oni su pobijedili Hitlera - Latinica

DTL

Post by DTL »

Himera wrote:
sutra je repriza pa ću je pogledati
Evo ja sad gledao pregled programa za danas, nema reprize u najavi. Imas li informaciju o vremenu emitovanja?

Pozdrav
Himera

Post by Himera »

Šta je sad ovo baš nema reprize vjerovatno če biti koji drugi dan;hebem ti sreču bio sam nočna pa nisam ufatio :x :x :x :x :x
DTL

Post by DTL »

Himera wrote:Šta je sad ovo baš nema reprize vjerovatno če biti koji drugi dan;hebem ti sreču bio sam nočna pa nisam ufatio :x :x :x :x :x
Ma bice nekad nesto.........
St.Germain

Post by St.Germain »

s Hrvatskom se ne mozemo mjeriti, oni su miljama ispred nas...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

to što su oni pobijedili hitlera nije samo njihova zasluga već zasluga stotina država i milijardi stanovnika planete zemlje, a što su u blajburgu poslije sudijskog vremena daklem nakon završetka tekme pobili minimum
35 000 hrvata po njihovim procjenama a kasnije na križnim putovima od vardara do triglava još nebrojno mnogo jeste njihova zasluga, što su dopustili ćetnicima da promijene uniformu je njihova zasluga, to što su hrvatsku dali srbima a kosmet albancima b. kotorsku crnogorcima,državu slovencima, itd... što su narod držali u stanju hibernacije 45 godina, što su bili "ekonomski stručnjaci" što su bili politički "stručnjaci" pa izabraše nesvrstani put... itd... je njeihova zasluga

kad će hrvatski narod početi odbijati plaćati pretplatu za HRT :D:D:D
St.Germain

Post by St.Germain »

komi wrote:to što su oni pobijedili hitlera nije samo njihova zasluga već zasluga stotina država i milijardi stanovnika planete zemlje, a što su u blajburgu poslije sudijskog vremena daklem nakon završetka tekme pobili minimum
35 000 hrvata po njihovim procjenama a kasnije na križnim putovima od vardara do triglava još nebrojno mnogo jeste njihova zasluga, što su dopustili ćetnicima da promijene uniformu je njihova zasluga, to što su hrvatsku dali srbima a kosmet albancima b. kotorsku crnogorcima,državu slovencima, itd... što su narod držali u stanju hibernacije 45 godina, što su bili "ekonomski stručnjaci" što su bili politički "stručnjaci" pa izabraše nesvrstani put... itd... je njeihova zasluga

komi, bezze ti ta furka ;)
Šandor

Post by Šandor »

St.Germain wrote:s Hrvatskom se ne mozemo mjeriti, oni su miljama ispred nas...
Nisu bas, al eto.....

Da je neko drugo vrijeme.......i druga atmosfera......pobjedu na izborima u Hrvatskoj odnio bi savez Rojs-Pasalic.....to ti je garant......
Prenj

Post by Prenj »

komi wrote:to što su oni pobijedili hitlera nije samo njihova zasluga već zasluga stotina država i milijardi stanovnika planete zemlje, a što su u blajburgu poslije sudijskog vremena daklem nakon završetka tekme pobili minimum

Komi, mijenjaj nick pod hitno
Truba

Post by Truba »

jesam li rekao nešto što nije istina?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Šandor wrote:
Nisu bas, al eto.....

Da je neko drugo vrijeme.......i druga atmosfera......pobjedu na izborima u Hrvatskoj odnio bi savez Rojs-Pasalic.....to ti je garant......
A da je neko treće, ni ban Jelačić sa svojom Strankom Rasnih Konja ne bi bio bez šansi...
St.Germain

Post by St.Germain »

komi wrote:jesam li rekao nešto što nije istina?
boli me kita iskreno, ali si, sasvim iskreno kod mene ispucao kredit pa te ubuduce smatram potencijalnom metom za podjebavanje, posto vidim da imas problema sa opstom percepcijom
Truba

Post by Truba »

St.Germain wrote:
boli me kita iskreno, ali si, sasvim iskreno kod mene ispucao kredit pa te ubuduce smatram potencijalnom metom za podjebavanje, posto vidim da imas problema sa opstom percepcijom
:oops: :oops: :oops: počešćen sam :oops: :oops: :oops:

:D:D:D
St.Germain

Post by St.Germain »

komi wrote:
St.Germain wrote:
:oops: :oops: :oops: počešćen sam :oops: :oops: :oops:

ma ne bi ja tebe nikad diro vjeruj :roll:
Prenj

Post by Prenj »

Naravno, imas pravo na svoje misljenje, samo nije ti u skladu sa nickom.
Truba

Post by Truba »

ma u ovoj zemlji nije ništa u skladu ni sa čime :D:D:D što bih ja bio iznimka

jebotenickname

Post by jebotenickname »

Hrvati su definitivno najveći antifašisti s prostora bivše Jugoslavije.

