Panamski papiri
- XXS
#26 Re: Panamski papiri
Bakir nevjeruje kjafirskim bankarima.
Njegova (nasa) lova je po arapskom svijetu.
Njegova (nasa) lova je po arapskom svijetu.
- jeza u ledja
#27 Re: Panamski papiri
Kazu broj dokumenata i kolicina informacija 1500 puta veca nego WikiLeaks prije 6 godina. 
- hrle1976
#28 Re: Panamski papiri
Imas bar tri jednostavna nacina kako mozes kao firma ili vlasnik firme da fino reduciras porez na profit. Znaci nije rijec izbjegavanju placanja poreza vec prebacivanju porezna ili izradi nove strukcije. Nista ilegalno i niko vam niti moze sta itd. Tako radi Amazon, Google, McDonalds, Coca Cola itd. Ovo je smijesno!
Imate cak i legalne nacine da licne dohotke i zarade isto tako smanjite po pitanju poreza - sve legalno.
Meni nema nista smjesnije kad srednja klasa se kurci. Njima su oni ispod kojima se kurce, a iznad su trn jer bi u njihove cipele.
Jel fer da neko ko puno zaradi placa veci % u porezu? NIJE iz vise razloga. Vecina koji su bogati, ne pricam o nekim bilionerima, vec o prosjecnim bogatim su delebo orali da dodju do tog nekog skromnog bogatsva koje me svakom trn u oku. Zasto da placa 60% primjerice poreza. Ako je tako neka i obican radnik placa 60% - u cemu je razlika.
Kad bi se svijet i poslovanje gradilo na moralima nekim apokalipsa bi nas pojela sve.
Imate cak i legalne nacine da licne dohotke i zarade isto tako smanjite po pitanju poreza - sve legalno.
Meni nema nista smjesnije kad srednja klasa se kurci. Njima su oni ispod kojima se kurce, a iznad su trn jer bi u njihove cipele.
Jel fer da neko ko puno zaradi placa veci % u porezu? NIJE iz vise razloga. Vecina koji su bogati, ne pricam o nekim bilionerima, vec o prosjecnim bogatim su delebo orali da dodju do tog nekog skromnog bogatsva koje me svakom trn u oku. Zasto da placa 60% primjerice poreza. Ako je tako neka i obican radnik placa 60% - u cemu je razlika.
Kad bi se svijet i poslovanje gradilo na moralima nekim apokalipsa bi nas pojela sve.
- hrle1976
#29 Re: Panamski papiri
jeza u ledja wrote:Eh, ovo je prava tema za teoreticare zavjera. S tim sto je ovdje utemeljeno na stvarnim dokazima.
Nije i nema zavjere osim da nesto malo i ili nikako nema Amerikanaca na ovim listama
- p206
#30 Re: Panamski papiri
ne znam ja ništa, ja samo njemačke papire ganjam
-
TomANDJerry
#31 Re: Panamski papiri
ovo je samo jedna (i to mislim tek 4.-ta po velicini) firma koja nudi usluge tih offshore kompanija .... dakle ne radi se ovdje o svima , samo o korisnicima te firme
- hrle1976
#32 Re: Panamski papiri
Meni nema nista smjesnije kad neko petlja moral u biznis.
Amazon, Google, Starbucks, McDonalds itd. ne krse zakone. Ono sto neko od njih trazi je isto kad bi ja trazio od policije da bude strozija i rigoroznija do vozaca koji se pridzavaju propisane brzine.
Izmjene zakona ne pomazu jer treba onda imati globalni sistem zakona za porez. Znaci u svakoj drzavi da je isti. Jedini nacin pokraj ovog je i druga opcija da svaka drzava ima 0% poreza. Razlika izmedju drzava u metodni, nacinu rada i sl. daju toliko vakuma prostora za poreznu optimaciju da kombinacija je trostruko veca nego koju ima madzarska kocka.
Jedini nacin da se suprostavi prosjecan gradjanin, pun zavisti i griza zasto nisu moralni, je da bojkotuje npr. Amazon, Google (puno srece u ovom) itd.
Amazon, Google, Starbucks, McDonalds itd. ne krse zakone. Ono sto neko od njih trazi je isto kad bi ja trazio od policije da bude strozija i rigoroznija do vozaca koji se pridzavaju propisane brzine.
Izmjene zakona ne pomazu jer treba onda imati globalni sistem zakona za porez. Znaci u svakoj drzavi da je isti. Jedini nacin pokraj ovog je i druga opcija da svaka drzava ima 0% poreza. Razlika izmedju drzava u metodni, nacinu rada i sl. daju toliko vakuma prostora za poreznu optimaciju da kombinacija je trostruko veca nego koju ima madzarska kocka.
Jedini nacin da se suprostavi prosjecan gradjanin, pun zavisti i griza zasto nisu moralni, je da bojkotuje npr. Amazon, Google (puno srece u ovom) itd.
