Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KB9

#26 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by KB9 »

al se spisateljica nasrala braco mila i draga
Norm

#27 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Norm wrote:...bolje biti citav zivot bogat nego makar jedan dan siromasan...

bob rock?
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░▄▄
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░█
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░█
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░░█
░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░█░░░░█
░░░░░░░░░░░███████▄▄█░░░░░██████▄
░░░░░░░░░░░▓▓▓▓▓▓█░░░░░░░░░░░░░░█
░░░░░░░░░░░▓▓▓▓▓▓█████░░░░░░░░░█
░░░░░░░░░░░██████▀░░░░▀▀██████▀

...zamislite situaciju u kojoj ljubavi ima, koja je kao rezultat dala dvoje ili troje prekrasne djecice, sa lijepim velikim okama, koje te gledaju a ti im ne mozes priustiti jbn kinder jaje jer je 1,60 KM a treba ti troje...da ne govorimo ostalom...tako da...
modem33

#28 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by modem33 »

mk ultra wrote:
modem33 wrote:nigdje veze clanak , ja ne poznajem nikoga tko ima love ko zemlje da je nesretan.

8-)
presao sam na doslovno duplo manju platu upravo zbog nedostatka vremena...

sad radim oko 7h dnevno, mozda nekad i malo manje, al baš radim tokom tog radnog vremena, nemam kad ni klix da otvorim
imam vremena poslije i za trening, i za kafu i da odmorim
svaki vikend slobodan sa djevojkom...

nije život da se radi od 7 ujutro do 8 navečer + subota
jednostavno, izgubiš pojam o svijetu

probaj pa ćeš vidjeti :wink:

Slazem se da nije zivot od 7 ujutro do 8 navecer ali u Zakonu o rad jasno pise 40 sati sedmicno rada. Drugo je to sto bosancerosi bi voljeli raditi i nedjeljom jer su glupi.

Ja sam komentarisao naslov. Ja ne znam nikoga tko je nesretan a ima veci novac. :izet:

I ujedno sam procitao clanak , clanak je toliko morbidan jer slavi kako je lijepo zivjeti u stanu od 30 kvadrata sa 5 ljudi. Ovo je debil pisao. Ja se osjecam komotno kad imam 100 kvadrata stana i 3 parkinga. 8-)
Org

#29 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Org »

Vala ne bi bilo lose ponekad doci i u prazan stan. :-)
Mislim da me razumiju ozenjeni/udati s djecom.
Zoya

#30 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Zoya »

Nije sreša para puna vreša :skoljka:

Ne postoji taj novac koji me može zadovoljiti kao rukice moje djece oko vrata kada dodjem sa posla i kada sam sa njima . Možda im novcem možemo dosta toga priustiti ali ljubav ne.
Org

#31 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Org »

modem33 wrote:
mk ultra wrote:
modem33 wrote:nigdje veze clanak , ja ne poznajem nikoga tko ima love ko zemlje da je nesretan.

8-)
presao sam na doslovno duplo manju platu upravo zbog nedostatka vremena...

sad radim oko 7h dnevno, mozda nekad i malo manje, al baš radim tokom tog radnog vremena, nemam kad ni klix da otvorim
imam vremena poslije i za trening, i za kafu i da odmorim
svaki vikend slobodan sa djevojkom...

nije život da se radi od 7 ujutro do 8 navečer + subota
jednostavno, izgubiš pojam o svijetu

probaj pa ćeš vidjeti :wink:

Slazem se da nije zivot od 7 ujutro do 8 navecer ali u Zakonu o rad jasno pise 40 sati sedmicno rada. Drugo je to sto bosancerosi bi voljeli raditi i nedjeljom jer su glupi.

Ja sam komentarisao naslov. Ja ne znam nikoga tko je nesretan a ima veci novac. :izet:

I ujedno sam procitao clanak , clanak je toliko morbidan jer slavi kako je lijepo zivjeti u stanu od 30 kvadrata sa 5 ljudi. Ovo je debil pisao. Ja se osjecam komotno kad imam 100 kvadrata stana i 3 parkinga. 8-)
Druze,
Ljudi uvijek zude za onim sto nemaju, tako i ti, tako autor teksta... sve je to u pet deka
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#32 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:...bolje biti citav zivot bogat nego makar jedan dan siromasan...

bob rock?
Baruh de Spinoza
dobojlija81

#33 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by dobojlija81 »

Dokono žensko hoće ispast filozof.
kakavdanakneiskustvu

#34 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Org wrote:Vala ne bi bilo lose ponekad doci i u prazan stan. :-)

:thumbup:
fortaleza

#35 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by fortaleza »

Ova zena je klasicni slucaj za patologiju. Ne radi se ovdje o ljubavi nego o cistoj egocentricnosti, strahu od samoce i bolesnoj posesivnosti. Cuvajte svoju ljubav od svih? Svoju ljubav nikome ne dajte jer je to najvise sto cete postici u zivotu? Koje sranje... povraca mi se. Too much love will kill you, babe.

Jedan dobar komentar.
prog321

#36 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by prog321 »

Primjetio sam da vecinom siromasni potenciraju pricu da nije sve u parama.
Bogatasi vide pravu vrijednost u tome. :-D
AmirBaa

#37 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by AmirBaa »

1. zdravlje (jer realno jebo i pare i sve ako si bolestan, primjer je jedan dobar covjek Tito Vilanova, bivsi trener barce koji je preminuo mlad a eto imao je para ko zna koliko)
2. novac (ako si zdrav i imas para ne znam kako se mozes zaliti ? To sto ne mozes upoznati ljubav svog zivota nije zbog para nego do osobe. Sa druge strane sto gore neko napisa imas djecu a ne mozes im kinder jaje kupiti, jebo ti taj zivot...)
3. ljubav (sto je super stvar, ispunjava te psihicki i fizicki, u nekim situacijama ti da vise srece nego pare. Ali opet se od ljubavi ne moze kupiti hljeb i voda, tako da zasluzuje trece mjesto :D )
HAVANA

#38 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by HAVANA »

prog321 wrote:Primjetio sam da vecinom siromasni potenciraju pricu da nije sve u parama.
:oops:
"Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu (evra), onda je top tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", kaže Rambo Amadeus.
prog321

#39 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by prog321 »

Jos je veca suplja kad pretenzira pricu o zdravlju.
Logicno gledajuci siromak ce prije oboliti. Hrani se najlosijom hranom i zivi pod stresom besparice. Niti se moze pravilno lijeciti niti pravilno zivjeti. :-D
Sarajbeg

#40 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Sarajbeg »

jebes ti platu ma koliko god da je visoka ako ti u njoj ne mozes uzivati.ako ces samo biti rob novca ,novac treba da je sredstvo da uzivamo .

Bolje nekad raditi za 500 maraka ali sa merakom i elanom i zadovoljstvom,nego preko neke stvari zaditi za 2000 ili vise marka.jeste da ce malo teze biti sa 500 ali izdurat ce se vec nekako ,ali barem djelimicno zadovoljan.
modem33

#41 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by modem33 »

HAVANA wrote:
prog321 wrote:Primjetio sam da vecinom siromasni potenciraju pricu da nije sve u parama.
:oops:
"Nacionalizam je tema do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kad plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kad pređe hiljadu (evra), onda je top tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kad se popne na više od tri hiljade, onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi", kaže Rambo Amadeus.

Pogrijesio je Rambo ....

Ovaj gore je sto je napisao da siromasni potenciraju pricu da nije sve u parama je ziva istina. Evo sta sam ja dozivio od bosancerosa ovdje u BiH-a:

Ja: rodjak kad dodjes do nekog kesha kupi sebi stroj za pranje sudja
Komsiluk: Sta ce ti stroj za pranje sudja .... bolje rucno prati ... stroj samo treba kupiti kad je 20--ero ljudi zivi u stanu.

Ja: rodjak obavezno sebi kupi klimu u autu
Komsiluk: Sta ce ti klima u autu , zdravo je se znojiti

Ja: kazem nekoj zenskoj da super izgleda i da ima stila
Komsiluk: Sto si ti toliko mrsava , zar si bolesna.

Glupljeg naroda u zivotu nisam vidio a imao sam priliku zivjeti preko 5 godina u 3 razlicite drzave. :roll:

Kao sto je sam grcki filozof Aristotel izjavio: "Glupi ljudi su vrlo opasni po drustvo".
:roll:
tututuuuu

#42 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by tututuuuu »

Ne, nije. :D

To "prazan stan" nije nista drugo nego taj bolesni pritisak drustva, kao sto i ova autorica radi. Pa ljudi ne zele biti sami jer drustvo nalaze da mozes biti sretan samo ako si s nekim, a nikako sam. Ako si sam onda si automatski jadan i treba te sazalijevati. Da si zelio nekog ili da je islo ne bi ulazio u prazan stan. Prava je tuga da se zapravo mnogi zene/udaju "jer im je vrijeme", "jer su svi drugi to vec ucinili", "sta ce drugi reci" pa cak i zbog financija na kraju itd., mada nema neke ljubavi, to je najtuznije od svega.

