Jebi se!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

piupiu

#26 Re: Jebi se!

Post by piupiu »

Šteta što je izbrisao, baš su se potrudili, on čak malo i liči na Nortona. Vjerovatno se ekspresno našao na meti onih koji ne gledaju filmove i ne kontaju umjetničke 'replike' ... :roll:
spreca

#27 Re: Jebi se!

Post by spreca »

Sata je to umjetnicko u ovome.......osim prostakluka i vulgarnosti nista ne vidjeh..........nije svacije ni umjetnikom biti i umjetnoscu se baviti......dijete vam dodje kuci i ovo vam sve izbifla ili vi odete svojim roditeljima u goste i umjesto pozdrava priredite im ovaj umjetnicki perfomans
Eggsy

#28 Re: Jebi se!

Post by Eggsy »

Eggsy

#29 Re: Jebi se!

Post by Eggsy »

iako mislim da je trebao mnogo duže trajati..
Njanjavi

#30 Re: Jebi se!

Post by Njanjavi »

Eggsy wrote:
Hvala eggsy na ovome :thumbup:
piupiu

#31 Re: Jebi se!

Post by piupiu »

spreca wrote:Sata je to umjetnicko u ovome.......osim prostakluka i vulgarnosti nista ne vidjeh..........nije svacije ni umjetnikom biti i umjetnoscu se baviti......dijete vam dodje kuci i ovo vam sve izbifla ili vi odete svojim roditeljima u goste i umjesto pozdrava priredite im ovaj umjetnicki perfomans
Ajooooj ... ok, razumijem da se meni 'pričinjava' da su svi morali gledati 25. sat (25th hour) - a, nije da jesu, ali eto, meni se čini; ili bar Taksistu prije toga? Pa, to su antologijske scene svjetskog filma ... i kao što pisci pišu 'replike' velikim piscima koji su pisali prije njih; glumci, režiseri, scenaristi, amateri ... 'pišu' replike na antologijske filmske scene, koriste ih u vježbama, filmovima ... ovo je jedna od njih.
Eggsy

#32 Re: Jebi se!

Post by Eggsy »

Njanjavi wrote:
Eggsy wrote:
Hvala eggsy na ovome :thumbup:
:thumbup:
Njanjavi

#33 Re: Jebi se!

Post by Njanjavi »

piupiu wrote:
spreca wrote:Sata je to umjetnicko u ovome.......osim prostakluka i vulgarnosti nista ne vidjeh..........nije svacije ni umjetnikom biti i umjetnoscu se baviti......dijete vam dodje kuci i ovo vam sve izbifla ili vi odete svojim roditeljima u goste i umjesto pozdrava priredite im ovaj umjetnicki perfomans
Ajooooj ... ok, razumijem da se meni 'pričinjava' da su svi morali gledati 25. sat (25th hour) - a, nije da jesu, ali eto, meni se čini; ili bar Taksistu prije toga? Pa, to su antologijske scene svjetskog filma ... i kao što pisci pišu 'replike' velikim piscima koji su pisali prije njih; glumci, režiseri, scenaristi, amateri ... 'pišu' replike na antologijske filmske scene, koriste ih u vježbama, filmovima ... ovo je jedna od njih.
Umjetnost je sto decko imade muda okrenut se oko sebe i zapisat stanje sopstvenog uma pa i drustva.
Umjetnost je sto moras shvatit mindset uloge i situacije u kojoj je lik pa ovako brutalno recenzira drustvo i stanje istog.
Umjetnost je sto je brutalna, iskrena, u kost, al jbga bosnji to nikad nije pasalo, bosnji dusha glavu u pjesak, kad mu satreses istinu u lice ko da si mu mater opsovao ;-)
piupiu

#34 Re: Jebi se!

Post by piupiu »

Njanjavi wrote:
piupiu wrote:
Umjetnost je sto decko imade muda okrenut se oko sebe i zapisat stanje sopstvenog uma pa i drustva.
Umjetnost je sto moras shvatit mindset uloge i situacije u kojoj je lik pa ovako brutalno recenzira drustvo i stanje istog.
Umjetnost je sto je brutalna, iskrena, u kost, al jbga bosnji to nikad nije pasalo, bosnji dusha glavu u pjesak, kad mu satreses istinu u lice ko da si mu mater opsovao ;-)
I to ... :thumbup:
Kinesko prkno

#35 Re: Jebi se!

