Viktor Orban najavio raspad EU

Post Reply
seln

#26 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by seln »

Mogli smo, kako se ono kaze, "u neku paru" ko ce se javiti na ovu temu i dati podrsku onom pljosnolikom potomku Tatara i Huna, koji vec otvoreno prosipa nacizam.
crna kvocka, nekadasnji urbani Sarajlija, onda Hrvat, pa veci katolik od pape, a sada vec spreman da stavi "ljutu travu na ljutu ranu"...
i naravno Idriz, to jest Mitar, koji je na Wikipediji procitao clanak o Londonu i sada radi ono sto radee svi srbi, od nepismenog gedze do univerzitetskog profesora: kenja politicke analize.
jedan (jadan) u ocajnickoj borbi protiv komunizma, za svetu mater crkvu i poglavnika, drugi u tipicno srpskoj zluradosti, koji tarabicevski vidi propast mrskog zapada.
Gadite mi se.
dezurni_ucenik

#27 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by dezurni_ucenik »

.
Last edited by dezurni_ucenik on 25/03/2016 16:03, edited 1 time in total.
seln

#28 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by seln »

dezurni_ucenik wrote:
amko761 wrote:E to je lider, svaka čast. Merkelica neka primi muslimane u svoju kuću i neka islamiziraju nju. Mađarsku će teško izgleda.
Ja dobio dvije sedmice banovica zato sto sam jednom forumasu napisao da je sizofrenicar a ovakvim forumasima se dozvoljavaju da pisu ovakve bljuvotine.
Sve za koji klik vise...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#29 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

ukucajte na internetu govor viktora orbana
sinoć sam cijeli pročitao i bio fasciniran... ima moj glas :D

http://voicefromcroatia.com/govor-vikto ... ti-istinu/

ako je šta pogirješio nadam se da će sudovi reagirati i da će biti uhićen i da će izgubiti izbore

Danas, 168 godina nakon velikih ratova europskih zemalja za neovisnost, ne postoji više sloboda u našoj zajedničkoj europskoj kući! Dame i gospodo, Europa nije slobodna. Jer sloboda započinje izgovaranjem istine. Danas je u Europi zabranjeno govoriti istinu. Brnjica, ako je i od svile napravljena, još uvijek ostaje – brnjica.

Dame i gospodo, današnji neprijatelji su drugog kova od nekadašnjih kraljevskih, carskih ili onakvih kakve smo poznavali u sovjetskom sistemu. Koriste se drugačije metode i načini da nas pokore. Danas nas ne stavljaju u zatvore, ne transportiraju nas u koncentracione logore, ne šalju nam tenkove da zauzmu naše slobodne zemlje. Danas se koristi artiljerija medija, s prijetnjama i ucjenama, odnosno, koristila se do sada.

Mi nećemo u Mađarsku importirati kriminal, teror, homofobiju, i antisemitizam koji pali sinagoge. Nećemo dopustiti da se stvore gradski teritoriji nedostupni zakonu, nećemo dopustiti masovne nerede. Ovdje neće biti imigrantskih nereda i bandi koje su u lovu na naše žene i kćeri. Mi nećemo dozvoliti da nam drugi propisuju koga da pustimo u zemlju, s kim da živimo, i s kime da dijelimo našu zemlju.

Mađari, tako je bilo zapisano 1848 u “knjizi sudbine” da se ništa ne može suprotstaviti Habsburškoj Monarhiji. Da smo onda rezignirali, bila bi naša sudbina zapečaćena, i njemačko more bi progutalo Mađarsku. 1956 je zapisano u “knjizi sudbine” da ćemo ostati okupirana i sovjetizirana zemlja, sve dok patriotizam ne nestane i iz posljednjeg Mađara. Da smo tada rezignirali, bila bi naša sudbina zapečaćena i sovjetsko more bi progutalo Mađarsku.

ITD. ITD...
Idriz

#30 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Idriz »

Black swan wrote:ukucajte na internetu govor viktora orbana

ako je šta pogirješio nadam se da će sudovi reagirati i da će biti uhićen i da će izgubiti izbore

Danas, 168 godina nakon velikih ratova europskih zemalja za neovisnost, ne postoji više sloboda u našoj zajedničkoj europskoj kući! Dame i gospodo, Europa nije slobodna. Jer sloboda započinje izgovaranjem istine. Danas je u Europi zabranjeno govoriti istinu. Brnjica, ako je i od svile napravljena, još uvijek ostaje – brnjica.

Dame i gospodo, današnji neprijatelji su drugog kova od nekadašnjih kraljevskih, carskih ili onakvih kakve smo poznavali u sovjetskom sistemu. Koriste se drugačije metode i načini da nas pokore. Danas nas ne stavljaju u zatvore, ne transportiraju nas u koncentracione logore, ne šalju nam tenkove da zauzmu naše slobodne zemlje. Danas se koristi artiljerija medija, s prijetnjama i ucjenama, odnosno, koristila se do sada.

