SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

insomnia78

#26 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by insomnia78 »

Kikibombona wrote:
bh.tornjak wrote:svasta su u stanju izmislit....svasta u stanju uradit....samo jedno nisu.....izaci na masovne proteste i doprinijeti da se ova politicko-kriminalana bagra skine s vlasti jednom zauvijek.
Pa to ti je veoma lako objasniti.

Na protoste ljudi izlaze kada im dodje do grla, kada se nadju u bezizlaznoj situaciji.

Recimo, na proteste izadju radnici Dite, kuknjava i plac. Radnici Krivaje to gledaju, ali posto dobijaju nesto love u to vrijeme, nemaju razloga protestovati jer su njihovi zahtjevi potpuno ili djelimicno ispunjeni. Nakon par mjeseci, radnici Krivaje ostanu bez plata i izadju na ulice, a radnici Dite, kojima je u medjuvremenu malo krenulo, ostaju kod kuce jer su njihovi zahtjevi potpuno ili djelimicno ispunjeni. I tako se vrti...

Masovne proteste i revolucije pokrecu mladi, ljudi ispunjeni idealima i nabojem. Protesti nase mlade ne zanimaju. Velika vecina ima dnevni budzet od 2-5km sto je njima sasvim dovoljno. Farma, Veliki brat, Grand, utakmice, kladionica... i hljeba i igara... Par puta sam ih vidio na protestima, te mlade... dodju da se kelebare i zajebavaju... eventualno nesto razbiju ako se ukaze prilika... istinskog bunta, revolta ni u tragovima.

Al' kakva je ovo tema?

Dajte baaa, otvorite temu o ekonomiji u Federaciji i RS, da vidimo ko ce prije propasti, pa da se ko ljudi mozemo nasladjivati, navijati...

Ja kazem da ce prva propasti RS!

'Ajmo patriJote, ruke gore, idemoooo...

Dijaspora, ajeeeee...
Jok, bolje da otvorimo jos jednu temu o Kurdima
Mislim, vjerovatno i kod njih ima problema sa privredom. Pa da to lijepo ko insani raspravimo nakon sto smo izrazili zaljenje nad genocidom i time njihovim nemanjem drzave
bh.tornjak

#27 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by bh.tornjak »

insomnia78 wrote:
Kikibombona wrote:
bh.tornjak wrote:svasta su u stanju izmislit....svasta u stanju uradit....samo jedno nisu.....izaci na masovne proteste i doprinijeti da se ova politicko-kriminalana bagra skine s vlasti jednom zauvijek.
Pa to ti je veoma lako objasniti.

Na protoste ljudi izlaze kada im dodje do grla, kada se nadju u bezizlaznoj situaciji.

Recimo, na proteste izadju radnici Dite, kuknjava i plac. Radnici Krivaje to gledaju, ali posto dobijaju nesto love u to vrijeme, nemaju razloga protestovati jer su njihovi zahtjevi potpuno ili djelimicno ispunjeni. Nakon par mjeseci, radnici Krivaje ostanu bez plata i izadju na ulice, a radnici Dite, kojima je u medjuvremenu malo krenulo, ostaju kod kuce jer su njihovi zahtjevi potpuno ili djelimicno ispunjeni. I tako se vrti...

Masovne proteste i revolucije pokrecu mladi, ljudi ispunjeni idealima i nabojem. Protesti nase mlade ne zanimaju. Velika vecina ima dnevni budzet od 2-5km sto je njima sasvim dovoljno. Farma, Veliki brat, Grand, utakmice, kladionica... i hljeba i igara... Par puta sam ih vidio na protestima, te mlade... dodju da se kelebare i zajebavaju... eventualno nesto razbiju ako se ukaze prilika... istinskog bunta, revolta ni u tragovima.

Al' kakva je ovo tema?

Dajte baaa, otvorite temu o ekonomiji u Federaciji i RS, da vidimo ko ce prije propasti, pa da se ko ljudi mozemo nasladjivati, navijati...

Ja kazem da ce prva propasti RS!

'Ajmo patriJote, ruke gore, idemoooo...

Dijaspora, ajeeeee...
Jok, bolje da otvorimo jos jednu temu o Kurdima
Mislim, vjerovatno i kod njih ima problema sa privredom. Pa da to lijepo ko insani raspravimo nakon sto smo izrazili zaljenje nad genocidom i time njihovim nemanjem drzave
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

da te nema trebalo bi te izmislit.... :bih:
bh.tornjak

#28 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by bh.tornjak »

ko kaze da nismo inovativan narod...?
jbt...samo u zadnjih godinu dana imamo tri nova sporta:

