BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Alfons Kauders

#26 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by Alfons Kauders »

seln wrote:
L u c i f e r wrote: ili sa ženom u njenu stražnjicu (analni otvor[/b]).» :D :izet:
E, jebi ga sad... ispusio sam :roll:
Guza = Instant dzehenem!

Pa ti metni :izet:
BHCluster

#27 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by BHCluster »

Alfons Kauders wrote:Ovo ce biti zanimljivo. :meza1:

Ocekujem bratsko slaganje svih vjerskih zajednica u pokusaju da se grupi gradjana gaze ljudska prava na osnovu seksualne orijentacije.

Mislim da to ima i veze sa popovima. Zabranjeno voce je najsladje - ako se legalizuju istospolne zajednice, ode im ceif helac. :izet:

SPC odobrava!
Image
VCorp

#28 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by VCorp »

Adriatic wrote:
VCorp wrote:Za ove sve što citiraju šerijat - BOSNA JE SEKULARNA DRŽAVA. A topla braća će dobiti brak kad -tad :-D
:lol:
Priznaj da i sam ne vjeruješ u ovo.
E burazeru, jedno je zakon i Ustav a drugo provođenje zakona. Pogledaj koliko u BiH dobiješ za ubistvo a koliko odležiš i sve ti je jasno.

Za mene je sekularna. Kad odem u drzavne institucije onda dođem tamo građanin, kažem Dobar dan teti koja igra solitejr i pasijans a ne seeeeeelaaaaam aleeeeejk među masom a još 15 metara do šaltera. Od toga se počinje, koliko mi budemo radili i inzistirali na sekularnoj državi toliko će ona i biti sekularna.
__Phoenix__

#29 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by __Phoenix__ »

Nije selam vjerski pozdrav :skoljka:
Alfons Kauders

#30 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by Alfons Kauders »

__Phoenix__ wrote:Nije selam vjerski pozdrav :skoljka:
Pa dobro, stoji, ali isto tako nije ni "Za dom!" ustaski pozdrav, ali vecina ljudi ga vidi kao takav.
__Phoenix__

#31 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by __Phoenix__ »

A možda je svastika samo vjersko obilježje a ne nacistički simbol...
L u c i f e r

#32 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by L u c i f e r »

seln wrote:
L u c i f e r wrote: ili sa ženom u njenu stražnjicu (analni otvor[/b]).» :D :izet:
E, jebi ga sad... ispusio sam :roll:
+1 :D :oops:
BHCluster

#33 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by BHCluster »

Image
Secular state in practice! :run:
BHCluster

#34 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by BHCluster »

100% podrška istospolnim brakovima u Bosni i Hercegovini.
Ja_Ja

#35 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by Ja_Ja »

100% podrska civilnim unijama sa istim pravima. Citav koncept nazivanja istospolnih zajednica brakovima nema nikakve veze sa jednakosti, da ima nebi bilo bitno da li se zove brak ili civilna unija. Redefinisanje braka kao zajednice bilo koga/bilo cega ce kad tad dovesti do posljedica na tradicionalnu musko/zensku vezu. A vrlo lahko moze dovesti u dogledno vrijeme i do nekih banalni zahtjeva za legalizaciju veza koje tad mogu biti okarakterisane podjednako prihvatljivim kao istospolne zajednice danas.

S tim recenim cirkusko ponasanje koje je kod nas poznato (premlacivanje, prijetnje, itd) moraju prestati. Ukoliko dvije punoljetne osobe istog spola zele da budu u vezi/zajednici niko nema pravo da im to zabranjuje bez obzira sta NJIMA, NJIHOVA vjera govori o tome.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#36 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by dr.gog »

Mišljenja sam da bilo koje dvije osobe koje žive i preživljavaju skupa, trebaju imati reguliran pravni odnos. Tu je pitanje preživljavanja, nasljeđivanja i svega onog što interesno veže dvije osobe. Zakon bi trebao biti suho ograničen na precizno određena pravila.

Tu bih i završio priču o pravima homoseksualaca kao zasebne društvene kategorije.

Protivim se javnom ispoljavanju homoseksualnosti, a strogo bih zabranio usvajanje i odgoj djece, posebno uzimajući u obzir podneblje kojem pripadamo.
dortmund

#37 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by dortmund »

Europska unija u svojoj Povelji o ljudskim pravima EU i Ugovoru o EU nigdje ne spominje obavezu reguliranja gay prava istospolnim zajednicama, prije apliciranja za članstvo niti se miješa u domenu privatnih obiteljskih odnosa.

Slovačka, Poljska, Litva, Letonija, Bugarska ili Rumunjska...su već godinama u EU međutim niti jedna od tih zemalja nema nikakva priznata prava gay osobama, niti imaju poseban zakon kojim se to makar djelomično regulira.
Italija ili Grčka su teka to pitanje stavile na dnevni red, koje su desetljećima u EU.

Srbija je jedina počela forsirati pitanje gay prava kao tobože nekakvu ulaznicu za EU međutim, jasno je da Srbija kao pravoslavna istočna zemlja to pitanje neće riješiti još barem 15-20 godina, bez obzira ušla tada u EU ili ne, upravo zbog strahovitog otpora u mentalitetu i pravoslavlju sa snažnim vezama u Ruskoj crkvi.

Danas svaka od 28 zemaljam u EU ima to pitanje riješeno individualno, s više ili manje prava. U Hrvatskoj je trenutno sklopljeno 108 životnih partnerstava sa svim učincima braka, a odlukom suda u dva slučaja gay par je i posvojio dijete. U Sloveniji postoji manje prava, a gay parovi se mogu registrirati samo u službenim prostorijama (U HR to nije tako konzervativno; gay vjenčanja se održavaju na otvorenom, na trgovima i do sada uz sve moguće svečanosti..)..Jedna Slovačka zabranjuje gayevima sva prava, isto kao i Poljska..i dalje se ksenofobne i nazadne, ako što su i bile..

