khm khminsomnia78 wrote:Najveci krivac za ovo je Klix
Svjesno dopustaju ovakve komentare a "najvjerovatnije" i sami pisu neke od njih
Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
-
L u c i f e r
#26 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
-
L u c i f e r
#27 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Ja lično nikad, već odavno.silent hill wrote:zar ima neko da čita komentare na klixu?
Ko je lud, ne budi mu drug.
- HAVANA
#28 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Nemaju potrebe,toliko se ove gamadi nakotilo da je nevjerovatno.Pogledaj samo po fejsu,ne moras dalje...insomnia78 wrote:Najveci krivac za ovo je Klix
Svjesno dopustaju ovakve komentare a najvjerovatnije i sami pisu neke od njih
- insomnia78
#29 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Doduse i to sto kazesHAVANA wrote:Nemaju potrebe,toliko se ove gamadi nakotilo da je nevjerovatno.Pogledaj samo po fejsu,ne moras dalje...insomnia78 wrote:Najveci krivac za ovo je Klix
Svjesno dopustaju ovakve komentare a najvjerovatnije i sami pisu neke od njih
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#30 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
ja samo komentare i citam kad su cesto kvalitetniji od "vijesti"
-
afafaf
#31 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Jel mi može neko odgovoriti zašto ljudi imaju toliku potrebu da se petljaju i komentariše tuđe živote a u ovom slučaju i smrt?!Pa brate mili ako ti vjeruješ u Allaha i sve što ide uz to ti ćeš biti nagrađen kada dođe vrijeme za to a zbog čega svi moraju razmišljati i vjerovati kao ja pa makar bili pripadnici istog naroda. To je duboko ukorijenjeno u ovom narodu da ne kažem u ovoj religiji gdje je nametanje jedan od temelja iste.
To dok se ne promjeni bićemo crna rupa Evrope bez nade za bolje sutra ali za nadati se da ovakvi komentari čine vrlo mali udio u ovom našem društvu.
To dok se ne promjeni bićemo crna rupa Evrope bez nade za bolje sutra ali za nadati se da ovakvi komentari čine vrlo mali udio u ovom našem društvu.
- avetinja
#32 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Klix bi propao da nema komentara.
- Ajatolah_
#33 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Komentari su pretežno bolesni, ne znam kakav kvalitet vidiš...Black swan wrote:ja samo komentare i citam kad su cesto kvalitetniji od "vijesti"
- insomnia78
#34 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Pa kako nece propasti, gle'aj naslovaavetinja wrote:Klix bi propao da nema komentara.

-
dječak sa šibicama
#35 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Ma ja, ostao hodza i pet sest bula bez petsto sesto maraka.
Seljacka posla.
Seljacka posla.
- avetinja
#36 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Znaju oni i bolje od ovoga.insomnia78 wrote:Pa kako nece propasti, gle'aj naslovaavetinja wrote:Klix bi propao da nema komentara.
Dosta kopiraju Kurir i Telegraf oko reality vijesti.
- Zokipfc
#37 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Nek' pisu djeca.. Taman refleksija naseg drustva
- vejza00
#38 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
otkako je onaj eurosmijeh unistio temu vic dana, samo na komentarima se i moze nasmijat....ne mislim na komentare koji su bili na ovoj temisilent hill wrote:zar ima neko da čita komentare na klixu?
-
FreakyStyley
#39 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
90% ljudi koji komentarisu clanke na klixu su mentalno bolesne osobe. To odgovorno tvrdim.
Znao sam da zivimo u mentalno bolesnom drustvu gdje svi imaju barem PTSP, ali internet je olaksao da sve ispliva na povrsinu.
Kad god scrollam dole na komentare uvijek su to isti nickovi. Komentarisu, pricaju, cak se i bare medjusobno.
Morbidno, bolesno i tuzno.
Vecinom se kurvaju za onaj plusic na komentaru. Ko da 1 thumbs up = 1 KM.
Odite recimo na FB stranicu Harisa Medunjanina kojem ljudi svakodnevno, pod imenom i prezimenom, jebu zidovsku mater.
Generalno smo strasno, strasno nepismeni, glupi i mentalno oboljeli.
Ja sam se davno distancirao od citanja takvog smeca i to svima preporucujem, ne utice dobro na psihu uopste.
