Sve ide osim partizanskih simbola.TorrentBH wrote:ja živim u Mostaru pa mi ne smeta šahara, sutra vi iz SDA postavite tursku zastavu ili polumjesec i zvijezdu jebe mi se, ali bošnjo i pamet kao i zdrav razum ne idu zajedno.
U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
-
Idriz
#26 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
- asurbanipal
#27 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Vandali kamen "Don't forget '93" bacili u Neretvu"!
Jutros oko 5 sati, za sada nepoznati vandali su odgurali kamen sa početka Starog mosta na kojem je pisalo „Don't forget '93“ i bacili ga u Neretvu.
No, i to im je bilo malo, te su doslovno orgijali po baštama okolnih kafića i restorana, gdje su rušili sve pred sobom, saznaje novinska agencija Patria.
MUP HNK je obaviješten o svemu i u toku je istraga. Javna tajna u Mostaru je da to rade Ultrasi, koji se predstavljaju kao navijači Zrinjskog, ali su navodno plaćeni od strane HDZ BiH kako bi podizali međunacionalne tenzije.
Danas će u 16,30 sati ronioci iz rijeke Neretve izvaditi kamen i ponovo ga vratiti na mjesto gdje je stajao.
Prije dva dana, podsjećanja radi, grupa navijača Zrinjskog, kako su se identificirali na video snimku postavljenom na Youtubeu, na Planinci iznad Mostara iscrtali su grb Herceg-Bosne.
Situacija u gradu na Neretvi, od kada su krenule priče o izborima i budućem uređenju grada, sve više se zaoštrava.
(Vijesti.ba / NAP)
http://vijesti.ba/clanak/303360/vrelo-m ... -u-neretvu
- It_is_a_Leclerc
#28 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Šta predlažeš ? Fizičke obračune, oružane sukobe ?! Makljažu na Rondou, pa ko preživi njemu Mostar ?KB9 wrote:zar je ova druga strana mostara toliko bezmuda pa dopusta da ih ustase ovako provociraju i ismijavaju iz godine u godinu? ljudi boziji trgnite se malo, ne mozes bi tako tretiran u svojoj carsiji
-
155_mm
#29 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
ova druga strana je svoja muda pokazala kad je trebalo. bila su tolika da ih je BBC dosao snimiti i pokazati citavom svijetu.KB9 wrote:zar je ova druga strana mostara toliko bezmuda pa dopusta da ih ustase ovako provociraju i ismijavaju iz godine u godinu? ljudi boziji trgnite se malo, ne mozes bi tako tretiran u svojoj carsiji
nema nikakve potrebe reagovati na ovakvu jadnu provokaciju. samo dobro dokumentovati jer bi moglo zatrebati poslije.
-
elcaliente
#30 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Pa uopste se nezna ko je bacio ovaj kamen a to za sahovnicu to moze nekome smetari ali nije nista protivustavno jedino mozda protivzakonito jer je neko unistio nesto prirodno ali posto kod nas u BiH zastita okolisa neznaci nista onda je i to svejedno.
-
hizo ramidovic
#31 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
bas tako, upravu si 100 %.elcaliente wrote:Pa uopste se nezna ko je bacio ovaj kamen a to za sahovnicu to moze nekome smetari ali nije nista protivustavno jedino mozda protivzakonito jer je neko unistio nesto prirodno ali posto kod nas u BiH zastita okolisa neznaci nista onda je i to svejedno.
ne zna se ni koje stari most srusio (ustvari zna se ali se o tome suti) ali ni tu nije bilo nista protivustavno, jedino sto je neko unistio historijski spomenik al' kod nas u bih takvi spomenici svakako ne znace nista pa je i to svejedno
- velikibrnjo
#32 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
dezurni_ucenik wrote:KB9 wrote:zar je ova druga strana mostara toliko bezmuda pa dopusta da ih ustase ovako provociraju i ismijavaju iz godine u godinu? ljudi boziji trgnite se malo, ne mozes bi tako tretiran u svojoj carsiji
pa vidis i po forumu da mnogi korisnici zagovaraju "ko nas bre zavadi" filozofiju.
e moja djecice
oni upravo i provociraju reakciju
ljudi se koriste metodama iz 92
necionalizam, huskaska retorika, neko im dao po petaka da ovo urade
kao i da se igraju likovnog gore po kamenjaru
prevazidjeno, ljudi nemaju hljeba da jedu u tom gradu a neko bi da ratuje i dijeli
- Point.
#33 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Mostarci su u ratu stali na crtu skutorskoj, fasistickoj marvi, nadam se i ovaj put da ce im pokazati zube. Jer ova bagra drugo ocito i ne priznaje.
- It_is_a_Leclerc
#34 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
I ja se isto nadam da će svi ovi koji traže od Bošnjaka Mostara da se fizički ugrožavaju i defacto oružano suprostave Hrvatima, i sami da im u tome pripomognu 
-
155_mm
#35 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
potpuno pogresno razmisljanje jer niko nije na lijevoj obali ugrozen sa ovim cinovima do sada. za zapaziti je da dizanje tenzija pocinje nakon posjete britanskog ambasadora mostaru. neko je poslije te posjete postao jako nervozan.Point. wrote:Mostarci su u ratu stali na crtu skutorskoj, fasistickoj marvi, nadam se i ovaj put da ce im pokazati zube. Jer ova bagra drugo ocito i ne priznaje.
- Lincoln-Burrows
#36 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Rekao bih nešto ali bolje ne jer će se javiti ovi koji
podržavaju vehabije i saudi đamije a ovamo im smeta sve drugačije.