Moja zemlja Hr je prošla težak put od zabrana do afirmacije gay prava, i svatko treba imati pravo na otvoren i slobodan izbor uz punu toleranciju. I zato puna podrška i Bosni da gay prava svojih građana ostvari maksimalno.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#38 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by JoseMujica »

a metnu li ga ovi barkovjerni kad mladoj u pakaš?
L u c i f e r

#39 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by L u c i f e r »

JoseMujica wrote:a metnu li ga ovi barkovjerni kad mladoj u pakaš?
Poslanik s.a.v.s. je rekao: „Proklet je onaj ko ima odnos sa svojom ženom u analni otvor.“ (Ebu Davud) Ovo je prljava i nastrana pojava, bukvalno oponašanje životinja. Ona je oprečna načelima vjere, morala i veoma štetna po zdravlje.
'Ne općite sa ženama u analni otvor.'' (Ibn Madže, br. 1924, od Huzejme ibn Sabita, r.a., sahih –vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani) U drugom hadisu Allahov Poslanik je kazao: ''Allah neće pogledati osobu koja je spolno općila sa svojom suprugom u analni otvor.'' (Ibn Madže, br. 1923, od Ebu Hurejre, r.a., sahih – vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani) U jednom predaji stoji da je Poslanik kazao: „Ko spolno opći sa suprugom u analni otvor počinio je nevjerstvo.'' (Taberani, od Ebu Hurejre, njegovu vjerodostojnost potvrdio je šejh Albani u Sahih Et-Tergibu)
Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#40 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by JoseMujica »

respect onda...e to se zove dosljednost...dakle nema labavo!
Bodkin

#41 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:Zavrsiti stvar kao u Hrvatskoj.

Brak je zajednica izmedju muskarca i zene.

Istospolne zajednice ne mogu da se nazivaj brakovima. Medjutim zakonski ta zajednica mora imati ista prava i tezinu kao i brak.

Kompromisno rijesenje, niko nije ostecen, problem rijesen.
Nema njkakve razlike osim u nazivu. To se zove progutati ali da se ne kaze javno.
Opetja033

#42 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by Opetja033 »

Bodkin wrote:

Istospolne zajednice ne mogu da se nazivaj brakovima. Medjutim zakonski ta zajednica mora imati ista prava i tezinu kao i brak.

Nema njkakve razlike osim u nazivu. To se zove progutati ali da se ne kaze javno.
Upravo, sustina svega. Doduse, jedino sam protiv mogucnosti usvajanja djece, ali ruku na srce to je vise onako instiktivno.
Bodkin

#43 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by Bodkin »

Opetja033 wrote:
Bodkin wrote:

Upravo, sustina svega. Doduse, jedino sam protiv mogucnosti usvajanja djece, ali ruku na srce to je vise onako instiktivno.
I ja sam. Ne zbog njih nego zbog djece. Nije bosna amsterdam. Mozes misliti tog malog koji odrasta u bosni, a imaju jednog tatu i jednog babu. Mali bi imao traume
AleksoMKD

#44 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by AleksoMKD »

Opetja033 wrote: Upravo, sustina svega. Doduse, jedino sam protiv mogucnosti usvajanja djece, ali ruku na srce to je vise onako instiktivno.
Bodkin wrote: I ja sam. Ne zbog njih nego zbog djece. Nije bosna amsterdam. Mozes misliti tog malog koji odrasta u bosni, a imaju jednog tatu i jednog babu. Mali bi imao traume
Bas tako, dete bi pre svega poremetili vrsnjaci u skoli.
Jos zamisli da uzme veronauku kao predmet.
fosna2014

#45 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by fosna2014 »

JoseMujica wrote:a metnu li ga ovi barkovjerni kad mladoj u pakaš?
:lol: :-)
L u c i f e r

#46 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by L u c i f e r »

Muhamed ef. Velić putem Fecebooka čestitao je Merimu na udaji, te naglasio da nije važno da li se ženi ili udaje, nego da je to lijepa vijest.

Status prenosimo u cjelosti:

“Gledam u ovo par dana kako ovdašnji mediji bruje o tome kako se Merim udaje. I svi naglašavaju ovo “udaje”.

Zar je važno da li se ženi ili udaje?! Nije važno!

Važno je samo to da im bude hajirli i sa srećom! E pa tu dovu učimo: Nek’ im je hajirli i sa srećom!”
:thumbup:
kritichar

#47 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by kritichar »

Kad budete usvajali, onda ujedno usvojite i ovaj zakon, da ne prolazimo opet isto

Majka pronašla ostavljenog sina nakon 30 godina, sada su u vezi i planiraju djecu
"Ovo nije incest ovo je GSA (Genetski seksualna privlačnost)

Image
thekupus

#48 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by thekupus »

kritichar wrote:Kad budete usvajali, onda ujedno usvojite i ovaj zakon, da ne prolazimo opet isto
Mislim da ces se ipak morati strpiti ako zelis da se ozenis svojom majkom, kao sto ocito zelis
kritichar

#49 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by kritichar »

thekupus wrote:
kritichar wrote:Kad budete usvajali, onda ujedno usvojite i ovaj zakon, da ne prolazimo opet isto
Mislim da ces se ipak morati strpiti ako zelis da se ozenis svojom majkom, kao sto ocito zelis
poslije tvoje mi ne treba druga
fosna2014

#50 Re: BiH mora usvojiti Zakon o istospolnim zajednicama

Post by fosna2014 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply