Gljivice ispod nokta - najbolje rješenje?
Moderator: anex
-
tanjam
#26 Re: Gljivice ispod nokta - najbolje rješenje?
...ja sam rijesila gljivice sa glicerinom I 80% alkoholom, ali sam bila uporana. 
-
salih 1936
#27 Re: Gljivice ispod nokta - najbolje rješenje?
Bogami evo više od 7 godina patim od gljivica na noktima palaca nožnih.Kupovao sam u apotekama sve za što su govorili da je lijek,ali nažalost stanje ne samo da se je popravilo nego i pogoršalo.Evo samo prije sat vremena bio sam naručio ONYCOSOLOVE SPREJ,ali sam povukao naruđbu,jer sam vidio da su i oni samo jedna uzaludna nada.Odabrao sam jedan paket po cjeni od 60 KM,ali kad sam dao podatke onda su mi naznačili cjenu od 106 KM.Nisam ni obračao pažnju,jer sam bio ushičen nadom da ču konačno izliječiti nokte,ali kad me je euforija prošla sjetio sam se raskoraka u ponuđenoj i zahtjevnoj cijeni i odmah sam shvatio da se ipak radi o neozbiljnim ljudima.Ovom prilikom nekudim proizvod jer ga nisam ni probao,ali upozoravam potencijalne kupce da dobro paze na cjenu. 
-
Hadzi Lojo
#28 Re: Gljivice ispod nokta - najbolje rješenje?
Hadzi Lojo wrote:
Stari narodni recept:
Bakarni sulfat ili modra galica koja se koristi za zastitu voca posebno vinoveloze (CuSO4 x 5 H2O)!
Razmutis u malu casicu za rakiju 1 dio modre galice i tri dijela vode, uvece stapicem za usi namazes nokat i dio u kontaktu sa kozom.(ne oblaci papuce ili carape dok se ne osusi), to ponavljaj svako vece u toku sedam dana, Jedini problem da ce ti nokti biti plavi jedno mjesec dana ali gljivice nestaju zasigurno!
Ovo sam pisao jos prosle godine!
Stari narodni recept:
Bakarni sulfat ili modra galica koja se koristi za zastitu voca posebno vinoveloze (CuSO4 x 5 H2O)!
Razmutis u malu casicu za rakiju 1 dio modre galice i tri dijela vode, uvece stapicem za usi namazes nokat i dio u kontaktu sa kozom.(ne oblaci papuce ili carape dok se ne osusi), to ponavljaj svako vece u toku sedam dana, Jedini problem da ce ti nokti biti plavi jedno mjesec dana ali gljivice nestaju zasigurno!
Ovo sam pisao jos prosle godine!
- ferratilis
#29 Re: Gljivice ispod nokta - najbolje rješenje?
Jos uvijek nisam rijesio problem. Na dermatoloskom pregledu mi je doktorica rekla da odem na ortopediju da iscupaju oba nokta i da pustim nove da rastu. Receno mi je da bacim svu obucu sto sam dosad nosio i nabavim novu jer postoji opasnost da se gljivice prenesu sa stare obuce. Jebem ti gljivice, nisu po zivot opasne, a izludjuju me godinama