VwGolf5 vs C klasa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
junior3
#26 Re: VwGolf5 vs C klasa
Dođ' der vam da te štocem jednoč. 
- Bakir1
#27 Re: VwGolf5 vs C klasa
samo e46 benzin sa vise od 4 cilindra je vrlo rijetka zvijer, 320d dodje ti ga ko 1,6 d, 318d ko 1,6 td, a 330d ko 1,6 td+ic 
- commendatore
#28 Re: VwGolf5 vs C klasa
ti kjaš nisi pozeljan ovdekano

-
junior3
#29 Re: VwGolf5 vs C klasa
Eno bakire za tebe na piku jedan.
330ci smg, ako je vjerovati prodavcu jedini u BiH.
- sema911s
#30 Re: VwGolf5 vs C klasa
junior3 wrote:![]()
![]()
Eno bakire za tebe na piku jedan.
330ci smg, ako je vjerovati prodavcu jedini u BiH.
Jel iz banjaluke sivi,,, M nesto
- Bakir1
#31 Re: VwGolf5 vs C klasa
samo dizel cije kapacitete karoserija prevazilazi, drugacije nikako 
-
junior3
#32 Re: VwGolf5 vs C klasa
@sema911s iz Gradiške, vjerovatno je to taj.
- basicm
#33 Re: VwGolf5 vs C klasa
Ma ne treba bas ni formula, jedino ako cesto ima proljev pa da na vrijeme do wc-a stigne, ai sta je upgrade G4? C4 ili 307 nije, Passat haman pa isti kao i golf, 407 mozda, tako da e46 ili c klasa ostaju, barem za pare koje covjek ima.
vako se strućno pise
vako se strućno pise
- sema911s
#34 Re: VwGolf5 vs C klasa
Taj je par puta ostao bez ulja, mjenjac nemere sve zubce iskoristit, diff nije njegov vec nesto impovizovano, nosaci motora su sa tome vinkovica, zadnja klijesta nisu fabricka nesto tunirana-naj verovatnije avto je bilo zguzeno---junior3 wrote:@sema911s iz Gradiške, vjerovatno je to taj.
Airbag-ovi nepoznati od ulaska u Bosnu,
Prije nekih3- 4god ga zagledah i tada je bio drobina
- sema911s
#36 Re: VwGolf5 vs C klasa
basicm wrote:Ma ne treba bas ni formula, jedino ako cesto ima proljev pa da na vrijeme do wc-a stigne, ai sta je upgrade G4? C4 ili 307 nije, Passat haman pa isti kao i golf, 407 mozda, tako da e46 ili c klasa ostaju, barem za pare koje covjek ima.
vako se strućno pise
C-kasu za te pare moze all... Kompresor pisti i pusta, korodiro na svakom mogucem mjestu, glepeket ako otvori dobar je, na satu ako ima manje od 500kkm dobar je...
E46 ishrndan vozen na 23"felmama, sa minimalnim odrzavanjem ( ocami nikad haube nisam otvorio).. Unutra fabrika duhana popusena,
407 mozda nadje od nekog pedera koji je kai cuvao avto al isto odrzavaao samo sa vana, cisto da narod mu vidi frisko opranu karoseriju
C4 svi sto valjaju su bijeli
G5 za te pare... Moze al sam ja ocuvaniji od nj.. Presao 500kkm, izgradio kycu, vikendicu sin nacio vozit na njemu, ceruu udao svirao vazdan kod prike...
-
junior3
#37 Re: VwGolf5 vs C klasa
http://www.olx.ba/artikal/21563240/bmw- ... adow-line/sema911s wrote:Taj je par puta ostao bez ulja, mjenjac nemere sve zubce iskoristit, diff nije njegov vec nesto impovizovano, nosaci motora su sa tome vinkovica, zadnja klijesta nisu fabricka nesto tunirana-naj verovatnije avto je bilo zguzeno---junior3 wrote:@sema911s iz Gradiške, vjerovatno je to taj.
Airbag-ovi nepoznati od ulaska u Bosnu,
Prije nekih3- 4god ga zagledah i tada je bio drobina
Je li ovaj?
Da ne ispadne popljuvan dobar auto.
Last edited by junior3 on 28/04/2016 13:46, edited 1 time in total.
- ElDzidziIbnDzo
#38 Re: VwGolf5 vs C klasa
Golf 5 1.9 TDI ili 1.6/20 FSI i neces se pokajati.
Mercedesa ti ne preporucujem.
Mercedesa ti ne preporucujem.