Mi nećemo u Mađarsku importirati kriminal, teror, homofobiju, i antisemitizam koji pali sinagoge. Nećemo dopustiti da se stvore gradski teritoriji nedostupni zakonu, nećemo dopustiti masovne nerede. Ovdje neće biti imigrantskih nereda i bandi koje su u lovu na naše žene i kćeri. Mi nećemo dozvoliti da nam drugi propisuju koga da pustimo u zemlju, s kim da živimo, i s kime da dijelimo našu zemlju.

Mađari, tako je bilo zapisano 1848 u “knjizi sudbine” da se ništa ne može suprotstaviti Habsburškoj Monarhiji. Da smo onda rezignirali, bila bi naša sudbina zapečaćena, i njemačko more bi progutalo Mađarsku. 1956 je zapisano u “knjizi sudbine” da ćemo ostati okupirana i sovjetizirana zemlja, sve dok patriotizam ne nestane i iz posljednjeg Mađara. Da smo tada rezignirali, bila bi naša sudbina zapečaćena i sovjetsko more bi progutalo Mađarsku.

ITD. ITD...
Patologija. Ispada da su sve izbjeglice siledzije i kriminalci. Posebno kad oni i ne zele u Madjarsku.
seln

#31 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by seln »

I za to ima iladza: izadje iz EU, vrati pare koje su uzeli da ne bi krepali od gladi, svi Madjari napuste poslove u EU i vrate se zaradjivati svetu forintu i zavrsena prica.
Dok je ta barbarska horda i sama osvajala i pljackala, dok su nekog konjojebaca iz stepe proglasavali kraljem i svecem, dok su silovali Hrvatice u tek osvojenoj Hrvatskoj - bilo je OK. Kad im se Sulejman najebao mame, onda je pocelo kmecanje.
Ne trebaju nista importirati, sve vec imaju. Imaju nacisticke partije, ksenofobiju, rasizam (na stranu izbjeglice, govorim o rasizmu prema drzavljanima Madjarske koji nisu etnicki Madjari), imaju kriminal, a zene i kceri ne mora niko silovati, one daju dobrovoljno ko upita, a nude same ko ne upita.
ITD. ITD...
Zato su se borili za Monarhiju i ispusili, izgubivsi tri petine teritorije. Zato su medju zadnjima uskocili u voz demokratizacije nakon sto Rusi vise nisu mogli da ih jebu.
No razumijem ga, osjeca se isto kao i crna kvocka: kompleks malih naroda. Ocajnicki brane (bog zna od koga) ono malo jada od drzave, zato ocajnicki brane svetu vjeru, za koju ostatak svijeta onako bas blago zalibo, zato ocajnicki vicu "svijete, pogledaj nase misice"... a svijet savija saku oko uha da bolje cuje tanani glasic i odgovara"evo, odmah, samo da nadjem lupu".
Truba

#32 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

dobro ajde reci da nije u pravu za medije?
reci sa su ljudi slobodni uz stotine rijalitia...mozes ti misliti i reci sto zelis ali se to ne čuje od 20000 medija
ajd reci da se zidovi ponovno ne iseljavaju iz europe??? iz francuske... zasto???
mmf?
zelja za stvaranjem miks naroda
zelja za unistenjem krscanstva je skoro ispunjena
od svega ti izabra trenutni problem imigranatabza nastavak diskusije
Idriz

#33 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Idriz »

Black swan wrote:dobro ajde reci da nije u pravu za medije?
reci sa su ljudi slobodni uz stotine rijalitia...mozes ti misliti i reci sto zelis ali se to ne čuje od 20000 medija
ajd reci da se zidovi ponovno ne iseljavaju iz europe??? iz francuske... zasto???
mmf?
Desnicari bi se jebali a da im ne udje. Nista od toga nisu imali u komunizmu. Mada to nije bio ni k od komunuzma ali je makar postojala plemenita ideja. Kad hoces kapitalizam dobices drustvo za profit - onda orgije mogu da krenu. Jeftina radna snaga za biznismene, reality show za radnicku klasu.
seln

