Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A odakle dolazi ta topla voda? Nije valjda sa termalnog vrela Ilidza Bojleri imaju,pa vidio ih ti ili ne vidio.Sad sto se u zadnje vrijeme primjenjuju neka druga tehnicka rjesenja u stanovima i zgradama,to je druga stvar.
A za postavljaca teme,ako imas priliku,kopaj i rukama i nogama da kupis neki bojler norveskog ili svedskog proizvodjaca. Onda dolazi njemacki.Ove nase zaobilazi u sirokom luku
O talijanima i ne pomisljaj
Šta fali talijanima? Evo kod mene Ariston 4 godine, radi "k'o singerica", brzo se zagrije, drži toplotu dugo vremena nakon što se ugasi (iako ga rijetko gasimo, samo kad na put krenemo), račun za struju normalan svaki mjesec...
Sve ti je to "u 5 deka".
Jebote, napraviše ljudi raspravu od ovećeg kuhala.
Sve ti je to u 5 deka, ako je voda sa dosta kamenca 7-10 godina ja kapak za bilo koji bojler. Skoro sam mijenjao kod roditelja bojler i stavio neki gorenje od 150KM. Ovaj sto smo skinuli je imao 10KG kamenca u sebi, nisam mogao vjerovati da je toliko težak, a vodu samo ispraznili.
Ja stanovao u strogom centru Beča i ljudi najnormalnije imaju lokalno plinsko centralno grijanje i plinski bojler u svakoj zgradi i stanu. Ovaj naš gospodin gore misli da je evropa bogznakako odmakla i da svako selo ima toplanu. Pa u centru Beča imaš stanova gdje su klozeti izmješteni iz stana u haustor iz ajednički su. Naravno to s stare zgrade ali to nije opravdanje.
Last December wrote:Ja stanovao u strogom centru Beča i ljudi najnormalnije imaju lokalno plinsko centralno grijanje i plinski bojler u svakoj zgradi i stanu. Ovaj naš gospodin gore misli da je evropa bogznakako odmakla i da svako selo ima toplanu. Pa u centru Beča imaš stanova gdje su klozeti izmješteni iz stana u haustor iz ajednički su. Naravno to s stare zgrade ali to nije opravdanje.
Hrle1976 se razumje u sve najbolje pa i u bojlere.
sad ce ti napisati sastav od 10.000 rijeci o bojlerima u Ceskoj, Njemackoj i Danskoj.
Vec 40 godina je van BIH i jos nikad nije vidio nigdje bojler, a godisnje ide na 8 odmora, i promjenio je 10 drzava, a na klixu je dnevno 5h.
NediM17 wrote:Ariston 80 litara star 10 godina, sa spiralom za centralno grijanje. Dva puta riknuo grijac i guma oko grijaca jednom pocela pustati vodu.
Sam sebi ga "servisirao" kada je trebalo. Sve u svemu prezadovoljan.
21kwh je za vecinu domacinstava prejako i poiskakali bi osiguraci kad se to cudo upali. Dmijes li imati ukljucek kakav jacu pitrosac uporedo sa bojlerom?
Streptokok wrote:21kwh je za vecinu domacinstava prejako i poiskakali bi osiguraci kad se to cudo upali. Dmijes li imati ukljucek kakav jacu pitrosac uporedo sa bojlerom?
Imam osigurace od 32 ampera , posto imam i grijanje na struju
Streptokok wrote:21kwh je za vecinu domacinstava prejako i poiskakali bi osiguraci kad se to cudo upali. Dmijes li imati ukljucek kakav jacu pitrosac uporedo sa bojlerom?
Svejedno, 7kwh po fazi, to mu dodje taman negdje tih 32 ampera. Dok to cudo radi ispade da ni sijalicu ne smijes upaliti.
Svejedno, 7kwh po fazi, to mu dodje taman negdje tih 32 ampera. Dok to cudo radi ispade da ni sijalicu ne smijes upaliti.
pazi vaillant elo block jedan od 14 KW drugi 8 KW , protocni bojler od 21 KW
Ne mogu sve 3 aparata odjednom pustiti da rade , ali dva u bilo kojoj kombinaciji rade
mO k3 wrote:[qu
pazi vaillant elo block jedan od 14 KW drugi 8 KW , protocni bojler od 21 KW
Ne mogu sve 3 aparata odjednom pustiti da rade , ali dva u bilo kojoj kombinaciji rade
ne kontam. Ispade da 35 kwh moze potegnuti. To je oko 11,7 kwh po fazi. Daleko je to vise od 32 ampera?