Blokada puteva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
oldtajmer

#26 Re: Blokada puteva

Post by oldtajmer »

insomnia78 wrote:Narod koji konstantno pljuje na vlast i nepravdu a konstantno popljuje svaki pokusaj bunta :D
U Fr je to normala, non stop neko blokira nesto
Sta bi tek pricali da ga zadaju ovako ko zemljoradnici :D
Image
ali vjerujem da se u francuskoj nesto postigne sa tim,ovdje kod nas je vazda isti scenario obecanja,obecanja........
pa se odgode protesti na par mjeseci i to traje godinama,tako da je zaista postalo dosadno,isto kao i prijetnje samozapaljivanjem itd.jbg ako imas muda,uhvati onog ko ti je zasro zivot za gusu i ne pustaj dok ti ne rijesi problem,ovako mu samo dodje kao neka sapunica koja nema kraja
insomnia78

#27 Re: Blokada puteva

Post by insomnia78 »

Ma postigne, kako kad
Ovi zemljoradnici su mjesecima protestvovali. Blokiraju komplet sjeverozapadnu Francusku.
Palili gume, slamu, radare... Udju u centar i istresu traktore i traktore djubreta, pa sta ces. Evo sad ekipa danima protestvuje protiv novog zakona o radu. Drugi opet blokiraju benziske, redovi ko kod nas 90-tih :D
Uglavnom uvijek neko negdje protestvuje
VjecitiStudent

#28 Re: Blokada puteva

Post by VjecitiStudent »

Ja komentara i jada ... licemjerje bez granica ...
Juliuscezar

#29 Re: Blokada puteva

Post by Juliuscezar »

Et ne trebaju protestovat nego otvorit temu na forumu i iznosit kritike.
Da ne protestuju bilo bi ko ih jebe sto šute.
Da urade nesto konkretnije agresivije nasilnije bilo bi gamad, teroristi ruse drzavu kao i za februarske proteste.
Da ne blokiraju cestu sto se tice vlasti mogli bi svi od gladi umrijet niko ih ne bi primjetio.
jasko_ba

#30 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Tuzla, primjer samo, u startu fino sprijeciti i svi mirni.
Image
I procitaj prvi post. Podrzao sam svaki moguci protest unazad 15 godina, al ovo nema smisla. Evo ti prilog na FTV-u veceras o ovome i reci da je uredu. :-) Vidjeli smo kakav je haos u Sarajevu kad vam blokiraju ondje kod zgrade Predsjednistva, zamislite da je to jedini ulaz/izlaz.
elk

#31 Re: Blokada puteva

Post by elk »

Mole su vjerni sda glasaci da ne prcaju nas budzetlije.i da nam omoguce da ko ljudi putujemo i trosimo plate,regres,topljak i ostalo.hvala na razumijevanju.
Sodom1

#32 Re: Blokada puteva

Post by Sodom1 »

KB9 wrote:retardirani potezi maloumnika

bori se za sebe i svoja prava na neke normalne nacine a ne tako sto ces zatvorit put i sabotirat normalan svijet
:thumbup: :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#33 Re: Blokada puteva

Post by Velkoski »

insomnia78 wrote:Narod koji konstantno pljuje na vlast i nepravdu a konstantno popljuje svaki pokusaj bunta :D
U Fr je to normala, non stop neko blokira nesto
Sta bi tek pricali da ga zadaju ovako ko zemljoradnici :D
Image
jer su bošnje obični cirkusanti i zanima ih samo vlastita guzica, bez obzira na to što će već 'sutra' biti isto ovako obespravljeni.

ovih 300 ljudi se treba priključiti još 200.000 ljudi koji nisu uhljebljeni nigdje i onda bi sve imalo nekog efekta.

jedino je problem što se svi oni koji nisu uhljebljeni nadaju uhljebljenju, pa tako štani od toga.
neki

#34 Re: Blokada puteva

Post by neki »

Prica o Krivaji nije uopste onakva kakvu je mediji i protestanti pokusavaju prikazati..
jasko_ba

#35 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Fala qrcu!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-fb ... /160527071
Vlada FBiH na današnjoj sjednici je, u cilju osiguranja sigurnosti građana, prometa putnika i roba i neometanih ekonomsko-finansijskih tokova, zabranila blokadu svih autoputeva, regionalnih i magistralnih cesta na teritoriji Federacije BiH.

