Mislim, kada bi Bošnjaci počeli agresivnije furati ideologiju Handžar divizije, u Sarajevu podigli spomenik Muhamedu Hadžiefendiću, išli stazama njegove legije ... da bi se odnos zapada prema Bošnjacima promijenio iz korijena. Na bolje.SkyLimit wrote:Mada im je ova propaganda uzaludan trud, sve i da u BiH nema ni jednog simpatizera ISIL - a, da nema ni jednog selefije, da nema ni jednog muslimana koji redovno klanja, da nema niti jednog muslimana koji ide u dzamiju, da nema niti jednog muslimana koji ne psuje Boga, da nema niti jednog muslimana koji zna Bismile prouciti, sve i da nema niti jednog muslimana u BiH koji ne jede svinjetinu...Od Zapada koji i dalje gaji tekovine krstaskih ratova u slucaju novog sukoba u BiH mozemo samo ocekivati novi embargo, dovoljno je samo ime(muslimansko)! Isto je i sa Istokom, tj. Rusijom i Kinom.
Meni se osobno blago receno nimalo ne svidja ni prisustvo simpatizera ISIL - a a ni selefija na prostoru BiH, najradije bi da ih nema nikako, ali to je sasvim drugi, nepovezani problem sa problemom krstaskog odnosa Zapada prema Bosnjacima! Nemojte se zavaravati i brinuti "jao sta ce Zapad misliti o nama kad vidi ove bradonje", mozemo svi pustiti duge kose i nositi Metallica majice, drogirati se i ismijavati ljude koji se mole Bogu, odnos ce biti ama bas skroz isti, za njih si i dalje obicno muslimansko govno.
Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
- tandmand
#26 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
- cyprus
#27 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Ako ćemo realno, po novobosanskom je VRS = četnici, a u određenom kontekstu čak i Srbi = četniciRepublika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Ontopic: ma to je prosto hvatanje za slamku... U ovoj pošasti terorizma, srpski nacionalisti vide jedini način da se koliko-toliko operu od lošeg glasa koji su na sebe navukli 90-tih... Mislim da žele oteti hrvatski mit o predziđu kršćanstva
- SkyLimit
#28 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Na prostoru Sjevernoistocne Bosne, gdje je dobri Muhamedaga i djelovao, jos uvijek nema nigdje njegovog spomenika, ali nadje se pokoja ulica nazvana po njemutandmand wrote:Mislim, kada bi Bošnjaci počeli agresivnije furati ideologiju Handžar divizije, u Sarajevu podigli spomenik Muhamedu Hadžiefendiću, išli stazama njegove legije ... da bi se odnos zapada prema Bošnjacima promijenio iz korijena. Na bolje.SkyLimit wrote:Mada im je ova propaganda uzaludan trud, sve i da u BiH nema ni jednog simpatizera ISIL - a, da nema ni jednog selefije, da nema ni jednog muslimana koji redovno klanja, da nema niti jednog muslimana koji ide u dzamiju, da nema niti jednog muslimana koji ne psuje Boga, da nema niti jednog muslimana koji zna Bismile prouciti, sve i da nema niti jednog muslimana u BiH koji ne jede svinjetinu...Od Zapada koji i dalje gaji tekovine krstaskih ratova u slucaju novog sukoba u BiH mozemo samo ocekivati novi embargo, dovoljno je samo ime(muslimansko)! Isto je i sa Istokom, tj. Rusijom i Kinom.
Meni se osobno blago receno nimalo ne svidja ni prisustvo simpatizera ISIL - a a ni selefija na prostoru BiH, najradije bi da ih nema nikako, ali to je sasvim drugi, nepovezani problem sa problemom krstaskog odnosa Zapada prema Bosnjacima! Nemojte se zavaravati i brinuti "jao sta ce Zapad misliti o nama kad vidi ove bradonje", mozemo svi pustiti duge kose i nositi Metallica majice, drogirati se i ismijavati ljude koji se mole Bogu, odnos ce biti ama bas skroz isti, za njih si i dalje obicno muslimansko govno.
- Kikibombona
#29 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
O proslosti ne vrijedi previse polemisati, a mi smo bas poznati po tome da se vracamo u proslost i pitamo 'sto nismo ovako postupili...'. Gotovo je sad, ono sto se desilo promijeniti se ne moze. Proslost treba sagledati radi buducnosti, a ne da bi razmisljali o tome sta se drugacije moglo uraditi.arzuhal wrote:Ja bih svakako razdvojio i odjeljeno gledao sve stvari (od stranih boraca do naših domaćih ljudi, od odnosa njih spram drugih i odnosa drugih spram njih, itd) koje se tiču "selefija" tokom i poslije rata. Recimo tokom rata ja bih - ne pravdajući nikoga u to ime, u vlastito ime govorim, iz vlastite pozicije - prihvatio i pruženo ruku crnog đavola, da mi pomogne da se odbranim.
Ovo što pominje @Kiki u vezi s nevjerovanjem Alije i reis Mustafe da nešto neće zaživit...To je simptomatično kod nas:
- Referendumom se izjasnimo za nezavisnu, suverenu, građansku, demokratsku BiH NE VJERUJUĆI da će neko zbog toga krenuti sa zločinima koji će dovesti i do - genocida;
- Republiku BiH, kao nezavisnu državu, prizna i prihvati vas dunjaluk i mi, sasvim prirodno, NE VEJREUJEMO da će nas taj svijet, koji nas je podržao i prihvatio, ostaviti na cjedilu i da nam neće dozvoliti, nametnutim embargom, da se branimo nego će nas ostaviti da nas mrcvare godinama...;
- Nakon što nam nametnu embargo na naoružanje, mi tokom cijelog ratnog perioda iščekujemo tu prokletu Šestu flotu koja "evo, tu je, oho vam se četnici!", jer NE VJERUJEMO da svijet neće reagirati na ono što nam se dešava;
- Kada nam dođu "selefije", odnosno kada njihov utjecaj bude osnažen što utjecajem i novcem KSA, što prihvaćen i poguran od domaćih momenata (da je barem samo do puritanskog učenja, to se redovito izvitoperi s tragičnim posljedicama), mi NE VJERUJEMO da će to pustiti korijenje, osnažiti i da će Bošnjaci možda imati ikakav problem zbog toga...
- Mi danas NE VJERUJEMO da je Hag mogao osloboditi Šešelja svake odgvornosti i krivice...
- Kada krene frontalna kampanja (od nakog ušljivog "Informera" i "SRBIN.INFO", preko nakih galijaševića, pa preko nekakvih špirića, dodika i vulina do nakih čavoških, antonića, kecmanovića i sl.) kojom se bh. muslimani (kao i kosovski muslimani) predstavljaju kao najsnažniji podržavatelji islamskog terorizma u Evropi i svijetu, Armija BiH i OVK kao preteče ISIL-a i Nusra Fronta, BiH i Kosovo kao evropski regrutni centri džihadizma, itd. mi, naprosto, NE VJERUJEMO da će taj svijet, ta Evropa, taj Zapad popušit tu foru jer nisu budale, jel, NEMOŠ' VJEROVAT da bi povjerovali...
- etc.
Naprosto je začuđujuće koliko smo skeptici...Za izučavat.
Selefijska ideologija je problem. Tako misli IZ BiH, tako misle bosnjacki politicari, tako misli vecina bosanskih muslimana. Sta uraditi po tom pitanju, jednostavno niko ne zna. Evo, kada bih htio biti od pomoci, nemam pojma kako bih pomogao. Ljudska prava se moraju postaviti. Ne mozes nikome zabraniti da vjeruje. IZ BiH je nesto pokusala, ali... Drzavne institucije su porucile da ne mogu oni zatvarati 'paradzemate', sto je od pocetka bilo jasno kao dan. Fakat ne znam sta se tu moze napraviti i iskreno se nadam da IZ BiH ima neke planove da te ljude vrati islamu koji promovise IZ BiH.
- GeeTnT
#30 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Bravo!Alfons Kauders wrote: Sta vas cudi od ljudi koji u hortikulturi vide islamski fundamentalizam? Ludi bili, ludi ostali, nista se nije promijenilo 25 godina...
Samo bi jos dodao nesto sa druge teme..
Ovo jeSkyLimit wrote:
Zbog cega nisi stavio clanak o npr. nekom desnicaru koji je pretukao pripadnika LGBT populacije(protiv kojih ja nemam nista, cisto da se zna) i tako izrazio svoj stav da sam ja netolerantan?
Ne, ne, ti moras Bosnjaku prisiti nesto vezano za "islamizam", "vehabizam", jer to su te predrasude ili mozda svjesno kreirana atmosfera, kako sad da ja znam razliku izmedju Karadzica i "vjecitog studenta", ista vam matrica.
- insomnia78
#31 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Je l' to ho's reci da nije?cyprus wrote:Ako ćemo realno, po novobosanskom je VRS = četnici, a u određenom kontekstu čak i Srbi = četniciRepublika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom![]()
Ontopic: ma to je prosto hvatanje za slamku... U ovoj pošasti terorizma, srpski nacionalisti vide jedini način da se koliko-toliko operu od lošeg glasa koji su na sebe navukli 90-tih... Mislim da žele oteti hrvatski mit o predziđu kršćanstvatj. da su oni ti koji stoje na braniku kršćanske Evrope i da su oni ti koji su tu opasnost prepoznali još početkom 90-tih
Sve u svemu, ne vjerujem da će im to pranje nešto poć za rukom...
- General War
#32 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Nije problem sto kako radi Srbijanska i Hrvatska propaganda koriste materijale koji im se namjeste na zicer...problem je cutanje bosnjackih magaraca na divljjanje ustastva i cetnistva o kome makar mogu sedmicno napraviti lijepu reportazu, sva moguca ikonografija je tu...ali prvi magarci u bosnjaka niti da se pocesu...da znaju kad treba, vidilo se da znaju...sve mi tu lici opet na nekakve dilove i podjebavanja.Kikibombona wrote:Situacija je krajnje delikatna. Uvjeren sam da bi IZ BiH sada voljela da selefije nestanu, da se vrate 'tradicionalnom bosanskom islamu'. Reis Kavazovic je pokazao ambiciju da rijesi problem sa selefijama. Medjutim, plasim se da je sada kasno. Mektic (il' ko vec) je rekao da SIPA nema pravno uporiste da zatvara 'paradzemate'. Sta IZ sada moze napraviti?Alfons Kauders wrote:
Nije to problem.
Problem je sto vjernici masovno brane te idiote i daju im materijal. Dok god je tako, imaju svako pravo da se koriste takvom propagandom. Nisu oni krivi sto je nasa divna IZ dopustila da im vehabije namecu svoja pravila ponasanja, i da ih vrte oko malog prsta.
Zajebali su Alija i Cera, vjerovatno su mislili da nece zaziviti. Uvjeren sam da ni oni nisu zeljeli da dobijemo ovo sto sada imamo. Al' jbg, neke stvari se ne mogu predvidjeti...
Ne mogu da ne primjetim da je selefija vise nego ikada. Sve vise mladih, koji su obicno nepismeni i besperspektivni, prihvata selefijsku ideologiju. U tome vide neki izlaz iz teskih zivotnih prilika. I to je zaista problem.
Sto je vise selefija, sto nastupaju agresivnije - to ce srpska ili hrvatska politika biti lazljivija, radikalnija itd!
- cyprus
#33 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Naravno da nije.insomnia78 wrote:Je l' to ho's reci da nije?cyprus wrote:Ako ćemo realno, po novobosanskom je VRS = četnici, a u određenom kontekstu čak i Srbi = četniciRepublika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom![]()
Ontopic: ma to je prosto hvatanje za slamku... U ovoj pošasti terorizma, srpski nacionalisti vide jedini način da se koliko-toliko operu od lošeg glasa koji su na sebe navukli 90-tih... Mislim da žele oteti hrvatski mit o predziđu kršćanstvatj. da su oni ti koji stoje na braniku kršćanske Evrope i da su oni ti koji su tu opasnost prepoznali još početkom 90-tih
Sve u svemu, ne vjerujem da će im to pranje nešto poć za rukom...
- insomnia78
#34 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Doduse, zavisi s koje strane se gleda
- cyprus
#35 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Eh, moglo bi biti... Ako gledamo sa lingvističke strane u bosanskom i hrvatskom jeziku, onda bi smo mogli konstatovati da govornici ovih jezika pod četnicima obično podrazumijevaju sve pripadnike srpske vojske...insomnia78 wrote:Doduse, zavisi s koje strane se gleda
- asurbanipal
#36 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
General War wrote: Nije problem sto kako radi Srbijanska i Hrvatska propaganda koriste materijale koji im se namjeste na zicer...problem je cutanje bosnjackih magaraca na divljjanje ustastva i cetnistva o kome makar mogu sedmicno napraviti lijepu reportazu, sva moguca ikonografija je tu...ali prvi magarci u bosnjaka niti da se pocesu...da znaju kad treba, vidilo se da znaju...sve mi tu lici opet na nekakve dilove i podjebavanja.
Četništvo i ustaštvo su zahvaljujući historijskom revizionizmu u EU doživjeli svoju rehabilitaciju na našim prostorima. Jednostavno, kapitalizam je odnio pobjedu nad komunizmom, glasalo se EU parlamentu, pojavila se i "Crna knjiga komunizma". Kapitalizam po njima jednostavno nema alternative, svoj trijumf je doživio padom Berlinskog zida. Čim je na srušenom Berlinskom zidu trijumfovao kapitalizam, socijalni kompromis je postao luksuz. Od tada se javlja i historijski revizionizam koji je postao jedan od važnih osigurača novog bezalternativnog kapitalizma. O tome svjedoče i Rezolucije Savjeta Evropa, a parolu "Nikada ponovo Aušvic", Brisel je pretvorio u "Nikada ponovo komunizam". Od 1989. godine, nova sadašnjica je počela da traži "novu prošlost". Odnos prema nestalom fašizmu, poslužio je u mnogim zemljama kao mjera odnosa prema nestalom socijalizmu. Da ne govorim o bivšim ljevičarima i marksistima koji su preko noći presvukli dresove i postali glavni zagovornici bezalternativnog kapitalizma. Pogledaj samo kod nas galerije takvih likova krenuvši od Tuđmana, Miloševića do Čovića ili Dodika danas.
Revizija prošlosti je prihvaćena i odozdo. Veliki broj društveno-naučnih intelektualaca živi kod nas od projekata, donacija i grantova EU. Taj interes da će vječno živjeti od donacija Brisela jača njihov antisocijalistički habitus, čiji hljeb jedem, njegovu pjesmu pjevam. Antikapitalizam postoji i ogleda se u nostalgiji za socijalizmom, a zasićenost i nostalgija su kolebljive i varljive svijesti. To nije realni antikapitalizam. Na Balkanu se "jugokomunizam" (u suštini socijalizam) smatra izdajom nacionalnih interesa. Nakon 1989. nisu samo obnovljeni nacija i vjera, nego je i sami kapitalizam postao robna religija. Čim su antagonizovane međunacionalne napetosti odmah su pacifikovani klasni sukobi. Zato danas imamo klasno društvo bez klasne borbe, ili bolje rečeno imamo četnike, ustaše, vehabije i sličnu "toplu braću". Vladavina bezalternativne desnice danas je realnost.
Nestanak komunizma tj. nestanak jedne kolektivističke ideologije je uslovio buđenje druge kolektivističke ideologije tj. nacionalizma u određenim strukturama društva. Nacionalizam nije nešto što je bilo ugušeno u vrijeme komunizma, kako kod nas, tako i u Istočnoj Evropi. On je naprosto bio potisnut jer je bio društveno nepoželjan, bio je sankcionisan na izvjestan način. Nacionalizam je uvijek bio prisutan, ali prosto nije mogao da se ispolji. Sa slabljenjem starog sistema, sa njegovim nestankom, nacionalizam se pojavio u svoj svojoj snazi, a nacionalizam je uvijek u temelju fašizma. Krajnja konsekvenca svakog nacionalizma je fašizam, u bilo kojem obliku da se javi. Svi nacionalizmi su imali svoj fašizam, kako kod nas na Balkanu, tako i u Evropi. Sloboda u nacionalizmu ima granice etnosa. Etnos je taj koji definiše granice slobode. Nema individue u nacionalizmu, jer nacionalizam po definciji ima potrebu da svakog pojedinca poništi, da ga ukalupi u jednu jedinstvenu sliku koju mu nudi, i on treba da bude time zadovoljan. To istovremeno znači da nema slobode za one druge, ma koliko se deklarativno pričalo o tome da ima. Uz put, ekstremna ekonomska kriza, besposlica, rađa i ekstremne ideologije.
I taj poziv kako ti kažeš "bošnjačkim magarcima" da se suprostave divljanju ustaštva i četništva djeluje kao cygni cantus. Kako ćeš se suprostaviti kada su i četništvo i ustaštvo u gore društveno-ekonomskim odnosima postali normalizovani ? Dakle, postali su normalna pojava nakon što su se obračunali sa temeljnim principom starog sistema - a to je antifašistička borba. Satanizujući antifašizam socijalista, danas imaš novu hisotriju, pa imaš antifašiste koji su se borili za "kralja i otadžbinu", Draža je rehabilitovan, uskoro bi to mogao biti i Nedić, onaj koji je vikao u Skuptštini da za "svakog ubijenog Srbina treba pobiti 100 muslimana" postao je "mirotvorac". U Hrvatskoj je nešto "bolja" situacija, ali evo imamo blaženog Stepinca koji bi mogao biti i svetac, zlikovac i podstrekač zločina u Prebilovcima za vrijeme II. svjetskog rata ima svoj dan negdje u Lici, imamo ministra kulture koji se diči svojim ustaštvom, u javnom servisu i medijima dolazi do obračuna sa protivnicima klerikarizrane vlasti, Crkva i kler koji su imali izrazito negativnu ulogu kako u Drugom svjetskom ratu (čitao sam izvještaj jedne jevrejske komisije koja navodi da je oko 1400 katoličkih sveštenika što indirektno podstrekavajući, što direktno čineći zločine, okrvavilo svoje ruke), tako i u ovom zadnjem, žele da preuzmu dominantnu ulogu. U zadnje vrijeme prisutan je i trend radikalizacije kod Bošnjaka. I kako ćeš se boriti kada je sve to postalo opšte-normalizovana pojava, kada okupljanje četnika predstavlja za neke okupljanje "folklornog društva", kada su nacistički simboli i pozdravi na utakmicama postali česta pojava, kada se obračunava sa mrtvim partizanima i nosiocima antifašističke borbe rušeći im spomenike u Mostaru ? Po meni, Don Kihotovska borba, ili što bi stari ljudi rekli "bodeš se sa rogatim".
- asurbanipal
#37 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
insomnia78 wrote:Je l' to ho's reci da nije?cyprus wrote: Ako ćemo realno, po novobosanskom je VRS = četnici, a u određenom kontekstu čak i Srbi = četnici![]()
VRS je sastavni dio Oružanih snaga BiH, pa sad ti gledaj...
- LBVIEW
#38 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Ma nikako,sve sa presudom za genocid i UZP.cyprus wrote:
Naravno da nije.
- SkyLimit
#39 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Molim lijepo, Cetnici iz 2. svjetskog rata su naspram Vojske Republike Srpske casna organizacija. Ko Vojsku Republike Srpske nazove Cetnicima, on umanjuje nevidjenu genocidnu, zlocinacku i sadisticku narav te teroristicke organizacije.
Cetnici, Ustase, SS i ISIL su mala maca za Vojsku Republike Srpske.
Ali nije tema o tome, koliko vidim.
Cetnici, Ustase, SS i ISIL su mala maca za Vojsku Republike Srpske.
Ali nije tema o tome, koliko vidim.
-
Patriotska_Liga
#40 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Dakle ne osvrćem se na cijeli post nego samo na ovaj dio. Kapitalizam je logičan pobjednik jer je jedna prirodna historijska epoha isto kao što su to bile robovlasništvo i feudalizam. Kad bi pustio historiju iz početka još 1000 puta svaki put bi ima robovlasništvo, pa feudalizam, pa kapitalizam. Kapitalizam će biti završen onog momenta kad čovječanstvo doživi napredak da pređe na neki drugi, bolji ~izam. Pri tome ne tvrdim da je bilo koji od ovih uređenja dobar, nego da je rezultat prirodnog slijeda stvari. I feudalizam i robovlasništvo su imali svoje pseudorivale kao što je to imao i kapitalizam u komunizmu i fašizmu. Ali komunizam i fašizam su upravo to - pseudoideologije, one su neprirodne i morale su biti poražene. Došle su vještački i otišle neslavno. Kapitalizam se s druge strane razvijao postepeno, prirodno i potpuno je slijedio čovjekov sociološki razvoj, zapravo je i produkt tog razvoja.asurbanipal wrote:Kapitalizam po njima jednostavno nema alternative, svoj trijumf je doživio padom Berlinskog zida.
Dakle kapitalizam ima alternativu i do nje će doći onog momenta kad ljudi budu na nivou da kapitalizam zamijene za nešto naprednije. To nisu ni komunizam ni fašizam.
- cyprus
#41 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Kakve to veze ima? Genocid mogu počiniti i oni koji nisu četnici. U udruženi zločinački poduhvat se mogu udružiti i oni koji nisu četnici... Ne kontamLBVIEW wrote:Ma nikako,sve sa presudom za genocid i UZP.cyprus wrote:
Naravno da nije.
- asurbanipal
#42 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Patriotska_Liga wrote:Dakle ne osvrćem se na cijeli post nego samo na ovaj dio. Kapitalizam je logičan pobjednik jer je jedna prirodna historijska epoha isto kao što su to bile robovlasništvo i feudalizam. Kad bi pustio historiju iz početka još 1000 puta svaki put bi ima robovlasništvo, pa feudalizam, pa kapitalizam. Kapitalizam će biti završen onog momenta kad čovječanstvo doživi napredak da pređe na neki drugi, bolji ~izam. Pri tome ne tvrdim da je bilo koji od ovih uređenja dobar, nego da je rezultat prirodnog slijeda stvari. I feudalizam i robovlasništvo su imali svoje pseudorivale kao što je to imao i kapitalizam u komunizmu i fašizmu. Ali komunizam i fašizam su upravo to - pseudoideologije, one su neprirodne i morale su biti poražene. Došle su vještački i otišle neslavno. Kapitalizam se s druge strane razvijao postepeno, prirodno i potpuno je slijedio čovjekov sociološki razvoj, zapravo je i produkt tog razvoja.asurbanipal wrote:Kapitalizam po njima jednostavno nema alternative, svoj trijumf je doživio padom Berlinskog zida.
Dakle kapitalizam ima alternativu i do nje će doći onog momenta kad ljudi budu na nivou da kapitalizam zamijene za nešto naprednije. To nisu ni komunizam ni fašizam.
Vidi se da ne kopčaš stvari. Fašizam je Kerber kapitalizma. Samim tim u svom postu si mogao isto napistati da je fašizam logičan pobjednik, a kao posljedica toga i četništvo i ustaštvo kao sastavni dio tog sistema i projekta. Odlično ti to ide. Četnici i ustaše, a što ne i vehabije kao prirodni slijed čovjekovog sociološkog razvoja. A sad fino u kolo.
- asurbanipal
#43 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Spajanje nespojivog.
Ljiljani kao simbol feudalizma i monarhizma s jedne i petokraka s druge strane...
Ljiljani kao simbol feudalizma i monarhizma s jedne i petokraka s druge strane...
-
hAZNADAR
#44 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Svako koristi svoje adute koliko moze - morala i pravila nema.
Da su aktuelni pravoslavni teroristi - mi bi svakako koristili taj adut.
SJecam se u ratu kako su mudzahedini bili aktuelni, smotra bijelih kapuljaca u Travniku(fakat neznam sto je to Aliji trebalo),.. i to se vidjelo u svjetskim medijima. Medjutim sve slike masakra, krvi nisu zasjenile tu propagandu.
Ono sto je zasjenilo slike mudzahedina i tekbira su bili klinci u Sarajevu sto repaju hitove u zapaljenim autima, modna revija ljepotica u haljinama od vreca humanitarne pomoci, improvizovani koncert u Vijecnici, nastup na Evroviziji, rock bendovi sa porukama u pjesmama,...
to je sve imalo veci efekat nego sva krv i destrukcija.
Da su aktuelni pravoslavni teroristi - mi bi svakako koristili taj adut.
SJecam se u ratu kako su mudzahedini bili aktuelni, smotra bijelih kapuljaca u Travniku(fakat neznam sto je to Aliji trebalo),.. i to se vidjelo u svjetskim medijima. Medjutim sve slike masakra, krvi nisu zasjenile tu propagandu.
Ono sto je zasjenilo slike mudzahedina i tekbira su bili klinci u Sarajevu sto repaju hitove u zapaljenim autima, modna revija ljepotica u haljinama od vreca humanitarne pomoci, improvizovani koncert u Vijecnici, nastup na Evroviziji, rock bendovi sa porukama u pjesmama,...
to je sve imalo veci efekat nego sva krv i destrukcija.
-
Patriotska_Liga
#45 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Ovo mi je fenomenalno. Kad ljudi nastupaju ovako primitivno postavlja se pitanje da li oni stvarno misle da su nekog ubijedili da je njihova tvrdnja tačna. Kad ti kažeš nekom da ne kopča stvari to ne znači da on ne kopča stvari, to znači da si nesposoban da se civilizovano izražavaš.asurbanipal wrote: Vidi se da ne kopčaš stvari. Fašizam je Kerber kapitalizma. Samim tim u svom postu si mogao isto napistati da je fašizam logičan pobjednik, a kao posljedica toga i četništvo i ustaštvo kao sastavni dio tog sistema i projekta. Odlično ti to ide. Četnici i ustaše, a što ne i vehabije kao prirodni slijed čovjekovog sociološkog razvoja. A sad fino u kolo.![]()
Ostatak posta ne vrijedi ni komentarisati, da si pročitao ključni dio mog ranijeg posta onda ovako nešto nikad ne bi napisao.
- vivaldi
#46 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
hAZNADAR wrote:Svako koristi svoje adute koliko moze - morala i pravila nema.
-
hAZNADAR
#47 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Ima jako mnogo nacionalnih zastava i grbova koje sadrze elemente iz srednjeg vijeka iako danasnje drzave nisu ni nalik tome. Odgovor je jednostavan - drzavnopravna tradicija drzave.asurbanipal wrote:Spajanje nespojivog.