- sema911s
#39 Re: VwGolf5 vs C klasa
Juniore
necu priznat al slici(mada sam i ostario pa siva materija)
Al ovo je specijalni primjerak za obozavaoce, fanove, poznavaoce... Sta vecc
Ovo dirat briferom ko ukrainkuu
necu priznat al slici(mada sam i ostario pa siva materija)
Al ovo je specijalni primjerak za obozavaoce, fanove, poznavaoce... Sta vecc
Ovo dirat briferom ko ukrainkuu
-
junior3
#40 Re: VwGolf5 vs C klasa
Moguće da jest', ne branim.
Znam samo da je do sada čovjek uvozio odlične bmw_e.
Ima i sad jednu dobru 320d na prodaju.
Znam samo da je do sada čovjek uvozio odlične bmw_e.
Ima i sad jednu dobru 320d na prodaju.
-
citroen xm
#41 Re: VwGolf5 vs C klasa
Ja stvarno ne kontam nekada ljude na ovom forumu.
Čovjek fino pita za savjet i onda ga vi namjerno gurate u belaj. Preporučujete mu auta koja za 8000 KM mogu biti dobra teoretski i samo teoretski. Neka kupi čovjek ono što se realno dobro može kupiti za taj novac. G5 možda može benzinac i to je vrhunac. Ostalo dobro može jedino u toj klasi ako je cjenovno pozicionirano malo ispod Golfa(Astra, C4, P307, Megane, Fokus). Kakvi Mercedesi, BMW-i..... to su sve skupa nova auta i logično je da dobri polovni primjerci ne mogu biti povoljni.
-
ado-šampion
#42 Re: VwGolf5 vs C klasa
Ja bih se slozio s @Basicm za upgrade, ako bi isao na C4 ili 307 bolje mu je da ostane na cetvorci jer u tom slucaju mijenja ako koje zna u kakvom je stanju za auto vrlo upitnog stanja (sto svi C4 i 307 za 8 k jesu) za haman pa nikakav upgrade.
Medjutim, ne slazem se za E46 i C klasu, nece se usreciti ni s jednim. Ako ne moze naci Golfa 5 2003. za 8 k, kako ce naci C klasu ili E46 koji su noviji od njegove cetvorke, eto pretpostavimo neko 2001. ili 2002. godiste.
Ispade da mu je najbolje da zadrzi auto koje ima.
Iii noviju cetvorku. 
Medjutim, ne slazem se za E46 i C klasu, nece se usreciti ni s jednim. Ako ne moze naci Golfa 5 2003. za 8 k, kako ce naci C klasu ili E46 koji su noviji od njegove cetvorke, eto pretpostavimo neko 2001. ili 2002. godiste.
Ispade da mu je najbolje da zadrzi auto koje ima.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43 Re: VwGolf5 vs C klasa
http://www.olx.ba/artikal/21336144/vw-golf-5-1-9-tdi/ evo ga, malo preko 8 k.
Sad, valja li sta...
Sad, valja li sta...
- axxo
#44 Re: VwGolf5 vs C klasa
Evo ovakvi mi odgovor treba,konkretno me je zanimalo koliko u praksi ima problema sa Egr,plivajucim..ku**em,palcem...ado-šampion wrote:Nemoj E46, kratko. Svakog kojeg nadjes za te pare imaces milju-dvije pocetnog ulaganja i nikad neces prestati ulagati. Jaran upravo prodao svog. Majstori za BMW najvise vole ili mrze E46, zavisno jel vole zaradit ili im se mrsko peglati.Vjerovatno ne zato sto je samo auto lose, nego bi danas svako jeftin BMW i uvozi se i prodaje svasta a i lose se odrzava, a E46 je omiljeni, logicno jer je najjeftiniji koji se moze uvesti.
Turbine ne odlaze svaka 2 mjeseca, ako auto propisno odrzavas (tj. ne stedis na ulju i mijenjas ga na vrijeme, kao i filtere ulja i zraka) ako ti ode jednom jer je neko prije tebe slabo odrzavao, das 400-500 KM i rijesio si problem za sva vremena. Jeste da postoji problem s turbinama na dizelima, kao i s drugim odredjenim stvarima (EGR, filter cestica, plivajuci, ...) ali je sve to iskreno prenapuhano. Jedino ostaje problem tih 400-500 KM, jer to u ovoj kategoriji cijena auta nije mala cifra. To je rizik.
Ovakve se rasprave uglavnom zavrse njemci vs ostali. Golfa i c klasu sam naveo kao primjer jer su mi ta 2 auta meni osobno najljepsa,favoriti..
Ali ako ce me golf 5 u narednih par god zaje*avat svako 3-4 mj,onda mi ne treba takvo auto, nazalost takav sam utisak stekao po forumima ,dok nabroje sve mane ispada da svako 3 mj treba nesto mjenjat,sto meni nema logike
- axxo
#45 Re: VwGolf5 vs C klasa
http://www.olx.ba/artikal/20858544/bmw- ... odel-2002/
E46
http://www.olx.ba/artikal/19594661/vw-golf-5-2-0-tdi/
http://www.olx.ba/artikal/21561665/merc ... sa-2-2cdi/
Evo po jedan primjer,slike su formalne na sta sam prvo naletio. Znaci ima ih za 8000, i svi su na slikama ok i svi su maximalno servisirani. Imam osjecaj da ni svicarci ne drze do auto koliko mi.

