Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vješalica

#26 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

esmasaric wrote:
vješalica wrote:Kad sam isla u ZEnicu zao mi je sto je onakav grad postao ruglo od pasa
U lokalitetu oko stanice dok uveliko traju radovi copori od desrtak i vise pasa terorisu automobile,bagere i ostalo uglavnom ko je bio zna o cemu.pisem,ukljucujuci i one koji tamo zive
@osim odstete za ugrize od bijesnih neciviliziranih i opasnih pasa potrebno je traziti i obestecenje za dusevne i psihicke bolove
I naravno potpuno je prirodno da takvi psi nece biti uklonjeni nego tazmjesteni na drugu lokaciju i tako u krug
Nije samo Zenica u pitanju, mnogo gradova. Pa, glavni grad vrvi od čopora i niko ništa ne rješava.
Evo kod mene dva čopora, po svu noć laju, gledam ih već godinu dana, broj se ne smanjuje, čak se i povećava jer su se dvije okotile, pa sad ima jedno desetak novih kučića. Užas!
ma znam to,ali nekako kako je ZE manji grad upadljivije je
mnogo pasa na svakom ćošku strašno za vidjeti
i oni su se borili tamo ali uzalud, udruženje "šapa" goni svoje
vješalica

#27 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

astrid wrote:
MAN-lion's coach wrote:Staviću ovdje , a i u odgovarajući podforum.

Na Malti , oko stometarke , tj. iza nje kod kotlovnice ima čopor pasa njih 5 lutalica ( koji nikada nisu imali vlasnika ) i od prije par dana i crni rotvajler im se pridružio.
Možda je ispušten ili pobjegao nekome . Pa eto... znači crn kupirani rep ima nisam naravno prilazila :D djeluje izdaleka njegovan pas koji je imao vlasnika.
Pa eto...
Ima više od pet dana kako se taj pas pridružio čoporu!Pas je sterilisan prije nekoliko dana.Prilazila sam mu,nije agresivan.
Možda nađe novog vlasnika :)
aoo zanimljivo imamo rotvajlera
ko ga je sterilisao i zašto je ostavljen u čoporu ?
astrid

#28 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by astrid »

vješalica wrote:
astrid wrote:
MAN-lion's coach wrote:Staviću ovdje , a i u odgovarajući podforum.

Na Malti , oko stometarke , tj. iza nje kod kotlovnice ima čopor pasa njih 5 lutalica ( koji nikada nisu imali vlasnika ) i od prije par dana i crni rotvajler im se pridružio.
Možda je ispušten ili pobjegao nekome . Pa eto... znači crn kupirani rep ima nisam naravno prilazila :D djeluje izdaleka njegovan pas koji je imao vlasnika.
Pa eto...
Ima više od pet dana kako se taj pas pridružio čoporu!Pas je sterilisan prije nekoliko dana.Prilazila sam mu,nije agresivan.
Možda nađe novog vlasnika :)
aoo zanimljivo imamo rotvajlera
ko ga je sterilisao i zašto je ostavljen u čoporu ?
Jednostavno je ostavljen....Na vratu mu se vidio trag ogrlice.Ne znam ko ga je sterilisao,vjerovatno su neki iz onih udruženja , ponekad ih vidim u blizini tog čopora.
vješalica

#29 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

"markiran je" to pas ne sumnjam da će naći brzo novi dom ako još krene marketing
za razliku od šarenih lutalica
esmasaric

#30 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Taj će pas otići dok si rekao keks.
Tako sam prije mjesec dana vidjela njemačkog ovčara u blizini akademije likovnih, malo prljav, vrtio se tu neko vrijeme i nestao. Za te pse se ne brinem.
astrid

#31 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by astrid »

Nadam se da će naći dom.Kao što rekoh nije agresivan(ipak treba biti oprezan) a čini mi se da je mlad.
Znači,momak je iza stometarke :)
KB9

#32 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

ko vodje copora sam znao vidit rotvajlere, pitbulove i tornjake

tornjak je najbolji primjer bio, kad bi te napo imas osjecaj da pucas u njega tesko bi ga ubio :lol:
Naslovnica

#33 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Ne bi me čudilo da retardi sutra nađu i kanagla koji je pobjegao, da ga sterilišu, i potom puste na ulicu.
Nebuloza je sama po sebi vraćanje pasa na ulicu, ali vraćanje potencijalno veoma opasnih rasa (kao što je taj Rat) je ludost!
Imao sam rota, znam šta pišem.
Za to bi neko trebao odgovarati!
esmasaric

#34 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Trebao bi odgovarati.... Dobro, skoro sve vođe čopora što sam vidjela su mješanci (ako ne i čistokrvni) tornjaci, ili mješanci kangala :roll:
Veoma opasne rase možda, mada svi psi u čoporu imaju potencijal da postanu opasni... ali za to neće niko odgovarati.
L u c i f e r

#35 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by L u c i f e r »

