Brazil se ne odbija, u njegovim godinama (rane dvadesete pretpostavljam) ja nebi ni mislio. Ma nebi ni sada

Treba li sta vise reci

Bodkin wrote:Ajd ti nama reci cega se bojis?
ja da dobijem takvu priliku, rado bih otisaoSociolog wrote:Bodkin wrote:Ajd ti nama reci cega se bojis?
kriminala, da me neko ne s.kenja.
Nece ba. Nije to bas tako ko sto se prica i misliSociolog wrote:Bodkin wrote:Ajd ti nama reci cega se bojis?
I meni je bas Mister No naumpaodječak sa šibicama wrote:Ima decko placen smjestaj, hranu, sta mu treba vise. Ne ide na 6 godina nego na 6 mjeseci, jos ce mu i ostati para od te platice.
Brazil se ne odbija, u njegovim godinama (rane dvadesete pretpostavljam) ja nebi ni mislio. Ma nebi ni sadacisto radi promjene i avanture. Ovaj grad gdje bi trebao ici, u sred je amazonske djungle.
Treba li sta vise reci
Ama kakvi da te skenja bolan. Nije cijeli brazil favela iz ria.Sociolog wrote:Bodkin wrote:Ajd ti nama reci cega se bojis?
Idi i uzivajSociolog wrote:dobro jutro, hvala svoj raji na sugestiji.. Idem, kao da radim zanimanje ''kulturolog''...da pricam na engleskom o ex Jugoslaviji, kulturi, umjenosti, historiji... Slavonic culture... pri tamosnjem Institutu na Fakultetu, studenskim organizacijama, i nevladnim organizacijama za mlade... Smjestaj je u sklopu Kampusa, vjerovatno s nekim likom iz Poljske... jer ta mjesto Sanatrem ( Unutranjost), na sjeveru Brazila ima snaznu Njemacku, Poljsku manjinu..kao i masa raznih domorodackih plemena..što je kao i neki cilj da ih upoznaju sa drugim kulturama.... Inace u manjim mjestima u unutrasnjosti, zive srednji sloj..i ljudi koji koliko-toliko imaju pristojan zivot... a u priobalnim ogromnim gradovima su uglavnom sirotinja( Favele)... Pa ovo je sigurno jednom u zivotu da odem, da vidim...mada me strah , jbg. imam 26 god. pa cim se vratim iz Brazila... moram poloziti b1 njemackog..i odoh u Oldeburg / Hamburg raditi kao anesteticar( Zavrsio sociologiju redovno, i zdrastvene studije Vandredno)... nazalost ovdje nema haira za 90% mladje raje do 30 godina... pametniji ste od mene, zreliji, imate više životnog iskustva.... znate kako je ovdje..
mjesto je Sanatrem, drzava Para..na sjeveru Brazila, ''unutrasnjost''...jbg.. ja sam u studenskom campusu, dijelim sobu s jednim likomcommendatore wrote:mogu da ga spojim sa par koka dole ako mu treba malo da ga upute u razne stvari
samo nek mi se ne javlja na "sluzbene" kontakte al ovkao preko pMa mozeda me zena ne uvaća
dje dodje taj oldenburg u braziluvjesticanametli wrote:Obavezno idi i nek je sretno....oldenburg i hh ne vjerujem da ces moci raditi kao anesteticar sa b1....b1 je nix i svabe tako ne rade.... sretno
covjece ti mislis da je to samo 3 predmeta hahahhaha elem prijateljski savjet drzi se svoje struke a od helfera do nekog sa priznatom diplom je dug put pa pocni odmah proces priznavanja i uci jezik da polazes C2Sociolog wrote:pozz..ja sam ovaj lik na zadnjoj 7 slici... ovo smo moja prijateljica i ja pravili za 5-6 dana, ispalo je solidno, kazu da se čitalo na klix-u http://www.klix.ba/vijesti/kultura/snag ... /151019045
ma imam neke raje u Oldenburgu, pa bih prvo radio kao phlegehelfer, dok ne bi uradio annerkenung..i polozio 3 predmeta Hirurgija, interne..i Urgentna medicina( samo je pretezki ovi medicinski termini na njemackom)