E46
http://www.olx.ba/artikal/19594661/vw-golf-5-2-0-tdi/
http://www.olx.ba/artikal/21561665/merc ... sa-2-2cdi/
Evo po jedan primjer,slike su formalne na sta sam prvo naletio. Znaci ima ih za 8000, i svi su na slikama ok i svi su maximalno servisirani. Imam osjecaj da ni svicarci ne drze do auto koliko mi.
-
ado-šampion
#46 Re: VwGolf5 vs C klasa
Drago mi je ako mogu pomoci.
Za pocetak, dosta cesto po forumima pisu ljudi koji imaju iskustvo citajuci neke druge forume. Dizel ima problematicnih stavki - mora postojati zackoljica kako to da ide a ne trosi - ali sve je to po forumima preslo sve proporcije realnog.
Elem, za turbinu sam ti rekao, turbina najvise strada zbog koristenja neodgovarajuceg ulja i neredovne izmjene istog. EGR se moze cistiti osim ako nije mehanicki problem, koji zna biti kod nekih auta, onda se mora promijeniti. Za francusko auto klase Golfa njegova cijena je 400-500 maraka. Mislim da kod Golfa nije slucaj, tj. moze se ocistiti, ali to ce ti bolje reci neko ko ga je imao ili ima, posto ja nisam. Plivajuci zamajac je realan trosak koji mozes ocekivati ako je auto preslo preko 150 k a nikad nije mijenjan, medjutim za Golfa 5 se sad komplet set kvacila s plivajucim moze uzeti za oko 600 maraka, a inace je 1000 ili vise. I to kad zamijenis ako se odnosis kako treba prema kvacilu i autu miran si 150 hiljada.
1.9 TDI se pokazao kao vrlo pouzan motor.
To je otprilike to. Najveci problem je realno sto ti s tim novcem tragas za autom koje je preslo realnih 300 hiljada ili vise (ako trazis dizela), mozda cak i 500 hiljada, tu ne trebas imati iluzije. U skladu s tim ako si peh i naletis na groba, za sta postoji realna mogucnost, moze se desiti da budes imao problem sa svim tim stvarima u malom vremenskom roku i da skrhas jos 1500-2000 na to auto.
Ja sam isto bio u slicnoj poziciji prije nekih 4-5 godina, isto sam imao auto 97. godiste, kupljeno 5 godina staro, koje je u tom trenutku bilo preslo jedva preko 100 hiljada, kod mene bilo od svoje pete godine, razmisljao sam da ga promijenim, i saberi-oduzmi promijenio sam ga tek nakon 4-5 godina, kad sam imao dovoljno para da uzmem nesto novije za sta mi se isplatilo ulaziti u rizik.
I tebi isto iskreno preporucujem da razmislis u kakvom je stanju tvoje auto i je li dobitak tog upgrade-a dovoljno velik da se isplati rizikovati i mijenjati provjereno auto koje poznajes vrlo dobro, za neko o kojem ne znas nista. Da se ja pitam za Golfa 6 bi se isplatilo, ali za 5, posebno za te pare i ne bas, ali to je tvoja odluka.
Za pocetak, dosta cesto po forumima pisu ljudi koji imaju iskustvo citajuci neke druge forume. Dizel ima problematicnih stavki - mora postojati zackoljica kako to da ide a ne trosi - ali sve je to po forumima preslo sve proporcije realnog.
Elem, za turbinu sam ti rekao, turbina najvise strada zbog koristenja neodgovarajuceg ulja i neredovne izmjene istog. EGR se moze cistiti osim ako nije mehanicki problem, koji zna biti kod nekih auta, onda se mora promijeniti. Za francusko auto klase Golfa njegova cijena je 400-500 maraka. Mislim da kod Golfa nije slucaj, tj. moze se ocistiti, ali to ce ti bolje reci neko ko ga je imao ili ima, posto ja nisam. Plivajuci zamajac je realan trosak koji mozes ocekivati ako je auto preslo preko 150 k a nikad nije mijenjan, medjutim za Golfa 5 se sad komplet set kvacila s plivajucim moze uzeti za oko 600 maraka, a inace je 1000 ili vise. I to kad zamijenis ako se odnosis kako treba prema kvacilu i autu miran si 150 hiljada.