Znao sam da zivimo u mentalno bolesnom drustvu gdje svi imaju barem PTSP, ali internet je olaksao da sve ispliva na povrsinu.
Kad god scrollam dole na komentare uvijek su to isti nickovi. Komentarisu, pricaju, cak se i bare medjusobno.
Vecinom se kurvaju za onaj plusic na komentaru. Ko da 1 thumbs up = 1 KM.
Odite recimo na FB stranicu Harisa Medunjanina kojem ljudi svakodnevno, pod imenom i prezimenom, jebu zidovsku mater.
Generalno smo strasno, strasno nepismeni, glupi i mentalno oboljeli.
Ja sam se davno distancirao od citanja takvog smeca i to svima preporucujem, ne utice dobro na psihu uopste.
- dust in the wind
#40 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
od svih komentara najbolesniji je tvoj. a evo dopušteno ti i dalje da budeš tu gdje jesi... kakvi štakori su oko naszavezata-vreca wrote:Sta je ovdje bolesno? Ljudi imaju pravo na misljenje i iskazuju ga ...
Da ti kazem sta je bolesno ... Bolestan je placeni clanak at stora na klixu gdje govore o nekoj akciju iphonea od 1400 km ... Hej 1400 km i jos navracaju raju da to kupuju .. Klix zabranio komentare
-
dezurni_ucenik
#41 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Pricajte sta hocete ali kad vidim onaj komentar "prijatelju stari ispricacu ti pricu" popravi mi deceniju 
-
FreakyStyley
#42 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Pa da, nije ni forum puno bolji.
Ko hoce da kontaminira um moze otici na:
Ljubav i sex (pun podforum isfrustriranih, samoopsjednutih i ogorcenih zena i muskaraca)
Fudbal (veliki broj lokalpatriota i generalno neostvarenih, nesretnih ljudi)
Politika (fasisti, sovinisti, rasisti)
Religija (da li treba ista pisati?)
Ljubav i sex (pun podforum isfrustriranih, samoopsjednutih i ogorcenih zena i muskaraca)
- vejza00
#43 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
kaze neko je napisao skoro 4k komentaraFreakyStyley wrote:Pa da, nije ni forum puno bolji.![]()
-
FreakyStyley
#44 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Ne kazem da su svi takvi, ali vecina jeste. Ako je to generalizacija OK.vejza00 wrote: kaze neko je napisao skoro 4k komentara, salim se malo, ali nije ti uredu pljuvati po drugima, naravno da ima svakakvih komentara ali ne treba sad sve generalizirati
- crno_sa_zlatnim
#45 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Još jedan dokaz da je ovaj grad i država jedan veliki zavod za umobolne.maraccana wrote:Čitam komentare u vezi sahrane dugogodišnje direktorice Umjetničke galerije BiH (bez obzira u vezi bilo kome da se radi) i ne mogu da vjerujem kakvi bolesni komentari, sve do jednog, za umrlu osobu bez obzira o kakvoj se vjeri, naciji radilo. Ne znam da li se mogu uopšte nazvati vjernicima kada na najodvratniji mogući način vrijeđaju osobu i to umrlu, ili su to u pitanju vjernici na baterije ili je fakat vjera spala na ovaj nivo.
Bolesni komentari su ustvari prikriveni bijes prema boljim od sebe i mržnja zbog nemogućnosti, ljenosti i neznanja da se od svog života napravi bilo šta smisleno i vrijedno.
Šta očekivati od generacija koje završe osnovnu školu a ne pročitaju ni osnovnu lektiru a kamoli da uzmu nešto iz gušta da pročitaju. Neznanje, nepismenost i nerad su rak ovog društva.
- red evil
#46 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Ja mislim da ovi što su komentarisali nemaju veze s vjerom ni 1%. Alkohol - može, psovanje Boga - može, svinjetina - a ne, ne to haram. Mislim da su upravo ti i komentarisali.
- Alfons Kauders
#47 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Komentari me nimalo ne cude, od nase retardirane omladine koja u zivotu moze dobaciti samo do kladionice ili dzamije. Dakle, ignore, pacijenti, ubogi umobolnici koji ce zivot provesti na tudjoj grbaci jer sami ne znaju pertle vezati.
