Prvi joint
- avetinja
#26 Re: Prvi joint
Kakva trava, to i krava pase. Napravite veliki iskorak u životu, pređite na nešto bolje - žuto.
- Zokipfc
#28 Re: Prvi joint
Kad ti neko na forumu odlucuje sta si i ko si. Ma bravo, moralistiKB9 wrote:otvorio si temu da se pohvalis kako si narkoman
tesko tebi
-
Korisnikk
#29 Re: Prvi joint
Pa sam je covjek priznao da se drogira. Ko se drogira narkoman je. Logicno.Zokipfc wrote:Kad ti neko na forumu odlucuje sta si i ko si. Ma bravo, moralistiKB9 wrote:otvorio si temu da se pohvalis kako si narkoman
tesko tebiA vidim da je forum i pun naucnika, eksperta
-
AmirBaa
-
kecher II
#31 Re: Prvi joint
bas tako, ako imas vremena i obaveze ti dozvoljavaju zapalis ako zelis, hoces, naglasak na "zelis i hoces" jer ti to svjesno odlucujes jesi li za ili nisi, gluposti o ovisnosti i "putu ka necem tezem" se mogu svesti kao i za sve ostalo, jedes previse vodi ka pretilosti, pijes ka alkoholizmu.....visok pritisak....ovoono...pusenje i uzivanje ganje treba odvojiti od zloupotrebe teskih droga.Kaligrafija wrote:Joj sto ne mogu ovih kvazi moralista...Ja sam u mladosti popusio jednu "balu sijena" trave, ni u kojem obliku nije uticalo na mene...Mladost, zajebancija, malo se nasmijes, malo vise pojedes, odes kuci i dobro se naspavas...Nista specijalno, rostilj, piva i malo smijeha... Poslije toga normalno zasnovao porodicu, posao i sve... Ovi turbofolkeri nikad je ne trebaju probati...Nije to za taj mentalitet... Davno sam prestao pusiti jer nije u skladu sa mojim godinama i obavezama...Mada kad bi se nasao u finom drustvu sad, da nemam obaveza, negdje na nekom odmoru, hladno bi zapalio... Cisto da se opustim...
Moram se sloziti sa @Havana, da nije to za svakog...Upravo u onom dijelu, gdje kaze, "neko se prejede ili previse popije", znam momaka koji su poceli sa travom, pa im to nije bilo dosta, pa su zavrsili na heroinu, neki su i pod zemljom... Vecinom su to labilne osobe, koje bilo ko moze nagovoriti na svasta, i koji nemaju mjeru u konzumaciji bilo cega...Da nije droga, vjerovatno bi bio alkohol u nenormalnim kolicinama...
Ja garantujem da kod nas umire hiljadu puta vise ljudi, od lijekova prepisanih na recept i onih "za smirenje", nego od bilo kakve droge...
Mnogi ovi moralisti osudjuju, a nisu svjesni da im djeca kuci zadudume, svako malo...
Nemojte se stondirati, dva-tri dima i cao...laganica...![]()
![]()
![]()
Haj moralisti udrite sad po meni...!![]()
![]()
a "moralista" sto se tice svako ima pravo na misljenje i da moralise ali nema pravo da namece svoje stavove kao ispravne na bazi rekla/kazala, marihuna je droga i nema dalje, evo clanak sa kliksa
http://www.klix.ba/lifestyle/koliko-se- ... /160421010
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#32 Re: Prvi joint
Hjoj al sebe neki uzimaju zaozbiljno. Pa lave smrt ti je bliza od kragne za vratom, mladost prolazi ko brzi voz, treba probati sve za cim ti dusa zudi. Naravno samokontrola je vazan dio jednacine.
- Kaligrafija
#33 Re: Prvi joint
kritichar wrote:Sto se tice morala, to je pozitivna osobina, posto vidim da nisi znao, a sto se tice udaranja, ti sam sebe udaras
Tu sam te cekao...Cak je i Islamska zajednica spremna da razmotri koristenje marihuane u medicinske svrhe, ako to nauka potvrdi kao korisno, sa stanovista Serijata...Znaci podlozno je promijeni, a bice legalizovano u svim zemljama garantujem, najvise za deset godina...I sta ces onda kad IZ donese fetvu da je to zdravo, hoces li i tad ljude nazivati narkomanima???http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=218
Šerijatski stav o konzumiranju marihuane (u zdravstvene svrhe)
Published in Septembar 18, 2013 Štampa, El. pošta
Pitanje:
Esselamu Alejkum!
Na stranici rijaseta u rubrici pitanja i odgovori već postoji pitanje o marihuani (indijska konoplja).
Po mom mišljenju mnogo je štetniji alkohol koji je po zakonu dozvoljen.
Biljka je kao i druge koju je uzvišeni Allah dž.š. stvorio i mislim da ona nije stvorena uzaludno kao i sve na ovom svijetu.
Ukoliko pomaže osobama sa anksioznošću, bezvoljnosti, strahom i depresijom, da li je moguće da je takvim osobama dozvoljeno?
Ja lično koristim samo u malim količinama 2 puta dnevno i mnogo mi pomaže u obavljanju raznih zadataka u mom poslu, olakšava komunikaciju sa ljudima, produbljuje razmišljanje o svim sferama života kao i stvaranju te divljenju Allahovog dž.š. stvaranja. Također pomaže da se navedeni osjećaji znatno umanje.
Ja ne smatram da mi pomućuje razum te se bavim raznim sportskim aktivnostima i hvala Allahu pa mogu priuštiti hranu koja je tu da bi se negativni efekti ove biljke umanjili.
Kao što možete zaključiti ja sa ovom biljkom eksperimentišem bez nadzora ljekara i po svom navođenju pa svakodnevno molim uzvišenog gospodara da mi oprosti ako griješim.
U nekim zemljama je ova recimo droga dozvoljena u medicinske svrhe da bi se pomoglo osobama koje pate od psihičkih bolesti a čak zadnje studije pokazuju da liječi čak i od raka.
Po mom mišljenju bolje mi je da koristim ovu biljku kao lijek nego neke preparate koje su u prodaji i veoma su skupi dok ova biljka ne prolazi nikakve procese te se nakon žetve osuši do određene mjere i stavlja u upotreba
Volio bih kada bi Islamska zajednica širom svijeta prostudiralo ovu biljku i donijela prikladan zaključak. Koliko znam da se jednostavno kaće - Allah dž.š. je zabranio sve što pomućuje razum no naprotiv ja sam tek razmislio dublje o Stvoritelju nebesa i zemlje nakon konzumiranja marihuane i mislim da nisam donio pogrešne zaključke jer se bojim Allaha, veličam ga, trudim se da izvršavam propise, prestao sam sa bludom, alkoholom i pokajao se. Trudim se da naučim što više Kur'ana napamet itd...
Klanjam 5 dnevnih namaza i trudim se da budem sto bolji kako bi Allah bio zadovoljan sa mnom.
Nikada ne klanjam dok sam pod uticajem marihuane.
Potrebna mi je samo manja doza kako bi me pokrenula ujutro i manja doza poslije posla kako bih kvalitetno iskoristio slobodno vrijeme jer me bez nje ništa ne interesuje.
Odgovor:
Esselamu alejkum!
Uvjereni smo da ona nije slučajno na listi zabranjenih droga, odnosno psihoaktivnih supstanci. Ukoliko medicinska nauka potvrdi njeno po zdravlje korisno djelovanje, u svjetlu tih saznanja razmotrit će se tretman njezinog korištenja sa stanovišta Šerijata.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#34 Re: Prvi joint
Kako je nekima tesko skontati da vecini ljudi puca kurac za srednjevjekovna pravila
Neces, ne moras, je li te ko tjera?
- Kaligrafija
#35 Re: Prvi joint
_BataZiv_0809 wrote:Kako je nekima tesko skontati da vecini ljudi puca kurac za srednjevjekovna pravila![]()
Pa upravo to, zato ovome i govorim, ispade cak IZ fleksibilna po tom pitanju, a ovdje na forumu masa nekih moralista-radikala...