- mO k3
#33 Re: Panamski papiri
2,6 TB volumen podataka..jeza u ledja wrote:Kazu broj dokumenata i kolicina informacija 1500 puta veca nego WikiLeaks prije 6 godina.
- Banksy
#34 Re: Panamski papiri
Sigurno, biznis i marketing mafija, eno u Srbiji je Šaper već otkucan. Ovdje, daj bože da saznamo imena.jao_situacije wrote:
ja vjerujem da su ovdje biznismeni
biće onaj krijumčar oružja tešić, hamović eft, ovaj vlasnik telemaha, neko iz one grupe gibraltar, biće možda neko oko sanadera, neko vučićev
cg hara, 100% mora biti đukanovićev neko
Kome, kojoj političkoj ekipi je blizak glavni tužilac Salihović ...?
Iako smo poslali upit Tužilaštvu BiH, do sada nismo dobili zvaničnu informaciju o tome da li će državno tužilaštvo tražiti pristup određenim dokumenata, da bi ispitali eventualnu odgovornost pojedinaca iz BiH, jer su slične poteze najavile brojne države Evrope.
- ElRe
#35 Re: Panamski papiri
Vec sam pisao na drugoj temi:
Prema logici ljudi na Balkanu koji i dalje zive u socijalizmu treba kazniti i Google, Apple, Fiat-Chysler, Ferrari, KPMG, Delta Holding, Alonsa, Djokovica, Šumahera, ... i druge svjetske gigante zato sto su registrovani u zemljama koje su tzv poreske oaze i zato sto ne placaju ogromne poreze na postignute uspjehe.
U slucaju Panama papers situacija je da se novac prebaciti u offshor kompaniju koja ne radi background check i u tax haven je pa se samim tim ne oporezuje taj novac, a onda kasnije novcem od offshor kompanija kupuju kompanije po svijetu, prebacuje na normalne racune u SUI, LUX...U svakom slucaju najvaznija stvar je da ovo nije nista ilegalno vec cesta bogataska praksa. Mozda jedino sto bas izraz "pranje novca" prvo asocira na kriminalne radnje pa jos ako se neka jako poznata imena dovode u vezu sa tim a novinari skloni senzacionalizmu... Znam da pranje novca podrazumeva da se radi o novcu koji je ilegalno stecen a to nije slucaj ovdje, mada je proces isti u oba slucaja.
Prema logici ljudi na Balkanu koji i dalje zive u socijalizmu treba kazniti i Google, Apple, Fiat-Chysler, Ferrari, KPMG, Delta Holding, Alonsa, Djokovica, Šumahera, ... i druge svjetske gigante zato sto su registrovani u zemljama koje su tzv poreske oaze i zato sto ne placaju ogromne poreze na postignute uspjehe.
U slucaju Panama papers situacija je da se novac prebaciti u offshor kompaniju koja ne radi background check i u tax haven je pa se samim tim ne oporezuje taj novac, a onda kasnije novcem od offshor kompanija kupuju kompanije po svijetu, prebacuje na normalne racune u SUI, LUX...U svakom slucaju najvaznija stvar je da ovo nije nista ilegalno vec cesta bogataska praksa. Mozda jedino sto bas izraz "pranje novca" prvo asocira na kriminalne radnje pa jos ako se neka jako poznata imena dovode u vezu sa tim a novinari skloni senzacionalizmu... Znam da pranje novca podrazumeva da se radi o novcu koji je ilegalno stecen a to nije slucaj ovdje, mada je proces isti u oba slucaja.
- madner
#36 Re: Panamski papiri
Kralju i sahu, izbjegavanje placanja poreza je takodje kazneno djelo.