To je otprilike to. Najveci problem je realno sto ti s tim novcem tragas za autom koje je preslo realnih 300 hiljada ili vise (ako trazis dizela), mozda cak i 500 hiljada, tu ne trebas imati iluzije. U skladu s tim ako si peh i naletis na groba, za sta postoji realna mogucnost, moze se desiti da budes imao problem sa svim tim stvarima u malom vremenskom roku i da skrhas jos 1500-2000 na to auto.
Ja sam isto bio u slicnoj poziciji prije nekih 4-5 godina, isto sam imao auto 97. godiste, kupljeno 5 godina staro, koje je u tom trenutku bilo preslo jedva preko 100 hiljada, kod mene bilo od svoje pete godine, razmisljao sam da ga promijenim, i saberi-oduzmi promijenio sam ga tek nakon 4-5 godina, kad sam imao dovoljno para da uzmem nesto novije za sta mi se isplatilo ulaziti u rizik.
I tebi isto iskreno preporucujem da razmislis u kakvom je stanju tvoje auto i je li dobitak tog upgrade-a dovoljno velik da se isplati rizikovati i mijenjati provjereno auto koje poznajes vrlo dobro, za neko o kojem ne znas nista. Da se ja pitam za Golfa 6 bi se isplatilo, ali za 5, posebno za te pare i ne bas, ali to je tvoja odluka.
-
citroen xm
#47 Re: VwGolf5 vs C klasa
Tomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21336144/vw-golf-5-1-9-tdi/ evo ga, malo preko 8 k.
Sad, valja li sta...
Ovaj prodavač je nedavno baš "nahvaljen". A i ovo auto sa ovom kilometražom u dobrom stanju neće da može za ove pare.
I ja htjedoh reći da unaprijedi četvorku nekom iz zadnje godine.ado-šampion wrote:Ja bih se slozio s @Basicm za upgrade, ako bi isao na C4 ili 307 bolje mu je da ostane na cetvorci jer u tom slucaju mijenja ako koje zna u kakvom je stanju za auto vrlo upitnog stanja (sto svi C4 i 307 za 8 k jesu) za haman pa nikakav upgrade.
Ispade da mu je najbolje da zadrzi auto koje ima.Iii noviju cetvorku.
Međutim kada je prvi dio posta u pitanju, ne znam da li si previdio činjenicu da je njegov Golf iz prve godine proizvodnje. Dakle pravo matora četvorka.
-
radostan dan
#48 Re: VwGolf5 vs C klasa
citroen xm wrote:Tomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21336144/vw-golf-5-1-9-tdi/ evo ga, malo preko 8 k.
Sad, valja li sta...
Ovaj prodavač je nedavno baš "nahvaljen". A i ovo auto sa ovom kilometražom u dobrom stanju neće da može za ove pare.![]()
http://forum.klix.ba/lopovske-auto-kuce ... #p12429992
MUNE je konza...
-
radostan dan
#49 Re: VwGolf5 vs C klasa
@axxo ,
imam ja auto za tebe, ali jbg, poranio si godinu i 10 mjeseci....
imam ja auto za tebe, ali jbg, poranio si godinu i 10 mjeseci....
radostan dan » 10/04/2016 13:37
prije dva mjeseca, znaci prije uvodjenja ove norme, golf 5 1.4 59 kw, tour oprema, 4. vrata, euro 4, uradjeni servisi, 160.000 km, 9100 KM. maglenke, grijaci u retrovizorima, park.senzori,tempomat,bord, dig.klima, naslon za ruku, djeljiva zadnja klupa, ono za piće nazad, hladnjak u kaseti, daljinsko zakljucavanje i spustanje prozora...nisam jos upratio sta sve ima...
radostan dan » 10/04/2016 14:42
Jebi mu mater, uz Vlasic bez problema, samo gas i stepen nize...doduse, dvoje u autu. Po ravnom - ko lutka.
Potrosnja - smijesna.
Rega - 375 KM.
Prije sam vozio 1.6, 55 kw, pa mi nije nesto prevelik gubitak.
Racunam jedno 2 godine da ga vozim, pa da mijenjam i doplatim za G6, isti motor, 1.4.
- axxo
#50 Re: VwGolf5 vs C klasa
E bas ti hvala,nakon 130-150 t je i realno ocekivat neka malo vece servisne zahvate. Kod svakog auta se moze naletit na belaja pa da te izuje iz cipela, bitno mi je da ipak ti kvarovi nisu bas kako pricaju, danas dizna,sutra plivajuci..ado-šampion wrote:Drago mi je ako mogu pomoci.
Zna li netko kakav je G5 sa fsi motorom,navodno ima lanac i dosta jednostavniji motor..?
Recimo francuze sam eliminirao iz razloga sto je nekad problem nac rez djelove, poznanik mi trazio far i branik od c3 par tjedana,orginalni u ak bili nesto punooo skupi.
Dok za G5 ili c klasu skoro mozes na kiosku kupit