"Vlada traži da ministarstva unutrašnjih poslova kantona, u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlaštenjima, ne izdaju odobrenja za okupljanje pravnim i/ili fizičkim osobama ukoliko procijene da će to dovesti do ugrožavanja sigurnosti građana, prometa putnika i roba ili ometati ekonomsko-finansijske tokove", navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Od kantonalnih MUP-ova je zatraženo i da na području svojih kantona odrede adekvatna mjesta predviđena za okupljanja građana i/ili pravnih osoba, radi javnog izražavanja političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i interesa.
Alfons Kauders

#36 Re: Blokada puteva

Post by Alfons Kauders »

jasko_ba wrote:Fala qrcu!
Vlada FBiH na današnjoj sjednici je, u cilju osiguranja sigurnosti građana, prometa putnika i roba i neometanih ekonomsko-finansijskih tokova, zabranila blokadu svih autoputeva, regionalnih i magistralnih cesta na teritoriji Federacije BiH.

"Vlada traži da ministarstva unutrašnjih poslova kantona, u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim ovlaštenjima, ne izdaju odobrenja za okupljanje pravnim i/ili fizičkim osobama ukoliko procijene da će to dovesti do ugrožavanja sigurnosti građana, prometa putnika i roba ili ometati ekonomsko-finansijske tokove", navodi se u saopćenju Vlade FBiH.

Od kantonalnih MUP-ova je zatraženo i da na području svojih kantona odrede adekvatna mjesta predviđena za okupljanja građana i/ili pravnih osoba, radi javnog izražavanja političkih, socijalnih i drugih uvjerenja i interesa.
Pa et, nije da to nisu mogli uraditi i prije 10 ili 15 godina.

Uostalom, nema sta vlada "zabranjivati" nesto sto je ionako zabranjeno zakonom... Da su u startu provodili zakon, ne bi ni bilo potrebe da sad ko fol nesto mijenjaju.
jasko_ba

#37 Re: Blokada puteva

Post by jasko_ba »

Alfons Kauders wrote:
jasko_ba wrote:Fala qrcu!

Pa et, nije da to nisu mogli uraditi i prije 10 ili 15 godina.
Uostalom, nema sta vlada "zabranjivati" nesto sto je ionako zabranjeno zakonom... Da su u startu provodili zakon, ne bi ni bilo potrebe da sad ko fol nesto mijenjaju.
Ma znam sve, evo gore slika sto sam postavio kako se u Tuzli fino zavrsi i nema problema.
haos1

#38 Re: Blokada puteva

Post by haos1 »

Jebo vladu FBiH.
haos1

#39 Re: Blokada puteva

Post by haos1 »

jasko_ba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /160318009
Ima li te policije da ovo rastjera vec jednom?
policija rastjeruje radnike.
Alfons Kauders

#40 Re: Blokada puteva

Post by Alfons Kauders »

haos1 wrote:
jasko_ba wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /160318009
Ima li te policije da ovo rastjera vec jednom?
policija rastjeruje radnike.
:thumbup:
astala_vistala

#41 Re: Blokada puteva

Post by astala_vistala »

Konacno Fadil uradi pravi potez..i meni je lose nisam zadovoljan ali nema potrebe da blokiram ceste,prava se ostvaruju na drugi nacin :thumbup:
Alfons Kauders

#42 Re: Blokada puteva

Post by Alfons Kauders »

astala_vistala wrote:Konacno Fadil uradi pravi potez..i meni je lose nisam zadovoljan ali nema potrebe da blokiram ceste,prava se ostvaruju na drugi nacin :thumbup:
Ja nemam nista protiv ni blokade puteva... Ali samo ako je rijec o masovnim skupovima (bilo slavlje, bilo protest).

Ali kad mi se skupi 50 napusenih revolucionara koji sa cetiri banke jos zive kod mame, i blokiraju cijeli grad radi svojih hirova, e onda pendrek. Dosta je vise, svaki dan neko negdje radi neceg zatvori magistralu, blokira granicu, ili gradsku raskrsnicu.

