Covjek klanja sjedeci.__Phoenix__ wrote:S obzirom na to da se u bus preko cipela unose razne fekalije, mjesto na kojem on obavlja namaz nije prikladno, jer inače bi isti ovi što ga pravdaju, pravdali i da je obavljao u javnom toaletu. A da ne govorim o tome koliko je taj sami namaz nasilu, jer dok radiš si oslobođen istog. Borba za brata muslimana pa nek si stotinu puta u krivu.
Vjera, posao i Sarajevo
- Capajebo
#26 Re: Vjera, posao i Sarajevo
-
__Phoenix__
#27 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ja jedem ćevape prstima, koja je tvoja poenta?
- Danguba
#28 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Capajebo wrote:
Ovaj dio mi se vec svidja![]()
Evo boldov'o sam
neka si ti starog paripa prosvijetlio.
- Danguba
#29 Re: Vjera, posao i Sarajevo
vjerovatno neki invalid?Capajebo wrote:Covjek klanja sjedeci.__Phoenix__ wrote:S obzirom na to da se u bus preko cipela unose razne fekalije, mjesto na kojem on obavlja namaz nije prikladno, jer inače bi isti ovi što ga pravdaju, pravdali i da je obavljao u javnom toaletu. A da ne govorim o tome koliko je taj sami namaz nasilu, jer dok radiš si oslobođen istog. Borba za brata muslimana pa nek si stotinu puta u krivu.
- Connaisseur Karlin
#30 Re: Vjera, posao i Sarajevo
CapajeboCapajebo wrote:Ne trpis nista, jer je trola svakako na "cekanju", a covjek svakako radi svoj pos'o.Life of Avatar wrote: Zar sam ja duzan, kao putnik, da trpim samovolju vozaca, kojem je njegova religijska obaveza, vaznija od obaveze da obavlja posao za koji je placen.
A placen je da bude za volanom, i da vozi.
Nema nista pogresno, covjek sjedeci klanja, upravo iz tog razloga.Life of Avatar wrote: Je li ovo pogresno, ili? Jos i samo mjesto gdje se klanja?!? prljavo, ljudi gaze cipelama, razni neugodni mirisi, znoj, prljavstina, generalno, mjesto nije primjereno za obavljanje namaza.![]()
Je li se to kosi sa vjerskim propisima o cistoci tijela i mjesta gdje ce se klanjati?
Ovim gestom,covjek nije uradio stetu komaniji,klanjao je na pauzi,bio je sam u troli,znaci,nije narusavao svojom privatnosti emocije drugih putnika.
Mogao je klanjati kasnije kod kuce ,a ako je vec imao potrebu klanjati u miru ,mogao je zatvoriti vrata,
-
__Phoenix__
#31 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Pa ko ga je slikao ako je bio sam u troli?
- Capajebo
#32 Re: Vjera, posao i Sarajevo
https://youtu.be/oy_v8ArmNYE?t=47m34s__Phoenix__ wrote:Pa ko ga je slikao ako je bio sam u troli?
- kritichar
#33 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Zanimljivo je kako ljudi koji nisu ni usli u dzamiju, znaju propise pod kojima je namaz ispravan 
- animals
#34 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Poredis Papu i vozaca autobusa u Sarajevu..insomnia78 wrote:Ma ne, to je ateisticka rajadezurni_ucenik wrote:Da je kleknuo i poceo sa ocenasima i zdravo Marijama ne bi ni bilo ove teme jer tada bi bilo rijec o "nasem sugradjaninu koji prakticira svoje vjerske obrede". A cim klanja odmah je papak, ljakse, debil, SDA glasac i pokrecu se ovakve teme.
Koja je, uzgred receno, svrsavala kad je papa svojim dolaskom blokir'o po drzave
PS: ka'e lik, ne mere trola voziti zato sto je ovaj parkiran
bas si mi ti neki lik
- Connaisseur Karlin
#35 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Pa evo ja sam znala,ali ne idem u dzamijukritichar wrote:Zanimljivo je kako ljudi koji nisu ni usli u dzamiju, znaju propise pod kojima je namaz ispravan
- Capajebo
#36 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ali tebi nije farz ici u dzamijuConnaisseur Karlin wrote:Pa evo ja sam znala,ali ne idem u dzamijukritichar wrote:Zanimljivo je kako ljudi koji nisu ni usli u dzamiju, znaju propise pod kojima je namaz ispravanMnogi muslimani ne znaju da osoba moze klanjati u crkvi,ali ne u smijeru Isusa.
