Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post Reply
dzevadk

#26 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by dzevadk »

tandmand wrote:Besim Spahić je Zdravko Grebo na steroidima. Naivnim, nacionalno neosvještenim Muslimanima prodaju jugoslavensku ideološku matricu u vremenima kada i termoelektrana ima krsnu slavu.
:thumbup:
Meni je najzanimljivija bila njegova ideja kako bi na proslom popisu trebalo stajati kod muslimana da li su suniti ili šiiti.. Koji nacin da se ljudi podjele... pa to je i za kos previse ...
Sreca pa ga se ne slusa niti je kakav faktor ....
walk_M-A-N

#27 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by walk_M-A-N »

Haman wrote:NIje
mi jasno kako ljudi mogu drzati do misljenja ovog covjeka. Cudim se da
takav moze biti profesor Univerziteta u Sarajevu. Sto je plitko plitko
je. Covjek povrsnog i konfuznog misljenja, nedovoljno upucen u
politiku, povjest Bosne, mentalitet Bosnjaka itd, itd
Nebitno laprdalo.
Vjerovatno je došao sa nekog sela i nizašta dobio i mjesto i platu i stan i mogućnost da zaglupljuje mlade ljude.
Takav govori i o fakultetu i medijima koji su ga promovisali i ljudima koje dojmi ta glavna konfuzna priča.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

jedan od mladjih ali zasigurno prvih doktora nauka sa zurnalistike
negdje oko travnika rodom zivio u sloveniji
voza auto sa slovenskim tablicama
doduse moje info su stare 15 godina ali eto
HAVANA

#29 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by HAVANA »

Simpatican ciko.
Fudo387

#30 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Fudo387 »

Rahmetli Hega je dobio nasljednika, s tim sto ovo laprdalo uopste nije simpaticano, a ni bezazleno.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31 Re: RE: Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by konektovan »

Black swan wrote:jedan od mladjih ali zasigurno prvih doktora nauka sa zurnalistike
negdje oko travnika rodom zivio u sloveniji
voza auto sa slovenskim tablicama
doduse moje info su stare 15 godina ali eto
Jos uvijek vozi auto sa slovenskim tablama, bio nedavno u servisu sa njim. Vadi alkohol iz svakog coska.[emoji1]

poslano sa Sonija Ze
Truba

#32 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

podne delikatesna radnja dolazi i naručuje štok

na nekom rođendanu u liri dobro svira gitaru ali non stop ulazi izlazi... kasnije mi kažu pobio se s mariom peićem :lol: :lol: :lol: :lol:

nisam ih odavno vidio zajedno
R A V E N

#33 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by R A V E N »

Ma joj, kod nas puno ljudi uzima sebi za pravo da daje mišljenje i većina to loše radi jer samo ukazuju, ukazuju na problem, ne nude riješenja.

Sve je to neki emotivni govor, na što se svijet "pali".

Kad ugasiš televizor, kao da si ostavio pušenje ili alkohol.
artime

#34 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by artime »

Zar ne predaje na likovnoj akademiji?
studiorum_tuzlaensis

#35 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ovaj glupan je toliko iritantan postao, pa pogledajte molim vas kad ukucate na Youtube njegovo ime izlazi 10 različitih videa u kojim on laprda jedne te iste stvari. Yebo mu car Lazar Hrebljanović i Katarina Kosača sjeme iz kojeg je izniko, skupa sa Omer pašom Latasom i Ferhat pašom Sokolovićem.

Frajer se ponavlja iz dana u dan sa istom usmrdjelom pričom.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#36 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Nurudin »

studiorum_tuzlaensis wrote:Ovaj glupan je toliko iritantan postao, pa pogledajte molim vas kad ukucate na Youtube njegovo ime izlazi 10 različitih videa u kojim on laprda jedne te iste stvari. Yebo mu car Lazar Hrebljanović i Katarina Kosača sjeme iz kojeg je izniko, skupa sa Omer pašom Latasom i Ferhat pašom Sokolovićem.

