Pored svega vec recenog... Nisu bila auta sa po 250-300 konjskih snaga... Sve je napredovalo a gust se nazalost gubi u tehnologiji...konektovan wrote:Ja ne vidim bitnu razliku izmedju trkaca od prije 20 godina i danas?!
Prije 20+ god
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#26 Re: Prije 20+ god
- amar1994
#27 Re: Prije 20+ god
Ja se sjecam Bitange i stojadina, felge siroke, spusten,
,stari tad vozao korala sa 55ks , meni sva auta bila brza 
bila je i neka honda prelude opasna
bila je i neka honda prelude opasna
- sparky
#28 Re: Prije 20+ god
Ja se sjećam zadnjih 15-16 godina. Od slušanja lovačkih u star caffeu do čekanja na zidicu gdje je sad scc. Posto su me uvijek najviše interesovale zastave, imao sam ritual gledanja kroz ogradu u unioninvestu
sad ga gledam u garaži.
Kod mene u mahali su kocke furali u raznim varijantama. Bilo par golfova za koje se nikad nije znalo koji je motor. Od 1.6 je "lako" prelazio u 16v i slično. Zavisi koliko je ko znao folirati. Sjećam se nekog juge zelenog sa plamenovima nacrtanim. Osim što je bio bučan, fino je i išao. Tad smo "kruzali" sa s paketom, dizelom. Naravno zatamnjen 100%, spušten brusilicom do kartera uz obavezan bas od milion vati
Čini mi se da se u to vrijeme znalo odmah ko je koga oderao i ako nisi bio tu, a nije bilo ni telefona kao sad. Jbg glavna tema uvijek bila auta.
Kod mene u mahali su kocke furali u raznim varijantama. Bilo par golfova za koje se nikad nije znalo koji je motor. Od 1.6 je "lako" prelazio u 16v i slično. Zavisi koliko je ko znao folirati. Sjećam se nekog juge zelenog sa plamenovima nacrtanim. Osim što je bio bučan, fino je i išao. Tad smo "kruzali" sa s paketom, dizelom. Naravno zatamnjen 100%, spušten brusilicom do kartera uz obavezan bas od milion vati
Čini mi se da se u to vrijeme znalo odmah ko je koga oderao i ako nisi bio tu, a nije bilo ni telefona kao sad. Jbg glavna tema uvijek bila auta.
-
530i
#29 Re: Prije 20+ god
Thema je završila kao 2.0 16v turbo, a imala je unutrašnjost od 8.32 i onaj spojler na gepeku. Šta je bila u papirima ne znam, takva je prodata dalje navodno, ne znam gdje i kome...mali_milojica wrote:Braco je imao dvije Theme,jedna u voznom stanju,jedna za dijelova. Ne znam gdje su zavrsile
Inače, kao što Ado spomenu test Tigre, sjećam se i ja, umalo nisam nagovorio starog da kupimo Tigru
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#30 Re: Prije 20+ god
Malo smo u offu i pobjegli od teme. Ovo je sve do 20 god,slabo ima 20+ kao sto je goran htio 
- corsa
#31 Re: Prije 20+ god
Pa 20+ je bio rat, a malo nas ima toliko starih da se sjecamo trkaca prije rata.
Bitanginog stojadina (najljepseg od mnogih njegovih) se sjecam jos dok nije bio njegov, u garazi u Hrasnom. I tad mi se svidjao.
Od tih zastava ja bio primjetan i Lirimov sportski zeleno-bijeli yugo sa roll barovima.
Bitanginog stojadina (najljepseg od mnogih njegovih) se sjecam jos dok nije bio njegov, u garazi u Hrasnom. I tad mi se svidjao.
Od tih zastava ja bio primjetan i Lirimov sportski zeleno-bijeli yugo sa roll barovima.
-
IcedFlame
#32 Re: Prije 20+ god
Pa prije 20+ je bio rat majkumu 
Tada su trkaci bili sa kanisterima po gradu, a street race preko piste.
Tada su trkaci bili sa kanisterima po gradu, a street race preko piste.
- mali_milojica
#33 Re: Prije 20+ god
Onda je goran pogresno postavio temu.
Ja se sjecam npr prica prije rata sto je Hota znao pricati. On,Bakir,Zakir,Neven. Imali su ljudi za to vrijeme veoma solidne gradske "trkace".
Mada kod njih trke su rijetko bile od semafora do semafora. Vise je to u gluho doba noci na potezu grad-Vogosca (tamo je Suad prije zivio) i po brdima oko Sarajeva.
Ja se sjecam npr prica prije rata sto je Hota znao pricati. On,Bakir,Zakir,Neven. Imali su ljudi za to vrijeme veoma solidne gradske "trkace".