- insomnia78
#37 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ne poredimanimals wrote:Poredis Papu i vozaca autobusa u Sarajevu..insomnia78 wrote:Ma ne, to je ateisticka rajadezurni_ucenik wrote:Da je kleknuo i poceo sa ocenasima i zdravo Marijama ne bi ni bilo ove teme jer tada bi bilo rijec o "nasem sugradjaninu koji prakticira svoje vjerske obrede". A cim klanja odmah je papak, ljakse, debil, SDA glasac i pokrecu se ovakve teme.
Koja je, uzgred receno, svrsavala kad je papa svojim dolaskom blokir'o po drzave
PS: ka'e lik, ne mere trola voziti zato sto je ovaj parkiran
bas si mi ti neki lik
- Connaisseur Karlin
#38 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Capajebo wrote:Ali tebi nije farz ici u dzamijuConnaisseur Karlin wrote:Pa evo ja sam znala,ali ne idem u dzamijukritichar wrote:Zanimljivo je kako ljudi koji nisu ni usli u dzamiju, znaju propise pod kojima je namaz ispravanMnogi muslimani ne znaju da osoba moze klanjati u crkvi,ali ne u smijeru Isusa.
![]()
Ma ja sebi pisem pravilnik.
- Capajebo
#39 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Nisam shvatio, ali helemnejse... Chmoljo ce nas zanogetati nastavimol'Connaisseur Karlin wrote:
Ma ja sebi pisem pravilnik.![]()
- Connaisseur Karlin
#40 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Neko kome je bio motiv postaviti fotku u javnost i sa ciljem narusavanja necije privatnosti!__Phoenix__ wrote:Pa ko ga je slikao ako je bio sam u troli?
- insomnia78
#41 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ma ovo je @buljav_haha
Ne mogu dvije ovakve postojati na dunjaluku
Ne mogu dvije ovakve postojati na dunjaluku
- Capajebo
- Jack Be Nimble
#43 Re: Vjera, posao i Sarajevo
U cemu je problem? Ako to radi za vrijeme pauze sasvim normalno. Isao kupiti kifle, popusiti cigaru ili namaz obaviti sve je to jedno te isto za vrijeme pauze.
-
__Phoenix__
#44 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ja mislim da hinjskog fotografa treba tužiti, jer privatnost u "Javnom gradskom prevozu" sigurno može biti zeznuta stvar.Connaisseur Karlin wrote:Neko kome je bio motiv postaviti fotku u javnost i sa ciljem narusavanja necije privatnosti!__Phoenix__ wrote:Pa ko ga je slikao ako je bio sam u troli?
- Connaisseur Karlin
#45 Re: Vjera, posao i Sarajevo
NaravnoJack Be Nimble wrote:U cemu je problem? Ako to radi za vrijeme pauze sasvim normalno. Isao kupiti kifle, popusiti cigaru ili namaz obaviti sve je to jedno te isto za vrijeme pauze.
- Connaisseur Karlin
#46 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ovakav nacin fotografisanja je ciljan,nismo djeca. Hajde reci,zasto bi neko fotografisao osobu koja klanja na pauzi i postavio u javnost.__Phoenix__ wrote:Ja mislim da hinjskog fotografa treba tužiti, jer privatnost u "Javnom gradskom prevozu" sigurno može biti zeznuta stvar.Connaisseur Karlin wrote: Neko kome je bio motiv postaviti fotku u javnost i sa ciljem narusavanja necije privatnosti!
- vjesticanametli
#47 Re: Vjera, posao i Sarajevo
__Phoenix__ wrote:Ja mislim da hinjskog fotografa treba tužiti, jer privatnost u "Javnom gradskom prevozu" sigurno može biti zeznuta stvar.Connaisseur Karlin wrote:Neko kome je bio motiv postaviti fotku u javnost i sa ciljem narusavanja necije privatnosti!__Phoenix__ wrote:Pa ko ga je slikao ako je bio sam u troli?
- Connaisseur Karlin
#48 Re: Vjera, posao i Sarajevo
Ako se itusirao,i nije izvrsio malu i vleiku uzdu,ne mora uzeti abdest.
Zasto je klanjanje na pauzi cirkus sa vjerom?
Zasto je klanjanje na pauzi cirkus sa vjerom?
- jao_situacije
#49 Re: Vjera, posao i Sarajevo
neki forumaši/ce su me pozitivno iznenadili mislio sam da će a priori pljuvati
- Jack Be Nimble
#50 Re: Vjera, posao i Sarajevo
U mojoj mahali sam primjetio da se namaz obavlja gdje god da si. Najvise u shoping centru vidim arape kako na brzaka obave. Ljeti u parkovima.
Neki nosaju one spuzve za yogu, drugi sedzdu.
Meni samo cudno da to prije 9/11 nisi tako lako mogao uociti, a sada na sve strane.
Neki nosaju one spuzve za yogu, drugi sedzdu.
Meni samo cudno da to prije 9/11 nisi tako lako mogao uociti, a sada na sve strane.