Kako je krenulo, jos malo pa ce raja poceti blokirati ceste kad padne na tiketu...
astala_vistala

#43 Re: Blokada puteva

Post by astala_vistala »

Alfons Kauders wrote:
astala_vistala wrote:Konacno Fadil uradi pravi potez..i meni je lose nisam zadovoljan ali nema potrebe da blokiram ceste,prava se ostvaruju na drugi nacin :thumbup:
Ja nemam nista protiv ni blokade puteva... Ali samo ako je rijec o masovnim skupovima (bilo slavlje, bilo protest).

Ali kad mi se skupi 50 napusenih revolucionara koji sa cetiri banke jos zive kod mame, i blokiraju cijeli grad radi svojih hirova, e onda pendrek. Dosta je vise, svaki dan neko negdje radi neceg zatvori magistralu, blokira granicu, ili gradsku raskrsnicu.

Kako je krenulo, jos malo pa ce raja poceti blokirati ceste kad padne na tiketu...
Mi imamo specificnu kulturu protesta u prevodu svako se bavi svojim jadom,pa tako ili radnici neke firme max 50 ljudi i blokiraju cestu ostali ignorisu a generalno smo jako letargican narod pa sutra da bude vijest da smo kompletno svi popusili zbog necega nista se nebi dogodilo iz razloga sta cu protestovati kad ga svi pusimo.
KB9

#44 Re: Blokada puteva

Post by KB9 »

nemaju oni potrebe protestovat tako sto ce prekinut saobracaj i na taj nacin npr zakinut omladinu koja ide taj dan na ispit autobusom
__Phoenix__

#45 Re: Blokada puteva

Post by __Phoenix__ »

Zašto ovu bagru niko pohapsi? Ja sam nezadovoljan cijenom cigareta pa ne blokiram nijedan trotoar, kamoli ulicu. http://www.klix.ba/vijesti/bih/nezadovo ... /160702030
Akibh

#46 Re: Blokada puteva

Post by Akibh »

__Phoenix__ wrote:Zašto ovu bagru niko pohapsi? Ja sam nezadovoljan cijenom cigareta pa ne blokiram nijedan trotoar, kamoli ulicu. http://www.klix.ba/vijesti/bih/nezadovo ... /160702030
Ok sve ali ti je poredjenje preglupo.
Mozda ovdje ima ljudi koji djecu prehranjuju od uzgoja malina a ti o cigarama
zavezata-vreca

#47 Re: Blokada puteva

Post by zavezata-vreca »

Ok ali uvjeravat nekoga da ti da 3.5 km a kupac daje 2.5. I sad kupac nece da kupi skuplje i ti iz pasjaluka blokiras cestu. Ma robijali bi meni ovakvi nehljebari ... On placa par km za cjelodnevno branje malina a hoce pre korca 3.5 km za kg. :-)
Ajatolah_

#48 Re: Blokada puteva

Post by Ajatolah_ »

A zna li neko fakat zašto je cijena malina tako niska u BiH? Koliko sam čitao, u Srbiji, gdje je puno veći broj proizvođača, cijena je preko 200 dinara, odnosno dobijaju tu negdje oko naših 3,5KM, možda malo manje.
Freamon Lester

#49 Re: Blokada puteva

Post by Freamon Lester »

Notorni seljakluk koji vladajuca masinerija nece pendrekom da rastjera jer je to glasacka masinerija.
Danguba

#50 Re: Blokada puteva

Post by Danguba »

zavezata-vreca wrote:Ok ali uvjeravat nekoga da ti da 3.5 km a kupac daje 2.5. I sad kupac nece da kupi skuplje i ti iz pasjaluka blokiras cestu. Ma robijali bi meni ovakvi nehljebari ... On placa par km za cjelodnevno branje malina a hoce pre korca 3.5 km za kg. :-)
...a nakupac prodaje po deset puta vecoj cijeni.

budimo realni, tezak je to posao. ovaj otkupljivac ima uslove za skladistenje i vjerovatno distribuciju sto proizvodjaci nemaju pa ih ucjenjuje.

danas gledam u supermarketu(eu) 100g/2,95€
Locked