Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado_7
#26 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Nasao sam vec drugog...
Ali onako generalno je vrlo tesko naci mehanicara koji ce odraditi posao korektno, ili bar priznati da je zajebao
Ali onako generalno je vrlo tesko naci mehanicara koji ce odraditi posao korektno, ili bar priznati da je zajebao
-
condy
#27 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
To se svakom dešava...imao sam i ja tih pehova
-
ado-šampion
#28 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Ja sam isto kupio plocice preko Japan Auta, zadnje, neke korejske, ne mogu se sad tacno sjetiti koja je marka, mislim JC Premium, nisu bile ni jedne druge, znam da je majstor morao malo skinuti sa strane onaj dio koji ide u klijesta da bi mogle uklopiti. Klijesta su originalna. Stavio sam tad i diskove nove, isto uzete u Japan Autu.
Brate, drugi dan pocelo se desavati, cim predjem kilometar-dva pocne zavijati ko hitna, ja i zena se usrali, kontamo sta je, tako nekoliko puta u intervalu od 4-5 sekundi, pritisnes kocnicu i malo stanes prestane. Sutradan sam otisao majstoru, bio problem u zadnjem desnom tocku, plocica nije dobro legla, malo je ismirglao povrsinu koja lijeze na disk i rijesio problem. Prije njih sam uzimao Lucas koje su duplo skuplje, koje su bile 100% fit za klijesta bez pizdarija, nisu se cule, ali su se trosile ko lude.
Znaci bukvalno nemas uzet fakat kvalitetnih plocica, ako ti je rjesenje Japan Auto. I onda mi dodje neki laik i kaze, sta je problem za dijelove, 21. stoljece, ima Japan Auto, ima internet, ima al u qrcu...
Ovo nije kritika za Japan Auto, ljudi su super korektni, uzeo sam kod njih jos dijelova, medju kojim su i prednje plocice MK Kashiyama koje su se pokazale vrlo dobre, izasli su mi u susret da mi poruce neke stvari, itd, vise je kritika na to da za japanska auta nema uzeti kvalitetnih dijelova kod nas. Fazon je sto prodavaci nemaju racunice jer ne prodaju kolicinski, pa uzimaju jeftinije dijelove da se pokriju vecom marzom. To ti je kad udjes u radnju (licno ja) i pitas ima li Mann filter (koji se regularno prodaje), a on ti kaze "e momak ti sad i zanovijetas" i proda ti Nipparts filter koji je polu-smece i to za ne tako malu cijenu. Eto da ne idemo dalje u offtopic.
Nadam se da sam malo pomogao ovim iskustvom.
Brate, drugi dan pocelo se desavati, cim predjem kilometar-dva pocne zavijati ko hitna, ja i zena se usrali, kontamo sta je, tako nekoliko puta u intervalu od 4-5 sekundi, pritisnes kocnicu i malo stanes prestane. Sutradan sam otisao majstoru, bio problem u zadnjem desnom tocku, plocica nije dobro legla, malo je ismirglao povrsinu koja lijeze na disk i rijesio problem. Prije njih sam uzimao Lucas koje su duplo skuplje, koje su bile 100% fit za klijesta bez pizdarija, nisu se cule, ali su se trosile ko lude.
Znaci bukvalno nemas uzet fakat kvalitetnih plocica, ako ti je rjesenje Japan Auto. I onda mi dodje neki laik i kaze, sta je problem za dijelove, 21. stoljece, ima Japan Auto, ima internet, ima al u qrcu...
Ovo nije kritika za Japan Auto, ljudi su super korektni, uzeo sam kod njih jos dijelova, medju kojim su i prednje plocice MK Kashiyama koje su se pokazale vrlo dobre, izasli su mi u susret da mi poruce neke stvari, itd, vise je kritika na to da za japanska auta nema uzeti kvalitetnih dijelova kod nas. Fazon je sto prodavaci nemaju racunice jer ne prodaju kolicinski, pa uzimaju jeftinije dijelove da se pokriju vecom marzom. To ti je kad udjes u radnju (licno ja) i pitas ima li Mann filter (koji se regularno prodaje), a on ti kaze "e momak ti sad i zanovijetas" i proda ti Nipparts filter koji je polu-smece i to za ne tako malu cijenu. Eto da ne idemo dalje u offtopic.
- amar1994
#29 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
srecom meni sve od v40 i focusa mk3 odgovaraado-šampion wrote:Ja sam isto kupio plocice preko Japan Auta, zadnje, neke korejske, ne mogu se sad tacno sjetiti koja je marka, mislim JC Premium, nisu bile ni jedne druge, znam da je majstor morao malo skinuti sa strane onaj dio koji ide u klijesta da bi mogle uklopiti. Klijesta su originalna. Stavio sam tad i diskove nove, isto uzete u Japan Autu.
Znaci bukvalno nemas uzet fakat kvalitetnih plocica, ako ti je rjesenje Japan Auto. I onda mi dodje neki laik i kaze, sta je problem za dijelove, 21. stoljece, ima Japan Auto, ima internet, ima al u qrcu...![]()
zavisi dosta i od tvrdoce/mekoce disk plocica, jedne se brze trose al bolje koce hladne, druge obratno
-
ado-šampion
#30 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
To ti je sreca vjeruj mi, sto koriste HDI motore i sto je platofrma Fordova pa pasuju neke stvari s Focusa.amar1994 wrote: srecom meni sve od v40 i focusa mk3 odgovara![]()
zavisi dosta i od tvrdoce/mekoce disk plocica, jedne se brze trose al bolje koce hladne, druge obratno
Ljudi nisu svjesni tog problema dok se ne susretnu. Naprimjer nazovi neku radnju (Euromotorio recimo) i pitaj za amortizere za recimo Hondu Civic. Reci ce ti da imaju amortizere samo jedne jedine za cijenu da padnes na guzicu (lupam 400 maraka par). Bukvalno par amortizera za cijenu za koju za Golf ili Reno mozes uzeti sva 4 i da ti ostane 100-150 KM u dzepu. I to je jos dobro, jer dosta njih ce ti reci da nemaju nikako!
- amar1994
#31 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
ado-šampion wrote:To ti je sreca vjeruj mi, sto koriste HDI motore i sto je platofrma Fordova pa pasuju neke stvari s Focusa.amar1994 wrote: srecom meni sve od v40 i focusa mk3 odgovara![]()
Ljudi nisu svjesni tog problema dok se ne susretnu. Naprimjer nazovi neku radnju (Euromotorio recimo) i pitaj za amortizere za recimo Hondu Civic. Reci ce ti da imaju amortizere samo jedne jedine za cijenu da padnes na guzicu (lupam 400 maraka par). Bukvalno par amortizera za cijenu za koju za Golf ili Reno mozes uzeti sva 4 i da ti ostane 100-150 KM u dzepu. I to je jos dobro, jer dosta njih ce ti reci da nemaju nikako!
da je bila 2,2 dizel vjerovatno je ne bi kupio
jer sto ti kazes, njima se ne isplati, pogotovo ako su novija auta, ko velik ko vas je... idi u ovlasteni
ja sam promijenio plocice pred zimu, jurid cinimi se, extra su, cak manje prljaju felge od originalnih
-
ado-šampion
#32 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Eh to, a ako ima ovlasteni to je veliki plus, ako jos i nema ovlastenog onda je jebada.
Uglavnom, svakom ko kupuje polovno japansko auto ovdje preporucio bih da prije toga okrene nekoliko brojeva i upita za dostupnost i cijene bar onih osnovnih potrosnih dijelova (filteri, kocnice, amortizeri, ...) i da dobro razmisli. Jeste 21. stoljece ali ovo je i dalje Bosna. Mi smo napredovali na ludu 1981. Ako i toliko.
Uglavnom, svakom ko kupuje polovno japansko auto ovdje preporucio bih da prije toga okrene nekoliko brojeva i upita za dostupnost i cijene bar onih osnovnih potrosnih dijelova (filteri, kocnice, amortizeri, ...) i da dobro razmisli. Jeste 21. stoljece ali ovo je i dalje Bosna. Mi smo napredovali na ludu 1981. Ako i toliko.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
E to je razlog, zasto vw ima status kakav ima, kod bosanaca. U roku od sat vremena, mozes nabaviti svaki dio i ugraditi isti.
