Kod mene se jaran namjenjao tih lanaca na 1.3 JTD motorima,ali kad se uzme orginalni koji je namjenski napravljen od Fiata jer su valjda skontali da problem postoji,onda problema vise nema. BMW je radio opoziv na nekim dizel motorima,ovdje smo valjda o tome pricali. Pricali smo i o THP motorima.530i wrote:Nisam baš siguran da svaki 1.3 jtd ili taj BMW-ov motor ima problema sa lancem, dok TSI svaki ima, 1.2 i 1.4. Taj sa 200.000 ga je mijenjao dvaput najmanje.
Problem kod takvih crkavanja je što crkne kad si na moru, u Austriji kod familije, na putu u Beogradu, kad nemaš para, dijete ti je bolesno i treba ti auto svaki dan i slično.
A plus je VW općenito prilično bezobrazan jer su govorili ljudima da je to normalno i mijenjali filter ulja iz crnog u sivi dok ne izađeš iz garancije i ne desi se havarija...da nije tragično bilo bi smiješno. Ja im lično ne vjerujem da su popravili taj lanac jer u najnovijim TSI motorima imaju remen. Dakle i ta poboljšana verzija će vjerovatno kad-tad doći na zamjenu...al ljudi lete, to je Švabo, napredak kroz tehniku, pička materina i slično.
Mene na pomenutom autu za koji je covjek pitao bi vise brinula kilometraza od 200k na tako malom motoricu koji je dosta napregnut,nego lanac.