VW Pasat 5

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ingrudarstva

#26 Re: VW Pasat 5

Post by Ingrudarstva »

I ja bih
Ingrudarstva

#27 Re: VW Pasat 5

Post by Ingrudarstva »

Postovani.
Posto je rijec o passat 5 ,imam takav auto.
Medjutim pojavila su mi se dvaproblema ivezi auto,a nisam bash u tim vodama.
Prvi problem je vezan za mjeanjc odnosno kada zelim damijenjam brzine recimo iz 3 u 4 ili 4 u 5 i obratno,na kratko dok mjeac prelazi iz brzine u brzinu cuje se kratko zujanje te kada je auto u brzini preatje zujanje ,,drugi priblwm je takodje vezan za zujanje koja se javlja tek pr brzini od 50km/h pa nadalje nije toliko glasno skoro neprimijetno,Volio bih ako je neko imao slicnih problema ,ili zna u cemu je problem molio bih lijepo da pise ,jer stvarno ne znma sta da radim
LeKo

#28 Re: VW Pasat 5

Post by LeKo »

Ugasi radio pa probaj.
TDK-90

#29 Re: VW Pasat 5

Post by TDK-90 »

Ingrudarstva wrote:Postovani.
Posto je rijec o passat 5 ,imam takav auto.
Medjutim pojavila su mi se dvaproblema ivezi auto,a nisam bash u tim vodama.
Prvi problem je vezan za mjeanjc odnosno kada zelim damijenjam brzine recimo iz 3 u 4 ili 4 u 5 i obratno,na kratko dok mjeac prelazi iz brzine u brzinu cuje se kratko zujanje te kada je auto u brzini preatje zujanje ,,drugi priblwm je takodje vezan za zujanje koja se javlja tek pr brzini od 50km/h pa nadalje nije toliko glasno skoro neprimijetno,Volio bih ako je neko imao slicnih problema ,ili zna u cemu je problem molio bih lijepo da pise ,jer stvarno ne znma sta da radim
Za prvi problem izgleda kao druk lezaj ilitiga potisni lezaj :D on se nalazi na kvacilu , drugi problem takodjer nesto oko mjenjaca , ili lezaj u tocku , ili gume nisu ok ( stare, ne balansirane , ne kvalitetne , istrosene itd) :bih:
Ingrudarstva

#30 Re: VW Pasat 5

Post by Ingrudarstva »

:bih:
hvala prijatelju,trebam auto uskoro da vozim na servis pa cu reci majstoru da obrati paznju na to. Prepostavljao sam da je za prvi problem
Odgovoran druk ili potisni lezaj. Dok za drugi nebih rekao da su gume odgovorne ,dobre su a i uredno izbalansirane,mislim ipak da je nesta drugo mozda ima veze sa motorom neznam ipak kako se cuje vodena pumpa ili lezaj alternatora,zuji skoro neprimjetno tek od 50km/h mozda je ka sto kazes opet neki problem oko mjenjaca,nije mi jasno samo koliko duugo mogu da vozim auto u takvom stanju i dali ti problemi mogu prouzrokovati vece havarije.
lijep pozdrav
Mlad i Nevin

#31 Re: VW Pasat 5

Post by Mlad i Nevin »

Gledam jedan Passat 5.5 4motion, 2.0 s plinom. Ocuvan je auto a cijena povoljna, pa se raspitujem kakav je sa ovjesom s obzirom da ima i nazad ramena. Jel skup trap za odrzavanje i koliko cesto odlaze dijelovi ovjesa?
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#32 Re: VW Pasat 5

Post by sime_cipol »

Jeste.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#33 Re: VW Pasat 5

Post by bitanga_sa_otesa »

oko 750 maraka ti je prednji trap u HD izvedbi i onda si miran bar 5 godina.skupo je to,drzi se ti punta :D
Mlad i Nevin

#34 Re: VW Pasat 5

Post by Mlad i Nevin »

Nije to skupo , vec mene je zanimalo hocel se raspadati svake godine. Isto to treba i na zadnjem trapu
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#35 Re: VW Pasat 5

Post by bitanga_sa_otesa »

ne bas,zadnji trap je ok .
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#36 Re: VW Pasat 5

Post by sime_cipol »

Mlad i Nevin wrote: 27/09/2020 15:02 Nije to skupo , vec mene je zanimalo hocel se raspadati svake godine. Isto to treba i na zadnjem trapu
Ako uradis ovako kako bitanga kaze, kako Bog zapovijeda, onda nece svake godine. Ako ides mijenjati jednu po jednu i kada ode (a ima ih 8 ) onda bi mogao svake godine mijenjati jednu-dvije.
Zadnji most je OK, kao sto kolega rece.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#37 Re: VW Pasat 5

Post by mk ultra »

Mlad i Nevin wrote: 27/09/2020 15:02 Nije to skupo , vec mene je zanimalo hocel se raspadati svake godine. Isto to treba i na zadnjem trapu
nece ako uradis sa tacno ovim dijelovima sto je napisano :mrgreen:

ako ti neko krene iz motoreksa ili neceg slicnog, neke turčine prodavati, dobro je ako ljeto doceka naredno
Post Reply