U odnosu na broj stanovnika, Hrvatska je imala najmasovniji pokret antifašističkog otpora i podnijela relativno najveće žrtve. Čak 70 posto antifašističkih boraca bilo je mlađe od 25 godina, Hrvatska je imala 251 partizanski odred, 78 brigada i 17 divizija. Od sedam korpusa, pet je bilo hrvatskih, ukupno 200 tisuća hrvatskih boraca, koji su se u posljednjih pet mjeseci rata borili protiv pola milijuna njemačkih, talijanskih, ustaških i četničkih snaga. Od 206 tisuća mrtvih boraca, 64 tisuće bilo je hrvatskih, to je za mene prava istina o borbi Hrvata protiv fašizma. Za dom spremni!
mostarac

Post by mostarac »

Komi mjesas kruske i jabuke. Na bleiburgu nisu ginuli Hrvati nego ustase, jer to nije bilo nacionalno motivisano. Dalje nisu samo ustase zaglavile na bleiburgu newgo i cetnici i plava garda i bela garda i handzar divizija. Svi su oni zagavili na blčeiburgu. na samom bleiburgun tacnije zaglavilo ih je samo 20. Covjek je to dokazao bas u navedenoj emisiji.
Isto tako razvoj dogadjaja u posljednjih 15 godina nam je pokazao da je svaki beliburski metak vrijedio ZLATA.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Ovo je izvod iz jednog Titovog intervjua koji je dao savezničkim
novinarima u proljeće 1944.g.:

PITANJE:

Koliki je postotak Srba, Hrvata itd.., u Narodnooslobodilačkoj vojsci?

ODGOVOR:

Po narodnostima, NOV je sastavljena od 44% Srba, 30% Hrvata, 10% Slovenaca, 4% Crnogoraca, 2,5% muslimana...

----------------------------------------------------------------------------------
Podatak o 30% Hrvata i 44% Srba u partizanima dovoljno govori o tome da su Hrvati proporcionalno (s obzirom na brojnost naroda) bili najviše zastupljeni.

Aktivno se, protiv fašizma (sa oružjem u ruci), borio veći postotak Hrvata, nego Srba, Francuza, Čeha, Mađara, Poljaka, itd...
mostarac

Post by mostarac »

jebotenickname wrote:Ovo je izvod iz jednog Titovog intervjua koji je dao savezničkim
novinarima u proljeće 1944.g.:

PITANJE:

Koliki je postotak Srba, Hrvata itd.., u Narodnooslobodilačkoj vojsci?

ODGOVOR:

Po narodnostima, NOV je sastavljena od 44% Srba, 30% Hrvata, 10% Slovenaca, 4% Crnogoraca, 2,5% muslimana...

----------------------------------------------------------------------------------
Podatak o 30% Hrvata i 44% Srba u partizanima dovoljno govori o tome da su Hrvati proporcionalno (s obzirom na brojnost naroda) bili najviše zastupljeni.

Aktivno se, protiv fašizma (sa oružjem u ruci), borio veći postotak Hrvata, nego Srba, Francuza, Čeha, Mađara, Poljaka, itd...
Za tvoju informaciju oni se nisu djelili na Srbe, hrvate, Slovence... Svi su bili PARTIZANI i borili se za istu stvar. Ako je tebi nepojmljivo da se nisu dijelili tako, meni je zao. Mi danas na nasu zalost ne mozemo nista raditi a da ne brojimo koliko je koga. Oni su to znali i bili su napredniji od nas mnogo. njima je bilo vazno koliko ih je skupa, a ne ko je ove ili one nacije.
SVI SU BILI PARTIZANI.

P.S. podaci ti ne valjaju pet para.
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Zaboravio sam navest da je i sam Josip Broz Tito, vođa partizanskog pokreta, također bio Hrvat. Dakle, jedan od 5 glavnih antifašističkih vođa u Europi u II Sv. Ratu je bio Hrvat.

Što se tiče Titova podatka o 30% Hrvata u partizanima, ne slažem se. Slovenac Kardelj je rekao da su čak 50% partizana bili Hrvati.
aris_angelis

Post by aris_angelis »

Šandor wrote:
Nisu bas, al eto.....

:D Da je neko drugo vrijeme....i druga atmosfera....i da su babi muda bila bi dedo i obratno :lol: .....to ti je garant :oops:
Last edited by aris_angelis on 13/05/2005 03:30, edited 1 time in total.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

jebotenickname wrote:Zaboravio sam navest da je i sam Josip Broz Tito, vođa partizanskog pokreta, također bio Hrvat. Dakle, jedan od 5 glavnih antifašističkih vođa u Europi u II Sv. Ratu je bio Hrvat.

Što se tiče Titova podatka o 30% Hrvata u partizanima, ne slažem se. Slovenac Kardelj je rekao da su čak 50% partizana bili Hrvati.
Preuveličavanjima nigdje kraja. Pokušavaju sada da se iskupe za NDH.
mostarac

Post by mostarac »

ja i dalje kazem

ONI SU BILI PARTIZANI

ni srbi ni hrvati ni bosanci ni kurci ni palci

PARTIZANI
jebotenickname

Post by jebotenickname »

Vidim neki se teško mire sa činjenicom da su Hrvati bili najbrojniji i najistinskiji antifašisti od svih južnoslavenskih naroda u II Sv. Ratu.

Ali nije to samo II Sv. Rat. I u zadnjem ratu Hrvati su se opet borili protiv fašizma. Protiv srpskog fašizma, ali i protiv islamskog fundamentalizma.

P.S. Mnogi zaboravljaju da je i pokojni dr. Franjo Tuđman bio istaknuti antifašist u II Sv. Ratu, za razliku npr. od Alije koji je bio u Handžar diviziji.
mostarac

Post by mostarac »

sta se bunis protiv Alije? da ti nije njega Hrvatsku bi sa Sljemena gled'o. jest da bi ovo bila srbija ili neka Jugoslavija, ali isto tako Hrvatsku bi gledali sa granice na Sljemenu kolika bi bila. Nego u svakom hrvatskom gradu ima da se da po jedna ulica najvecem izdajniku bosne i hercegovine Aliji Izetbegovicu. A u BiH u zapadnom Mostaru ima da daju dvije, a u ostalim gradovima po jednu, naravno na teritoriji Herceg-Bosne.
Post Reply