-Takmicenje u odbijanju hrane,nedje to nazivaju "predramazanski post" sve dok ti ne donesu desetku u citavu i dvajes´ maraka.
-Takmicenje u pjesacenju do drzavne granice (umotan u zastavu,naravno),nedje to zovu "Asfalt Walking"...sve dok aVtobus ne dodje po tebe...i u aVtobusu dvajs´maraka
-I najnoviji sport, skakanje sa silosa "tranguze"....
pubika s velikim nestrpljenjem ocekuje prvi skok......i eventualnog pobjednika...ovo takmicenje moze pokvariti nemoralna ponuda u vidu pola kile suhog mesa, dvajes´ deka kaHve (mljevene,naravno) i kuverta sa dvajes´ maraka unutra
sva tri sporta su priznata od komiteta za unapredjenje sporta poznatog kao "sve za dvajes´maraka" kojeg cine sportski savezi SDA,HDZ,SBB,SDS,SNSD,SzaBiH,PDP,HDZ1990,ASDA...
koji su i glavni pokrovitelji i donatori glavnih nagrada
Juliuscezar

#29 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by Juliuscezar »

Dajte ljudi malo se stisnite samo sto nas nije krenulo, jos malo pa ce biti tih 100 000 radnih mjesta. Jbg narod je kriv narod nije dovoljno pratio politiku naših oslobodioca SDA (+ ostalih). Ovi radnici glumatori obicni nek jedu sta drugo ako nemaji hljeba, ko im je kriv sto nisu kao oni sto su se bolje snasli.
seln

#30 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by seln »

Vlasnik Tuzla Kvarca pozdravlja radnike u strajku uz pjesmu:

Alfons Kauders

#31 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by Alfons Kauders »

Kazu spasio ih Jasmin.

Postavio ispod fontanu, pa odustali.
SerijeSync

#32 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by SerijeSync »

ovde narod ne misli sebi dobro a ne nekom drugom, oni se penju po drvećima i protestvuju ovi po silosima, onaj se zapalio a ove iz politike sve zajedno boli kurac.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#33 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by JoseMujica »

GeeTnT wrote:
JoseMujica wrote:
ko što mi ne bi jasno paljenje zgrada institucija prošle godine :-) a svak zna po kafanama đe su kuće i vikendice lopova

i ovi sluđeni hudnici u tuzli tačnio znaju ko ih je doveo do ovoga a oni sebe hoće da ubiju :roll: njih četiri ko od brda odvaljeni dosta bi bilo da su tom jednom katilu noge polomili kad je trebalo
Pa ti pored velikog broja suicida za jednu godinu u cijeloj BiH (samo u eresu 230) pominjes paljenje zgrada, kafane, vikendice...cudo nisi spomenuo i kladionice (one su ti najjdraze)

Tuzla se hvalila godinama kako je ostala crvena i kako je bastion SDP-a, i bas u tim godinama je bilo najvise "skokova"...i da se ogradim od bilo kakve odbrane sda jer nemam nikakve veze osim u slucaju da takvi kao ti pocnu da dobijaju na znacaju...

Mislim da je u Tuzli kao i u svim drugim gradovima/opcinama dug dosao na naplatu, a pored para uvijek se zakotrlja i po koja glava. Nije to tako lako posmatrati, pa cak ni komentarisati osim ako nisi na pristojnoj udaljenosti...jel tako drnch-haveru?
e jebga...ja ih i nespomenu...pa će sutra bit onaj Mujica samo po SDA :roll:
SerijeSync

#34 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by SerijeSync »

JoseMujica wrote:
ti si mučki provokator i to je tvoj cilj :lol:
Kikibombona

#35 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Jok, bolje da otvorimo jos jednu temu o Kurdima
Pa ja otvoreno kazem da sam se davno predao i sva nadanja sahranio. Ja sam pobjegulja u najavi. Samo se kunem, kada odem odavde, onima koji ostanu ovdje necu srati i u gladna usta trpati klagenfurtsko-bosanski patriotizam. To je toliko iritantno za sve koji zivotare ovdje da bi se rodbini zamjerio a kamoli nekom neznancu... I tako razmislja 99% ljudi koji zive ovdje a sa kojima sam imao priliku razgovarati.

Vanjskopolitickim temama se bavim iz hobija a ne iz nuzde, kao sto sam se bavio unutarpolitickim temama nekada ranije. U prevodu, mene teme o Siriji i Iraku ne doticu previse, ne stete zdravlju i ne remete drustveni zivot.

Prethodnim komentarom sam malo trolao vas patriJote. Jebo bijedu koja pati, dajte malo patiJotizma da se najedemo! E to mi je bio cilj, malo vam nos natrljati.

A sa teme odlazim jer me ne zanima. Ovakve vijesti ce stizati u narednih 20-30 godina NAJMANJE. Jos ce se jadni narod sranja nakusati, u ogromnim kolicinama...

Pozdrav i prijatno!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#36 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by JoseMujica »

SerijeSync wrote:
JoseMujica wrote:
ti si mučki provokator i to je tvoj cilj :lol:
:lol: :lol: :lol:

cilj se dobro zajebavat ;-)

kome ćeš ti ovdje krive drine ispravljat....kratak je život za bavljenjem tuđim smećem
General War

#37 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:Kazu spasio ih Jasmin.