Bez novca nigdje nisi prispio, pa ni u ljubavi. Tesko je biti u ljubavi siromasan, a jos teze naci ljubav siromasan. To je istina, samo sto to ne zvuci toliko romanticno.
tututuuuu

#43 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by tututuuuu »

prog321 wrote:Jos je veca suplja kad pretenzira pricu o zdravlju.
Logicno gledajuci siromak ce prije oboliti. Hrani se najlosijom hranom i zivi pod stresom besparice. Niti se moze pravilno lijeciti niti pravilno zivjeti. :-D
Pa cesto je to tako, mada to nema veze s novcima. Zdrava hrana je obicno puno jeftinija od nezdrave. A vece zarade obicno sa sobom nose i veci stres a i vise rada (osim ako nisi na drzvnoj sisi, je l' :D).
Last edited by tututuuuu on 20/02/2016 13:21, edited 1 time in total.
nKrkan

#44 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by nKrkan »

Ja sam bio solo dok sam radio za otprilike ovu platu i nisam bio sekunde usamljen :D čak je bilo i dobro ..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#45 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by _BataZiv_0809 »

tututuuuu wrote:Ne, nije. :D

To "prazan stan" nije nista drugo nego taj bolesni pritisak drustva, kao sto i ova autorica radi. Pa ljudi ne zele biti sami jer drustvo nalaze da mozes biti sretan samo ako si s nekim, a nikako sam. Ako si sam onda si automatski jadan i treba te sazalijevati. Da si zelio nekog ili da je islo ne bi ulazio u prazan stan. Prava je tuga da se zapravo mnogi zene/udaju "jer im je vrijeme", "jer su svi drugi to vec ucinili", "sta ce drugi reci" pa cak i zbog financija na kraju itd., mada nema neke ljubavi, to je najtuznije od svega.

Bez novca nigdje nisi prispio, pa ni u ljubavi. Tesko je biti u ljubavi siromasan, a jos teze naci ljubav siromasan. To je istina, samo sto to ne zvuci toliko romanticno.
Sto ce reci da mnogi zive zivot napamet.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#46 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by _BataZiv_0809 »

Org wrote:Vala ne bi bilo lose ponekad doci i u prazan stan. :-)

Naprotiv, ne znam kako cu se navići da nemam svoj mir kad dodjem kuci :D
Drvosjeca iz Dejcica

#47 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

mali_balon wrote:Utjeha za fukaru.....daj ti meni 2500 da vidis kako cu ja sebi kupiti ljubav svaki dan drugu i srecu pa i zdravlje, u danasnjem vaktu....sto ne mogu muda pod bubrege.....
Imao sam ja gotovo 2500KM i više sam bio zadužen nego danas sa tri puta manje. Da budem iskren danas imam više keša nego onda sa gotovo 2500KM. Apsurd ali istinit! Stvar je naravno organizacije i prioriteta te odbacivanja nekih gluposti na koje se ranije trošilo. Visoka plata i primanja ne znače automatski sreću, zdravlje, zadovoljstvo i duševni mir. Imaš bogatih ljudi sa slabim zdravljem ali i siromašnih sa besprijekornim zdravstvenim stanjem kao i milion nijansi sive između. I samo mogu potvrditi jebo platu od 5000 Eura ako dolazim kući gdje me ne čeka žena i djeca. Onaj ko ima prodicu i dom zna koliko i šta to znači, onaj ko nema đaba mu objašnjavati.

P.S Samo da dodam...stan i dom nije jedno te isto. Stanova, kuća, nekretnina možeš imati po cijelom svijetu bezbroj ali dom samo jedan. Nemojte miješati ta dva pojma. Svako treba naći svoj neki mir, kako duševni tako i onaj materijalni koji je u ovom svijetu i dimenziji kao nužno zlo. Prvo moramo napuniti stomak da bi mogli filozofirati, reće neki vrli čova davno.
JThomas

#48 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by JThomas »

za 99% ljudi istina. potreba za vezanjem i pripadanjem je jednako stvarna kao i ona za hljebom i fizičkom sigurnošću, jeste više na piramidi, ali nije manje stvarna.

ima čudaka, samotnjaka, luđaka za koje ovo ne vrijedi...ali jako malo i još manje nego što se to popularno misli.
Sarajbeg

#49 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by Sarajbeg »

JThomas wrote:za 99% ljudi istina. potreba za vezanjem i pripadanjem je jednako stvarna kao i ona za hljebom i fizičkom sigurnošću, jeste više na piramidi, ali nije manje stvarna.

ima čudaka, samotnjaka, luđaka za koje ovo ne vrijedi...ali jako malo i još manje nego što se to popularno misli.
JThomas

#50 Re: Je*eš platu od 2500 maraka ako na kraju dana ulaziš u prazan stan - istina?

Post by JThomas »

i još k'o da se danas nešto aman zaman sega mega može kupiti za 2.500 maraka što može nadoknaditi nedostatak života u drugim pogledima. to je fin, dobar život, ali ne toliko dobar da nadomjesti emotivne hendikepe. da je stavio 25.000 pa da se čovjek zamisli, ovako...
Post Reply