- jao_situacije
#37 Re: Panamski papiri
nije to baš takoElRe wrote:Vec sam pisao na drugoj temi:
jedna stvar je kad kompanija posluje iz te države pa plaća nisku poreznu stopu a druga stvar je kad se otvore fiktivne kompanije pa se prebaci novac iz neke domicilne kompanije u ofšor pa onda na drugu ofšor kompaniju itd. da se izbjegne plaćanje poreza u državi gdje je poslovao
a ovdje se radi o takvim slučajevima pa o ukrednim parama koje su se prebacile preko xyz ofšor firmi i oprale pa vratile u legalne tokove najčešće u državu iz koje su ukradene pa o poslovanju sa osobama i kompanijama koje su na crnoj listi pa o trgovanju drogom oružjem i ljudima
sve je to kažnjivo a ove kompanije su samo paravan bile
a to da je narod glup i da misli kako si ti napisao ima istine
- sunceKOtepsija
#38 Re: Panamski papiri
ovi papiri su providni ko kondom da izvinu djeca i dame, juce il kad je vec pocelo izbijat poamet iz glave s papirima po medijima spominju Island (znamo sta je bilo tamo i kako ), Putina (kasnije kad je proslo ijh-haj kazu eto ustvari nema nista za putina to su njegovi jarani iz obdanista
i jos ovog jednog jadu sto je sad aktuelan u medijima da ga malo pritisnu iako je vec njihov, ovo je ubleha da nemoze bit veca, u kojoj ima malo i istine, (ovi ostali anopnimusi koji su mozda i krili pare iradili razne malverzacije, al oni su navedeni tu samo da bi se podrzala ova laz za prvu metu napada i da bi se uvela jos cvrsca kontrola svijeta, daje se ravedan ciljj i zelja se podrazava kod obicne raje za tim pravednim ciljem (postenje ovo ono) da bi nas kasnije poklopili cizmom,
kazniti krivce (ove anonimuse)-podrzavam
ali ne koristiti i ne podleci pritisku da da se ovo iskoristi da obracun nevinim ljudima (tu mislim prije svega na ovog jednog ili dva covjeka koji stoije kao pster face ove tzv afere odnosno smisljenog napada na njih, (i ko zna mozda jos neke ljude i lica (nase suzemljane) za koja cemo tek saznat)
kazniti krivce (ove anonimuse)-podrzavam
ali ne koristiti i ne podleci pritisku da da se ovo iskoristi da obracun nevinim ljudima (tu mislim prije svega na ovog jednog ili dva covjeka koji stoije kao pster face ove tzv afere odnosno smisljenog napada na njih, (i ko zna mozda jos neke ljude i lica (nase suzemljane) za koja cemo tek saznat)
- bh.tornjak
#42 Re: Panamski papiri
upravo javljaju da je Islandski premijer podnio ostavku....
lopov al onaj otmjeni......s obrazom
narod izaso na ulicu i otjera govna......kod nas nit ima narod obraz nit politicari
lopov al onaj otmjeni......s obrazom
narod izaso na ulicu i otjera govna......kod nas nit ima narod obraz nit politicari
-
TheMule
#43 Re: Panamski papiri
Cuj nije ilegalno haaha.ElRe wrote:Vec sam pisao na drugoj temi:
Samo je tuzno sto interpol nije ovo reguliso, vec cekaju da im neko drugi baci dokaze u krilo, a svi smo znali sta se radi. Patetika
- sjedi 1
#44 Re: Panamski papiri
Čim sam vidio da je premijer Islanda među prvima na spisku jasno mi je o čemu se radi
Majku li vam jebem lihvarsku ološku...
Majku li vam jebem lihvarsku ološku...
- sunceKOtepsija
#45 Re: Panamski papiri
pa normalno i fifa jer nemogu da oproste sto je rusija dobila svjetsko prvenstvo 2018.
a maloprije prije sat max je predsjednik prekobarske zemlje velesile pricao o potrebi stroze porezne kontrole itd. ljudi preko legalnih zahtjeva da se procesuiraju odredeni koje niko ne spominje se obracunavaju s onima koji su im stali na zulj, iako su nevini, plus hoce da nam svima uvedu takvu kontrolu da necemo moc kupit kiflu, kamol hljeb, da nam natakare jaram i da im vicemo hvala
a maloprije prije sat max je predsjednik prekobarske zemlje velesile pricao o potrebi stroze porezne kontrole itd. ljudi preko legalnih zahtjeva da se procesuiraju odredeni koje niko ne spominje se obracunavaju s onima koji su im stali na zulj, iako su nevini, plus hoce da nam svima uvedu takvu kontrolu da necemo moc kupit kiflu, kamol hljeb, da nam natakare jaram i da im vicemo hvala
- Ajatolah_
#46 Re: Panamski papiri
Treba otvoriti maksuz podforum za ove što bi teoretisali o američko-židovsko-bankarskim zavjerama.
-
L u c i f e r
#47 Re: Panamski papiri
Ali oni ne bi pisali tamo jer bi to smatrali zavjerom protiv njih.Ajatolah_ wrote:Treba otvoriti maksuz podforum za ove što bi teoretisali o američko-židovsko-bankarskim zavjerama.
-
L u c i f e r
#48 Re: Panamski papiri
ElRe wrote:Vec sam pisao na drugoj temi:
- sjedi 1
#49 Re: Panamski papiri
Baš premijer Islanda aAjatolah_ wrote:Treba otvoriti maksuz podforum za ove što bi teoretisali o američko-židovsko-bankarskim zavjerama.
Hoće on da vrati kredit MMF u,da hapsi bankare...e eto ti sad
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#50 Re: Panamski papiri
E vala bas. Zar mora biti ilegalno stecen da bi se oprao? Mozes i posteno zaradjeni oprati. Prao sam par puta na rukeL u c i f e r wrote:ElRe wrote:Vec sam pisao na drugoj temi: