karanana wrote:fahrokio.
Zasto je smijenjen Mario drmac
- piupiu
#26 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
- Banksy
#27 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. Ja nisam ni u jednoj stranci, niti imam namjeru da budem i glasam samo za kulturu i umjetnost" kazao je Mario Drmać
A na mjesto direktora postavilo ga ja Norveško društvo filatelista ... na rende kora.
- Kemal Malovčić
#28 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Dobra mu je vjerenica riba.
-
SerijeSync
#29 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
sarajevo je jedna MULTI-KULTI sredina gdje je drugima i drugačijima ostavljen izbor da se PRILAGODE, dosta smo se mi prilagođavali!!
- jao_situacije
#30 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
bez obzira iz koje je stranke, mario je najbolji za ovo pozorište
pa ja otkad znam za sebe on je u onom dječijem programu emisijama predstavama itd.
baš me zanima koga će postaviti
pa ja otkad znam za sebe on je u onom dječijem programu emisijama predstavama itd.
baš me zanima koga će postaviti
-
palermo
#31 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa zar je morao biti član stranke ?Banksy wrote:
Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. Ja nisam ni u jednoj stranci, niti imam namjeru da budem i glasam samo za kulturu i umjetnost" kazao je Mario Drmać
![]()
A na mjesto direktora postavilo ga ja Norveško društvo filatelista ... na rende kora.
- Banksy
#32 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Znajući visoke stručne spreme i kvalifikacije DF kadrova, s ministrom srednjoškolcem, vrlo moguće.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Može li neko potvrditi ili demantovati ove navode jer Mario na pressu nije demantovao.
"Dva člana Upravnog odbora Pozorišta mladih čine automehaničar i menadžer u kafani, te oni nemaju nikakve veze sa kulturom. Novi upravni odbor čine osobe koje su iz struke i koje nisu članovi nijedne političke stranke i tako ćemo se ubuduće ponašati", kazao je Kurić i dodao kako vršilac dužnosti ovog pozorišta može biti samo neko ko je dio ove kuće, a ne neko sa strane.
- Banksy
#33 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa nije, ali je kmečanje smiješno ako ga je i samog na poziciju postavila neka stranka - Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. - pa kako dođe na poziciju nego politikom, dragi Mario.palermo wrote:Pa zar je morao biti član stranke ?Banksy wrote:
![]()
-
SerijeSync
-
SerijeSync
#35 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
SerijeSync wrote:sarajevo je jedna MULTI-KULTI sredina gdje je drugima i drugačijima ostavljen izbor da se PRILAGODE, dosta smo se mi prilagođavali!!
- Henry Chinaski
#36 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
To što je smijenjen, ne brine me puno. Danas direktor, sutra nisi, to ti je život. Primi to profesionalno...Kemal Malovčić wrote:Dobra mu je vjerenica riba.
Nego, ko je vjerenica, da ne tražim?
-
palermo
#37 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa ja se tu u jednoj stvari slažem, da je Mario ovo mogao nekako dostojantvenije izvesti. Reći, ko vam jebe mater, odoh ja......Banksy wrote:
Pa nije, ali je kmečanje smiješno ako ga je i samog na poziciju postavila neka stranka - Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. - pa kako dođe na poziciju nego politikom, dragi Mario.
-
SerijeSync
#38 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
E nije to prilagođavanje!!palermo wrote:
Pa ja se tu u jednoj stvari slažem, da je Mario ovo mogao nekako dostojantvenije izvesti. Reći, ko vam jebe mater, odoh ja......
- Kemal Malovčić
#39 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
alisa ćajićHenry Chinaski wrote:To što je smijenjen, ne brine me puno. Danas direktor, sutra nisi, to ti je život. Primi to profesionalno...Kemal Malovčić wrote:Dobra mu je vjerenica riba.
Nego, ko je vjerenica, da ne tražim?
- Banksy
#40 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Tačno. Kako je došao politikom, morao je znati i da će politikom otići i da, u tom smislu, nije ni mrvu bolji ni pošteniji od ostalih koji tako stižu.palermo wrote:Pa ja se tu u jednoj stvari slažem, da je Mario ovo mogao nekako dostojantvenije izvesti. Reći, ko vam jebe mater, odoh ja......Banksy wrote:
Pa nije, ali je kmečanje smiješno ako ga je i samog na poziciju postavila neka stranka - Ja nisam ničiji pijun, politici nije mjesto ovdje. - pa kako dođe na poziciju nego politikom, dragi Mario.
Inače, DF pamtimo po blistavim kadrovskim rješenjima u kulturi ...
Zahvaljujući bliskim odnosima sa kadrovima DF-a je na mjesto predsjednice Nadzornog odbora JU Narodno pozorište Sarajevo imenovana Indira Kučuk-Sorguč, koja je prednost dobila u odnosu na Pjera Žalicu, Selmu Spahić i Jasmilu Žbanić.
Predsjednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sarajevo je Igor Mišković, sekretar Željka Komšića, dok su članovi Upravnog odbora još Nataša Hajdarević i Dragana Glumac.
Presudna referenca za imenovanje pomenutoj Nataši Hajdarević je činjenica da je sekretarica ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo Samera Rešidata, dok je Dragana Glumac bila kandidat ove stranke na prethodnim izborima za Skupštinu KS.
Ministar Rešidat je vjerovatno jedini ministar kulture i sporta na svijetu koji otvoreno priznaje da ne voli čitati knjige, a čini se da nije veliki ljubitelj klasične muzike. Tako je nedavno izignorisao koncert milanske La Scale u Sarajevu, na šta je oštro kritikom reagovao i ambasador Italije u BiH Ruggero Corrias.
-
palermo
#41 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Pa kakve veze ima Mario sa Indirom ?Banksy wrote:
-
dezurni_ucenik
#42 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:05, edited 1 time in total.
-
SerijeSync
#43 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
iz iste su SRANKEpalermo wrote:Pa kakve veze ima Mario sa Indirom ?Banksy wrote:
- Ma.Le.Na
#44 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
ispade da je bas tako..O'zone wrote:Ovo je standardno. U nivou skeča Nadrealista "Jeste Vi novi? Jesmo. Gasi muziku, gasi muziku"
Elem DF držao upravni odbor i sad ga izgubio. Evo pročitah u nekom postu da je i Mario bio u DF-u (nisam to znao). Sad SBB vedri i oblači i dolaze njihovi ljudi a ovi "nepodobni" odlaze.
Bezze se digla frka. Javna preduzeća godinama funkcionišu na taj način kao i državne i entitetske institucije.
mario je mnogo toga uradio za pozoriste
u jednom trenutku covjek se ponada...onako naivno povjeruje...da je rad bitan
a nije
i slazem se da je mario to morao odraditi trezvenije...mislim na konferenciju
al valjda emocije..ne mozes vjerovat ko te smjenjuje i radi cega..i koga
- Pitar s Kariba
#45 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
http://www.ekskluziva.ba/galerija/DA-LI ... 203/474431
dobra vjerenica
a raja konta mario voli muške
dobra vjerenica
a raja konta mario voli muške
-
VjecitiStudent
#46 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Mario ili nemario, ako će od nas ikada išta nešto bolje biti, jednog dana će neko morati početi postavljati najbolje direktore.
Ovo jednostavno ne vodi nigdje, ne smijemo se naviknuti na ovo.
Ovo jednostavno ne vodi nigdje, ne smijemo se naviknuti na ovo.
-
FrozenCastle
#47 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
Nemojte lupati toliko. Svakako nije sve preneseno sa pressice, a dovoljno je da se držite i prenesenog a ne da izvrčete riječi i dodajete svoje kontekste istim.
Mario nije nikakav papak ni debil, čovjek ima kvalitetnu karijeru i dostignuća. I kao što je i sam rekao da nije dio neke političke stranke, a neki od vas tvrde da jeste. To je kao problem provjeriti pa vi imate neke insajderske informacije ili šta?
Mario nije nikakav papak ni debil, čovjek ima kvalitetnu karijeru i dostignuća. I kao što je i sam rekao da nije dio neke političke stranke, a neki od vas tvrde da jeste. To je kao problem provjeriti pa vi imate neke insajderske informacije ili šta?
- Drvosjeca iz Dejcica
#48 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
A dobro to se ne pika, evo vidiš po par komentara ovih moZaka koji odmah sve prebace na nacionalno. Jebote u Sarajevu se kucnu dva auta na ulici i odma možeš računati da je na nacionalnoj osnovi.dezurni_ucenik wrote:To je to.Banksy wrote:
![]()
- Banksy
#49 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
SerijeSync wrote:SerijeSync wrote:sarajevo je jedna MULTI-KULTI sredina gdje je drugima i drugačijima ostavljen izbor da se PRILAGODE, dosta smo se mi prilagođavali!!
SDP vlast pamtimo kao jedinu u zadnjih 20 godina koja je u Sarajevskom kantonu u sve SVE upravne odbore imenovala samo Bošnjake. Nijednog (0) nebošnjaka. Da ne tražim liste i imena, imali smo i cijelu temu o tome.
Zaista, desnica nam je odron, ali kakva je ubleha ''ljevica'', pa to nema nigdje.
-
dezurni_ucenik
#50 Re: Zasto je smijenjen Mario drmac
.
Last edited by dezurni_ucenik on 21/03/2016 23:05, edited 1 time in total.