Što vas živcira na vašim autima?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Zux

#26 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Zux »

Insignia 2012
Cudljivo ponasanje klime, nekad na 22 vruće puše, nekad na 26 tek mlako, to kao nesto automatski skonta, ali je glupo.
Opet klima, tj odmagljivanje stakala, relativno lose, prednja šajba OK, prednja bočna haman OK, a nazad jako loše.
Habanje tj. pucanje plastike po rubu na ručici mjenjača i to drugi put.
Škripanje kvačila prvih nekoliko pritiskanja kad je vruće vani, oni klocevi u servisu ne znaju podmazati kako treba, ali svejedno iritira zasto je doslo do toga.
ranger

#27 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by ranger »

corsa wrote:
ranger wrote:
ranger wrote:nedostatak drzaca za case... jos ne mogu da shvatim da je neko narucivao jebenu lumbalnu potporu u sjedistima ali mu drzac za case bio skup...
izgleda nebitna stvar, ali na duze voznje kafa dobro dodje, jos kad je imas gdje spustit....
takodje idiotski senzor za kisu, koji cekajuci da napada 5l kise na sajbu da bi obrisao... ja pogino davno. :-)
Jos uvijek nisi napisao koje je auto... :D
njemacki premium :D bezgresni...
muha_sa

#28 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by muha_sa »

živcira me što moram svake godine 6 joja iskeširat za registraciju
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Better Man wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Megane 3 2011 (Generation model)

Rezervi točak ispod zadnjeg dijela auta. :angry:
Kod mene Megane 3 2012 (Berlina Dynamic) rezervni točak je u gepeku, tačnije digne onaj pod u gepeku i tu je rezervni točak. U Clia je bio ko kod tebe u Megane-a.
Znam, ovo je samo kod modela za BH trziste i jos neka.
frngla

#30 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by frngla »

Fabia 6Y
- B stub
- Curenje zadnjih vrata (rješavali naknadno silikonom u servisu :-) )
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#31 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by konektovan »

muha_sa wrote:živcira me što moram svake godine 6 joja iskeširat za registraciju
I ja imam isti problem. :thumbup: :mrgreen:
citroen xm

#32 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by citroen xm »

Audi 80 B3

Veliki krug zaokreta, nekada u banalnim situacijama moram u rikverc da ga kontriram. :zzzz:

Gepek- mislim da niko nikada nije uspio napraviti ovoliko auto sa glupljim i neiskoristivijim gepekom. :run:

Od opreme nema ni O. Stvarno smiješto da u toj klasi nisu stavili ni centralnu bravu. :lol: Mada mi to toliko i ne smeta.

Ali zato za ovoliko staro auto ima dosta prednosti. Pošto je tema ovakva da ih ne nabrajam. Uglavnom kvalitetan i jednostavan automobil, a malo udobniji od G2 pa se može trpiti. :lol:
KB9

#33 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by KB9 »

p307

jedino sto mi ide na zivce sto mu cesto crkavaju sijalice za kratka

sve ostalo savrseno kad uzmem u obzir kolko auto kosta :mrgreen:
condy

#34 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by condy »

Vozio sam tri cetri godine Peugeot 307, iz 2002 godine 2.0 hdi 66kw, stvari koje mi nisu odgovarale
-bucan i trom motor
-plasticni drzaci poklopca na motoru
-cesto pregaranje sijalica od prednjih svjetala i unutrasnje rasvjete.
-buka iz zadnjeg dijela auta na rupama
-tamnjenje prednjih farova
-potrosnja po gradu
amar1994

#35 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by amar1994 »

amar1994 wrote:Mazda 3 2012 1,6 cd
losa zvucna izolacija, pogotovo oko tockova :-) :D , ali oprastam joj :)
I zaboravi, skakutava guzica preko rupa i lezecih kad je prazna :-) :lol:
sparky

#36 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by sparky »

Fabia karavan
Nervira me kad neko otvori prozor nazad(1cm ili do dna), imam osjećaj da MI8 polijece iz gepeka.
snake c3

#37 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by snake c3 »

BMW e46

-vozačev podizač prozora se čuje kao da ima kamenčić u njemu (znam da je pokvaren regulator ali mrsko mi mijenjati)
-ksenoni znaju zezati iako su fabrički
-daljinsko zaključavanje i otključavanje nekad neće
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#38 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by konektovan »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:Citroen C4 mk1 coupe 1.6 hdi

