Na prvu, u pravu si. Na drugu, kao da je licno premijer novalic s nama na forumu.esso_sa wrote:Kome je plata ko set plutajuceg, onda treba smanjiti apetite i voziti auto cije si redovno odrzavanje moze priustiti
Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
punosvega
#26 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
- skafiskafsnjak
#27 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Meni je plata ko set fiksnog
Auto nisam kupio, od oca mi ostalo ...
- amar1994
#28 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
skafiskafsnjak wrote:Meni je plata ko set fiksnog![]()
- skafiskafsnjak
#29 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Ali bez obzira, moje pitanje je bilo da li moze nastetiti ako kupim fiksni . U konacnici, jel se isplati ili se ne isplati ?
Ako ce stetiti necemu, bolje mi je odmah 1200 dati , nego kasnije mozda i vise ..
Ako ce stetiti necemu, bolje mi je odmah 1200 dati , nego kasnije mozda i vise ..
- drndalo
#30 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Moze nastetiti mjenjacu! Kako? Preko obrtnog momenta...
Da li ce nastetiti? To ni vidoviti Milan-tarot ne zna unaprijed...
Da li ce nastetiti? To ni vidoviti Milan-tarot ne zna unaprijed...
- Bakir1
#31 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
vrijedi li dati milanu tri stoje da pogodi ili dati tri stoje da ti ne treba milan, pitanje je sad
- skafiskafsnjak
#32 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
pa....drugim rijecima, bolje odmah kupiti plutajuci i ne razmisljati o tome .
- Bakir1
#33 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
onaj kakav je za tvoj auto napravljen 
-
esso_sa
#34 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Nece nastetiti. Ali, ako mozes priustiti, radije postuj fabriku i stavi originalni - plivajuciskafiskafsnjak wrote:Ali bez obzira, moje pitanje je bilo da li moze nastetiti ako kupim fiksni . U konacnici, jel se isplati ili se ne isplati ?
Onog momenta kad pustis kvacilo i "spojis" motor sa mjenjacem, obrtni moment se prenosi na mjenjac isto i sa plivajucim i sa fiksnim zamajcem...drndalo wrote:Moze nastetiti mjenjacu! Kako? Preko obrtnog momenta...
- drndalo
#35 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
@Skafi...
Vidi, to zavisi od dosta stvari. Npr. kao sto ti ranije rekoh od toga koliko ce jos vremena/kilometara biti kod tebe, pa zatim od stila voznje... Ako tog turbo-dizla ne vozis sa puno naglih oslobadjanja Nm, nego linearnije, kako se obicno voze benzinci, vjerovatno nikada ne bi ni imao problema, ali ako imas cesto tih "ispaljivanja" zbog cega su TDI-ji (i ostali -iji) postali popularni osim po potrosnji, desice ti se da u neka doba trazis mjenjac po otpadima, a nije da kad kupujes tako nesto znas sta kupujes...
Ako se odlucis za fiksni, malo istrazuj kako da prilagodis stil voznje promijenjenom zamajcu, koji ce manje stititi mjenjac...
Vidi, to zavisi od dosta stvari. Npr. kao sto ti ranije rekoh od toga koliko ce jos vremena/kilometara biti kod tebe, pa zatim od stila voznje... Ako tog turbo-dizla ne vozis sa puno naglih oslobadjanja Nm, nego linearnije, kako se obicno voze benzinci, vjerovatno nikada ne bi ni imao problema, ali ako imas cesto tih "ispaljivanja" zbog cega su TDI-ji (i ostali -iji) postali popularni osim po potrosnji, desice ti se da u neka doba trazis mjenjac po otpadima, a nije da kad kupujes tako nesto znas sta kupujes...
Ako se odlucis za fiksni, malo istrazuj kako da prilagodis stil voznje promijenjenom zamajcu, koji ce manje stititi mjenjac...
-
esso_sa
#36 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Ima sad nova moda ! Dokucio Bosnjo ! Imao sam negdje sliku pa cu vam postaviti ako je nadjem
Uglavnom, bosnjo skine plivajuci zamajac, zavari polutke, "balansira" i vrati na auto
I eto ga, plivajuci pretvoren u fiksni 
Uglavnom, bosnjo skine plivajuci zamajac, zavari polutke, "balansira" i vrati na auto
- drndalo
#37 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Nisam ni suJmao da ce "dobri Bosnjo" dohakati nepravednom monopolu mrskih profitera-kapitalista...! 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#38 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
varim zamajce povoljno 
-
esso_sa
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#40 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
uuuu jest ga neko tig-ovo 
-
esso_sa
#41 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Na stranu sto je rjesenje pita od govana, var je fakat prelijep 
- drndalo
#42 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
Vidi se da je puno truda ulozeno... 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#43 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
esso_sa wrote:Na stranu sto je rjesenje pita od govana, var je fakat prelijep
Vala, kako god se ovo zvalo, var predobro izgleda.
- skafiskafsnjak
#44 Re: Laguna 2 - fiksni ili plutajuci zamajac ?
smatram da normalno vozim ... volim brzo voziti ali bez naglih startova i tih stvari ...drndalo wrote:@Skafi...
ma sta ja znam, vrlo vjerovatno da cu ustediti pa na kraju plivajuci uzeti . Auto ne planiram prodavati, provjerenih 150 000 presla pa mi je zao ...