#34 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by seln »

mmf?
Mediji su tu gdje jesu zahvaljujuci citaocima. Reci mi, koje dnevne novine citas redovno? Mislim, u papirnom izdanju?
Danasnji mediji su primorani da vezu konja gdje im gazda kaze, zahvaljujuci i tebi i meni, koji zalimo nezavisnost medija, ali citamo besplatne vijesti na internetu.
Zidovi iseljavaju od 11. vijeka, od kada je papa Urban II pozvao u krstaske ratove, a katolicka masa odusevljeno u ime boga opljackala i poklala Zidove, a Zidovke i zidovsku djecu prvo silovala, pa spalila.
Nastavilo se to pod svetim katolickim kraljevima Isabelom i Ferdinandom, pa u katolickoj Poljskoj, pa u pravoslavnoj Rusiji (HEP! - proguglaj malo), pa u nacistickoj Njemackoj, Italiji, Madjarskoj (citaj Zidova Efraima Kishona)... valjda su Arapi pomislila da se i oni mogu odreagirati na ovih preostalih par promila Zidova.
Krsanstvo ne unistava niko osim kriscana. U vecini zemalja zapadne Europe masovno napustaju crkvu, jer je nestalo medijske blokade i sva prljavstina iz proteklih decenija izlazi na vidjelo. Iskreno, zalim zbog toga, jer smatram da je katolicka crkva konacno dobila papu po ljudskoj mjeri (ti ga vjerovatno smatras komunistickim spijunom), ali sami pali - sami se ubili.
A problem imigranata nije trenutni, poceo je bijegom kolaboratera 1945.
Truba

#35 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

Idriz wrote:
mmf?
Desnicari bi se jebali a da im ne udje. Nista od toga nisu imali u komunizmu. Mada to nije bio ni k od komunuzma ali je makar postojala plemenita ideja. Kad hoces kapitalizam dobices drustvo za profit - onda orgije mogu da krenu. Jeftina radna snaga za biznismene, reality show za radnicku klasu.
moze se imati i kapitalizam i da istina vlada
umjesto drustva gluposti mozemo imati drustvo pametnih i skolovanih
umjesto da nam lazi mediji podmecu...mogu podmetati obrtqzovne emisije
umjesto sto ruse legalnog predsjednika u siriji mogu zrtvovat profit od seika i srusiti zaljevske strahovlade...

nevezano za sadasnju situaciju...mentalno silovanje ljudi se nastavlja
orban govori sto dosta ljudi misli
predvidjam neki pad aviona
General War

#36 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by General War »

seln wrote:

I za to ima iladza: izadje iz EU, vrati pare koje su uzeli da ne bi krepali od gladi, svi Madjari napuste poslove u EU i vrate se zaradjivati svetu forintu i zavrsena prica.
Dok je ta barbarska horda i sama osvajala i pljackala, dok su nekog konjojebaca iz stepe proglasavali kraljem i svecem, dok su silovali Hrvatice u tek osvojenoj Hrvatskoj - bilo je OK. Kad im se Sulejman najebao mame, onda je pocelo kmecanje.
Ne trebaju nista importirati, sve vec imaju. Imaju nacisticke partije, ksenofobiju, rasizam (na stranu izbjeglice, govorim o rasizmu prema drzavljanima Madjarske koji nisu etnicki Madjari), imaju kriminal, a zene i kceri ne mora niko silovati, one daju dobrovoljno ko upita, a nude same ko ne upita.
ITD. ITD...
Zato su se borili za Monarhiju i ispusili, izgubivsi tri petine teritorije. Zato su medju zadnjima uskocili u voz demokratizacije nakon sto Rusi vise nisu mogli da ih jebu.
No razumijem ga, osjeca se isto kao i crna kvocka: kompleks malih naroda. Ocajnicki brane (bog zna od koga) ono malo jada od drzave, zato ocajnicki brane svetu vjeru, za koju ostatak svijeta onako bas blago zalibo, zato ocajnicki vicu "svijete, pogledaj nase misice"... a svijet savija saku oko uha da bolje cuje tanani glasic i odgovara"evo, odmah, samo da nadjem lupu".
:thumbup: .Koja patetika...neka isto izadju iz NATO-a
Truba

#37 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

nakon libije mislim da nato vise nema smisla...a u nekom frontalnom ratu manje zemlje nato clanice bi bile žrtvovane
tako da je nato kao i nas zdravstveni sistem
dobar je dok ti ne zatreba
General War

#38 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by General War »

Black swan wrote:nakon libije mislim da nato vise nema smisla...a u nekom frontalnom ratu manje zemlje nato clanice bi bile žrtvovane
A sto nakon libije? Tudja ruka svraba ne cese...tako i NATO ili bilo ko, ako nezelis da se sam branis, nece niko to uradit za tebe.
animals

#39 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

EU,mogu samo Nijemci razjebati i niko vise..
posto je ona u Njemackim rukama..
Truba

#40 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

General War wrote:
Black swan wrote:nakon libije mislim da nato vise nema smisla...a u nekom frontalnom ratu manje zemlje nato clanice bi bile žrtvovane
A sto nakon libije? Tudja ruka svraba ne cese...tako i NATO ili bilo ko, ako nezelis da se sam branis, nece niko to uradit za tebe.
zato sto su postali placenici multunacionalnib kompanija i karle bruni
Truba

#41 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

animals wrote:EU,mogu samo Nijemci razjebati i niko vise..
prije sam vjerovao nijemcima
vise nikome
animals

#42 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

Black swan wrote:
animals wrote:EU,mogu samo Nijemci razjebati i niko vise..
prije sam vjerovao nijemcima
vise nikome
I ja sam..
ali u Njemackoj je na snazi, Americki surovi kapitalizam..
profit pod svaku cijenu..ne interesuje Njemacke Bossove vise ni vlastiti narod..
profit i samo profit..
General War

#43 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by General War »

Black swan wrote:
General War wrote:
zato sto su postali placenici multunacionalnib kompanija i karle bruni
Nacekacemo se da nadjemo bolju zamjenu...
Truba

#44 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

to nije nikakav argument
General War

#45 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by General War »

Pa sta cu sad, da se natezem sa tobom kakav je argument da idu tamo gdje kompanije imaju profit...mada sve ukazuje da bi svrgnuti diktatori ili ovi sto su jos u tijeku, guzice dali samo da ostanu na tronu a ne da potisuju ugovore sa tim multi kompanijama ugovore i bez NATO....od libije do irana.
KB9

#46 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by KB9 »

al najbolje od svega je sto se eu stvorila i raspast ce se a mi uz sve silne navodne pokusaje nismo bili nit cemo bit dio iste, pa de nadji jacu i genijalniju drzavu od nase mile i drage BiH :lol:
prog321

#47 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by prog321 »

EU je postala prijetnja onog momenta kada je euro zaprijetio dolaru.
Neka ukinu euro i kladim se da se niko nece petljati sa starom, nebitnom Evropom. Prestati će i masovne migracije :-D
Grean

#48 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Grean »

Edin H. wrote:
BHCluster wrote:Vise od pola milionaljudi mu otislo iz drzave od 2014 i on ima neke govore drzati. :lol:
:thumbup:
Jad, bijeda i cemer ekonomski a i duhovno.

Bio sam vise puta poslovno na sjeveroistoku Madjarske, regija Miskolca prema granici sa Slovackom i Ukrajinom, to im je najsiromasniji dio, cini mi se treci najveci grad u drzavi ali to je takva mrtvaja da ne mozes povjerovati. Kompleksi iz proslosti nikad nisu prevazidjeni, svaka druga prica se svodi kako su im svi susjedi poklopili teritorije, kako su nekad Kosice a ne Miskolc bili centar regije ali su im Slovaci preoteli grad i tako u nedogled.

Sto se duhovne sirotinje tice, nisu oni zaokrenuli desno od dolaska izbjeglica. Centalna Evropa, ukljucujuci Madjarsku, Slovacku, Cesku pa i Poljsku je vec odavno ogrezla u fasizam. Najveci i najbrutalniji zlocini protiv romske zajednice nakon II svjetskog rata su se desavali i desavaju u tim zemljama. Paljenje cijelih porodica u njihovim kucama, ubistva, progoni, gradjenje geta i ogradjivanje zidovima romske zajednice koja tu zivi vijekovima itd.itd.

Neki dan u Avazu pokazuju huligana ceske Sparte kako se pisa po prosjakinji u Rimu uz naslov da se radi o beskucniku. Nije to bio beskucnik vec Romkinja i nije ni malo slucajno da "huligan" dolazi iz tih zemalja gdje su Romi maksimalno antagonizirani.

Neka smo i mi na Balkanu u necemu ispred, nikad nisam cuo u BiH, Srbiji, Makedoniji ili bilo kojoj od bivsih republika da je neko ubio Roma zato sto je Rom, ne vidim taj jezik mrznje, ljude iritira prosjacenje ali nisu se zbog toga prepustili fasizmu. Centralna Evropa ima veliki problem sa tim.
animals

#49 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by animals »

Sad je pitanje jesu li ti Istocni Evropljani fasisti sto mrze Rome,sto mrze Nijemce, sto se mrze medjusobno..
ili sto ne vole na kraju i muslimane, i sto im je to trenutno najveca prijetnja..
Truba

#50 Re: Viktor Orban najavio raspad EU

Post by Truba »

pa sta ocekujete od zemlje nakon 50 godina komunisticke vladavine da bude ko kanada?

iseljavaju se sa sela i iz italije i zemalja koje mnogo bolje stoje
eno i japanaca je milijun manje a ne iseljavaju se

to je veliki trend u svijetu da se ljudi iseljavaju

ali istocna europa ima nesto sto nema zapadna europa

zbog komunizma pedoliberalne institucije su tek u povojima tako da je ono sto forumasi zovu fasizam u mnogo boljem polozaju
a politicka korektnost ne postoji
Post Reply