Nervira me sto nisam imao para, da kupim svapcki auto. :mrgreen:
:pisnuo: :pisnuo:
I jos da dodam, jako teško naci dobrog majstora. :mrgreen:

A lupanje iz zadnjeg dijela, tj. ovjesa je svakodnevica, poprilicno tvrd ovjes za jednog cítroena, cvrcanje plastike na promjene temperature, zamjena sijalica u farovima je posao za houdinija, plasticni blatobrani koji kerovima dódje k'o igracka, podloske dizni (hebo im pas mater, ko ih izmisli :mrgreen: ), nepristupacan zracni filter, osjetljive presvlake, k'o da su od jufke napravljene, mjenjac zapinje u trecoj, al' posto mí je jaka masina, ja ga sinem odmah u cetvrtu, zadnji bocni prozori se ne mogu otvoriti, nema te opcije, va5da da djeca ne mogu bjezati, nema grijaca u retrovizoru, pa moram kese od konzuma navlaciti preko, da ne moram strugati u jutro kad krenem na posao. Pokusao sam sa bingo kesama, al' su se slabije pokazale od konzumovih, slaba izolacija, kako od motora, guma, vjetra, pa sam prisiljen drzati muziku na maximumu. Velika vrata, koja zena svakodnevno zahlupi, da mi je zvonjava u usima hronicna, skripa prozora al' samo pri spustanju,brisaci u pocetnoj poziciji postavljeni previse nisko, tako da u zimskim uslovima zalede cak i kad je grijanje ukljuceno, jer je valjda inzinjer koji je radio na tome, porijeklom sa kariba, pa nije mislio na to, previse displeja na instrument tabli, k'o da je enterprise, ma ima jos toga, al' mrsko mi pisati, pa cu nastaviti drugi put, dok uzmem slobodan dan u firmi, jer ce mi trebati malo vise vremena. :zzzz:
Ommadawn

#39 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Ommadawn »

Ommadawn wrote:Honda Accord, zadnji model:
- jako loše riješen prostor u prtljažniku
- kopče za pojas na zadnjim sjedištima su nepraktične ukoliko imaš stolicu za dijete.
- prednji zvučnici loši, morat ću ih mijenjati.
Jah, zaboravih umalo - handsfree. Komplikovan do kurca, nikada potrefiti telefon kako treba. A glasovno se komanduje sve i to na engleskom.
U Volvu bez problema sredim. Prikopčam i ti je to.
amar1994

#40 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
amar1994 wrote:
konektovan wrote:Citroen C4 mk1 coupe 1.6 hdi

Nervira me sto nisam imao para, da kupim svapcki auto. :mrgreen:
:pisnuo: :pisnuo:
I jos da dodam, jako teško naci dobrog majstora. :mrgreen:

A lupanje iz zadnjeg dijela, tj. ovjesa je svakodnevica, poprilicno tvrd ovjes za jednog cítroena, cvrcanje plastike na promjene temperature, zamjena sijalica u farovima je posao za houdinija, plasticni blatobrani koji kerovima dódje k'o igracka, podloske dizni (hebo im pas mater, ko ih izmisli :mrgreen: ), nepristupacan zracni filter, osjetljive presvlake, k'o da su od jufke napravljene, mjenjac zapinje u trecoj, al' posto mí je jaka masina, ja ga sinem odmah u cetvrtu, zadnji bocni prozori se ne mogu otvoriti, nema te opcije, va5da da djeca ne mogu bjezati, nema grijaca u retrovizoru, pa moram kese od konzuma navlaciti preko, da ne moram strugati u jutro kad krenem na posao. Pokusao sam sa bingo kesama, al' su se slabije pokazale od konzumovih, slaba izolacija, kako od motora, guma, vjetra, pa sam prisiljen drzati muziku na maximumu. Velika vrata, koja zena svakodnevno zahlupi, da mi je zvonjava u usima hronicna, skripa prozora al' samo pri spustanju,brisaci u pocetnoj poziciji postavljeni previse nisko, tako da u zimskim uslovima zalede cak i kad je grijanje ukljuceno, jer je valjda inzinjer koji je radio na tome, porijeklom sa kariba, pa nije mislio na to, previse displeja na instrument tabli, k'o da je enterprise, ma ima jos toga, al' mrsko mi pisati, pa cu nastaviti drugi put, dok uzmem slobodan dan u firmi, jer ce mi trebati malo vise vremena. :zzzz:
joj hahaha, legendo, ne mogu sebi doc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
supercali

