Jok, bolje da otvorimo jos jednu temu o KurdimaKikibombona wrote:Pa to ti je veoma lako objasniti.bh.tornjak wrote:svasta su u stanju izmislit....svasta u stanju uradit....samo jedno nisu.....izaci na masovne proteste i doprinijeti da se ova politicko-kriminalana bagra skine s vlasti jednom zauvijek.
Na protoste ljudi izlaze kada im dodje do grla, kada se nadju u bezizlaznoj situaciji.
Recimo, na proteste izadju radnici Dite, kuknjava i plac. Radnici Krivaje to gledaju, ali posto dobijaju nesto love u to vrijeme, nemaju razloga protestovati jer su njihovi zahtjevi potpuno ili djelimicno ispunjeni. Nakon par mjeseci, radnici Krivaje ostanu bez plata i izadju na ulice, a radnici Dite, kojima je u medjuvremenu malo krenulo, ostaju kod kuce jer su njihovi zahtjevi potpuno ili djelimicno ispunjeni. I tako se vrti...
Masovne proteste i revolucije pokrecu mladi, ljudi ispunjeni idealima i nabojem. Protesti nase mlade ne zanimaju. Velika vecina ima dnevni budzet od 2-5km sto je njima sasvim dovoljno. Farma, Veliki brat, Grand, utakmice, kladionica... i hljeba i igara... Par puta sam ih vidio na protestima, te mlade... dodju da se kelebare i zajebavaju... eventualno nesto razbiju ako se ukaze prilika... istinskog bunta, revolta ni u tragovima.
Al' kakva je ovo tema?
Dajte baaa, otvorite temu o ekonomiji u Federaciji i RS, da vidimo ko ce prije propasti, pa da se ko ljudi mozemo nasladjivati, navijati...
Ja kazem da ce prva propasti RS!
'Ajmo patriJote, ruke gore, idemoooo...
Dijaspora, ajeeeee...
Mislim, vjerovatno i kod njih ima problema sa privredom. Pa da to lijepo ko insani raspravimo nakon sto smo izrazili zaljenje nad genocidom i time njihovim nemanjem drzave