Black swan wrote:moja ideja je bila... ali kažu preskupo

ograditi kilometar sa kilometar na igmanu ili bjelašnici ( ako je malo 2 x 2 ili ako je puno 500 m sa 500 m)
instalirati stotine kućica i kuća...
razvodjiti po sredini muške i ženske
bijesne bolesne i agresivne u poseban separe
uspostaviti autobusku liniju 2 puta dnevno za sce sipatizere koji ih žele hraniti ili baciti kakvu hranu

osigurati minimum jednu konzervu hrane po psu ( manje od marke dnevno na veliko kad se kupuje)
i to je to
utopija naravno
u poseban separe metnut i agresivne simpatizere
MJAU - da

#36 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

pici wrote:jel smijem da pljujem i psujem po ovim dogmoneyovcima...hvaalaa
Smiješ, što se mene tiče, ožeži...
MJAU - da

#37 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by MJAU - da »

pici wrote:
Prisustvo psa na poslu povećava produktivnost radnika i profit firme
Klix.ba
prije 4h 39 min

Ukoliko šefovi žele povećati produktivnost i profit svoje firme eksperti ih savjetuju da dozvole svom osoblju da dovedu pse na posao.
Prisustvo psa na poslu povećava produktivnost radnika i profit firme
Image
Sanela Diana Jenkins

Ljudi će imati više međusobnog povjerenja, bit će opušteniji i ljubazniji nakon što se budu družili sa psom. Igranje s psom smanjuje stres za trećinu, a vlasnici pasa dokazano opuštaju oksitocin poznat kao "hormon ljubavi" tokom igre s ovim životinjama.

Tokom istraživanja ljubimci su bili podijeljeni u dvije grupe. Jedni su se igrali s psima dok drugi nisu imali interakciju sa životinjama. Od članova obje grupe zatraženo je da pokažu povjerenje tako što će prebaciti online novac nekom strancu. Rezultati su pokazali da su oni koji su se igrali s psom imali manji nivo stresa i 24 posto više povjerenja od druge grupe.

"Nije to samo lijepo ili zabavno imati psa na poslu. To je efektan način da unaprijedite produktivnost i profit", rekao je profesor Paul Zak sa Claremont Graduate Univerziteta u Californiji.
SANELA UDOMI MEEEE !!!

a šHa je s macama, kokama, guskama, patkama itd... recimo kodnaske ufirmi najvišHe ima prisustva žoHara, produktivnost je na zavidnom nivou.
našla ona srati u AmeriKi, Đe su ti psi koje je spasila od tamošnje eutanazije, osim ovih divnih skupocjenih koje ima u svom divnom domu. Ko god ima rasnog psa u stanu, kući, dvorištu, a "štiti" pujde, to je samo jedno + govance, koje misli da voli, a ustvari je samo jedan serator, ili paypalovac.
Tomahawk11
Globalni moderator

#38 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

KB9 wrote:ko vodje copora sam znao vidit rotvajlere, pitbulove i tornjake

tornjak je najbolji primjer bio, kad bi te napo imas osjecaj da pucas u njega tesko bi ga ubio :lol:
Ja bih se samo osvrnuo na ovo za tornjaka (nevezano za ovu pricu oko lutalica), tornjak je izuzetno mirna vrsta psa. Cudo se mora desiti da bi te on napao.
esmasaric

#39 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Pa ne znam baš, ljudi koji hrane lutalice obično ni nemaju kućne ljubimce.
Čak štaviše ljudi koji imaju rasne pse se sklanjaju od čopora i bježe od njih, jer se nerijetko dešava da čopor napadne psa.

Nemam ja ništa protiv lutalica, ali odakle čopori nije mi jasno...Bilo ih je i ranije, ali u mnogo manjem broju.
Nanananana

#40 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

esmasaric wrote: Gdje kupe da se odmah selim. :D
Šalim se, ne kupe, i to se primjeti...pa eto na Ferhadiji svaki dan se isti psi vrte. Pitomi su, lagano ih je uhvatiti.
Da neko kupi pse logično mi je nekako da se krene od njih. :oops:
I kad ih krenu kupiti okupe se raja iz Av-Mau i ne daju da odvedu te iste pse.
Da nema doticne organizacije za zastitu kerova (ono mau im ne stvarno nepotrebno) i DogsTrusta davno bi se ovaj problem rijesio. :roll:

esmasaric wrote:Pa ne znam baš, ljudi koji hrane lutalice obično ni nemaju kućne ljubimce.
Čak štaviše ljudi koji imaju rasne pse se sklanjaju od čopora i bježe od njih, jer se nerijetko dešava da čopor napadne psa.

Nemam ja ništa protiv lutalica, ali odakle čopori nije mi jasno...Bilo ih je i ranije, ali u mnogo manjem broju.
Ja prva bjezim od copora kad ih vidim. Ona moja mrcina od 5 kila bi se tukla, a kad vidi koliko ih je pobjegne meni iza nogu, pa je ti brani.
KB9

#41 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Tomahawk11 wrote:
KB9 wrote:ko vodje copora sam znao vidit rotvajlere, pitbulove i tornjake

Ja bih se samo osvrnuo na ovo za tornjaka (nevezano za ovu pricu oko lutalica), tornjak je izuzetno mirna vrsta psa. Cudo se mora desiti da bi te on napao.
znam, rodjak mi ima istog i slazem se :-D

al ovo vise kazem u slucaju da se to ipak desi isto ti dodje da te medvjed il tornjak napadne :lol:
esmasaric

#42 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Ma svi psi su mirni u suštini.
Osim onih toy rasa, oni su zli (pekinezeri pogotovo).