Neka ljudi stave grb, može im se.
- KB9
#37 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
nije moje da predlazem al je cisto logicno da ova trenutna letargija jedne strane ne daje efekteIt_is_a_Leclerc wrote:Šta predlažeš ? Fizičke obračune, oružane sukobe ?! Makljažu na Rondou, pa ko preživi njemu Mostar ?KB9 wrote:zar je ova druga strana mostara toliko bezmuda pa dopusta da ih ustase ovako provociraju i ismijavaju iz godine u godinu? ljudi boziji trgnite se malo, ne mozes bi tako tretiran u svojoj carsiji
- fakat
#38 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Da je Red Army izasao prvi na brdo i nacrtao bilo sta, ovdje bi pisali kako je to ekstremizam, primitivizam, nacionalizam, radikalizam, i kako u Bosni nema zivota, bla, bla, bla…… medjutim, posto je rijec o ustasluku onda je simpaticno.
- fakat
#39 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
zbilja hizo, a tko to zna, mozda se okliznuo i sam pao.hizo ramidovic wrote:bas tako, upravu si 100 %.elcaliente wrote:Pa uopste se nezna ko je bacio ovaj kamen a to za sahovnicu to moze nekome smetari ali nije nista protivustavno jedino mozda protivzakonito jer je neko unistio nesto prirodno ali posto kod nas u BiH zastita okolisa neznaci nista onda je i to svejedno.
ne zna se ni koje stari most srusio (ustvari zna se ali se o tome suti) ali ni tu nije bilo nista protivustavno, jedino sto je neko unistio historijski spomenik al' kod nas u bih takvi spomenici svakako ne znace nista pa je i to svejedno
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#40 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
vidim poćeo je več tradicijonalni SDA-HDZ predizborni turbovolk, jal ti loženje naroda
no ovćice mirno spavajte jer nad vama bdiju apostoli mira Don Neonko i Čirilica
no ovćice mirno spavajte jer nad vama bdiju apostoli mira Don Neonko i Čirilica
- Grean
#41 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Koji ste vi, vama ne smeta drugacije.Lincoln-Burrows wrote:Rekao bih nešto ali bolje ne jer će se javiti ovi koji
To su oni isti koji su minirali spomenik borcima Armije BiH koji i dan danas stoji ostecen pored onog bojovnicima HVO-a, isti koji su sinoc dosli rusiti po Starom gradu. Povodom ovog se nisi javljao ni ti ni tvoji istomisljenici.
- Lincoln-Burrows
#42 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Ja nisam iz Mostara a ako me pitaš za mišljenje osuđujem te rušilačke pohode.Grean wrote:Koji ste vi, vama ne smeta drugacije.Lincoln-Burrows wrote:Rekao bih nešto ali bolje ne jer će se javiti ovi koji
To su oni isti koji su minirali spomenik borcima Armije BiH koji i dan danas stoji ostecen pored onog bojovnicima HVO-a, isti koji su sinoc dosli rusiti po Starom gradu. Povodom ovog se nisi javljao ni ti ni tvoji istomisljenici.
Ujedno ArmijuBiH smatram neprijateljskom vojskom jer me protjerala iz svoje kuće,
opet to mi ne daje pravo da bilo kako spriječim drugu stranu da postave spomenik istoj.
-
dezurni_ucenik
#43 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
.
Last edited by dezurni_ucenik on 30/03/2016 03:56, edited 1 time in total.
- House
#44 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
majorizirati 
- dustaban
#45 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Jedino rjesenje za jedinstven Mostar

- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#46 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Čova Vs Bake...
- jasko_ba
#47 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Jel se javio ublehas Lincoln Burrows? Vjerovatno ce okrenuti na Armiju BiH ponovo sve

- ilkbahar
#48 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Kako nas opasno pokusavaju zavasit te zastavama, krstovima rusenjem starog mosta. Bockanje u stare rane. Kako je sve divno iscenirano , a narod nema sta da jede. Loze omladinu na novi rat i to omladinu koja je stasala i ne sjeca se 92.
Sva desavanja ovih dana odigravaju se po modelu upravljanja masama, ruljom Gustava Lebona. A internet portali su savrseno sredstvo za lako postizanje najboljeg i najbrzeg efekta.
Ljudi ne dajte da nas opet zavade , samo obican narod gubi i trpi stetu!
Sva desavanja ovih dana odigravaju se po modelu upravljanja masama, ruljom Gustava Lebona. A internet portali su savrseno sredstvo za lako postizanje najboljeg i najbrzeg efekta.
Ljudi ne dajte da nas opet zavade , samo obican narod gubi i trpi stetu!
-
Idriz
#49 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
pa šta si radio u njenoj kući?Lincoln-Burrows wrote:Ja nisam iz Mostara a ako me pitaš za mišljenje osuđujem te rušilačke pohode.Grean wrote:Koji ste vi, vama ne smeta drugacije.Lincoln-Burrows wrote:Rekao bih nešto ali bolje ne jer će se javiti ovi koji
Ujedno ArmijuBiH smatram neprijateljskom vojskom jer me protjerala iz svoje kuće,
opet to mi ne daje pravo da bilo kako spriječim drugu stranu da postave spomenik istoj.
- esmasaric
#50 Re: U Mostaru počelo obilježavanje teritorija
Sumnjam da će nas tako brzo zavaditi. Za te stvari mora se imat strpljenja.
Doduše, i da se desi, ne znam da li bi prvo izbili u Mostaru nemiri... al dobro.
Doduše, i da se desi, ne znam da li bi prvo izbili u Mostaru nemiri... al dobro.