dosta sa 400-500 hiljada kilometara - sto govori da je ovaj 2.0 motor izgleda jako pouzdan![]()
sjo bakire sta mi uradi, vec sam se vidio u onoj zafiri
- amar1994
#43 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
stetasema911s wrote:amar1994 wrote:pa sto ne pricas da vozis sabarusema911s wrote:
hahah ja nemam obicaj da parkiram ono ko najveci pakas na dva mjesta samo da me neko ne ogrebe,., al Legacy mi neka dama (doktorski obdarena) krhne vratima priznam zaplakao sam,. nudila sve cak je i svoje tijelo dala al opet ogrebotina na alu vratima i dan danas boli i ako je Legacy daleko,.,
prije 2 godine i 10mjeseci ga prodao(dobih posao vani i nemogodoh ga povuci)
- Bakir1
#44 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
godina, kilometri, motor i fabricka ugradnja, blizina skoljica, puni placevi oko tesnja, i to sto ga materi svojoj nece prodati u navali teretnih sa staklima sdi-jeva za 8, govori da si ti u dobroj poziciji, auto je veoma komotan i praktican, postojeca instalacija plina i ovaj motor u mojoj glavi bi ga stavili u uzi izborhowdy wrote:i ja sam skeptican glede skidanja par hiljada. 1.000,00 glat, preko jako tesko.ne bih reko da moze na mobilu je ova cijena medju zadnjim kod iole dobrih primjeraka sa CNG i LPGom.... ono sto me je odusevilo je to da sam ih vidio dosta sa 400-500 hiljada kilometara - sto govori da je ovaj 2.0 motor izgleda jako pouzdan![]()
sjo bakire sta mi uradi, vec sam se vidio u onoj zafiri
i da dobro obrati paznju da li je cng ili lpg, to je veoma bitno, jer je vagen za trzista eu gurao cng
- insomnia78
#45 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Al je grdan brate dragi
Ja ga ne bih im'o snage gledati ispred kuce
- amar1994
#46 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
ma svi su vecinom grdni, evo i mazda je grdna unutra
http://www.olx.ba/artikal/12593161/mazda-5-2-0-cr/
benzinca nema za lijeka
http://www.olx.ba/artikal/12593161/mazda-5-2-0-cr/
benzinca nema za lijeka
- O'zone
- Globalni moderator
#47 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Bolje i njega nego Multipluinsomnia78 wrote:Al je grdan brate dragi
-
howdy
#48 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Nekad je i meni to bilo bitnoinsomnia78 wrote:Al je grdan brate dragi
Sad, jebe mi se. Ne treba mi sminka. Uz vec navedene probleme s prostorom
- insomnia78
#49 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Dobro, multipla je van konkurencijeO'zone wrote:Bolje i njega nego Multipluinsomnia78 wrote:Al je grdan brate dragi
- sparky
#50 Re: Monovolumeni, karavani - iskustva i preporuke, all about
Niko nije predložio oktaviju. Nema čovjek fudbalski tim nego dvoje djece. U gepek od limuzine može stati odjeća za 4 osobe, za sva 4 godišnja doba. U karavana isto tako. Normalna veličina auta. Nisu nesto ni skupe, prilično lako održavanje. Prostora dovoljno za ugodnu vožnju.