- Zokipfc
#36 Re: Prvi joint
Jel' alkoholicar onaj ko popije pivu?Korisnikk wrote:Pa sam je covjek priznao da se drogira. Ko se drogira narkoman je. Logicno.Zokipfc wrote:Kad ti neko na forumu odlucuje sta si i ko si. Ma bravo, moralistiKB9 wrote:otvorio si temu da se pohvalis kako si narkoman
tesko tebiA vidim da je forum i pun naucnika, eksperta
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Prvi joint
prirodni muskarcev miris nije od pusenja trave nego od luka
toliko!
toliko!
-
Korisnikk
#38 Re: Prvi joint
Poredis jabuke i kruske. Alkohol i droga su totalno razlicite stvari. Droga stvara jacu ovisnost. Stoga je narkoman svako ko je koristi. Alkoholicarem se ne moze tek tako postati.
- avetinja
#39 Re: Prvi joint
Prvo, tema je glupa do bola. Momak je otvorio temu kako bi se pohvalio da je prvi put u životu zapalio džoint. Informacija je bitna isto koliko da je jučer padala kiša. Mislim, ok, tvoja stvar, ali, koga zanima?
Drugo, opet ista priča oko marihuane. Mišljenja su podijeljena da li je njeno konzumiranje štetno ili ne. Možemo se frljati linkovima za i protiv, ali opet smo na nuli. Nekom je to normalno i njegovo mišljenje se ne može promijeniti. Drugi, pak, imaju obrnuti mišljenje.
Drugo, opet ista priča oko marihuane. Mišljenja su podijeljena da li je njeno konzumiranje štetno ili ne. Možemo se frljati linkovima za i protiv, ali opet smo na nuli. Nekom je to normalno i njegovo mišljenje se ne može promijeniti. Drugi, pak, imaju obrnuti mišljenje.
- Zokipfc
#40 Re: Prvi joint
Ne. To je tvoja percepcija. Samo sto je alkohol 'mainstream' i prihvacen od strane zajednice.Korisnikk wrote:Poredis jabuke i kruske. Alkohol i droga su totalno razlicite stvari. Droga stvara jacu ovisnost. Stoga je narkoman svako ko je koristi. Alkoholicarem se ne moze tek tako postati.
Svake godine desetina hiljada ljudi umire zbog posljedica konzumiranja alkohola. Znas koliko ljudi je umrlo od trave? 0. Tebi je alkohol OK jer je svugdje oko tebi.
I alkohol i 'droga' nisu razlicite stvari. I alkohol je droga.
avetinja wrote:Prvo, tema je glupa do bola. Momak je otvorio temu kako bi se pohvalio da je prvi put u životu zapalio džoint. Informacija je bitna isto koliko da je jučer padala kiša. Mislim, ok, tvoja stvar, ali, koga zanima?
Je li toliko strasno ako momak podjeli iskustvo na forumu? Ili je bolje da ode na pdf Politika i pise idiotluke? Daj opustite se, svi ste neki bezgrijesnici, svetci.
I ne vidim nista strasno o diskusiji za/protiv, bar ako obe strane imaju argumente a ne 'pusio je travu znaci narkoman je'.
Last edited by Zokipfc on 30/04/2016 13:37, edited 1 time in total.
-
Korisnikk
#41 Re: Prvi joint
A smijesno je kako ljudi kojima nista ne fali, apsolutno zdravi i jednostavno se vole nadrogirati legalizovanje marihuane pravdaju pozitivnim ucincima nekih njenih sastojaka u lijecenju nekih oboljenja. 99% vas travara je koristi sto su ovisni i vole efekat kad se nadrogiraju. Samo 1% vas je koristi u medicinske svrhe a pokusaj legalizacije, kako biste se mogli javno drogirati pred BBI-em, pravdate kako lijeci oboljenja od kojh vi i ne bolujete nego neko drugi.Kaligrafija wrote:kritichar wrote:Sto se tice morala, to je pozitivna osobina, posto vidim da nisi znao, a sto se tice udaranja, ti sam sebe udarasTu sam te cekao...Cak je i Islamska zajednica spremna da razmotri koristenje marihuane u medicinske svrhe, ako to nauka potvrdi kao korisno, sa stanovista Serijata...Znaci podlozno je promijeni, a bice legalizovano u svim zemljama garantujem, najvise za deset godina...I sta ces onda kad IZ donese fetvu da je to zdravo, hoces li i tad ljude nazivati narkomanima???http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=218
Pitanje:
Esselamu Alejkum!
Na stranici rijaseta u rubrici pitanja i odgovori već postoji pitanje o marihuani (indijska konoplja).
Biljka je kao i druge koju je uzvišeni Allah dž.š. stvorio i mislim da ona nije stvorena uzaludno kao i sve na ovom svijetu.
Ukoliko pomaže osobama sa anksioznošću, bezvoljnosti, strahom i depresijom, da li je moguće da je takvim osobama dozvoljeno?
Ja lično koristim samo u malim količinama 2 puta dnevno i mnogo mi pomaže u obavljanju raznih zadataka u mom poslu, olakšava komunikaciju sa ljudima, produbljuje razmišljanje o svim sferama života kao i stvaranju te divljenju Allahovog dž.š. stvaranja. Također pomaže da se navedeni osjećaji znatno umanje.
Ja ne smatram da mi pomućuje razum te se bavim raznim sportskim aktivnostima i hvala Allahu pa mogu priuštiti hranu koja je tu da bi se negativni efekti ove biljke umanjili.
Kao što možete zaključiti ja sa ovom biljkom eksperimentišem bez nadzora ljekara i po svom navođenju pa svakodnevno molim uzvišenog gospodara da mi oprosti ako griješim.
U nekim zemljama je ova recimo droga dozvoljena u medicinske svrhe da bi se pomoglo osobama koje pate od psihičkih bolesti a čak zadnje studije pokazuju da liječi čak i od raka.
Po mom mišljenju bolje mi je da koristim ovu biljku kao lijek nego neke preparate koje su u prodaji i veoma su skupi dok ova biljka ne prolazi nikakve procese te se nakon žetve osuši do određene mjere i stavlja u upotreba
Volio bih kada bi Islamska zajednica širom svijeta prostudiralo ovu biljku i donijela prikladan zaključak. Koliko znam da se jednostavno kaće - Allah dž.š. je zabranio sve što pomućuje razum no naprotiv ja sam tek razmislio dublje o Stvoritelju nebesa i zemlje nakon konzumiranja marihuane i mislim da nisam donio pogrešne zaključke jer se bojim Allaha, veličam ga, trudim se da izvršavam propise, prestao sam sa bludom, alkoholom i pokajao se. Trudim se da naučim što više Kur'ana napamet itd...
Klanjam 5 dnevnih namaza i trudim se da budem sto bolji kako bi Allah bio zadovoljan sa mnom.
Potrebna mi je samo manja doza kako bi me pokrenula ujutro i manja doza poslije posla kako bih kvalitetno iskoristio slobodno vrijeme jer me bez nje ništa ne interesuje.
Odgovor:
Esselamu alejkum!
Uvjereni smo da ona nije slučajno na listi zabranjenih droga, odnosno psihoaktivnih supstanci. Ukoliko medicinska nauka potvrdi njeno po zdravlje korisno djelovanje, u svjetlu tih saznanja razmotrit će se tretman njezinog korištenja sa stanovišta Šerijata.
-
Korisnikk
#42 Re: Prvi joint
Droga nije droga zato sto ubija nego sto stvara ovisnost i utice na mozak. Po tebi je dakle droga samo ono od cega se umire, je li?Zokipfc wrote:Ne. To je tvoja percepcija. Samo sto je alkohol 'mainstream' i prihvacen od strane zajednice.Korisnikk wrote:Poredis jabuke i kruske. Alkohol i droga su totalno razlicite stvari. Droga stvara jacu ovisnost. Stoga je narkoman svako ko je koristi. Alkoholicarem se ne moze tek tako postati.
Svake godine desetina hiljada ljudi umire zbog posljedica konzumiranja alkohola. Znas koliko ljudi je umrlo od trave? 0. Tebi je alkohol OK jer je svugdje oko tebi.
- Zokipfc
#43 Re: Prvi joint
Ne. Nisam rekao da droga ubija. Ljudi umiru jer ne znaju kako da je koriste, sto je nesto drugo. Zelio sam reci da je alkohol daleko stetniji za organizam od THC-a.Korisnikk wrote:Droga nije droga zato sto ubija nego sto stvara ovisnost i utice na mozak. Po tebi je dakle droga samo ono od cega se umire, je li?Zokipfc wrote:Ne. To je tvoja percepcija. Samo sto je alkohol 'mainstream' i prihvacen od strane zajednice.Korisnikk wrote:Poredis jabuke i kruske. Alkohol i droga su totalno razlicite stvari. Droga stvara jacu ovisnost. Stoga je narkoman svako ko je koristi. Alkoholicarem se ne moze tek tako postati.
A o ovisnosti.. Svako moze biti ovisan. Dal' se to radi o poslu, seksu, alkoholu, travi... To sto neki ljudi pretjeruju sa konzumpcijom jedne substance ne znaci da je ta substanca losa, per say.
Last edited by Zokipfc on 30/04/2016 13:40, edited 1 time in total.
- kritichar
#44 Re: Prvi joint
Ne znam sto se pozivas na misljenje IZa kad ti ono nije bitno, a s druge strane i casa vina je navodno dobra za srce pa nikad nije revidiranoKaligrafija wrote:kritichar wrote:Sto se tice morala, to je pozitivna osobina, posto vidim da nisi znao, a sto se tice udaranja, ti sam sebe udarasTu sam te cekao...Cak je i Islamska zajednica spremna da razmotri koristenje marihuane u medicinske svrhe, ako to nauka potvrdi kao korisno, sa stanovista Serijata...Znaci podlozno je promijeni, a bice legalizovano u svim zemljama garantujem, najvise za deset godina...I sta ces onda kad IZ donese fetvu da je to zdravo, hoces li i tad ljude nazivati narkomanima???http://www.islamskazajednica.ba/index.p ... Itemid=218
Pitanje:
Esselamu Alejkum!
Odgovor:
Esselamu alejkum!
Tome cemu se ti nadas nikad se nece desiti, serijat je tu jasan, u haramu nema lijeka
- insomnia78
#45 Re: Prvi joint
Ja glasam za trodone
Jebem li ga i oni su korisni u medicinske svrhe, znacajno umanjuju bolove
Trava je za sminkere i homoseksualce a dontro za prave jebace i znalce
Jebem li ga i oni su korisni u medicinske svrhe, znacajno umanjuju bolove
Trava je za sminkere i homoseksualce a dontro za prave jebace i znalce
-
Korisnikk
#46 Re: Prvi joint
Cisto da dodam. Ja sam i protiv alkohola ali droga (marihuana) je gore zlo. Alkohola moras ogromne kolicine piti da bi postao alkoholicar. Nema toliko alkoholicara. Travara je na svakom cosku. Trava stvara ovisnost brze i jace. Alkohol samo u nekim slucajevima "postane droga." Kao sto rekoh, alkolicar se tesko postane. narkoman ovisan o travi lahko.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#48 Re: Prvi joint
Tema ima dobar potencijal ako cemo pisati neka svoja prisjecanja iz pubertetskog doba. Ako ce se pretvoriti u jos jednu vjernici vs ateisti ili liberali vs konzervativci, kljucaj Čmoljo odmah.
Garantujem zivotom da je kod prvog dzointa veci stimulans osjecaj da se radi nesto zabranjeno, da se radi bunt protiv nametnutih pravila.
Mada ova moderna selfi instagram generacija ne odaje utisak zelje za ikakvim buntom. Cini mi se da se prihvataju kako im se servira, pa i pusenje dzonita je vise stvar dostupnosti i mode, nego nekog bunta. Ali mozda mi se samo cini.
Nazivati svakoga ko je probao drogu narkomanom je fakat smijesno. Ali to mi lici na ove moderne konzervativce. Golobrad mladic, nije ni osjetio toplinu zene, prica o (ne)moralu, valjda u namjeri da tako sakrije sopstveni stid i nemoc spram suprotnog spola.