Ali u čoporu je puno mješanaca tornjaka, koji možda i nemaju taj mentalitet, a s druge strane u čoporu su tako da postaju divlji.
Ali ipak ja mislim da su ovi najopasniji:

Image
ST11

#43 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ST11 »

Ljudima iz BiH kojim pricam, da kod nas u Slo. zapravo nemamo pasa lutalica, skoro mi ne vjeruju ali dok nisam poceo dolaziti u SA i prilikom jutarnjeg trcanja kod Cengic vile dozivjeo bliski susret s dvoje mrcina, ni ja nisam bio svjestan, da postoji ovoliki problem u gradovima neke europske zemlje.

Evo, kako kod nas rjesavaju ovakve probleme, ovo je primjer od mjesec dana i samo se nadam, da ce jednom kod vas neko imati toliko mudrosti i politicke volje, da sprovede zakon o zastiti ljudi, a ne obrnuto.

http://www.24ur.com/novice/slovenija/in ... -psov.html
V Šentjerneju je inšpekcija pred dnevi ukazala odlov tropa 14 prostoživečih psov. Lastnica je sprva imela le psico. Seveda nesterilizirano. Mladiči so rasli in preganjali divjad, otroke, poštarje. Osem so jih že odlovili. Tri najbolj agresivne evtanazirali. Društvo Animal angels je prosilo za pomoč. "1000-odstotno jih bodo evtanazirali, če ne najdemo ljudi, ki bi pomagali pri socializaciji. Slovenija, imamo tako veliko srce?" so zapisali na Facebooku. Odzvale so se Lea, Teja in Dona. Jih bodo rešile?
Brzi prijevod:
U Šentjerneju inspekcija odredila ulov copora 14 pasa lutalica. Vlasnica prvo imala zenku, koju nije sterilisala, mladunci su odrasli i podivljali te ugrozavali djecu, lovili divlje zivotinje i trcali za postarima. U to vrijeme (27.2.2016) uhvatili su 8 tih pasa, od toga tri najagresivnije odmah eutanazirali. Drustvo Animal je onda trazilo pomoc u udomljavanje ostalih, jer ce i oni dozivjeti istu sudbinu, ako se ne nadju ljudi, koji ce ih primiti na dom.

Siguran sam, da ce se sada naci neki, koji ce osuditi barbare, koji imaju na snazi zakone o zastiti ljudi umijesto pasa, ali bas je dobro, da je kod nas to tako.
vješalica

#44 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Kod nas je obratno.
Barbarizam je eutanazija po misljenju domacih clanica udruzenja i to je krajnje nehumano i neprihvatljivo kako oni tvrde.
Ovdje zele dozivotne hotele i finansije za cuke
Znaci 10.000 pasa npr. Treba smjestiti u hotele i finansirati odrzavanje dozivotno + tekuci troskovi.
Naslovnica

#45 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Naslovnica »

Pa kriminalcima iz Dogs Trust-a i kriminalcima koji djeluju sa njima u kooperaciji ne odgovara da na ulicama ne bude pasa.
Ulični psi su smisao njihovog postojanja i finansiranja.
Kada ne bi bilo pasa na ulicama ne bi bilo ni ovih ublehaša.
ST11

#46 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by ST11 »

@vješalica, nisam htjeo ispostavljati, da me ne bi ko optuzio sovinizma ali si naglasila ono, sta je i kod nas fascinantno. U 90% svih primjera, kada se radi o bilo cemu sta se odnosi na pse, zene su prvim redovima. Malo vise gore na onom linku je posve isto :-D .
vješalica

#47 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by vješalica »

Naslovnica wrote:Pa kriminalcima iz Dogs Trust-a i kriminalcima koji djeluju sa njima u kooperaciji ne odgovara da na ulicama ne bude pasa.
Ulični psi su smisao njihovog postojanja i finansiranja.
Kada ne bi bilo pasa na ulicama ne bi bilo ni ovih ublehaša.
Kod njih je moto uhvati sterilisi pusti
Sto je protivno i samim nacelima humanosti i.pokazivanja brige za cukama i samom zakonu
Takvi psi trpe traume nemaji njegu pomoc i brigu i dalje da ne nabrajam
Zato kad se pomene eutanazija onda proklinju unazad 500 koljena i djecu unaprijed hiljadu godina...uz obavezno nasilnicko ponasanje i pozive na istrebljenje ljudskog roda,ukljucujuci i pominjanje ratnih zlocinaca...
madridist

#48 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by madridist »

dogs trust :lol:
esmasaric

#49 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by esmasaric »

Sve je dobro dok narod ne uzme stvar u svoje ruke tj. dok ne počnem viđati leševe po cestama, izletištima...
:run:
madridist

#50 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by madridist »

Al sto me nasmija sa ovim glasovima u glavi @esma :lol:
Post Reply