LG G5

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Teufik

#26 Re: RE: Re: LG G5

Post by Teufik »

Quaresma wrote: Gdje si uzeo, i meni je u planu da ga zbavim u telekomu.

Sent from my E6653 using Tapatalk

Nema nikakvog razmaka. Prije kupovine sam pitao prodavca u vezi toga. Ne bih uzeo da ga je bilo jer sam gledajuci recenzije vidio da pojedini imaju tu manu. Cak sam ga desetak puta dosad otvarao stavljajuci Cam Plus. Sve ok.
Evo slika:
Image
mayab

#27 Re: RE: Re: LG G5

Post by mayab »

Samostalni Referent wrote:
agent_zero wrote:Loša prodaja ovog modela skroz, ako već daješ toliku lovu, onda idi na siguricu (s7, htc 10, note 5).
LG G5 u tehnoshopu košta preko 1300 maraka a može se na netu naći za duplo manje pare.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Ja na pik-u vidim da se vrti 900-1000 KM :skoljka:
spree

#28 Re: LG G5

Post by spree »

u univerzalnom 840KM
MTV

#29 Re: LG G5

Post by MTV »

Digitalcity, inace mobiteli im dodju neotpakovani.

LG G5 (830 KM)
http://www.olx.ba/artikal/22337590/lg-g5/
NoriDeNoir

#30 Re: LG G5

Post by NoriDeNoir »

Da li je univerzalno i digitalcity jedna te ista firma ili.... Vidim da imaju skoro identicne ponude i da li znate jesu li oni provjereni prodavci (ko je bolji?)

Takodjer ima li sta od ovih garancija koje daju firme kao ove? Tj sta ako dodje do kvara a ovi kazu razguli?
avaks

#31 Re: LG G5

Post by avaks »

Nije ista firma, provjereni prodavci u 5deka su.
Garancija je na softver, sve ostalo je tanko, u biti ko da nemaš garanciju ali zato cijena govori sve jbg... Ako ti se isplati rizikovati :thumbup:
Imaš temu o mobitelima i puuuuuuno se pisalo o tim radnjama pa čitaj!
Izvolton:
http://forum.klix.ba/gdje-u-sarajevu-ku ... #p12681809
Bavarac94

#32 Re: LG G5

Post by Bavarac94 »

Da li se isplati sad u ova vremena kupiti pored konkurencije? :D
Kakva su iskustva vas koji ga posjedujete?
Cossack

#33 Re: LG G5

Post by Cossack »

Bavarac94 wrote:Da li se isplati sad u ova vremena kupiti pored konkurencije? :D
Imam ga godinu dana i prezadovoljan sam. Ako ga mozes naci za finu cijenu obavezno uzimaj! :)
Teufik

#34 Re: LG G5

Post by Teufik »

Bavarac94 wrote:Da li se isplati sad u ova vremena kupiti pored konkurencije? :D
Imam ga preko godinu dana. Kao i prvi dan telefon je odlican. Brz, nije nikad zastekao, igrice lete, ne grije se, zvucnik super, senzor otiska prstiju extra brz, kamera je nesto najbolje u zadnjih godinu dvije. Jedina moja zamjerka je u tome sto je steta da G5 nema bar 20% veci kapacitet baterije a i to se da rijesiti ako se kupi rezervna i ako se bas ima potrebe u roku od 20 sekundi zamijeni.
Cossack

#35 Re: LG G5

Post by Cossack »

Teufik wrote:
Imam ga preko godinu dana. Kao i prvi dan telefon je odlican. Brz, nije nikad zastekao, igrice lete, ne grije se, zvucnik super, senzor otiska prstiju extra brz, kamera je nesto najbolje u zadnjih godinu dvije. Jedina moja zamjerka je u tome sto je steta da G5 nema bar 20% veci kapacitet baterije a i to se da rijesiti ako se kupi rezervna i ako se bas ima potrebe u roku od 20 sekundi zamijeni.
Slažem se za kameru. Selfie kamera je odlična a i dvije zadnje su beton, posebno ona wideangle koja uhvati sve :)
Bavarac94

#36 Re: LG G5

Post by Bavarac94 »

Da li neko zna dali je ovaj model LG G5 RS988 kompaktibilan sa nasim mrezama i dali ce raditi uopste?
luxferre

#37 Re: LG G5

Post by luxferre »

Par pitanja:

1. Dali mislite da je G5 jos uvijek dobra kupovina za ulozeno. Nekako mi se čini da je i od ovih novijih telefona (a5,J7,Honor 8, P9 iz 2016 p ai 2017) još uvijek po mnogo čemu bolji.
2. Na koji način mogu provjeriti dali u pitanju orginalan uređaj.