Mada kod njih trke su rijetko bile od semafora do semafora. Vise je to u gluho doba noci na potezu grad-Vogosca (tamo je Suad prije zivio) i po brdima oko Sarajeva.
-
esso_sa
#34 Re: Prije 20+ god
Kad si vec pomenuo tu staru trkacu ekipu, navodno je prvi Golf 2 GTI 16v u Sarajevu bio upravo Nevenov. Tamno zeleni. Dovukao ga nekad pred rat.mali_milojica wrote:Onda je goran pogresno postavio temu.
Bar su tako meni pricali. Mozda starija raja bolje zna
- Bakir1
#35 Re: Prije 20+ god
drugi ispit spretnosti poslije rata, na kosevu, neven sa plavom trojkom, zena mu sa onim malim zutim fiatom, upecatljivo je kada uleti neki sa 300 zx povalja sve one cunjeve zapali gume i ode 
- kokuz_sa
#36 Re: Prije 20+ god
imam ja negdje jedan snimak od mozda prije 13g ali to moram zaroviti se da nadjem..ne spada u temu ali eto domaci trkac
crvena dvica vr6 i zakucavanje kazaljke dok su 4-ca u autu..uz naravno bogaranje jednog da cemo izginuti..i povracanje na kraju kada se zaustavilo auto
znam da je kasnije promijenila vlasnika i odmah se omotala oko bandere ..
crvena dvica vr6 i zakucavanje kazaljke dok su 4-ca u autu..uz naravno bogaranje jednog da cemo izginuti..i povracanje na kraju kada se zaustavilo auto
znam da je kasnije promijenila vlasnika i odmah se omotala oko bandere ..
-
citroen xm
#37 Re: Prije 20+ god
Iako nisam trkač jer mi brza vožnja ne predstavlja uživanje, pomalo mi je žao što ne pripadam toj nekoj generaciji. Ne živim u Sarajevu, ali svaki grad ima tu neku svoju ekipicu. Postoji više razloga zašto žalim za tim nekim vremenom u kojem sam bio dijete. Prvo, raja je bila zdravija. Sada je sve neko kurčenje, raja poseljačena.... Drugo su auta jer je tada bilo mnogo više auta koja su meni gotivna nego sada. Ljudi su šarafali, popravljali, unapređivali, pričali o tome. Od kada su se auta počela popravljati dijagnostikom nema više duše. To vrijeme nosi neku svoju čar. Ono u čemu sam se tada vozio i šta sam vozio po poligonima daleko od vozačke dozvole, i sada mi predstavlja san.
-
dgL_
#38 Re: Prije 20+ god
Nema se svrhe prepucavati trkati kad ti samo treba para da kupis auto od 200+ konja, tehnologija je unistila sve pa i to... Prije dvica GTI 100+ konja je bila avion na cesti... Isla je wow i sto kazes raja se vise prepucavala, vise je bilo tog nekog zara... Sada vidis klince u autima po 50.000 KM sta se ti tu imas trkat, ili pricati...citroen xm wrote:Iako nisam trkač jer mi brza vožnja ne predstavlja uživanje, pomalo mi je žao što ne pripadam toj nekoj generaciji. Ne živim u Sarajevu, ali svaki grad ima tu neku svoju ekipicu. Postoji više razloga zašto žalim za tim nekim vremenom u kojem sam bio dijete. Prvo, raja je bila zdravija. Sada je sve neko kurčenje, raja poseljačena.... Drugo su auta jer je tada bilo mnogo više auta koja su meni gotivna nego sada. Ljudi su šarafali, popravljali, unapređivali, pričali o tome. Od kada su se auta počela popravljati dijagnostikom nema više duše. To vrijeme nosi neku svoju čar. Ono u čemu sam se tada vozio i šta sam vozio po poligonima daleko od vozačke dozvole, i sada mi predstavlja san.
- ranger
#39 Re: Prije 20+ god
nije bas vezano za temu, ali mi nisu jasni likovi koji se nesto kao trkaju na autoputu, i moja stara zna drzat volan pravo i stisnut gas do daske.
prava trka je po krivinicama i krivinama...
prava trka je po krivinicama i krivinama...
-
jefferson
#40 Re: Prije 20+ god
Jedna stavr tada je bila da su ljudi znali sta treba uloziti u auta.
Ja sam an 101 imao uvijek 4 dobre Sava gume (nije se imalo tada za ista bolje). Kada sam presao na Opela imao Michelin, Lucasove kocnice, uvijek DOT 4 ATE ulje. Jbg bilo je nekog zara. Za dobre dijelove se moralo kod SKore i slicnih, danas vecina ovih trkaca ima sve servirano, skupa auta, pare od oca i matere. trosi se na sve osim na auta a svi bi da se trkaju.