- amar1994
#34 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
ma ja, mi smo zadnja rupa na sviralo, ne bi ni ebay i sl. stranice za a.dijelove bile problem da nije za nas posebna cijena postarineado-šampion wrote:Eh to, a ako ima ovlasteni to je veliki plus, ako jos i nema ovlastenog onda je jebada.![]()
- madner
#35 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Ja kada sam kupovao pakne, trazio sam ove sto ne cvile. I fakat ne cvile. 
- amar1994
#36 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
razlog po meni: TAS(golfa 2 se podrazumijeva kao nedodirljivikonektovan wrote:E to je razlog, zasto vw ima status kakav ima, kod bosanaca. U roku od sat vremena, mozes nabaviti svaki dio i ugraditi isti.
- amar1994
#37 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
da ne idemo vise u off
Moja preporuka : JURID-Extra,beton

Moja preporuka : JURID-Extra,beton
- Nabucco
#38 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Meni ne smeta puno što mi cvile prednje pločice, kad stanem na semafor svi gledaju u mene ko da imam X6 M, a ne Seata
Šalu na stranu, nisam kupio baš najjeftinije koje su se nudile, al ipak škripe.. Al sto je cudno, ne cvile stalno, al kad cvile svejedno je jesu li hladne kocnice ili ne.. Morat cu izgleda na keramiku preci...
Šalu na stranu, nisam kupio baš najjeftinije koje su se nudile, al ipak škripe.. Al sto je cudno, ne cvile stalno, al kad cvile svejedno je jesu li hladne kocnice ili ne.. Morat cu izgleda na keramiku preci...
-
condy
#39 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Ako manje prljaju nove plocice onda su tvrdje i manje se trose. Uvijek je bolja meksa jer manje stete disku. Tvrde se ucakle i onda slabije vremenom i koce. Kad ih skines budu glatke ko zilet. Ne tvrdim da su tvoje nove takve ali original je zakonamar1994 wrote:ado-šampion wrote:To ti je sreca vjeruj mi, sto koriste HDI motore i sto je platofrma Fordova pa pasuju neke stvari s Focusa.amar1994 wrote: srecom meni sve od v40 i focusa mk3 odgovara![]()
Ljudi nisu svjesni tog problema dok se ne susretnu. Naprimjer nazovi neku radnju (Euromotorio recimo) i pitaj za amortizere za recimo Hondu Civic. Reci ce ti da imaju amortizere samo jedne jedine za cijenu da padnes na guzicu (lupam 400 maraka par). Bukvalno par amortizera za cijenu za koju za Golf ili Reno mozes uzeti sva 4 i da ti ostane 100-150 KM u dzepu. I to je jos dobro, jer dosta njih ce ti reci da nemaju nikako!![]()
da je bila 2,2 dizel vjerovatno je ne bi kupio![]()
jer sto ti kazes, njima se ne isplati, pogotovo ako su novija auta, ko velik ko vas je... idi u ovlasteni![]()
![]()
ja sam promijenio plocice pred zimu, jurid cinimi se, extra su, cak manje prljaju felge od originalnih![]()
- amar1994
#40 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
ma to je malo manje, nije sad bukvalno cista felga
, isti je osjecaj isto koce, inace je honeywell/jurid prva ugradnja u njemacka vozila, tako da se ne sikiram previse
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#41 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Ja sam primijetio da mi cvile kad je muzika ugasena, a kad se upali, onda nista ne cvili.
Zaista, ja svima preporucujem muziku, al' dobru muziku.

-
condy
#42 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Dobar savjet,
Kad te neko zivcira u autu samo pojacas muziku
Kad te neko zivcira u autu samo pojacas muziku
-
Sakazulu
#43 Re: Cvile (mozda) pakne na zadnjim tockovima
Eh kad pokrenuh post nisam očekivao ovakav odziv... Isprobao i sa muzikom, ali opet se čulo cviiiilllll...
konektovan wrote:Ja sam primijetio da mi cvile kad je muzika ugasena, a kad se upali, onda nista ne cvili.![]()
Zaista, ja svima preporucujem muziku, al' dobru muziku.
![]()