I to ljiljani upravo i predstavljaju - ne plemice i kmetove, feudalni poredak,... - vec drzavnopravnu tradiciju Bosne.
A ako nisi znao - i grbovi socijalistickih republika SFRJ su imali i petokraku i motive srednjovjekovlja poput ocila, sahovnice,... Zato - prije nego pametujes o nespojivom se prethodno informisi.
Usput receno na slici ljiljani Republike BiH i petokraka imaju itekako zajednickog a to su antifasizam, multietnicnost,.. i napose borba protiv cetnika i ustasa.
- LBVIEW
#48 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Svakako,samo pod cetnicima se generalno podrazumijevaju srpski zlocinci.Necemo se sad baviti jos i razvrstavanjem-u spektrucyprus wrote:Kakve to veze ima? Genocid mogu počiniti i oni koji nisu četnici. U udruženi zločinački poduhvat se mogu udružiti i oni koji nisu četnici... Ne kontamLBVIEW wrote:Ma nikako,sve sa presudom za genocid i UZP.cyprus wrote:
Naravno da nije.
srpskih formacija,od onih "zvanicnih" do paravojnih,nema njedne koja nije zlocininacka,sto potvrduju i brojne presude.
-
hAZNADAR
#49 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Donekle tacno.SkyLimit wrote:Mada im je ova propaganda uzaludan trud, sve i da u BiH nema ni jednog simpatizera ISIL - a, da nema ni jednog selefije, da nema ni jednog muslimana koji redovno klanja, da nema niti jednog muslimana koji ide u dzamiju, da nema niti jednog muslimana koji ne psuje Boga, da nema niti jednog muslimana koji zna Bismile prouciti, sve i da nema niti jednog muslimana u BiH koji ne jede svinjetinu...Od Zapada koji i dalje gaji tekovine krstaskih ratova u slucaju novog sukoba u BiH mozemo samo ocekivati novi embargo, dovoljno je samo ime(muslimansko)! Isto je i sa Istokom, tj. Rusijom i Kinom.
Zapadnjaci uglavnom vide kulturoloske razlike - sama vjera ih inace ne interesuje niti su eksperti u tome koliko je ko musliman. Opcenito socijalni kontakt i ponasanje. Mozes znaci biti deklarisani vjernik ali ako se ponasas kao oni, neskreces paznju na sebe, socijalan, otvoren, posten, i nisi negativan stereotipan prikaz muslimana - onda je OK. Ali ako si zadrt, pun nekih krutih pravila, asocijalan, neznas osnovna pravila kucnog reda, .... onda si negativan makar bio katolik iz Bolivije ili pravoslavac iz Grcke, Armenije, Gruzije, Rumunije, krscanin iz Ruande, krscanin Arap,...
Prosjecan Bosnjak u dijaspori je nekako na sredini ljestvice pozeljnih ili nepozeljnih stranaca.
Nije popularan kao neki drugi zapadnjak ili juznoevrpljanin, Amer, Australac,.. a opet nije nepopularan kao Afrikanci, Arapi, Pakistanci,... bez obzira na vjeru.
Tako je i sa drzavama i poimanjima nacija. Turska i Malezija uzivaju veci respekt na Zapadu negoli Bolivija, Rumunija, Filipini, Kamerun,...
- arzuhal
#50 Re: Republika BiH, ABiH, bh. muslimani = ISIL, po novosrBskom
Uvijek je tako bilo. I ova priča oko komunizma, socijalizma, nacionalizma, kapitalizma - sve ista svrha.vivaldi wrote:hAZNADAR wrote:Svako koristi svoje adute koliko moze - morala i pravila nema.kratko i jasno. tu sva prica i pocinje i zavrsava, uz napomenu da su ove stvari "fasadna" politika namjenjena javnosti i vlastitoj opoziciji, a ne sustinska politika jer se ona vodi iza zatvorenih vrata.