Post by Kinesko prkno »

Kerim lici na Theona Greyjoya iz GoTa ,sve sam ceko da zavice 'we do not sow.
Svaka cast,kerime
zetareticula

#36 Re: Jebi se!

Post by zetareticula »

Zbog cega su izbrisali prosli video ili je neko prijavio :-)
nema me tamo

#37 Re: Jebi se!

Post by nema me tamo »

Dobra kopija, svaka na mjestu.

Turke pogotovo mrzim.
Drvosjeca iz Dejcica

#38 Re: Jebi se!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

nema me tamo wrote:Dobra kopija, svaka na mjestu.

Turke pogotovo mrzim.
E o takvima upravo i govore što su puni mržnje i sujete.

Ja mrzim takve kao ti. :wink:
Njanjavi

#39 Re: Jebi se!

Post by Njanjavi »

Turke pogotovo mrzim.
Cilj nije jarane da se ti slozis sa njim u mrznji na prvu, vec je cilj da te suoci sa realnoscu i jako rasprostranjenom mrznjom prema drukcijem.
Da se malo sam popitas suocavajuci se sa tim koliko si puta imao slican stav.
Pa te onda malo navede da pomislis kako je besmislena mrznja i onda te okrene za 180 stepeni i iznese tako preciznu drustvenu kritiku i seciranje nasheg stanja da se sjebes.
Da prihvatis i tu mrznju kada ima smisla i validan razlog da se manifestuje.
zigzag

#40 Re: Jebi se!

Post by zigzag »

Svaki dan prije dnevnika po jednom pustiti ovo.

Ali ne bi se svidjelo "napaćenom narodu". Niko ne voli gledati sebe.
karanana

#41 Re: Jebi se!

Post by karanana »

dajte budite realni....

ok, sad je prica da nije poenta sirenja mrznje ili fashizma ni prema kome, ali priznajte da vam se spot uveliko svidja jer ste se nasli u bar 2-3 mrznje koje je on naveo.

moze on sada kenjati da je ustvari poenta gledanje sebe u ogledalo.
Njanjavi

#42 Re: Jebi se!

Post by Njanjavi »

karanana wrote:dajte budite realni....

ok, sad je prica da nije poenta sirenja mrznje ili fashizma ni prema kome, ali priznajte da vam se spot uveliko svidja jer ste se nasli u bar 2-3 mrznje koje je on naveo.

Pa niko nije rekao da nije, upravo to rekoh da i jest cilj da sam sebe realno malo analiziras i sam sebi priznas koliko puta si i sam znao past na slicnu zamku i imat slican stav.
U tome i jest poenta da se malo bacis u razmisljanje pa mozda cak i da ti lik na pocetku bude antipatican, sto kasnije preraste u odobravanje stavova koji su itekako realni, pogotovo u drugoj polovini klipa.
mousstapha

#43 Re: Jebi se!

Post by mousstapha »

Ne znam, pogledao sam ovaj video od Nortona i malo poredio sa ovim. Nije mi ovo nesto kvalitetno uradjeno. A mozda ja samo imam drugaciju sliku kako je ovo trebalo izgledati.
nema me tamo

#44 Re: Jebi se!

Post by nema me tamo »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:

Turke pogotovo mrzim.
E o takvima upravo i govore što su puni mržnje i sujete.

Ja mrzim takve kao ti. :wink:
Ja sam ovaj što ispija kafe po cijeli dan, a ništa ne uradim povodom lošeg stanja u gradu.
Ja mrzim sam sebe.
nema me tamo

#45 Re: Jebi se!

Post by nema me tamo »

Njanjavi wrote:

Turke pogotovo mrzim.
Cilj nije jarane da se ti slozis sa njim u mrznji na prvu, vec je cilj da te suoci sa realnoscu i jako rasprostranjenom mrznjom prema drukcijem.
Pa te onda malo navede da pomislis kako je besmislena mrznja i onda te okrene za 180 stepeni i iznese tako preciznu drustvenu kritiku i seciranje nasheg stanja da se sjebes.
Nemoj da tražiš poentu u svemu.
Pogledaj film Nortona i shvatices o cemu pricam.

Ja mrzim likove poput tebe koji uvijek pokušavaju da se isticu inteligencijom.
spreca

#46 Re: Jebi se!

Post by spreca »

mousstapha wrote:Ne znam, pogledao sam ovaj video od Nortona i malo poredio sa ovim. Nije mi ovo nesto kvalitetno uradjeno. A mozda ja samo imam drugaciju sliku kako je ovo trebalo izgledati.
i ja ponekad dodjem u situaciju da malo jebem :oops: .............ali ovaj jeba svu pokretnu i nepokretnu imovinu na dunjaluku :lol: :lol: ....meni ovo vala ninasta nalik....ako je ovo umjetnicki ,onda jebes i umjetnost i kulturu :mrgreen:
spreca

#47 Re: Jebi se!

Post by spreca »

karanana wrote:dajte budite realni....

vidis da svima sjeda ko 'ladna piva :lol: :lol: :lol:
Njanjavi

#48 Re: Jebi se!

Post by Njanjavi »

nema me tamo wrote:
Njanjavi wrote:

Turke pogotovo mrzim.
Nemoj da tražiš poentu u svemu.
Pogledaj film Nortona i shvatices o cemu pricam.

Ja mrzim likove poput tebe koji uvijek pokušavaju da se isticu inteligencijom.
I ja mrzim kad mi neko pokusava replicirat a ne ukljuci osnovu logike, mislis da bi fakat mogao dat ovakav pokusaj analize da nisam gledao 25th hour, prije x godina btw?
I ja se brate ne pokusavam istac inteligencijom, cak sta vise naprotiv, masu puta se sprdam kao da sam priglup jer mi je furka.
A to sto ti smatras inteligencijom smisleno razmisljanje razumljivo je jbga, u postdejtonskom smecu od drustva koje glorifikuje kabadahije i klosare a inteligentne ljude i inovatore pljuje, ni ne ocekujem drukciji stav i razmisljanje ;-)
madner

#49 Re: Jebi se!

Post by madner »

Sreca da si rekao da se furas, dobro si se maskirao.
It_is_a_Leclerc

#50 Re: Jebi se!

Post by It_is_a_Leclerc »

Njanjavi wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Svaka čast mladiću. Za moje shvatanje, impresivan glumački performans.

Načelno bih imao par zamjerki na tekst (recimo da nije baš uputno javno pozvati na paljenje sudija državnog suda), ali razumijem potrebu da se naglase neki momenti. Samo će primitvci i nekulturni mufljuzi u ovom prepoznati neki obračun s nekim. Dapače, ovo je prikaz, slika i prilika, društva u kome živimo i stavova, uglavnom predrasuda, koje imamo jedni o drugima.
Jesi ti meni smjesan frajer sa svojim establisment uvlakackom pricom.
De ti meni reci jarane, jel se ti bojis nekoga pa svaki dan ovde se prikazujes na silu kao lojalista neki il sta.
Jbote vjezba na akademiji scenskih umjetnosti, i frajer ladno oce to prikazat kao javni poziv na paljenje sudija.
Znaci ako cemo tom logikom ic, znaci li da je sve i jedan reziser do sad svojim filmovima i izborom tema, javno pozvao na ubijanje, silovanje, na dekapitacije sudija i policajaca, rokanje, kanibalizam, i bog zna sta sve ne.
Strasno kako nekad osnovne postulate logike preskocis na brzinu da bi se prikazao kao neki lojalista, kao podrska ovom kao sistemu u masu tema i x puta, bilo da su u pitanju protesti klinci palci do najbanalnijih nekih tema.
Vazda frajer poleti izrazit svoju podrsku vladajucim oligarsima.
A malo bolje kad razmislim, nekako meni tvoje ponasanje i pranje preko interneta malo tukne na to da imas mnogo nekih oraha u djepu pa bi se malo ovako prikazao kao legalista i lojalista.
Jednu stvar naucih na netu do sad, jako bitnu stvar, sto se neko pokusava vise prikazat kao finjak, veca je bolescura iza, veci kvarnjak.
A to upravo mislim za tebe sa ovim satro suptilnim spinovima, jeftinim kuhanjima, i izazivanjima reakcija na silu.
Tuknes ti meni pravo zestoko na neke devijacije jaraniko, samo ne znam koje ;-)
U pravilu ne odgovaram na ove lične diksvalifikacije, pa tako neću ni na ove. To je onako, pomalo, uličarski i daleko, daleko ispod nivoa pristojnog komuniciranja.
Post Reply