Jesu li novinari u suštini gori od političara?
-
broj dva
#26 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Nemojte tako ima i posteni novinara, recimo Smiljko Sagolj koji je bio toliko dobar novinar da je cak i obrazovao buduce generacije novinara kao profesor na sveucilistu (zamalo ne napisah "fakultetu") u Mostaru, zatim Risto Djogo koji je bio toliko dobar novinar da je jedan od osnivaca SRNE, tog bastiona istine i hrabrog novinarstva.
I jos stotine zasluzni novinara bez kojih ne bi bili ovo sto smo...
- Murat Sabanovic
#27 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
danas postoji dvije vrste novinara,ne samo kod nas vec u cijelom svijetu. prvi su postali prostitutke, prodali se, dok ovi drugi,posteniji, postali su nezaposleni.
- JThomas
#28 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
a jel to ipak počelo od politike prema novinarima? nije obratno, jelde da nije?broj dva wrote:Nemojte tako ima i posteni novinara, recimo Smiljko Sagolj koji je bio toliko dobar novinar da je cak i obrazovao buduce generacije novinara kao profesor na sveucilistu (zamalo ne napisah "fakultetu") u Mostaru, zatim Risto Djogo koji je bio toliko dobar novinar da je jedan od osnivaca SRNE, tog bastiona istine i hrabrog novinarstva.
jebo majku branim novinare
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#29 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
postoje samo dvije vrste zurnalizma
puno slika malo teksta
puno teksta malo slika
ko ima vecu platu?
puno slika malo teksta
puno teksta malo slika
ko ima vecu platu?
- Alfons Kauders
#30 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Nije. Politika je bila ista prema svima... Samo sto su neki ljudi imali obraz i integritet... Za razliku od novinara, koji su mi danas u ocima negdje ispod dilera i ubica, a samo malo iznad silovatelja.JThomas wrote:a jel to ipak počelo od politike prema novinarima? nije obratno, jelde da nije?broj dva wrote:Nemojte tako ima i posteni novinara, recimo Smiljko Sagolj koji je bio toliko dobar novinar da je cak i obrazovao buduce generacije novinara kao profesor na sveucilistu (zamalo ne napisah "fakultetu") u Mostaru, zatim Risto Djogo koji je bio toliko dobar novinar da je jedan od osnivaca SRNE, tog bastiona istine i hrabrog novinarstva.
jebo majku branim novinare![]()
Kako bilo, nasi novinari su kriminalci, kao i njihovi sponzori. Jedina razlika je sto se novinari prodaju za rucak, a sponzori za nov Audi i ministarstvo. Iskreno, meni nekako draza kurava koja se odradjuje za 500 od one koja se jebe sa svima za 50 maraka.
- JThomas
#31 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
ipak da ne miješamo uzrok i posljedicu i glavu i rep ribe.
- Alfons Kauders
#32 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Zasto?JThomas wrote:ipak da ne miješamo uzrok i posljedicu i glavu i rep ribe.
Pa ako je novinarima to izgovor, onda moze biti svima nama. Kada se novinari bave kriminalom, eto za to je kriva vlast... A zatvori puni kriminalaca kojim ko biva nije kriva vlast, a baska sto je i ostatak drzave u istoj situaciji, pa se vecina ne bavi kriminalom.
Ne znam zasto bi to trebao biti izgovor koji se odnosi samo na novinare? Ono u fazonu, losa situacija u drzavi, pa novinari smiju reketirati ljude, lagati, varati, pisati narucene tekstove i sl. Mislim, jebes ga, mogu li onda i ja nekome uzimati reket, ucijenjivati i lagati bez ikakve odgovornosti? Mogu li opljackati banku pa reci "politicari su krivi!"
Naravno da ne mogu, samim tim ne mogu amnestirati novinare za njihov kriminal.