Problem je, kao u vecini diskusija vezanih za religiju, pokusaj pravdanja i relativizacije.
"Ali..."
Bilo da se radi o teroristickom napadu ili nekom manjem ispadu poput ovog, velika vecina ljudi koji se nazivaju vjernicima na ovim stranicama, ce stati u njihovu odbranu. To ce raditi citirajuci kojekakve vjerske propise iz bronzanog doba, ili pak koristeci lazne analogije i slicne glupave argumente. Pri tome najcesce lazu ko kerovi, nerijetko u istoj recenici lazu, kunu se u Boga, i jos pride pametuju inferiornim "nevjernicima".
Ovo je svojevrsni hat trick licevjerja.
Volio bih da nije tako, jer to nije vjera koju ja pamtim i s kojom nikad nisam imao problema. Ovo je nesto potpuno drugacije, i bilo bi dobro kada bi se vjernici jasno ocitovali po nekim pitanjima, umjesto da svaki put dopuste da ih budale primoraju da brane nesto sto razuman i cestit covjek ne moze braniti.
Problem je, kao u vecini diskusija vezanih za religiju, pokusaj pravdanja i relativizacije.
"Ali..."
Bilo da se radi o teroristickom napadu ili nekom manjem ispadu poput ovog, velika vecina ljudi koji se nazivaju vjernicima na ovim stranicama, ce stati u njihovu odbranu. To ce raditi citirajuci kojekakve vjerske propise iz bronzanog doba, ili pak koristeci lazne analogije i slicne glupave argumente. Pri tome najcesce lazu ko kerovi, nerijetko u istoj recenici lazu, kunu se u Boga, i jos pride pametuju inferiornim "nevjernicima".
Volio bih da nije tako, jer to nije vjera koju ja pamtim i s kojom nikad nisam imao problema. Ovo je nesto potpuno drugacije, i bilo bi dobro kada bi se vjernici jasno ocitovali po nekim pitanjima, umjesto da svaki put dopuste da ih budale primoraju da brane nesto sto razuman i cestit covjek ne moze braniti.
-
dezurni_ucenik
#48 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
kakve veze imaju retardirani komentari sa odlascima u dzamiju?Alfons Kauders wrote:Komentari me nimalo ne cude, od nase retardirane omladine koja u zivotu moze dobaciti samo do kladionice ili dzamije. Dakle, ignore, pacijenti, ubogi umobolnici koji ce zivot provesti na tudjoj grbaci jer sami ne znaju pertle vezati.
"Ali..."
- Ludzak
#49 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Nije to ništa čudno. TO je stav tih vjernika i to je ta religija koju propovijedaju. Religije su takve... pune mržnje, nelogičnosti, manipulacija itd
- Edin H.
#50 Re: Bolestan odnos i poimanje vjernika prema umrlima nereligioznih
Na tu foru straha od smrti i fataju raju da im ulete cifru, dok oni prodaju muda za bubrege.Invincible wrote:Jedan od glavnih postulata religija, pa tako i abrahamskih, je smrt, tačnije strah od iste. Spoznajom da smo samim rođenjem osuđeni na smrt, shvatamo da naša egzistencija prestaje u određenom trenutku i to ne stvara ugodan osjećaj, a religije nude fikcijska tumačenja koja nadilaze samu smrt, život se nastavlja, sad u kojoj formi, zavisi od religijskog učenja, koje je opet uvjetovano nizom faktora.
Ako se zadržimo na nama najbližim religijskim učenjima, islamu i kršćanstvu, vidjećemo da je najgora stvar koju čovjek može uraditi nevjerovanje u Boga, sve drugo može proći, najluđe stvari koje nekome padnu na pamet, Bog će oprostiti, ali to da ne vjeruješ u Njega, eh tu nema spasa i tu leži ključ ujedinjenosti osude onih koji pobijede taj strah, koji nemaju potrebu za obredima i pogrebom kakav nalažu religijska učenja, ti ljudi ruše koncepciju njihovog vjerovanja, njihov fiktivni svijet zasnovan na strahu, neznanju, opsesivno-kompulzivnom robovanju ritualima, a još ako neko ko je to sve odbacio, može dostići spasenje na tom drugom svijetu, e jbg koji je onda smisao vjerovanja.