Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#26 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by _BataZiv_0809 »

Black swan wrote:konvektor ajd necemo opet o struji i troskovima ima podforum citav za ekonomiju :mrgreen:
Pa to i ja hocu ugraditi u Zenici, vijecam izmedju konvektora i inverter klima, de neki link?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Truba »

:mrgreen: podforum ekonomija. grijanje na struju topik
ako je tvoj stan invertar
ako nije onda ne znam :mrgreen: konvektor ako je dobra izolacija
drag_gost

#28 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by drag_gost »

dadoka84 wrote:Uz stan dobiješ i roj komaraca veličine omanje rode po izboru. :D
Zasto roj komaraca?
dadoka84

#29 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by dadoka84 »

Ma miljacka je ondje izuzetno prljava i smrdi. Ljeti je uzasno proci nekad. Bude i rojeva povelikih komaraca :)
Qler

#30 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Qler »

Imao sam kancelariju u zgradi zice.... cca 5 godina tamo bio... ja ne vidjeh ni jednog u tom periodu...
Bradafilozof

#31 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Bradafilozof »

Qler wrote:Imao sam kancelariju u zgradi zice.... cca 5 godina tamo bio... ja ne vidjeh ni jednog u tom periodu...
Logicno, odakle komarci u gradskoj kanalizaciji.
bumerangss

#32 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by bumerangss »

dadoka84 wrote:Ma miljacka je ondje izuzetno prljava i smrdi. Ljeti je uzasno proci nekad. Bude i rojeva povelikih komaraca :)
Ista ta miljacka je od vjecnice do skenderije i na grbavici i dolac malti cvili otoci... su zgrade neposredno uz miljacku pa se niko ne zali. Po tebi bi beograd izumro od malarije :lol:
dadoka84

#33 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by dadoka84 »

Imaju kinina dovoljno ne sekiram se za beograd :)
A kad autom prolazis ljeti moras prozore zatvoriti od miomirisa. Doduse ni u gradu nije puno bolje kad opadne nivo, zapadnije od mosta suade d.
A radio sam i ja u dz. Bijedica pa sam par godina svakodnevno par puta prolazio pored.
drag_gost

#34 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by drag_gost »

dadoka84 wrote:Ma miljacka je ondje izuzetno prljava i smrdi. Ljeti je uzasno proci nekad. Bude i rojeva povelikih komaraca :)
Pa nisu ove zgrade uz rijeku Miljacku uopste, ako je tako, onda se ljudi na ap pogusise zivi, da ne spominjem one sto zive u zgradama kod Merkura na Otoci. Zivis li u Sarajevu?

Bio sam jucer, ono sve meni fino izgleda, nisu ni skupi stanovi. Mnogo mladih bracnih parova ima.
dadoka84

#35 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by dadoka84 »

Naravno, odrastao na cvili2.
Qler

#36 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Qler »

Ja ti samo kazem, u 5 godina dole, nisam ni osjetio Miljacku niti vidio komarca... jednostavno daleko je....

ali to ne mijenja cinjenicu da je ono odron naselje.... jos nesto, niko ne komentarise sto se prave ovolike zgrade i naselja, a ni jedan novi izvor vode u grad nije doveden...
bosniamaj

#37 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by bosniamaj »

Thorgerson wrote:Iz Fojnice su, ne Tesnja.

Rade namjestaj. Vecinom izvoz, ne znam ni da li rade ista za domace trziste. Zato ih ni nema nigdje.
Iz Tešnja je matična firma, od koje je sve krenulo.
A MS&WOOD je bivša Žica. U Fojnici su halu bivše Žice iskoristili da se preorjentišu na preradu drveta i izradu namještaja. Tamo su uložili u opremu, te, širenjem proizvodnje, izgradili nove hale.
Rade samo finalne proizvode. Uglavnom za IKEA-u.
Nedavno su napravili vlastitu dizajnersku kolekciju, koju možete vidjeti na web stranici http://mswood.ba/ (osvježena je nedavno).
U Sarajevu su se odlučili na gradnju stambeno-poslovnih objekata.

Za njihov prethodni projekat - stambena zgrada Unipromet u Marka Marulića znam da je kvalitetna. Za ovu ne mogu reći ništa iz prve ruke, ali koliko sam upoznat, prodaja ide dobro...

:bih:
Thorgerson

#38 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Thorgerson »

Bio sam neki dan dole, ono polako postaje Tibra br. 2.

Previse ce biti zgrada, naravno opet infrastruktura nikakva. Previsoke zgrade, ako se ne varam bice ih na onako maloj parceli 9 komada!!!

Istina, blaza verzija tibre, ali opet ne bih volio ondje zivjeti. Mada cijena jeste povoljna i stanovi su pristupacni, jbg trosoban stan za 70-80k se ne moze naci nigdje drugo - nov. Kvalitet, prostranost prostorija itd u to ne bih ulazio, ali generalno prodase sve zivo dole, uopste nema slobodnih stanova, nego se mora cekati na ove koji se grade.

Na ovoj skici to super izgleda, ali uzivo... :-)
Image
Truba

#39 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Truba »

ja sam tolko postao alrgičan na ljude da ne znam kako bih podnio tibru i miljacku :D i tako dalje :D

zaista gužva... volio sam tuda vozati bajk dok ništa nije bilo... onako fina ravnica za dobro naselje... da je bilo pameti...
Thorgerson

#40 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Thorgerson »

U svijetu ljudi ruse visoke zgrade i grade se pretezno objekti sa nizom spratnoscu, za zivot ljudi, a mi udarili opet po neboderima.

Nista se ne radi na tome da se grad siri u sirinu.

Prostora ima, treba napraviti infrastrukturu. Npr. dio izmedju Hrasnice i Ilidze zjapi prazan ili su izgradjene kuce, a komotno se tu moglo smjestiti citavo jedno naselje. Isto tako prema Vogosci, Hotonju, Sipu...

Kad imas javni prijevoz, tramvaj, pa isti ti qrac il zivio na Dobrinji ili 2-3km dalje u Hrasnici.

Jok, daj strpaj sve ovdje u rasponu 6-7km. :-)
Truba

#41 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Truba »

eeeeee paša
gdje će mi hadžinica živjeti između ilidže i hrasnice... eeeeej paša nismo se zato ženili :D i tako dalje
mora bliže gradu :D
krater

#42 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by krater »

Black swan wrote:ja sam tolko postao alrgičan na ljude da ne znam kako bih podnio tibru i miljacku :D i tako dalje :D

zaista gužva... volio sam tuda vozati bajk dok ništa nije bilo... onako fina ravnica za dobro naselje... da je bilo pameti...
:mrgreen:
Haris.ba

#43 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:U svijetu ljudi ruse visoke zgrade i grade se pretezno objekti sa nizom spratnoscu, za zivot ljudi, a mi udarili opet po neboderima.

Nista se ne radi na tome da se grad siri u sirinu.

Prostora ima, treba napraviti infrastrukturu. Npr. dio izmedju Hrasnice i Ilidze zjapi prazan ili su izgradjene kuce, a komotno se tu moglo smjestiti citavo jedno naselje. Isto tako prema Vogosci, Hotonju, Sipu...

Kad imas javni prijevoz, tramvaj, pa isti ti qrac il zivio na Dobrinji ili 2-3km dalje u Hrasnici.

Jok, daj strpaj sve ovdje u rasponu 6-7km. :-)
Meni uopće ne izgleda loše ovaj regulacioni plan. Samo bih na djelovima ovih parkova dječija igrališta stavio. Drugo je što na je bih nikada napravio zgradu orijentacije u Sarajevskoj kotlini kao što su b1 i a1, te d i c zgrade. I meni 15 spratova nije neboder. :D
I ne vidim svrhu o priči o niskim zgradama na najskupljem zemljištu u državi, a nema nikakvih razloga da se ograničava spratnost. Niko nikoga ne tjera da tu živi.
Ko i u svakom velikom gradu, a i to se najbolje može vidjeti na novoizgrađenim parkovima između zgrada na mikro - planu. Ljudi utabaju nove staze za koje smatraju da je najoptimalniji put. Tako i u velikom gradu ljudi procjenjuju šta im je najoptimalnija razdaljina od posla do kuće. Prije je ta granica bila Malta (za one koji su išli u grad), eto sad se to malo pomjera. Da imamo bolji gradski saobraćaj, ne bi bilo toliko pritiska na kotlinu. Tu 5-10 minuta ljudima oko lokacije igra veliku ulogu.

I nije tačno da se grad ne širi. Širi se. Možda ne kako želimo. Ima plan Ilidža 1, 2 i 3. Drugo je što to cijenovno ne odgovara našem narodu. Imaju onda mogućnost favela po Hrasnici, Osjeku...
Stvar je jednostavno - ekonomija. I vrsta ljudi. Nismo mi ljudi koji vole red.

Za ovo naselje je najbitnije da se ne naprave zgrade, i da u općini promjene mišljenje (ništa od toga), tj .da se napravi park na Otoci - meandar. Da se ona zelena površina zašumi, naprave dječija igrališta i klupe. To bi bio fantastičan park, sa odličnom lokacijom. Ali, ondje su već planirane zgrade. A totalno bespotrebno.
Thorgerson

#44 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Thorgerson »

@Haris.ba, drug otidji dole kad budes imao prilike, udji u ovo naselje pa ces vidjeti.

Nije to ni blizu kako se vidi na ovoj skici.

Npr. gdje nacrtan ovaj park, na jednom dijelu tu se nesta pravi, sta - ne znam, ali nesta zidaju. Vjerovatno garazu, samo me zanima sta ce biti onda sa parkom?
Haris.ba

#45 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Haris.ba »

Thorgerson wrote:@Haris.ba, drug otidji dole kad budes imao prilike, udji u ovo naselje pa ces vidjeti.

Npr. gdje nacrtan ovaj park, na jednom dijelu tu se nesta pravi, sta - ne znam, ali nesta zidaju. Vjerovatno garazu, samo me zanima sta ce biti onda sa parkom?
Prolazio sam jučer pored naselja, ali nisam ulazio u naselje, priznajem.

A šta te to čudi? Koliko će tih novih stanara uputiti pismo načelniku, ili organizovati proteste, ili se organizovati i napisati zajedničko pismo u kojemu će navesti - nećemo glasati za tebe zato što si u parku napravio garažu. Šta to ima u životu džaba? Treba se boriti. Ovo je grad u kojemu jedino ako saobraćajnica ti prolazi tik ispod prozora možeš koliko - toliko biti siguran da ti sutra neće objekat nići tako da se možeš rukovati sa komšijom.
Ali, narod kupuje i kupuje. Čim narod kupuje - znači da mu je ok. Pusti ga. Jednom da se stvori protest, i načelnik i skupštinari koji su dozvolili nešta što nije ok - izgube - i ne odu u kanton i dalje za nagradu, očekivati je napredak. Vani se ljudi lancima vežu za drvo i ne daju da se posječe. Kod nas sami lome šta stignu.
Truba

#46 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by Truba »

Image
japanska osaka... najviša zgrada gdje žive ljudi pala djevojčica osnovne škole s 43 kata...

pogledajte naselje... nešto mi nije pogodno za djecu...samo što je ljepše urađeno i sa stilom

ima nešto zelenila mali park... zelenilo na krovovima zgrada... okolo ceste šine...
peli

#47 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by peli »

...
Last edited by peli on 19/06/2016 11:20, edited 1 time in total.
drag_gost

#48 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by drag_gost »

Haris.ba wrote:
Thorgerson wrote:@Haris.ba, drug otidji dole kad budes imao prilike, udji u ovo naselje pa ces vidjeti.

Prolazio sam jučer pored naselja, ali nisam ulazio u naselje, priznajem.

A šta te to čudi? Koliko će tih novih stanara uputiti pismo načelniku, ili organizovati proteste, ili se organizovati i napisati zajedničko pismo u kojemu će navesti - nećemo glasati za tebe zato što si u parku napravio garažu. Šta to ima u životu džaba? Treba se boriti. Ovo je grad u kojemu jedino ako saobraćajnica ti prolazi tik ispod prozora možeš koliko - toliko biti siguran da ti sutra neće objekat nići tako da se možeš rukovati sa komšijom.
Ali, narod kupuje i kupuje. Čim narod kupuje - znači da mu je ok. Pusti ga. Jednom da se stvori protest, i načelnik i skupštinari koji su dozvolili nešta što nije ok - izgube - i ne odu u kanton i dalje za nagradu, očekivati je napredak. Vani se ljudi lancima vežu za drvo i ne daju da se posječe. Kod nas sami lome šta stignu.
Pricao jucer sa ljudima da se raspitam, zbog kupovine naravno. Ne shvatam kakva je ovo prica iznad mog posta o nekom objektu. Odes i vidis sta kaze regulacioni plan. Trenutno prave podzemne garaze, a gore ce praviti park po njemu. Malo sam pricao sa stanarima koji zive tu, nije mi niko spomenuo nikakav objekat, a park jesu.

Nova Otoka isto izgleda ok, ali je malo skuplje (1900 - 2100 km/m2). Miljacka je oko 1750 km/m2. O MS&Wood sam se raspitao kod nekoliko izvora i cuo sam sve najbolje. Sacekat cu jos malo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#49 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by sabina1 »

Qler wrote:Ja ti samo kazem, u 5 godina dole, nisam ni osjetio Miljacku niti vidio komarca... jednostavno daleko je....

ali to ne mijenja cinjenicu da je ono odron naselje.... jos nesto, niko ne komentarise sto se prave ovolike zgrade i naselja, a ni jedan novi izvor vode u grad nije doveden...
Niti jedno obdanište nije napravljeno.
Niti jedna škola nije napravljena.
Niti jedan park nije napravljen.
Niti jedna ambulanta nije napravljena.
Niti jedna fabrika nije napravljena (koji će nam fabrike).
Niti jedna podzemna garaža nije napravljena.
Nije kupljen niti jedan novi autobus.

Interex , Bingo , Mercator , Konzum , Raiffeisen , Sparkase , Turkish Zirat , Al Šidi , Improtane , Alta , BBI.....
Šta još nedostaje ?

Ma stanova.....stanova.....

Naselje jednako najcrnijim parodijama Magnusa i Bunkera.
nepostojivrijeme

#50 Re: Naselje "Miljacka" - MS&WOOD

Post by nepostojivrijeme »

peli wrote:Poštovanje dragi forumasi,

zelim samo da informisem kupce i potencijalne kupce stanova u naselju Miljacka koje pravi MS WOOD. Investitor gradnje MS WOOD zeli da umjesto parka sa zelenom povrsinom na lokaciji kod zgrada A1 B1 E D E (ima gore slika kako bi trebao da izgleda park sa zelenom povrsinom) gradi sportsko rekreativni objekat. Sto znaci da na predvidenoj lokaciji prema projektu nece biti zelene povrsine vec navedeni objekat. Tako svi kupci i buduci kupci stanova moraju biti na oprezu za investitorom jer pri kupovini stana reklamise zeleni park kao njabolji u naselju a isti uopce nece biti nego obejakt, koji ce naravno zbog velicine zakloniti pogled na prvim spratovima zgrada u blizini i naravno nece se ni napraviti djecije igraliste. Zadnji dana kruzi po naselju anketa da li smo mi stanari koji vec tu zivimo saglasni sa gradnjom objekta kako bi oni mogli napraviti novi projekat i zatraziti novu dozvolu. Vecina stanara nije za gradnju objekta na predlozenoj lokaciji naustrb zelenog parka. MS WOOD moram da naglasim je mnogo gladan za novcem i zeli umjesto djecijeg igralista napraviti objekat koji ce debelom naplacivati. Samo jod da napomenom da su u blizi nalaze sva objekta sa sportskim terenima VISTAFON I NOGOMETNI TERENI U KRUGU PRIMUS BALKANA. A nece nista pisati o kvaliteti gradnje (cijena sve sama kaze). Ja zivim u naselju vec 10 mjeseci i katastrofa je, samo cu navesti jedan primjer da su se pojavili crvi u parketima. Ako neko zeli dodatne informacije nek se slobodno javi.LP
Molim bilo koga kada počne da navodi neke probleme koje se uočavaju u Naselju da fotografiše i postavi na forum da svi vidimo (anketa, crvi i sl.). Valjda svi imaju mobitele sa kamerama danas. Svi mi želimo da što bolje prođemo kada je kupovina u pitanju, ali niko ne želi da kupuje neki odron. Ali ako je sve više manje ok, stan je stan ipak...
Post Reply