Budzet mi je nekih 400 stoje a vidim da ih bude na piku od 350-450 i to sasvim dobrih primjeraka a od tel mi je najbitnija fluidnost i camera, pa mi se nekako nameće zaključak da je to još uvijek solidan uredjaj za te novce. S7 je skuplji za nekih cca 200 km što i nije zanemarivo.s6 nije loš al nema proširivu memoriju.
Hvala
edys

#38 Re: LG G5

Post by edys »

luxferre wrote:Par pitanja:

1. Dali mislite da je G5 jos uvijek dobra kupovina za ulozeno. Nekako mi se čini da je i od ovih novijih telefona (a5,J7,Honor 8, P9 iz 2016 p ai 2017) još uvijek po mnogo čemu bolji.

Budzet mi je nekih 400 stoje a vidim da ih bude na piku od 350-450 i to sasvim dobrih primjeraka a od tel mi je najbitnija fluidnost i camera, pa mi se nekako nameće zaključak da je to još uvijek solidan uredjaj za te novce. S7 je skuplji za nekih cca 200 km što i nije zanemarivo.s6 nije loš al nema proširivu memoriju.
Hvala
ja ga imam 2 mjeseca, presao sam sa galaxy s6 na lg g5 i ono sto ja mogu reci iz svog iskustva za ova 2 mjeseca da nisam ni u cemu pogrijesio. Telefon je fantastican, sto se tice fluidnosti, za ova dva mjeseca jos nije nikad lagovao, sve sto otvaram pokrece munjevito brzo.
A sto se tice kamere sigurno da je po meni najbolja u svojoj klasi, imas usporedne testove na youtube sa dosta telefona. Ja mislim da mu je kamera definitivno najjaci adut + ima to drugu sirokougaonu kameru koja je jako zanimljiva.
a sto se tice orginalnosti, to mozes provjeriti preko IMEI. Ako kupujes preko neta zatrazi IMEI i imas npr. stranicu http://www.imeipro.info/check_lg.html gdje mozes to da provjeris i dobijes otprilike ovakve informacije
Image

jedino je nekima problematican taj neki modularni dizajn ali ja bih svakako kao plus dao i lako izmjenjivu bateriju.
luxferre

#39 Re: LG G5

Post by luxferre »

edys wrote:
luxferre wrote:Par pitanja:

Hvala
ja ga imam 2 mjeseca, presao sam sa galaxy s6 na lg g5 i ono sto ja mogu reci iz svog iskustva za ova 2 mjeseca da nisam ni u cemu pogrijesio. Telefon je fantastican, sto se tice fluidnosti, za ova dva mjeseca jos nije nikad lagovao, sve sto otvaram pokrece munjevito brzo.
A sto se tice kamere sigurno da je po meni najbolja u svojoj klasi, imas usporedne testove na youtube sa dosta telefona. Ja mislim da mu je kamera definitivno najjaci adut + ima to drugu sirokougaonu kameru koja je jako zanimljiva.
a sto se tice orginalnosti, to mozes provjeriti preko IMEI. Ako kupujes preko neta zatrazi IMEI i imas npr. stranicu http://www.imeipro.info/check_lg.html gdje mozes to da provjeris i dobijes otprilike ovakve informacije
Image

jedino je nekima problematican taj neki modularni dizajn ali ja bih svakako kao plus dao i lako izmjenjivu bateriju.
Hvala na odgovoru.
Pa ja se dvooimim S6,P9 ili Honor neki tamo 8 ili 9. Nekako mi ovaj ne izlgleda skupa a ima dosta mogućnosti. Gledo sam po yt po nekim testovima na yt je u rangu s7 pa negdje i za nijansu domnira. Onako volim fotografije , šetap puno prirodom pa bi mi taj wide angle dobro došao. U svakom slučaju ću ići sa g5.
Dali ima još nešto našto trebam obratiti pažnju?
Teufik

#40 Re: LG G5

Post by Teufik »

Najmanje cijenjen mobitel prosle godine zbog modularnog dizajna i prijasnjih LG-ijevih gresaka (G4 maticna). Mobitel je fenomenalan, neces se pojajati. Par postova iznad sam ga opisao. I dan danas ga koristim. Isti kao i prvi dan. I moja sestra ga koristi. I kod nje radi odlicno vec oko godinu i po.
Bavarac94

#41 Re: LG G5

Post by Bavarac94 »

Ma telefon je boli glava. Nikakvih problema nema, baterija odlicna, pogotovo mogucnost zamjene kad ti se isprazni. Kamera strasna. Prezadovoljan! :D
edys

#42 Re: LG G5

Post by edys »

Nadam se da ce ostati isto tako dobar kad dodje android oreo :D
south

#43 Re: LG G5

Post by south »

kad li bi mogao doci Oreo na G5 :?
diablobih

#44 Re: LG G5

Post by diablobih »

Koliko ja vidim nece ni dolaziti, a i ako bude dolazio, tek tamo sredinom 2018 ili kasnije. Prije da nece nikako.
edys

#45 Re: LG G5

Post by edys »

najavljen je da ce doci ali je bilo receno da ce dobiti pocetkom 2018 a to moze da znaci u jannuaru a isto tako moze da znaci i u mart-april
Post Reply