Sto se tice 20+, mozemo pricati ejdino o trkanju uz i niz osmice, ako to podrazumjeva i zanosenje zadnjeg kraja autobusa u krivinama
Ja sam an 101 imao uvijek 4 dobre Sava gume (nije se imalo tada za ista bolje). Kada sam presao na Opela imao Michelin, Lucasove kocnice, uvijek DOT 4 ATE ulje. Jbg bilo je nekog zara. Za dobre dijelove se moralo kod SKore i slicnih, danas vecina ovih trkaca ima sve servirano, skupa auta, pare od oca i matere. trosi se na sve osim na auta a svi bi da se trkaju.
Sto se tice 20+, mozemo pricati ejdino o trkanju uz i niz osmice, ako to podrazumjeva i zanosenje zadnjeg kraja autobusa u krivinama
- O'zone
- Globalni moderator
#41 Re: Prije 20+ god
Pošto sam radio u UNITICU do nekih kasnih večernjih sati, od 2000 do 2003 godine uvijek bi navečer izašao sa posla. Uzeo hambaš u čini mi se da se zvao Pikolo žuti kiosk malo iznad Trovača i onda gledao jurcanja na onome dijelu od Muzeja do negdje raskršća Kotromanićeva-Hiseta ali je najčešće završavalo na semaforu na Marijin Dvoru kod sadašnjeg SCC-a. Bilo je tu i vožnji u suprotnom smjeru i murije u PUCH-ovima, eksplodiranih motora....Ostala mi u pamćenju jedino crvena CRX-ica
Auto koje mi je uvijek želja bilo posjedovati
- mali_milojica
#42 Re: Prije 20+ god
Ja sam jeo kod one zene kod SCC,tetka smo je zvali,kod trovaca nisam 
- O'zone
- Globalni moderator
#43 Re: Prije 20+ god
Može biti da je to ta....znam samo da je žuti kiosk bio i čini mi se da je naziv bio Picollo ili Piniokio ili nešto drugo sa Pi.... Hamburger bio ako se ne varam 1.5 KMmali_milojica wrote:Ja sam jeo kod one zene kod SCC,tetka smo je zvali,kod trovaca nisam
Kod Trovača mi se nisu sviđala peciva...
-
yoyo13
#44 Re: Prije 20+ god
ja se sjecam golfa II blue edition vozio ga neki momak iz njemacke...didi ili kako se zvao pa ga je nakon toga prodao Hastoru...znam da je cesto u paru sa njima i bila jedna Lancia Delta. Ja mislim da su ti momci stanovali negdje na potezu otoka-buca potok jer sam ih cesto sretao iz tog smjera...
- klaki
#45 Re: Prije 20+ god
Samo pitanje, da li je postojao iko u to vrijeme da je vozao japance? Da li je bili 200sx nissana?
edit: mislim tj znam da ih je bilo al mozda 99-00 nisam siguran. Neko je vozio bijelog u hrasnici mescini
Al ovo sam samo nacuo
edit: mislim tj znam da ih je bilo al mozda 99-00 nisam siguran. Neko je vozio bijelog u hrasnici mescini
- mali_milojica
#46 Re: Prije 20+ god
Ne sjecam se 200,ali bio je jedan 300ZX.
- klaki
#47 Re: Prije 20+ god
Mozda je to onaj twin turbo sto se nedavno prodavao za 8000KM u SA. Smijesna cijena za takvo auto. Kud nisam bogatmali_milojica wrote:Ne sjecam se 200,ali bio je jedan 300ZX.
- mali_milojica
#48 Re: Prije 20+ god
Koliko sam upratio po pricama i ovaj je bio TwinTurbo,govorili su tada da je imao 300 KS. Ibretili se jbg kad je G2 GTI bio mjera 
- mist
#49 Re: Prije 20+ god
Lira se sad prebacio na motor i Bocelliacorsa wrote:Pa 20+ je bio rat, a malo nas ima toliko starih da se sjecamo trkaca prije rata.
Bitanginog stojadina (najljepseg od mnogih njegovih) se sjecam jos dok nije bio njegov, u garazi u Hrasnom. I tad mi se svidjao.![]()
- amar1994
#50 Re: Prije 20+ god
gdje nece, gledaj motorcinemali_milojica wrote:Koliko sam upratio po pricama i ovaj je bio TwinTurbo,govorili su tada da je imao 300 KS. Ibretili se jbg kad je G2 GTI bio mjera

i dan danas bi bio poprilicno brz