-
dezurni_ucenik
#33 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Jebo majku bolesnu, al eto na kraju ga Arkanovci roknuse
-
biscanka2
#34 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Za vrijeme rata u BiH prisustvovala sam na medijskoj konferenciji gdje je bila tema novinari i njihov rad.
Ispred tri vece medijske kuce bila su tri novinara (sve tri njemci) koji su tokom rata izvjestavali o stanju u BiH.
Da puno ne duljim - svi oni od politicara dobiju nalog sta da snimaju.
Kad smo ih poceli pitanjima bombardovati jedan, posteniji od njih nam je to otvoreno priznao.
Na pitanje o silovanim zenama BiH i Srebrenici odgovorio nam je da to nikad nije i nebi
umanjio ili skrivao (nasmijesio se i dodao ) inace bi me moja zena ubila.
Da sam mu do zene mogla lijepo bih je izljubila. 
Ipak zena jaca od politicara (samo hrabrost i volja trebaju, normalno uz jak i dobar karakter).
Oni dobiju nalog od sefa medijske kuce a sef od poiticara .
Drugi slucaj na pres konferenciji na n-tv, prije nego su nas na "pozornicu za snimanje" posadili morali smo
svi sa poznatim politicarom koji je i inicijator bio, sjesti i priloziti koncepte govora koje smo morali pripremiti.
Sve sto im nije odgovaralo sam morala prekriziti.
Na takvim pres konferencijama obicno su i strani novinari prisutni tako da odmah poslije snimanja prilaze
kakao bi do materijala dosli (s tim su nas u medijskoj kuci upoznali ... i pokazali gdje im je kopirnica kako bi
te koncepte mogli umnoziti).
Ja sam, sreca, kod kuce od mog koncepta issprintala tri primjerka tako da sam za novinare iskopirala
original (bez ispravke) u kojem je punom mjerom i Evropa i njen kalkül naznacen.
Medije treba sa velikom predostroznocsu uzivati al haj ti to svakom dokazi pogotovo ljudima po selima gdje
su im to jedini izvor informacija .
Ispred tri vece medijske kuce bila su tri novinara (sve tri njemci) koji su tokom rata izvjestavali o stanju u BiH.
Da puno ne duljim - svi oni od politicara dobiju nalog sta da snimaju.
Kad smo ih poceli pitanjima bombardovati jedan, posteniji od njih nam je to otvoreno priznao.
Na pitanje o silovanim zenama BiH i Srebrenici odgovorio nam je da to nikad nije i nebi
umanjio ili skrivao (nasmijesio se i dodao ) inace bi me moja zena ubila.
Ipak zena jaca od politicara (samo hrabrost i volja trebaju, normalno uz jak i dobar karakter).
Oni dobiju nalog od sefa medijske kuce a sef od poiticara .
Drugi slucaj na pres konferenciji na n-tv, prije nego su nas na "pozornicu za snimanje" posadili morali smo
svi sa poznatim politicarom koji je i inicijator bio, sjesti i priloziti koncepte govora koje smo morali pripremiti.
Sve sto im nije odgovaralo sam morala prekriziti.
Na takvim pres konferencijama obicno su i strani novinari prisutni tako da odmah poslije snimanja prilaze
kakao bi do materijala dosli (s tim su nas u medijskoj kuci upoznali ... i pokazali gdje im je kopirnica kako bi
te koncepte mogli umnoziti).
original (bez ispravke) u kojem je punom mjerom i Evropa i njen kalkül naznacen.
Medije treba sa velikom predostroznocsu uzivati al haj ti to svakom dokazi pogotovo ljudima po selima gdje
su im to jedini izvor informacija .
- GeeTnT
#35 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
U to vrijeme bio je jako popularan i rado vidjen gost vecine u eresu....zanimajuci se za cecu, otisao je predaleko i prduboko...dezurni_ucenik wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Fur58Sj7ad4/youtube]
Jebo majku bolesnu, al eto na kraju ga Arkanovci roknuse
-
hAZNADAR
#36 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Pismeni ljudi citaju sve napisano a ne samo dio.Connaisseur Karlin wrote:Nisi u pravu,jer svjesno izbjegavas priznati da medije placaju politicari!hAZNADAR wrote: Ali za mrznju su najodgovorniji mediji i novinari.
Nisi ni pokusao osuditi ponasanje politicara u medijima!
Ti indirektno podrzavas neodgovronost politicara!
Pametni ljudi ne kontaju u krajnostima.
Kulturni ljudi je vade jednu jedinu recenicu iz konteksta da bi osuli paljbu i uvrede.
- Connaisseur Karlin
#37 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Ti si potvrdio sa du mediji najodgovorniji,a to znaci, da si istovremeno umanjio odgovornost poiticarahAZNADAR wrote:Pismeni ljudi citaju sve napisano a ne samo dio.Connaisseur Karlin wrote:Nisi u pravu,jer svjesno izbjegavas priznati da medije placaju politicari!hAZNADAR wrote: Ali za mrznju su najodgovorniji mediji i novinari.
Nisi ni pokusao osuditi ponasanje politicara u medijima!
Ti indirektno podrzavas neodgovronost politicara!
Pametni ljudi ne kontaju u krajnostima.
Kulturni ljudi je vade jednu jedinu recenicu iz konteksta da bi osuli paljbu i uvrede.
-
Hakiz
- JThomas
#39 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
nije izgovor, ali ne znam zašto bi bili i negativno izdvojeni. što je novinar koji ucjenjuje tekstom gori od ljekara koji traži mito, korumpiranog sudije, gazde koji zakida radnike na plati?Alfons Kauders wrote:Zasto?JThomas wrote:ipak da ne miješamo uzrok i posljedicu i glavu i rep ribe.
Pa ako je novinarima to izgovor, onda moze biti svima nama. Kada se novinari bave kriminalom, eto za to je kriva vlast... A zatvori puni kriminalaca kojim ko biva nije kriva vlast, a baska sto je i ostatak drzave u istoj situaciji, pa se vecina ne bavi kriminalom.
Ne znam zasto bi to trebao biti izgovor koji se odnosi samo na novinare? Ono u fazonu, losa situacija u drzavi, pa novinari smiju reketirati ljude, lagati, varati, pisati narucene tekstove i sl. Mislim, jebes ga, mogu li onda i ja nekome uzimati reket, ucijenjivati i lagati bez ikakve odgovornosti? Mogu li opljackati banku pa reci "politicari su krivi!"
- Alfons Kauders
#40 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Meni jeste, jer bi novinar trebao biti taj koji pise o korumpiranim sudijama, ljekarima, tajkunima... A ovi nasi za par stoja padaju na koljena i otvaraju im slic.JThomas wrote:nije izgovor, ali ne znam zašto bi bili i negativno izdvojeni. što je novinar koji ucjenjuje tekstom gori od ljekara koji traži mito, korumpiranog sudije, gazde koji zakida radnike na plati?Alfons Kauders wrote:Zasto?JThomas wrote:ipak da ne miješamo uzrok i posljedicu i glavu i rep ribe.
- dust in the wind
#41 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
tačno...većina novinara je samo takav šljam... pišu o nečemu, bez da znaju o temi... shvatam da novinaru nije sve njegova oblast, međutim ako si se bacio na posao, ako želiš o tome i tome da pišeš... nauči nešto... nemoj da lupetaš populističke gluposti... u populizmu su bara bara sa političarima... najlakše je govoriti neistine, poluistine, poluimformacija radi gledanosti, radi klikova na internet...KB9 wrote:novinari su najveci sljam na svijetu
- Pismonosa
#42 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
"Nećete vjerovati šta je vidio kada je otvorio vrata svoga stana" ------>>
"A onda se desilo OVO!" ------>>
"Kliknite da vidite nevjerovatnu reakciju muža koji je" ----->>
Ovo je vrhunac iritantnosti i odrona u današnjem internet novinarstvu. Nikad, ali bukvalno nikad ne klikam na ovakve linkove i naslove
Ovo je vrhunac iritantnosti i odrona u današnjem internet novinarstvu. Nikad, ali bukvalno nikad ne klikam na ovakve linkove i naslove
-
kakavdanakneiskustvu
#43 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Pismonosa wrote:"Nećete vjerovati šta je vidio kada je otvorio vrata svoga stana" ------>>
- Pismonosa
#44 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:47, edited 1 time in total.
- sinuhe
#45 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
To je vise zabava a ne novinarstvo.
Od policije znaci ocekujete manje od novinara
Od policije znaci ocekujete manje od novinara
- Pismonosa
#46 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:47, edited 1 time in total.
- Pismonosa
#47 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 10:46, edited 1 time in total.
- Banksy
#48 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Zato što su ljekari i sudije posljedica i tek jedan segment društvenog ozračja koje temeljito, decenijama već, kreiraju novinari i mediji.JThomas wrote:
nije izgovor, ali ne znam zašto bi bili i negativno izdvojeni. što je novinar koji ucjenjuje tekstom gori od ljekara koji traži mito, korumpiranog sudije, gazde koji zakida radnike na plati?
Da, jesu, gori su od najgorih.
-
Hakiz
#49 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.Banksy wrote:Zato što su ljekari i sudije posljedica i tek jedan segment društvenog ozračja koje temeljito, decenijama već, kreiraju novinari i mediji.JThomas wrote:
nije izgovor, ali ne znam zašto bi bili i negativno izdvojeni. što je novinar koji ucjenjuje tekstom gori od ljekara koji traži mito, korumpiranog sudije, gazde koji zakida radnike na plati?
Ako me izvještavanje medija ne pokrene da promijenim mišljenje o nečemu ili nekome, da djelujem protiv neke nepravde itd, kako onda to izvještavanje kreira društvenu klimu?
Hajte mi recite, kada loše plaćen novinar vidi da njegovo pisanje, osim što mu ne donosi zaradu (jer na kritiku medija uvijek spremni konzumenti informacija nisu raspoloženi da kupuju novine, plaćaju pretplate itd) takođe ne utiče na druge ljude (pa kada nema novca da novinaru barem satisfakcija bude to da radi nešto što svijet čini boljim), gdje mu je motiv da se trudi?
Nisu novinari ni bolji ni gori od političara. Svi smo mi isti.
- Alfons Kauders
#50 Re: Jesu li novinari u suštini gori od političara?
Jer jebiga tom logikom se ni hirurg ne mora trudit, pa crkni pod skalpelom... A ni teta na salteru banke nije dobro placena i motivisana, pa bi valjda trebala svako malo klepiti koju novcanicu...Hakiz wrote:Ipak mislim da su sudije uzrok. Poštene sudije će presuditi i nepoštenom političaru i novinaru i ljekaru i gazdi. Nepoštene sudije će dozvoliti nepoštenje drugih.Banksy wrote:Zato što su ljekari i sudije posljedica i tek jedan segment društvenog ozračja koje temeljito, decenijama već, kreiraju novinari i mediji.JThomas wrote:
Ako me izvještavanje medija ne pokrene da promijenim mišljenje o nečemu ili nekome, da djelujem protiv neke nepravde itd, kako onda to izvještavanje kreira društvenu klimu?
Hajte mi recite, kada loše plaćen novinar vidi da njegovo pisanje, osim što mu ne donosi zaradu (jer na kritiku medija uvijek spremni konzumenti informacija nisu raspoloženi da kupuju novine, plaćaju pretplate itd) takođe ne utiče na druge ljude (pa kada nema novca da novinaru barem satisfakcija bude to da radi nešto što svijet čini boljim), gdje mu je motiv da se trudi?
Nisu novinari ni bolji ni gori od političara. Svi smo mi isti.