Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post Reply
Zgoljo

#26 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

Morate znati da ja nisam vjernik prakticar ali to ne znaci da nisam duzan braniti ljudsko dostojanstvo bez obzira na licna uvjerenja.

Da,da,i to je moguce.
Connaisseur Karlin

#27 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Connaisseur Karlin »

Zgoljo wrote:Morate znati da ja nisam vjernik prakticar ali to ne znaci da nisam duzan braniti ljudsko dostojanstvo bez obzira na licna uvjerenja.

Da,da,i to je moguce.
Ma naravno da je moguce,ali kakve veze ima ljudsko dostojanstvo sa klanjanjem na poslu?
Zgoljo

#28 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

Connaisseur Karlin wrote:
Zgoljo wrote:Morate znati da ja nisam vjernik prakticar ali to ne znaci da nisam duzan braniti ljudsko dostojanstvo bez obzira na licna uvjerenja.

Da,da,i to je moguce.
Ma naravno da je moguce,ali kakve veze ima ljudsko dostojanstvo sa klanjanjem na poslu?
Ti nista ne razumijes i necu vise sa tobom,zao mi je.
Klanjanje na poslu je Ustavom ove zemlje i medjunarodnim Konvencijama zagarantovano ovom covjeku,kao i svima koji zele.Kao i molitve pripadnicima drugih religija.

Zavrsili smo,izvini.
kolegione

#29 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

Da,da,i to je moguce.
Ti si stao iza svojih politicki stavova, to si pokazao maloprije na drugoj temi, dobio otkaz bez uticaja medija to , je istina znaci dobio posao nije radio po propisima dobio otkaz, mediji nemaju uticaj na tu odluku. Mrzim fasisticke medije i kao bosnjaci i koji izvrcu cinjenice a fol muslimani, daaj ba, kome prodaju muda pod bubrege sto bi rekao dr.Arsla.
Ako ima elemenata za zalbu nek se zali, mada sigurno ih nema. I jos jedan detalj u skladu sa praksom zaposlavanja u drzavnim sluzbama sigurno je imao svekoliku podrsku za to zaposljenje prokockao sansu ko ga J... A ja mislio smjestili mu novinari kako sam sebi ispao glup fuj.

Rezime
Nije zrtva jer nije se uklopio, mediji nisu krivi za otkaz, i da bi se dobio posao u drzavnoj sluzbi sigurno imas jaku vezu pa necu da se peglam sa takvim debilom.
Connaisseur Karlin

#30 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Zgoljo wrote:

Da,da,i to je moguce.
Ti nista ne razumijes i necu vise sa tobom,zao mi je.
Klanjanje na poslu je Ustavom ove zemlje i medjunarodnim Konvencijama zagarantovano ovom covjeku,kao i svima koji zele.Kao i molitve pripadnicima drugih religija.

Zavrsili smo,izvini.
Od kad se ne moze klanjati nakon posla,jer vecina muslimana koji klanjaju svaki dan,nakon povratka sa posla,klanjaju propustene namaze.
Zgoljo

#31 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

kolegione wrote:

Da,da,i to je moguce.
Ti si stao iza svojih politicki stavova, to si pokazao maloprije na drugoj temi, dobio otkaz bez uticaja medija to , je istina znaci dobio posao nije radio po propisima dobio otkaz, mediji nemaju uticaj na tu odluku. Mrzim fasisticke medije i kao bosnjaci i koji izvrcu cinjenice a fol muslimani, daaj ba, kome prodaju muda pod bubrege sto bi rekao dr.Arsla.
Ako ima elemenata za zalbu nek se zali, mada sigurno ih nema. I jos jedan detalj u skladu sa praksom zaposlavanja u drzavnim sluzbama sigurno je imao svekoliku podrsku za to zaposljenje prokockao sansu ko ga J... A ja mislio smjestili mu novinari kako sam sebi ispao glup fuj.

Rezime
Nije zrtva jer nije se uklopio, mediji nisu krivi za otkaz, i da bi se dobio posao u drzavnoj sluzbi sigurno imas jaku vezu pa necu da se peglam sa takvim debilom.
Pojasni malo sta znaci to nije se uklopio,nije obrijao bradu ili?
General War

#32 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by General War »

Connaisseur Karlin wrote: Od kad se ne moze klanjati nakon posla,jer vecina muslimana koji klanjaju svaki dan,nakon povratka sa posla,klanjaju propustene namaze.
...onda je vrlo malo muslimana, skoro da ih i nema koji rade za privatnike, Senad Bingo je pun razumjevanja za takve zahtjeve.
Ovi tipovi su zaposleni a da nije uopste provedena sigurnosna provjera...od 65 uposlenika, primljeno je nekih 150...otpusteno je vise nego ova dvojica ali valjda su ovi samo zanimljivi...a eto i zasto.
hekaton

#33 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by hekaton »

Danguba wrote:Jos ako trazi tole trofrtaljke, odmah bi ga nogirao. :D

Jebo vise prava i slobode kada ti neko siluje mozak. Citav svijet zna o cemu se tu radi i sada bi mi trebali zatvoriti oci pred takvim stvarima.
Zar tu treba zakon da se mijenja?
Takvi kao on danas prave stetu sirom svijeta dok on izigrava ''nevinasce''. Kako da i njemu vjerujem?
Umjesto da se oni prilagodjavaju sredini u kojoj zive i rade, oni bi se krili iza zakona koji ne postoji i trazili od onih 99,9% da njih prihvata kao ''normalne'' i njima se prilagodjavaju. Nece da moze.

p.s. ne znam konkretno o cemu se radi ali pisem generalno.
Generalno govoriš gluposti.
Vjerovatno ni sa tim generalnim nisi upoznat kao ni sa ovom temom, nego si načuo ili slučajno nabasao ko na temu pa da se sada napraviš pametan.
Brada je njegovo pravo, mahrama je njeno pravo, vjera je naše pravo.
I dosta smo se bolan mi prilagođavali, kome bolan da se mi prilagođavamo, njegov babo je dao život za ovu zemlju, čovjek ima rak kostiju...i danas da ti kažeš da se njegov sin nekom prigođava, ma kako te nije stid.
A FTV je posebna priča, slijediti cu primjer onog ustaše koji je rekao da ne plaća rtv taxu, od ovog mjeseca više marke neće vidjeti i nadam se da će se ugasiti.
Connaisseur Karlin

#34 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

General War wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Od kad se ne moze klanjati nakon posla,jer vecina muslimana koji klanjaju svaki dan,nakon povratka sa posla,klanjaju propustene namaze.
...onda je vrlo malo muslimana, skoro da ih i nema koji rade za privatnike, Senad Bingo je pun razumjevanja za takve zahtjeve.
Ovi tipovi su zaposleni a da nije uopste provedena sigurnosna provjera...od 65 uposlenika, primljeno je nekih 150...otpusteno je vise nego ova dvojica ali valjda su ovi samo zanimljivi...a eto i zasto.
:shock:

Hvala za info :)
insomnia78

#35 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by insomnia78 »

Cekaj ba, ti sam u prvom poslu kazes da je od strane ministarstva sigurnosti oznacen kao potencijalno opasan
Zasto sad bezveze siriti pricu na bradu, dzume, klanjanje...
General War

#36 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by General War »

General War wrote:

Ma citava se zbrka napravila, kanton je dozvolio zaposljenje 65 radnika, a na listama osvanulo mnogo vise (preko 100-do 150 imena koliko sam cuo), ljudi se zalili ovi sto nisu dobili posao...normalno medije zainteresovalo...i tako je krenulo...i pocela otpustanja zajedno sa ovom dvojicom.
Zgoljo

#37 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:Cekaj ba, ti sam u prvom poslu kazes da je od strane ministarstva sigurnosti oznacen kao potencijalno opasan
Pa da,potencijalno opasan zato sto je vjernik prakticar sa bradom.U tome i jeste problem.
On kaze da mu niko nije podastro druge razloge.

A to je onda stvaranje preduslova za neku vrstu Kristalne noci,sto naravno ne moze biti prihvatljivo.
General War

#38 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by General War »

insomnia78 wrote:Cekaj ba, ti sam u prvom poslu kazes da je od strane ministarstva sigurnosti oznacen kao potencijalno opasan
..Pa bila je naknadna kao provjera..ovi nisu zadovoljili...bilo je otpustanja po raznim osnovama...izgleda banovici krenuli u osvajanje i aerodroma ali i kalesija und dubrave...i tu se desio kursus. :D
Zgoljo

#39 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

Dobro generale,a sto se mediji,tj FTV nisu zainteresovali za te druge nego samo za ovu dvojicu?
kolegione

#40 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

Zgoljo wrote:

Rezime
Pojasni malo sta znaci to nije se uklopio,nije obrijao bradu ili?[/quote]

Nije se uklopio razloga moze biti milion: zalili se putnici, kolege, insistirao na necemu sto je realno neprovodivo u datom trenutku..... dosao na provjeru, povezali ga sa nekim ljudima koji su vjerovatno pod nekom lupom zbog djelovanja ovakvih ili onakvih i od*ebali ga.

Budući da se kacis na tu bradu evo jedno logicno pitanje
U MUP-u niko ne moze imati bradu ni neku sredjenu ni zbog zdravstvenih razloga ni zbog cega sto bi granicna policija bila drugacija?
Connaisseur Karlin

#41 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

General War wrote:
General War wrote: ...onda je vrlo malo muslimana, skoro da ih i nema koji rade za privatnike, Senad Bingo je pun razumjevanja za takve zahtjeve.

Ma citava se zbrka napravila, kanton je dozvolio zaposljenje 65 radnika, a na listama osvanulo mnogo vise (preko 100-do 150 imena koliko sam cuo), ljudi se zalili ovi sto nisu dobili posao...normalno medije zainteresovalo...i tako je krenulo...i pocela otpustanja zajedno sa ovom dvojicom.
Uzasno!Ako sam dobro razumjela: doticna dvojka su sjetili izmanipulirati javnost da je otkaz vezan za religijsku diskriminaciju?
insomnia78

#42 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by insomnia78 »

Zgoljo wrote:
Pa da,potencijalno opasan zato sto je vjernik prakticar sa bradom.U tome i jeste problem.

A to je onda stvaranje preduslova za neku vrstu Kristalne noci,sto naravno ne moze biti prihvatljivo.
Jadna majko ugrozena
A da on ipak nije posjecivao ili i dalje posjecuje predavanja ovih, naopakih?
Malo previse bio zainteresovan za BI, hod'o po kojekakvim paradzematima i tome slicno?
Pun mi ba kurac licemjernosti i "ugrozenosti" kojekakvih tipova koji bi rezali glave ko maslacke da kojim slucajem postanu vecina
insomnia78

#43 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by insomnia78 »

Joj ove, fola naivne :-)
Connaisseur Karlin

#44 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

General War wrote:
..Pa bila je naknadna kao provjera..ovi nisu zadovoljili...bilo je otpustanja po raznim osnovama...izgleda banovici krenuli u osvajanje i aerodroma ali i kalesija und dubrave...i tu se desio kursus. :D
Bas me interesuje sta je bila njihova radna pozicija.
Zgoljo

#45 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

Ono sto ja vidim,pokusavate opravdati ali ne mozete osporiti da je glavni i osnovni razlog svega praktikovanje vjere i brada?
General War

#46 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by General War »

Zgoljo wrote:Dobro generale,a sto se mediji,tj FTV nisu zainteresovali za te druge nego samo za ovu dvojicu?
Ah...a sto mediji samo prate otpustanja u drzavnim sluzbama a ne i kod privatnika?...sve je do izvora, ko ih je poslao...aerodrom ima cini mi se TRI direktora. :-)
Last edited by General War on 06/03/2016 01:13, edited 1 time in total.
insomnia78

#47 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by insomnia78 »

Zgoljo wrote:Ono sto ja vidim,pokusavate opravdati ali ne mozete osporiti da je glavni i osnovni razlog svega praktikovanje vjere i brada?
A ti mozes dokazati?
Zgoljo

#48 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Zgoljo »

insomnia78 wrote:
Zgoljo wrote:

Jadna majko ugrozena
A da on ipak nije posjecivao ili i dalje posjecuje predavanja ovih, naopakih?
Malo previse bio zainteresovan za BI, hod'o po kojekakvim paradzematima i tome slicno?
Pun mi ba kurac licemjernosti i "ugrozenosti" kojekakvih tipova koji bi rezali glave ko maslacke da kojim slucajem postanu vecina
Koji su naopaki,sto ih ne optuze,uhapse,osude?Evo od mene puna podrska da se naopaki odmah procesuiraju.
kolegione

#49 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by kolegione »

Zgoljo wrote:Ono sto ja vidim,pokusavate opravdati ali ne mozete osporiti da je glavni i osnovni razlog svega praktikovanje vjere i brada?
Brada nije farz i mislim da kao neki policijski ili vojni sluzbenik ne mozes raditi sa bradom svakako. Ovaj mamlaz je trebao kao veliki musliman da zna bar ovo prvo, a ovo drugo bi trebao da zna jer jebiga ako ti neko steli posao red je da sta procitas.
Kikibombona

#50 Re: Musliman,vjernik,brada i aerodromi.

Post by Kikibombona »

Zgoljo wrote: Pa da,potencijalno opasan zato sto je vjernik prakticar sa bradom.U tome i jeste problem.

Vidis, ti nemas razumjevanja za homoseksualce, zabranio bi im paradu i ko zna sta jos...

Isto tako imas i ove koji ne vole selefije i uvijek su kontra njih radi negativnog imidza koji je dio selefija izgradio.

Ti, dakle, nemas nikakav moralni kredibilitet!
Post Reply