Postavio ispod fontanu, pa odustali.
Nije postavio, nacrtao shodno novom regulacionom planu :lol:
O'zone
Globalni moderator

#38 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by O'zone »

Eto riješeno. Tehnograd company preuzima dugove prema kantonu i poreznoj a Imamović daje radnicima sadake i firma nastavlja da radi iza prvomajskih praznika
Gradonačelnik Imamović obećao je jednokratnu pomoć od po 250 KM za svakog radnika.

"Pružit ćemo socijalnu pomoć svakom radniku, u granicama prava i mogućnosti", dodao je Imamović.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/nazire-s ... /160428118
hAZNADAR

#39 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by hAZNADAR »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote: Jok, bolje da otvorimo jos jednu temu o Kurdima
Pa ja otvoreno kazem da sam se davno predao i sva nadanja sahranio. Ja sam pobjegulja u najavi. Samo se kunem, kada odem odavde, onima koji ostanu ovdje necu srati i u gladna usta trpati klagenfurtsko-bosanski patriotizam. To je toliko iritantno za sve koji zivotare ovdje da bi se rodbini zamjerio a kamoli nekom neznancu... I tako razmislja 99% ljudi koji zive ovdje a sa kojima sam imao priliku razgovarati.

Vanjskopolitickim temama se bavim iz hobija a ne iz nuzde, kao sto sam se bavio unutarpolitickim temama nekada ranije. U prevodu, mene teme o Siriji i Iraku ne doticu previse, ne stete zdravlju i ne remete drustveni zivot.

Prethodnim komentarom sam malo trolao vas patriJote. Jebo bijedu koja pati, dajte malo patiJotizma da se najedemo! E to mi je bio cilj, malo vam nos natrljati.

A sa teme odlazim jer me ne zanima. Ovakve vijesti ce stizati u narednih 20-30 godina NAJMANJE. Jos ce se jadni narod sranja nakusati, u ogromnim kolicinama...

Pozdrav i prijatno!
Pa sto spominjes obespravljenost, glad i tobozu brigu ako te ne zanima? A da, izvini preskocio sam - cilj ti je prozivka dijaspore ispod paravana. Samo nastavi care, nisi odavno. Ima ih jos par koji bi rado iskoristili i ovaj prostor za to.

Sto se tice teme - sumnjam da se moze sta postici dramom. Isto kao oni sto su demonstratitno napustali zemlju, neki se htjeli zapaliti,... malo sadake za prvu ruku a problem pod tepih. Neko vec rece ranije - znaju se adrese vikendica odgovornih.
Izlija

#40 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by Izlija »

Kikibombona wrote:
Izlija wrote:Nema ovdje masovnih protesta dok budžetlije primaju platu redovno. Tek kad njima zafali onda će se stvari okrenuti nabolje.
Pa vecina nije na budzetu!

Je l' ta vecina toliko jadna i mutava da mora cekati da budzetlijama zapne da bi se desili masovni protesti? :D

Odavno nisam procitao bolji kompliment za budzetlije.
Vidi Kiki ako ti nije jasno da ti objasnim, svi sektori su toliko podjeljeni da ih nema ko okupiti da naprave nešto, kod nas je poznato da se protesti pretežno pokreću politički i koriste se za promociju kadrova. 2-3-5000 ljudi na protestima nije ništa, pa čak ni 10.000 na jednim protestima nememogu skoro ništa, bez 100.000 ili 150.000 ljudi na protestima bitnije promjene nisu moguće a takvu silu ima samo bužet. Budžet održava socijalni mir i dok on ne vrisne nema promjena.
statixx

#41 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by statixx »

Novopeceni direktori privatizovanih preduzeca i vlast, sve su to ista govna. Prvi rade na urusavanju drzave kroz ne placanje poreza i pljacku resursa, a potonji kroz korupciju, uzimajuci mito gdje god stignu. I tako, kada ih skupis zajedno, narodu su poznati kao "tranzicijska elita", nesto apstraktno. A isti, suptilno porucuju kako su korupcija i partokratija prirodne posljedice tranzicije i kako ce sve to, inshallah, doci na svoje mjesto. Kako vidimo, to su nejvece bolesti ovog naseg sistema, koje ce nas dovesti do prosijackog stapa.
elcaliente

#42 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by elcaliente »

Ma kada neko hoce da skoci onda on to stvarno i uradi. A ne ovo najavljuju 3 sata da ce skociti i onda neskacu. Kao da je neka zajebancija ili film ono dramaticno govore skociti cu, drzi te me.
KB9

#43 Re: SKOCITI ILI NE SKOCITI (pitanje je sad)

Post by KB9 »

cisto glupo preseravanje

ubijte se lavovi, ako ste dovoljno budale da se ubijate tako onda bujrum
Post Reply