Bez prava na samoodređenje konstitutivnost šuplja priča
- Alfons Kauders
kub lajkan wrote:Što bi mudri tibetanski mudraci rekli:
Bez prava na šuplju priču, konstitutivnost je samoodređenje!
-
Nenadv24
Kako Kosmet neće biti nezavisan kada se o tome stalno trubi na tom zapadu. Ili se možda ipak ide na "više od autonomije a manje od nezavisnosti"kako kaže mudrac Vojo KoštunicaSt.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u), imam mozda bolji pregled desavanja
mijenjanje granica je nesto sto niko vise ne zeli u Evropi, da je tako, Kosovo bi bilo vec davno nezavisno, ali ono to nije i NIKAD nece biti. Nazovi to predosjecajem, poznavanjem politickih prilika, gledanjem u grah il u fildzan: ja sam uvjeren da nikakvih promjena granica nece biti (osim vec izvjesnog priznanja CG-a kao drzave) niti u skorijoj niti u daljnoj buducnosti, pa se nadam da cemo ovaj cunami primitivizma koji trenutno vlada svim porama javnog i politickog zivota u BIH vec nekako prezivjeti....
Ali s obzirom na natalietet kosovskih Albaneza najbolje bi bilo da Srbi uzmu nekih 16% teritorije a ostatak da proglasi nezavisnost i da se kutarišu tog kancerogenog tkiva jednim brzim operacijskim zahvatom. Tada pacijent može da odahne.
-
Matej
zaboravljate da se Juga raspala upravo na osnovu konstitutivnosti naroda koje podrazumijeva pravo na samoodređenje...
zašto se recimo mađari i bugari nisu odcjepili iz Juge a Bošnjaci Hrvati , slovenci i makedonci jesu?
zašto ignorirate ovo pitanje? srbi će kad tad to staviti na razinu međunaroodnog prava vjerojatno samo čekaju mig.
zašto se recimo mađari i bugari nisu odcjepili iz Juge a Bošnjaci Hrvati , slovenci i makedonci jesu?
zašto ignorirate ovo pitanje? srbi će kad tad to staviti na razinu međunaroodnog prava vjerojatno samo čekaju mig.
-
aris_angelis
Hm Nele nesto me ovi operacioni zahvati podsjecaju na Bosanski (kancerogeni ) scenario...vec vidjeno negdje mozda...Nenadv24 wrote:Kako Kosmet neće biti nezavisan kada se o tome stalno trubi na tom zapadu. Ili se možda ipak ide na "više od autonomije a manje od nezavisnosti"kako kaže mudrac Vojo KoštunicaSt.Germain wrote:posto sam u daljini, a ti to nisi (vidim po IP-u), imam mozda bolji pregled desavanja
mijenjanje granica je nesto sto niko vise ne zeli u Evropi, da je tako, Kosovo bi bilo vec davno nezavisno, ali ono to nije i NIKAD nece biti. Nazovi to predosjecajem, poznavanjem politickih prilika, gledanjem u grah il u fildzan: ja sam uvjeren da nikakvih promjena granica nece biti (osim vec izvjesnog priznanja CG-a kao drzave) niti u skorijoj niti u daljnoj buducnosti, pa se nadam da cemo ovaj cunami primitivizma koji trenutno vlada svim porama javnog i politickog zivota u BIH vec nekako prezivjeti....![]()
![]()
![]()
Ali s obzirom na natalietet kosovskih Albaneza najbolje bi bilo da Srbi uzmu nekih 16% teritorije a ostatak da proglasi nezavisnost i da se kutarišu tog kancerogenog tkiva jednim brzim operacijskim zahvatom. Tada pacijent može da odahne.
-
Nenadv24
Vjeruj mi ovo je jedino rješenje za Srbiju s obzirom da sam živio u Makedoniji 7 godina i kad vidim šta tamo rade i kako su se osilili i koliko je zbog njih cijela zemlja nazadovala. Takođe imaju i dobar dio albanskih predstavnika u parlamentu koji traže donošenje nekih nebuloznih zakona. Posljednje što sam pročitao je da traže promjenu makedonske zastave i himne jer ne odražavaju "multietničnost" zemlje. Zato se Srbija većeg dijela kancerogenog tkiva otarasiti podhitno a velike su šanse da se to dogodi.