Frajer se ponavlja iz dana u dan sa istom usmrdjelom pričom.
+ 1
Truba

#37 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

moš misliti kako je nama bilo na faxu tri godine

ali sva sreća bio je osvježenje poslije da ne kažem koje da ne uvrijedim forumaše indoktirnacije koje su provodili ostali profesori
tipa čekić, lavić, dizdarević kaKO SAM BRANIO BOSNU i ostalim se ne sjećam imena

svaka druga četo, genocid, klanje...dzaba ti što stdudiraš iz 3 knjige jedan predmet kad su sve tri ideološki iste od istih nehljeba
Truba

#38 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

bosna je bila do splita :D

jeste paša a šta ćemo s bihaćem?
studiorum_tuzlaensis

#39 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Black swan wrote:bosna je bila do splita :D

jeste paša a šta ćemo s bihaćem?
Ma uvijek ista priča, i usudio bi se reći da nekako generalizuje i izvrće historijske činjenice. To su osjetljive stvari sa kojim izlazi u javnost i običnom neobrazovanom puku, školarcima i studentima tako od starta usađuje pogrešna razmišljanja. On ima vjerovatno/sigurno dobre namjere u svemu tome, ali čini veću štetu nego korist. Nema zla u njegovoj priči, ali nema ni nekog naročito dobra. Još kad krene da vazi o Ilirima, Teuti, Bošnjanima, patarenima i Crkvi bosanskoj tačno mi bude muka u želucu.

Kada neko govori o historiji, treba odmjerenim rječnikom i nekim normalnim konstrukcijama da se koristi, a ne da slušaoce samo natrpava tamo nekim imenima, floskulama, retoričkim pitanjima, satirom ili populističkom ironijom. Bio na jednom njegovom predavanju i stvarno se razočarao, moguće je da ga Stock osamdesetčetvorka malo okuraži pa pokušava kritičkim mišljenjem da izmijeni duboko podijeljeno društvo. Ne znam, možda je i umislio da je neki balkanski neshvaćeni Monteskje ili Volter.
Truba

#40 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

al nam je donio načertanije da konačno i to pročitamo... i naravno nismo

te famoznu darovnicu nekog pape leona hrvati do karpata
to sam prvi i posljednjih put od njega čuo

predziđe kršćanstva :D u ateističkim glavama zvuči grozno ali u glavi vjernika a pogotovo u prošlosti bila je čast

i tako dalje
Truba

#41 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

ponavljam ovo knjiga što sam mu ih imao
dobre su bile
vjerojatno redaktor ili urednik odradi posao

šteta što su mikro tiraža bile

imidž grada

onda dobro je secirao reklame predizborne

osnovni problem na faxu je bio silabus

ili fpnoviskim vokabularom rečeno
popis skripti

ali jarane nema ništa---> predaje lupam žurnalizam i politika a predaje o caru dušanu i srpskom svetom carstvu koje je trajalo 7 godina za koje mnogi danas kažu da je trajalo "oduvek"

noćna mora
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#42 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Nurudin »

Čoek priča gluposti jer nije dobar sa orijentacijom u vremenu u prostoru.
Isto kao da pričaš da smo svi mi homo sapiensi od Adema i Have ili od zajedničkog predaka majmuna
pa kao animalno ili suštinski i nema neke razlike među ljudima.
Tako i on tumači istoriju Balkana pri tome potpuno isključivši zadnjih 100 godina, koje i jesu najbitnije
za oblikovanje identiteta naroda koji tu trenutno egzistiraju.
Haman

#43 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Haman »

Covjek suti i ceka pogodnu priliku da udje u vrh vlasti, da zavrsi sve po kratkom postupku, to jest sve ono sto neki rade od 1990.godine do danas. Odani pomocnik nastavnik crtanja bit ce mu desna ruka. Samo ne znam zasto Spahica ne afirmiraju na isti nacin kao sto su afirmirali: F. Abdica, Delimustafica i Radoncica.
artime

#44 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by artime »

Je li on u nekoj stranci?
Hakiz

#45 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Hakiz »

Black swan wrote:al nam je donio načertanije da konačno i to pročitamo... i naravno nismo

predziđe kršćanstva :D u ateističkim glavama zvuči grozno ali u glavi vjernika a pogotovo u prošlosti bila je čast

i tako dalje
Misliš, čovjek donio tekst koji je ideološka osnova za više od 8.000 ubijenih u genocidu u Srebrenici, a vas to nije interesovalo?

To isto kao da neko ko se interesuje za istoriju i 2. svjetski rat, proučava Hitlera, ne pročita Mein Kampf.

A propo komentara o Besimu Spahiću. Prvo, nešto ne mislim da ste filozofi nivoa Kanta, Hegela, pa ni Aristotela ili Platona itd da možete ka oocjenjivati čovjeka kojem je, ipak, neka institucija potpisala potvrdu koliko vrojedi njegovo mišljenje. A drugo, odvratno je na koji način, kojim rječnikom o tom čovjeku govorite. Fuj!
Truba

#46 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Truba »

covjek dodje do nivoa kada shvati da je zivot prekratak za toliko informacija
i onda se samo selektivno prepusti uzivanju u pojedinim informacijama
Načertanije ne spadaju u to
realna do boli

#47 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by realna do boli »

Kada covjek koji je rodjen u po grada (sto je nekima bitno) od obrazovanih roditelja, zavrsio fakultet u Sarajevu...magistrirao, doktorirao znanjem a ne kao danas novcem..bio profesor na Sorboni...pokusava danasnjoj omladini pojasniti nesto sto ta omladina ne zeli cuti...e onda pukne...

Kako uopste neko, ko se ne uklapa u stereotipna, partijska i vjerski nametnutna razmisljanja, moze i doprijeti do tako plitkih mozgova, koja vise vjeruju profesoru sa plitkim znanjem, kupljenim doktoratima, partijski postavljenim.....nekom profesoru koji pijan po kafanam javno prica da je oborio nekog studenta jer nije "njegov"...profesoru koji selami kada ulazi u kabinet..ali hladno primi prsut kao mito...
Ocito dana se vise cijene takvi jer su"nasi" jer ih je lakse kupiti..lakse preko veze poloziti...nego neki obrazovani covjek, sirokih znanja i sirokih pogleda na zivot...
Ponavlja se...ima previse informacije..ali ..pa i ja bih prolupala i propila se kraj takvih studenata.
privremeni

#48 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by privremeni »

realna do boli wrote:Kada covjek koji je rodjen u po grada (sto je nekima bitno) od obrazovanih roditelja, zavrsio fakultet u Sarajevu...magistrirao, doktorirao znanjem a ne kao danas novcem..bio profesor na Sorboni...pokusava danasnjoj omladini pojasniti nesto sto ta omladina ne zeli cuti...e onda pukne...

Kako uopste neko, ko se ne uklapa u stereotipna, partijska i vjerski nametnutna razmisljanja, moze i doprijeti do tako plitkih mozgova, koja vise vjeruju profesoru sa plitkim znanjem, kupljenim doktoratima, partijski postavljenim.....nekom profesoru koji pijan po kafanam javno prica da je oborio nekog studenta jer nije "njegov"...profesoru koji selami kada ulazi u kabinet..ali hladno primi prsut kao mito...
Ocito dana se vise cijene takvi jer su"nasi" jer ih je lakse kupiti..lakse preko veze poloziti...nego neki obrazovani covjek, sirokih znanja i sirokih pogleda na zivot...
Ponavlja se...ima previse informacije..ali ..pa i ja bih prolupala i propila se kraj takvih studenata.
bravo!! :thumbup:
breuer

#49 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by breuer »

Hakiz wrote:
Black swan wrote:al nam je donio načertanije da konačno i to pročitamo... i naravno nismo

i tako dalje
Misliš, čovjek donio tekst koji je ideološka osnova za više od 8.000 ubijenih u genocidu u Srebrenici, a vas to nije interesovalo?

To isto kao da neko ko se interesuje za istoriju i 2. svjetski rat, proučava Hitlera, ne pročita Mein Kampf.

A propo komentara o Besimu Spahiću. Prvo, nešto ne mislim da ste filozofi nivoa Kanta, Hegela, pa ni Aristotela ili Platona itd da možete ka oocjenjivati čovjeka kojem je, ipak, neka institucija potpisala potvrdu koliko vrojedi njegovo mišljenje. A drugo, odvratno je na koji način, kojim rječnikom o tom čovjeku govorite. Fuj!
Naše najveće posrnuće i jeste upravo to što su se u institucije i legalne kanale infiltrirali mnogi neprofesionalni diletanti, što je prije ipak bilo nezamislivo. Pogledavši način na koji je danas moguće završavati visoke stupnjeve obrazovanja postaje jasno koliko je samo šarlatanstva i površnosti unutar najviših rangova akademske zajednice. Ja sam navodio primjer očito banalnog teksta čiji je autor jedan akademik, tačnije prof. Duraković, koji se u istom dohvatio najmanje pet oblasti, od kojih niti za jednu nema, kako vlastitu kognitivnu sposobnost pravilno ih tumačiti, kao ni profesionalni dokaz o istom. Svi ljudi koji su danas prepoznati kao rušioci kulture i standarda na ovim prostorima su također redom članovi akademske zajednice, pa se na istu, i pored sopstvene diplome mastera, propisno poserem, jer ako nemaš vlastitih sposobnosti, potvrda o navodnom znanju ti dođe samo kao špardancija sa istim. Na kraju krajeva, civilizaciju i progres iste obezbjeđuju redom ljudi koji nemaju fakultetske diplome. I to nisu iznimke, već skoro pravilo.

Et takav je u nekim oblastima i prof. Spahić.
Hakiz

#50 Re: Besim Spahić... gdje je, šta radi?

Post by Hakiz »

breuer wrote:
Hakiz wrote:

i tako dalje

Naše najveće posrnuće i jeste upravo to što su se u institucije i legalne kanale infiltrirali mnogi neprofesionalni diletanti, što je prije ipak bilo nezamislivo. Pogledavši način na koji je danas moguće završavati visoke stupnjeve obrazovanja postaje jasno koliko je samo šarlatanstva i površnosti unutar najviših rangova akademske zajednice. Ja sam navodio primjer očito banalnog teksta čiji je autor jedan akademik, tačnije prof. Duraković, koji se u istom dohvatio najmanje pet oblasti, od kojih niti za jednu nema, kako vlastitu kognitivnu sposobnost pravilno ih tumačiti, kao ni profesionalni dokaz o istom. Svi ljudi koji su danas prepoznati kao rušioci kulture i standarda na ovim prostorima su također redom članovi akademske zajednice, pa se na istu, i pored sopstvene diplome mastera, propisno poserem, jer ako nemaš vlastitih sposobnosti, potvrda o navodnom znanju ti dođe samo kao špardancija sa istim. Na kraju krajeva, civilizaciju i progres iste obezbjeđuju redom ljudi koji nemaju fakultetske diplome. I to nisu iznimke, već skoro pravilo.

Et takav je u nekim oblastima i prof. Spahić.
Ne branim Spahića. Nije mi bio profesor, nisam ni kompetentan da ga ocjenjujem. Više sam bio isprovociran rječnikom kojim se o njemu govori na ovoj temi.

Kao što znamo, način na koji neko govori kazuje više o onome ko govori nego o onome o kome govori.

Kada su Spahić i Duraković dobili i diplome i profesorski status? U novom vremenu koji je izgubio sve vrijednosti ili onom starom u kojem se poštovao kvalitet? Ne znam, pitam.
Last edited by Hakiz on 07/09/2016 14:33, edited 1 time in total.
Post Reply