#41 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by supercali »

Zux wrote:Insignia 2012
Cudljivo ponasanje klime, nekad na 22 vruće puše, nekad na 26 tek mlako, to kao nesto automatski skonta, ali je glupo.
Opet klima, tj odmagljivanje stakala, relativno lose, prednja šajba OK, prednja bočna haman OK, a nazad jako loše.
Škripanje kvačila prvih nekoliko pritiskanja kad je vruće vani, oni klocevi u servisu ne znaju podmazati kako treba, ali svejedno iritira zasto je doslo do toga.
To 22 26 ne oznacava temperaturu kao sto mnogi misle
Arslan_11

#42 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Arslan_11 »

Alfa 159 2009
Manjak pretinaca i drzaca za casu. Cak i u vratima mozes ostaviti samo upaljac i to onaj bic mali.
Mal gepek tj. nizak.
Kada upalim grijanji zimi pucketa plastika.
Sve joj oprostim kad je vidim :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#43 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Leon16v »

Arslan_11 wrote:Alfa 159 2009
Manjak pretinaca i drzaca za casu. Cak i u vratima mozes ostaviti samo upaljac i to onaj bic mali.
Mal gepek tj. nizak.
Kada upalim grijanji zimi pucketa plastika.
Sve joj oprostim kad je vidim :D
Nemaš pravo da se žališ :lol: :thumbup:
MOSALJOZE

#44 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by MOSALJOZE »

sparky wrote:Fabia karavan
Nervira me kad neko otvori prozor nazad(1cm ili do dna), imam osjećaj da MI8 polijece iz gepeka.
Isti problem na golf 4,jedina zamjerka komfornost.
Kod šestice nemam zamjerki

Ps:jebo čaše :oops:
Last edited by MOSALJOZE on 17/02/2016 20:42, edited 1 time in total.
tempuser

#45 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:Focus mk2 2007 god
Zuta indikacija na komandnoj tabli kad te vanjska temp manja od 5 stepeni i crvena indikacija ispod 0 stepeni, isto kao da nesto ne valja na autu.
Losa izolacija
Nema mjesta za case
100% plasticni iznutra
Hauba na kljuc

Sta to, zar nije tvoja oktavija????? Ona znaci nema mana?! :mrgreen:
Jest i ona i jos ponesto, al me ovo nervira!
Emir92

#46 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Emir92 »

Chevrolet Aveo

Nedostatak naslona za ruke, samo naprijd grijanje a oni nazad dok se naprijed ugriju :P. Klima se pali kada je okrenuto na prozore (ne moze se iskljuciti) nedostatak turba pa moram trecom uz ivan :P
- losi drzaci zadnji prozora (prozor cesto propadne za cenat)
- losi drzaci casa
- u gepek jedva se nesto natovari od malog ulaza a prostora za dvoje
- Potrosnja sve sto naspem potrosi :P :P
Bakir1

#47 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Bakir1 »

Mene nista ne nervira, doduse kada sam neki dan poslije druzenja sa rs6 sjeo u bilo koji svaki me nervira :mrgreen:
Svaki auto ima "nesto" i ne mahanisem ni jednom, nervira me kada nesto nije ispravno, bmw me nervira sto mu se nemam kada posvetiti i nervira me kod svih auta, mojih, starijih, sto su se prije mene vlasnici druzili sa nazovi majstorima, improvizacije....
__Phoenix__

#48 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by __Phoenix__ »

Što nema nišan na haubi...
madner

#49 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by madner »

Insignia karavan.
Za gabarite, malo prostora nazad i u gepeku.

Bluetu radi, ali nemam imena nego samo brojeve.

PDCu fali jos jedan nivo da bude stvarno koristan.

Ne moze se upaliti ako se ne pritisne kvacilo, cak i kada je u leru. :roll:
Zux

#50 Re: Što vas živcira na vašim autima?

Post by Zux »

supercali wrote:
Zux wrote:Insignia 2012
To 22 26 ne oznacava temperaturu kao sto mnogi misle
Šališ se? Nego šta pokazuje kad pored broja stoji oznaka stepeni? Ugao puhanja? :D E i ovo da čujem da display na klimi ne prikazuje temperaturu. Ako si se zajebavao onda ništa, u redu je :D
Post Reply