De ba ljudi opustite se, zivot nam svima izmice kroz prste, uradite nesto cega cete se sjecati i pustite druge da to rade. Ne lozimo se svi na iste stvari i hvala bogu pa je tako.
Ja se svog prvog dzointa najvise sjecam po tome sto sam, dan dva prije toga, prvi put ustima probao ukus mlade picetine
Ta sedmica u mom zivotu mi je dala odgovore da dzoja nije nesto sto me privlaci, niti sam ikad vise u zivotu pao u iskusenje da zapalim.
Moja vizija uzitka ne ukljucuje to, alkohol, seks, kubanske cigare, to vec moze. Nekom drugom nesto deseto, i kao sto rekoh, hvala bogu pa je tako.
Garantujem zivotom da je kod prvog dzointa veci stimulans osjecaj da se radi nesto zabranjeno, da se radi bunt protiv nametnutih pravila.
Mada ova moderna selfi instagram generacija ne odaje utisak zelje za ikakvim buntom. Cini mi se da se prihvataju kako im se servira, pa i pusenje dzonita je vise stvar dostupnosti i mode, nego nekog bunta. Ali mozda mi se samo cini.
Nazivati svakoga ko je probao drogu narkomanom je fakat smijesno. Ali to mi lici na ove moderne konzervativce. Golobrad mladic, nije ni osjetio toplinu zene, prica o (ne)moralu, valjda u namjeri da tako sakrije sopstveni stid i nemoc spram suprotnog spola.
De ba ljudi opustite se, zivot nam svima izmice kroz prste, uradite nesto cega cete se sjecati i pustite druge da to rade. Ne lozimo se svi na iste stvari i hvala bogu pa je tako.
Ja se svog prvog dzointa najvise sjecam po tome sto sam, dan dva prije toga, prvi put ustima probao ukus mlade picetine
Ta sedmica u mom zivotu mi je dala odgovore da dzoja nije nesto sto me privlaci, niti sam ikad vise u zivotu pao u iskusenje da zapalim.
Moja vizija uzitka ne ukljucuje to, alkohol, seks, kubanske cigare, to vec moze. Nekom drugom nesto deseto, i kao sto rekoh, hvala bogu pa je tako.
- insomnia78
#49 Re: Prvi joint
Pa od svih stvari koje mozes uraditi "za sjecanje" ti predlazes dzoju?

-
kecher II
#50 Re: Prvi joint
ti ba nemas pojma, ti pravdas alkohol pored ganje ccccc... i ono jos nesto ko arogantno zvuci...Korisnikk wrote:Cisto da dodam. Ja sam i protiv alkohola ali droga (marihuana) je gore zlo. Alkohola moras ogromne kolicine piti da bi postao alkoholicar. Nema toliko alkoholicara. Travara je na svakom cosku. Trava stvara ovisnost brze i jace. Alkohol samo u nekim slucajevima "postane droga." Kao sto rekoh, alkolicar se tesko postane. narkoman ovisan o travi lahko.
ti pojma nemasKorisnikk wrote:A smijesno je kako ljudi kojima nista ne fali, apsolutno zdravi i jednostavno se vole nadrogirati legalizovanje marihuane pravdaju pozitivnim ucincima nekih njenih sastojaka u lijecenju nekih oboljenja. 99% vas travara je koristi sto su ovisni i vole efekat kad se nadrogiraju. Samo 1% vas je koristi u medicinske svrhe a pokusaj legalizacije, kako biste se mogli javno drogirati pred BBI-em, pravdate kako lijeci oboljenja od kojh vi i ne bolujete nego neko drugi.
sta je sa kafom, duhanom, lijekovima....pojma nemas o ganji a lupas nako generalno droga droga, znaci ne prica se o drogi kao drogi vec konkretno marihuani.Korisnikk wrote:Droga nije droga zato sto ubija nego sto stvara ovisnost i utice na mozak. Po tebi je dakle droga samo ono od cega se umire, je li?